Tvättmaskinens Avloppsanslutning: Hur Man Ansluter? Nödvändig Höjd. Hur Väljer Man Tee Och Förlängning? Hur Dränerar Jag En Skrivmaskin Ordentligt I Väggen? Avloppssystem

Innehållsförteckning:

Video: Tvättmaskinens Avloppsanslutning: Hur Man Ansluter? Nödvändig Höjd. Hur Väljer Man Tee Och Förlängning? Hur Dränerar Jag En Skrivmaskin Ordentligt I Väggen? Avloppssystem

Video: Tvättmaskinens Avloppsanslutning: Hur Man Ansluter? Nödvändig Höjd. Hur Väljer Man Tee Och Förlängning? Hur Dränerar Jag En Skrivmaskin Ordentligt I Väggen? Avloppssystem
Video: WASHING MACHINE WASTE - Plumbing Tips 2024, April
Tvättmaskinens Avloppsanslutning: Hur Man Ansluter? Nödvändig Höjd. Hur Väljer Man Tee Och Förlängning? Hur Dränerar Jag En Skrivmaskin Ordentligt I Väggen? Avloppssystem
Tvättmaskinens Avloppsanslutning: Hur Man Ansluter? Nödvändig Höjd. Hur Väljer Man Tee Och Förlängning? Hur Dränerar Jag En Skrivmaskin Ordentligt I Väggen? Avloppssystem
Anonim

Tvättmaskinens avlopp är en funktion utan vilken tvätt av tvätten är omöjlig. En korrekt genomförd dräneringskanal - ett avloppsrör med önskad lutning, diameter och längd - kommer att påskynda tvättprocessen något och förlänga tvättmaskinens livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och anslutningsprincip

Vattendräneringen från den automatiska tvättmaskinen (CMA) släpps ut i avloppet (eller i en septiktank vid en sommarstuga) . För detta används ett rör eller korrugering med cirkulärt tvärsnitt med en mindre diameter, antingen direkt anslutet till ett vanligt avloppsrör med hjälp av en tee, eller genom en sifon (armbåge) under diskbänken, som skyddar luften i rummet från lukt från avloppsledningen.

Tvättmaskinens avloppsledning är placerad under inloppsledningen (vattentillförsel) - detta gör att sug- och avgaspumparna kan lägga mindre energi på intag av färskvatten och dränering av avloppsvatten - och även att arbeta längre utan driftstopp.

Bild
Bild

Krav

Så att din SMA kommer att tjäna 10 eller fler år utan haverier, observera de obligatoriska kraven för dess anslutning.

  1. Avloppsrörets eller korrugeringens längd är högst 2 m . En stor vattenkolonn, till och med en lutande, kommer att göra det svårare för pumpen att trycka, och den kommer snabbt att misslyckas.
  2. " Lyft" inte avloppsröret vertikalt uppåt med en meter eller mer . Detta gäller särskilt handfat installerat på en höjd för personer med en höjd av 1, 9-2 m, där avloppsslangen hänger rätt i och är bunden - och går inte in i samma avloppsbåge under den.
  3. Om tvättmaskinen placeras under diskbänken måste den andra vara tillräckligt stor när det gäller det upptagna området för att täcka hela AGR ovanifrån . Stänk av vatten kommer att få dropparna att landa på de främre elektroniska kontrollerna, som delvis är vända uppåt. Genomträngning av fukt i de tekniska slitsarna, om maskinen inte har fuktsäkra skär i stället för knappar och en flerlägesbrytare (eller regulator), oxiderar strömbärande kontakter. Knapparna är dåligt nedtryckta och omkopplaren tappar kontakten, väljer inte önskat program. Ett ledande medium (vatten med alkali från tvål och tvättpulver) kan stänga spåren på brädet och stiften på mikrokretsarna. I slutändan misslyckas hela kontrollkortet.
  4. Använd inte material av tvivelaktig kvalitet . En avloppsslang (eller inlopp) som läcker utifrån kommer inte att förhindras att läcka av något av de bästa elektroniska skyddet. Maskinen kommer naturligtvis att sluta fungera, elektroniken och mekaniken förblir i god ordning - men översvämning av golvet kan inte förhindras när ingen är i närheten.
  5. Avståndet från golvet till avloppsavloppet (där avloppsslangen är ansluten till röret) är högst 60 cm .
  6. Uttaget får inte placeras under 70 cm från golvet - den hänger alltid ovanför avloppsanslutningen. Placera den bort från diskbänken, på den torraste platsen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter och metoder

CMA -avloppskanalen är ansluten med någon av fyra metoder: via en sifon (under diskbänken), via VVS (till exempel till ett toalettskålsavlopp), horisontellt eller direkt. Oavsett vilket av alternativen som gäller, det kommer att säkerställa borttagning av två avloppsvattenkällor till en gemensam dräneringskanal.

Bild
Bild

Genom en sifon

Sifonen eller knäet är utrustad med en viktig funktion - genom att stänga det med stående avloppsvatten, isolerar det köket eller badrummet från lukt från avloppet. Moderna sifoner är redan utrustade med ett sidorör till vilket avlopp från tvättmaskiner och diskmaskiner är anslutna.

Om du har en gammal eller billig sifon som inte har ett sidorör, byt ut den mot den du behöver . En diskbänk som har ett litet skåp eller ett dekorativt keramiskt stöd kan inte tillåta anslutning av CMA genom en sifon - det finns inget ledigt utrymme för att ansluta tvättmaskinen till tömning. Ett litet tvättställ gör att du inte kan montera ytterligare rör - det kommer inte att finnas tillräckligt med ledigt utrymme under det. Nackdelen med SMA -sifonavloppet är gurgling av avloppsvatten när maskinen är igång.

För att ansluta avloppet genom sifonen, tas pluggen bort från den senare. Ett lager tätningsmedel eller silikonlim appliceras på grenröret vid anslutningspunkten. Avloppsslangen (eller korrugeringen) sätts på. Vid korsningen placeras en spännklämma och dras åt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Direktanslutning

Direkt anslutning görs med hjälp av en tee eller en tie-in . En (rak) gren av tee upptas av handfatet, toaletten, badkaret eller duschen, den andra (hörnet) - vid tvättmaskinens avloppskanal. Sidoutloppet, till vilket SMA -avloppet är anslutet, är inte placerat i rät vinkel, utan upphöjt - om tätningen inte är till hands.

Inbindningen utförs direkt i röret, till vilket det är omöjligt att välja en tee (till exempel är det asbest eller gjutjärn). Om vi pratar om ett flerfamiljshus och till och med på en av de nedre våningarna i byggnaden - det rekommenderas att stänga av vattentillförseln på denna ledning i din entré . Anslutningen, liksom utloppet från stigaren, utförs endast under översynen av lägenheten.

För att ansluta avloppsslangen eller röret med en tee, används en gummimanschett eller en hemgjord gummipackning avskuren från gamla bilkameror.

Faktum är att dräneringsslangar och teer vid anslutningspunkten skiljer sig avsevärt i diameter. Utan packning eller manschett kommer spillvatten att falla utanför - CMA -avloppspumpen skapar ett betydande tryckhuvud.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom VVS

För att ansluta avloppet för CMA genom VVS -organen för att säkerställa borttagning av tvättavfall (avlopp) direkt i badkaret, handfatet eller toaletten, och inte kringgå det, som med andra metoder. Detta kräver ofta tvätt efter en serie tvättar . Nedbrytning av avfall som har täckt ytan på ett badkar eller handfat med en film ger en obehaglig lukt och förstör utseendet på VVS.

För att säkerställa att avloppsslangen sitter ordentligt på badkaret eller handfatet, använd en hängare som är fäst vid en kran eller andra stumfogar som den hängs på … Till exempel på handfatet är slangen upphängd från kranens bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

En svag anslutning kan brytas när CMA tar bort den använda tvättmedelslösningen före sköljning. Avloppspumpen går inte smidigt, slangen ryker - och kan lossna . Om detta hände och mer än en hink vatten hälldes ut, kommer otillräcklig vattentätning av golvtak och inte riktigt högkvalitativa kakel (eller kakel) att leda till läckage från grannarna underifrån, även i badrummet, vilket anses vara det säkraste rum när det gäller läckage.

Ett litet handfat kan rinna av med avloppsvatten. Faktum är att tvättutrustning utvecklas, drifttiden minskar. Vatten ska fyllas på - och pumpas ut efter tvätt - så snabbt som möjligt. Överflöde är den mängd handfat och duschkar där sifonen är igensatt av fettavlagringar. Vattnet rinner inte ut i dem - det sipprar ut.

När du tvättar kommer du inte att kunna tvätta eller gå på toaletten helt. Vattnet som pumpas ut och rinner ut ur kranen (eller tanken) kan så småningom överskrida kapaciteten för det allmänna avloppet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Horisontell böjning

Detta är en lång sektion av avloppsslangen som ligger horisontellt och ligger ofta på golvet nära väggen. En obehaglig lukt från avloppet i tvättmaskinen tillhandahålls . För att förhindra att denna lukt förstör tvätten som du inte tog ut i tid efter tvätten lyfts slangen och hängs på väggen med hjälp av något fästelement (förutom genomgående) minst 15-20 cm. Du kan placera ett knä på valfri plats - en S -formad böjning, där stående vatten isolerar MCA från lukten från avloppet.

Det är ännu bättre när en stigare eller "podium" är utrustad för SMA på samma höjd - utpumpningspumpen fungerar utan onödiga ansträngningar och böjningen kan placeras bredvid maskinen . Slangen är placerad så att dess utrymme före böjningen inte fylls med avloppsvatten. I detta fall kan avloppsslangens eller rörets längd vara nästan vilken som helst.

I vissa fall installeras en separat vattentätning nära huvudavloppsröret - istället för en S -formad böjning. Måtten på rören vid lederna justeras till varandra med hjälp av gummi, silikon eller tätningsmedel - för att täta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och tillbehör

Som delar för avloppsledningen kan du behöva:

  • splitter (tee),
  • dubbel (det kan vara en vattentätning),
  • kontakter,
  • kopplings- och grenrör,
  • andra adaptrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt tas pluggen från sifonen bort - en slang installeras på plats . Som en förlängning - ett segment med samma eller något större diameter. Ofta krävs en förlängningsslang när en tvättmaskin i köket dränerar avloppsvatten i toalettavloppsröret - och det är inte möjligt att sätta en ny sifon under diskbänken för tillfället. En packning, eller en färdig krage, används för att ansluta ett CMA-avloppsrör med en mindre ytterdiameter till en tee, vars utlopp har en märkbart större innerdiameter. Som fästelement - självgängande skruvar och pluggar (vid hängning av avloppsslangen), klämmor (eller montering) för röret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Justerbara och ringnycklar, skruvmejslar, tänger används oftast som verktyg. När ledningen behöver förlängas så mycket att röret leds in i ett intilliggande rum - eller leds genom det - behöver du:

  • borrmaskin med kärnborr med önskad diameter och konventionella borrar,
  • förlängningssladd (om borrens sladd inte når det närmaste uttaget),
  • en hammare,
  • skruvmejsel med en uppsättning "tvärbitar".

Delar, verktyg och förbrukningsmaterial väljs utifrån arbetets komplexitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringsregler för avloppsslangen

Se till att höja slangen (eller röret) till rätt höjd. Enligt schemat ska det inte ligga för lågt eller för högt: fysiklagarna gäller också här. Utnyttja varje funktion i kanalen på bästa sätt, målet är att förlänga maskinens livslängd.

Kontrollera att alla anslutningar är av god kvalitet, rörhängarna är ordentligt fastsatta.

Om slangen inte går ner längs hela sin längd kan den inte förlängas till mer än 2 meter . Denna förlängning kommer att lägga en hög belastning på pumpen.

Efter avslutad installation, utför en testtvätt. Se till att inget vatten läcker någonstans - så snart det första avloppet följer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En praktisk guide

Det är omöjligt att ansluta tvättmaskinen till dräneringskanalen utan avloppssystem i stadsmiljö. Men i förortsbebyggelser, där det inte finns något avloppssystem och inte förväntas, kan en septiktank vara platsen för utsläpp. Om du tvättar tvätten med krossad tvätttvål är det möjligt att tömma den till en godtycklig plats på ditt territorium.

Khozmylo är en mycket mer miljövänlig produkt än tvättpulver . Men du ska inte missbruka det. Dessutom erkänner inspektionsorganisationerna inte huset som bostad och lämpligt för registrering, där all rätt teknisk kommunikation inte är ordnad, inklusive ett enskilt avloppssystem med en septiktank. Därför är anslutning av ett SMA utan avlopp en stor fråga om det är värt att föra avloppet utanför avloppet . Lagar förbjuder tillförsel av avloppsvatten och avfallshantering av tvättmedel och tvättpulver var som helst.

Bild
Bild

Varje anslutning till tvättmaskinens avlopp kommer till flera steg

  1. Skär den nödvändiga mängden korrugering , rör eller slang dras till ett vanligt avloppsrör.
  2. Byt ut sifonen under diskbänken eller badkaret (om du använder en sifon). Alternativt kan du knacka in ett dubbel- eller mindre rör i huvudavloppsröret.
  3. Häng på väggen och placera avloppsröret så att så att avloppsvatten är en enkel och snabb process för SMA.
  4. Anslut ändarna på röret ordentligt till sifonen (eller vattentätningen), CMA -avloppet och huvudavloppet . Glöm inte att justera de packningar som krävs innan du ansluter.

Efter installationen, kontrollera alla anslutningar för läckage. Om det finns en läcka, åtgärda anslutningen där den härstammar. Korrekt installation av avloppsröret innebär att avloppet aldrig släpper ner dig på många år. Starta om maskinen.

Bild
Bild

Möjliga problem

Om SMA läcker (och översvämmar golvet), förutom otillförlitliga anslutningar av rör, munstycken och en adapter, ligger anledningen till att läckage kan uppstå i själva tanken på maskinen. Detta händer ofta när SMA inte har använts på flera år. Demontera bilen och följ spåret kvar vid vattnet, hitta platsen där tanken punkteras. Enhetens tank måste bytas ut.

CMA -avlopps- eller påfyllningsventilen är skadad, dess beslag är defekta . Kontrollera att de fungerar korrekt om de alls fungerar. Båda ventilerna kanske inte öppnas, till exempel på grund av skador på returfjädrarna, membran (eller spjäll), utbrända spolar av elektromagneter som lockar armaturer med spjäll. Användaren kan också själv utföra diagnostik och byta ventiler. Ventilerna är helt utbytbara - de kan inte separeras. Defekta spolar är "ringade" för integritet med en multimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dränering sker inte. Kolla om

  • om främmande föremål (mynt, knappar, bollar etc.) har fallit i avloppsröret;
  • om maskinen har tagit in vatten, om tvättprocessen har startat, är maskinen redo att tömma avloppsvattnet;
  • Är lösa anslutningar bortkopplade?
  • om vattenventilen är öppen, vilket vid en olycka stänger av vattentillförseln.

Vid fel på tanknivåmätaren (nivåsensorn) kan maskinen fylla ett helt fack som överskrider tankens maximala nivå och tvätta tvätten helt nedsänkt i vatten. När en sådan mängd vatten tappas bildas ett starkt tryck som snabbt kan överfylla ett litet handfat på grund av hävertens otillräckliga kapacitet.

Bild
Bild

Om orsaken hittas (genom eliminering) och elimineras, avloppsvattenutloppet blockeras, fungerar avloppsledningen normalt, utan läckage och hämning av tvättcykeln för själva CMA.

Rekommenderad: