Tvättmaskinläckor: Orsaker Till Läckage Av Maskinen Under Tvätt, Tappning Av Vatten, Under Centrifugering Och Tömning, Från Dörren Och Pulverfacket

Innehållsförteckning:

Tvättmaskinläckor: Orsaker Till Läckage Av Maskinen Under Tvätt, Tappning Av Vatten, Under Centrifugering Och Tömning, Från Dörren Och Pulverfacket
Tvättmaskinläckor: Orsaker Till Läckage Av Maskinen Under Tvätt, Tappning Av Vatten, Under Centrifugering Och Tömning, Från Dörren Och Pulverfacket
Anonim

När en tvättmaskin installerad hemma flyter efter start - när du drar vatten, när du snurrar eller tömmer, är det absolut nödvändigt att hitta orsaken till problemen så snart som möjligt och eliminera det. Källan till problemet under tvätt kan vara både ägarens egen oaktsamhet - felaktigt val av hushållskemikalier, brott mot driftsregler och fabriksfel samt fel på delar inuti.

Det är möjligt att identifiera de exakta orsakerna till läckage av maskinen från dörren och pulverutrymmet, att hitta skador i lederna med slangarna endast genom en fullständig inspektion och diagnos av funktionsstörningar.

Bild
Bild

Vad ska jag göra omedelbart efter att ha upptäckt ett problem?

När en läcka upptäcks är det viktigt att förhindra ytterligare läckage. När tvättmaskinen är igång spelar det ingen roll om dropparna faller på golvet, eller om vattnet redan har börjat rinna i sippra, du måste agera omedelbart . Det första steget är att koppla bort den elektriska apparaten, stänga av vattentillförseln med kranar eller helt stänga av vattentillförseln. Efter det bör du fylla på trasor eller svampar, samla vätskan som redan har runnit ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är att visuellt inspektera tvättmaskinen. Vissa detaljer faller inom området med särskild uppmärksamhet.

  1. Slangar . Om deras integritet kränks eller anslutningen försvagas, kan vatten läcka vid tömning och matning i tanken.
  2. Dörrmuddar … Med tiden kan de tappa tätheten, gå sönder och andra skador. Dessutom kan problemet vara ett tillverkningsfel.
  3. Pulverbehållare . Detta kan bero på en igensatt dispenser eller en trasig inloppsventil. Ibland kommer ett främmande föremål in i avloppet, vilket förhindrar utflöde av vätska.
  4. Vattenförsörjnings- och avloppsledningar . Ibland är orsaken till en läcka en banal skada på vattensystemet. Korroderade rör, spruckna tätningsmedel, lösa klämmor, för högt tryck och till och med ackumulerad kondens är bara en liten del av källorna från vilka pölar dyker upp på golvet under maskinens kropp.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om en ytlig visuell inspektion inte fungerar måste du gå till diagnostik . För att göra detta måste du tömma vattnet med tvång genom filterhålet, frigöra utrustningen från tvätten och sedan börja leta efter den verkliga källan till läckan. När "olyckan" elimineras är det nödvändigt att helt utesluta kontakt med tvättmaskinens innehåll tills den är avstängd.

En elektrisk stöt är dödlig för en person, och om en kortslutning inträffar inuti utrustningen kan ett haveri leda till att den elektroniska styrenheten inte fungerar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Orsaker till läckage

För att känna igen de verkliga orsakerna till en läcka måste du noggrant undersöka alla möjliga problemområden. Diagnostik utförs efter att enheten har kopplats bort från nätverket. Det är också bättre att koppla bort slangarna, frigöra utrymme för att flytta enheten. Det finns många orsaker till en läcka . Här är bara några av dem.

Bild
Bild

Felaktig funktion

Det leder till att tvättmaskinen inte börjar fungera med full styrka, blockeringar uppstår. Om du följer alla rekommendationer för rengöring av filtrerings- och dräneringssystem är risken för läckage minimal. Ett problem kan uppstå om slangarna är mekaniskt skadade . Barn och husdjur kan bli en källa till fara.

Om läckan inte ligger under maskinens kropp, men framför, bör du vara uppmärksam på manschettens skick. Det är de som oftast drabbas av felaktig hantering.

Om främmande föremål kommer in i O-ringen under tvätt eller kläms när du stänger luckan, kan skador leda till läckage.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fel val av kemikalier

När en inspektion av tvättmaskinen avslöjar tydliga tecken på att vatten läcker från pulverfacket, kan orsaken inte bara vara en blockering. Om för mycket tvättmedel tillsätts, eller om det har en högre skumkapacitet än nödvändigt, kommer överskott av skum att söka ut genom facken i brickan.

Bild
Bild

Tillverkningsfel

Ibland har tvättmaskiner, även de som tillverkas av de mest kända tillverkarna, en fabriksfel om orsaken till läckan är ett av systemelementen. Läckage orsakas oftast av installationen av tätningar och rör av låg kvalitet - delar som ganska enkelt kan bytas ut under garantin.

Bild
Bild

Brott på delar

Som regel är läckor associerade med nedbrytning av delar endast om vi talar om ett avloppssystem. I detta fall kommer en läcka att inträffa under centrifugerings- eller sköljningsfasen, när vatten släpps ut från systemet. Om pumpen är defekt kommer vatten att samlas på bakväggen. På samma ställe bildas läckage vid fel på oljetätningarna eller trumlagren. Dispenser läckage kan bero på en skadad dräneringsventil.

När vatten läcker genom manschetten, var noga med att vara uppmärksam på hur tryckkontakten fungerar. Om den här sensorn, som är ansvarig för övervakning av vattennivån, misslyckas, kommer överflöd oundvikligen att inträffa i trumman.

Om du lägger till lite mer innehåll i bilen, som redan är överbelastad med vätska, kommer den att hitta ett sätt att sippra ut. Hur som helst kommer en korrekt diagnos av uppdelningen inte att skada.

Bild
Bild
Bild
Bild

Maskindiagnostik och reparationstips

Vanligtvis uppstår frågor om vad man ska göra när en läcka upptäcks i tvättmaskinens drift under långvarig drift utan underhåll eller på grund av ägarens slarv. Till exempel orsakas vanligtvis en pöl i botten av en dörr av föremål som inte är avsedda att tvättas i trumman. Förutom, nästan alla delar av den flexibla slangen kan läcka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vatten samlas vid dörren

Vatten läcker ut på golvet från takluckan om tätningen inte är tät. Den kan få mekanisk skada om den kommer i kontakt med föremål som ramlat i trumman. Om tätningen kommer in i dörrens rabatt när den är stängd, finns det risk för bristning . Vid långvarig användning kan tätningen av gummiringen brytas - den återställs med hjälp av speciella föreningar.

Du kan reparera små revor eller skador på manschetten själv. En elastisk lapp av liknande material kan enkelt fästas på gummilim . För reparation avlägsnas delen från fästet genom att lossa klämman. Efter att plåstret placerats installeras manschetten så att det reparerade området är ovanför luckans ovansida, under enhetens "tak".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pulverbrickan läcker

När vätska strömmar ut ur pulverfacket, under brickan, kan orsaken vara för högt vattentryck. Förutom, om tvättmedlet inte sköljer ordentligt kan det gradvis täppa till själva behållaren, utloppet eller filtret som är installerat här . Ibland är problemet att vatten av dålig kvalitet lämnar förkalkade avlagringar inuti pulverbehållaren.

Det är ganska enkelt att eliminera läckage i fackområdet. Mekanisk blockering kan avlägsnas genom att ta bort pulverbehållaren och noggrant skölja alla dess delar . Silen ska rengöras särskilt noggrant. Dess kontaminering stör oftast systemets öppenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Läckande vattenintag

Om en läcka uppstår när du drar in vatten kan maskinen ha problem med inloppsslangen. Vid mekanisk skada bryts dess tätning, sprickor är tydligt synliga på ytan . Ibland, efter att ha ordnat om möbler eller gjort annat arbete i badrummet, kläms slangen. Om ingen uppenbar skada observeras längs hela det flexibla fodrets längd och vatten fortfarande sipprar ut på golvet, bör en mer grundlig diagnos utföras.

Det enklaste sättet att identifiera ett skadat område är att koppla bort slangen och installera en plugg på ena sidan . Sedan är det inslaget med toalettpapper, fyllt med vatten. En våt fläck kommer att dyka upp på platsen för skadan. Om slangen är i ordning kan problemet vara en för svag anslutning av den flexibla slangen till kopplingen - det är värt att kontrollera den, vid behov, dra åt klämman mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läckage under tvätt

Om vatten kommer under tvättmaskinen under centrifugering eller sköljning är avloppssystemet källan till problemet. Filtret som installeras här låter sällan vätska passera. Läckage uppstår vanligtvis efter den senaste rengöringen. Om filtret inte skruvas fast ordentligt kan det läcka vatten vid tömning. Det räcker bara att skruva loss den och installera den i rätt läge.

När maskinen läcker under tvätten finns en pöl i området där avloppsröret är placerat, vätskan kan förbli inuti kroppen eller vara under botten . Nedtryckning av leden förknippas vanligtvis här med vibrationspåverkan, sprickbildning av material av låg kvalitet. Om skador mottas exakt i området för rörets övergång med tanken eller pumppumpen, kan de bara detekteras när maskinen är helt bortkopplad från avloppet, efter att den har lagts på sidan.

Det är inte nödvändigt att reparera den skadade delen - den ändras, om tätheten förloras används ett speciellt lim eller tätningsmassa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läckaget kan bero på att en snäckan i pumpen går sönder. Om främmande föremål kommer in i trumman kan de kontakta andra delar av systemet och skada dem . Att byta ut en trasig pump är relativt billig och kan enkelt köpas från specialaffärer och installeras på egen hand.

En läcka som uppstår vid varje tvättsteg och fortsätter under hela maskinens drift kan vara förknippad med en tankavbrott . Det upphör att vara lufttätt på grund av tvätt av produkter med metallinneslutningar. Med en stark påverkan tål inte behållaren, sprickor och börjar släppa ut vatten. I det här fallet kan du försöka eliminera läckan med ett tätningsmedel av polyuretan genom att helt demontera enheten och torka den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förebyggande åtgärder

Det finns enkla förebyggande åtgärder för att skydda din tvättmaskin mot läckage. Du kan förhindra läckage på grund av en felaktigt inställd bostadsnivå helt enkelt genom att noggrant följa tillverkarens rekommendationer. Om utrustningen installeras och ansluts enligt alla regler kan de flesta olägenheterna undvikas. Dessutom kan andra åtgärder klassificeras som förebyggande åtgärder.

  1. Noggrant urval av tvättmedel . Användningen av formuleringar som inte är avsedda för automatmaskiner påverkar utrustningens skick negativt.
  2. Regelbunden sköljning av pulverlådan . Det måste rengöras helt från plack var tredje månad. Om detta inte görs kommer blockeringen att försämra tvättens kvalitet och läckaget kommer att upprepas.
  3. Periodisk rengöring av avloppsfiltret . Om det blir igensatt kan du förvänta dig både ett fel på tekniken för att tömma vätska och en läcka som orsakas av en alltför hög tryckökning i systemet.
  4. Kontrollera slangfästen innan tvätten påbörjas . De måste undersökas varje gång en tvätt planeras. Om det finns djur i huset som har tillgång till badrummet kan de tugga på de flexibla slangarna eller dra ut dem från fästet.
  5. Regelbunden applicering av en speciell tätningsmedelsblandning . Det hjälper till att förlänga oljetätningarnas livslängd och kan användas efter rengöring och sköljning av tuggummi på dörren.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterlevnad av förebyggande åtgärder kommer att förhindra läckage. Det är viktigt att följa dem, regelbundet självrengörande utrustning för att undvika blockering av systemet inifrån. I det här fallet kommer tvättmaskinen att fungera så länge som möjligt, utan störningar och problem.

Rekommenderad: