Hörnbadkar Med Hydromassage: Hydromassage Modell "Betta" Från Aquatek Och Tysk Hörnjacuzzi Som Mäter 150x150 Cm

Innehållsförteckning:

Video: Hörnbadkar Med Hydromassage: Hydromassage Modell "Betta" Från Aquatek Och Tysk Hörnjacuzzi Som Mäter 150x150 Cm

Video: Hörnbadkar Med Hydromassage: Hydromassage Modell
Video: Aquarium Sponge Filter vs Power Filter 2024, Maj
Hörnbadkar Med Hydromassage: Hydromassage Modell "Betta" Från Aquatek Och Tysk Hörnjacuzzi Som Mäter 150x150 Cm
Hörnbadkar Med Hydromassage: Hydromassage Modell "Betta" Från Aquatek Och Tysk Hörnjacuzzi Som Mäter 150x150 Cm
Anonim

Bad med massageeffekt dök först upp i sanatorier. Lite senare kom de vanliga baden utrustade med hydromassagesystem ut på marknaden. Ursprungligen var de endast tillgängliga för mycket rika människor. Idag kan ett sådant bad köpas till ett överkomligt pris. Högre, jämfört med en konventionell badtunna, är kostnaden motiverad av den komfort- och hälsoeffekt som en skål med hydromassage ger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett hörnbadkar med hydromassage är en utmärkt lösning för små och medelstora badrum. Placerad i ett hörn längs två vinkelräta väggar, tillåter ett sådant teckensnitt att frigöra utrymme i mitten av rummet, liksom en del av väggen. Samtidigt förblir badets inre utrymme rymligt och bekvämt att använda. Det finns modeller där du kan ta vattenprocedurer tillsammans.

Hörndesigner är asymmetriska och symmetriska . De senare är liksidiga och kan ha formen av en triangel, en kvart eller en halv cirkel. Asymmetriska mönster är oregelbundna former som kan ha formen av en trapets, en stympad droppe, en halvmåne, en rund form med en avsmalnande botten, en hjärtform eller ett oändligt tecken. Asymmetriska skålar har höger- och vänsterdesign, vilket indikerar från vilken sida av badet kommunikationsrören passerar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bubbelbad är nödvändigtvis utrustade med munstycken, från vilka luft- eller vattenstrålar levereras under tryck. Det finns också kombinerade alternativ som gör att du kan få vatten-lufttryck. Det är denna massage som anses vara den mest användbara.

En badtunna anses vara en effektiv metod för att bekämpa celluliter . Regelbundna procedurer låter dig glömma problem med blodcirkulation och huvudvärk, förbättra hudens tillstånd, lindra nervös spänning. Bubbelbad kan dessutom ha olika massagelägen, duschpanel, glasdörrar, krom- och aromaterapifunktioner. Själva skålen har ofta urtag och stöd som efterliknar kroppens anatomiska egenskaper, silikonhuvudstöd, armstöd och handtag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Populariteten hos hörnstrukturer med en bubbelpoolsfunktion beror på ett antal karakteristiska fördelar.

  • Skålens ergonomi, tack vare vilken den passar även i små rum, inklusive Chrusjtjovs badrum. Minsta storlek på ett hörnteckensnitt är 120 x 120 cm;
  • Olika storlekar - utöver den angivna minsta badstorleken finns modeller som når 170-200 cm i längd. Bad kallas optimala för användning, vars dimensioner är 150 x 150 cm.
  • Val av en liksidig eller mångsidig skål. De första måttenas optimala dimensioner anges ovan. En bekväm asymmetrisk modell anses vara en skål 170 x 80 cm, om rummets mått tillåter, och du letar efter ett badkar för två, köp en produkt på 1700 x 1200 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den hälsoförbättrande effekten från munstyckssystemet;
  • Möjligheten att förvandla interiören - hörnmodeller ser alltid original ut och låter dig göra stilen i rummet original, minnesvärd;
  • Lätt att använda på grund av närvaron av en inbyggd hylla eller en bred kant i badrummet. Det är bekvämt att placera nödvändig kosmetika på den utan att behöva installera ytterligare hyllor ovanför badrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För- och nackdelar med hörnbadkar beror också på materialet från vilket de är tillverkade . Akrylbad används ofta. De kännetecknas av styrka och hållbarhet (livslängd är 10–12 år), attraktivt utseende, höga värme- och ljudisoleringsegenskaper. Vattnet som sugs in i skålen orsakar inte mullrande, och vattnet i akrylbadet svalnar väldigt långsamt - bara en grad i en halvtimme.

På grund av råvarornas plasticitet är det möjligt att ge skålen en komplex form, att göra modeller med glas. Akrylytan är varm, slät och behaglig vid beröring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med ett akrylbad är övre skiktets skörhet, liksom tendensen till vibrationer. För att installera ett hydromassagesystem i ett akrylbadkar måste det ha väggar som är minst 5 mm tjocka, helst 6–8 mm tjocka. Sådana modeller är ganska dyra.

Bild
Bild

Gjutjärnsbad, installerade under hela sovjettiden, är inte mycket sämre i popularitet än akrylmotstycken . Detta beror på deras höga tillförlitlighet och hållbarhet. Livslängden på gjutjärnskålen är 30 år. Dessa badkar är starka och tål perfekt vibrationer som uppstår under driften av hydromassagesystemet. De behåller värmen väl, och tack vare emaljskiktet gör de inget ljud när de drar vatten. De har en trevlig yta, men innan du kliver på det är det nödvändigt att tömma vattnet i några sekunder. Gjutjärn i sig är ett kallt material.

En av huvuddragen i gjutjärnsskålen är dess stora vikt, som varierar mellan 90-180 kg. Detta leder till komplexiteten i transport och installation av strukturen och ställer också vissa krav på byggnadsgolvens hållfasthetsindikatorer. Egenskaper hos råvaror innebär inte en mängd olika former av den färdiga produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stenbadkar är på grund av sin styrka och stabilitet också väl lämpade för installation av hydromassagesystem. Idag är stenmodeller modeller gjorda av konststen. De är baserade på marmorflis (eller finkorniga flisar av annan natursten), polyesterhartser och vid behov pigment. På grund av denna sammansättning och särdragen i produktionstekniken är badkar av konststen inte sämre i sin styrka än granit, de imiterar mycket exakt färgen och konsistensen av natursten.

På grund av att flytande råvaror hälls i speciella former är det möjligt att få ovanliga former av färdiga produkter. Nackdelen är den höga kostnaden och behovet av särskild vård.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Kom ihåg att materialet i sig inte är särskilt hållbart när du köper ett hörnbad i akryl. Det kan uppnås genom närvaro av glasfiberarmering. Ju mer komplex badformen är, desto svårare är det att tillhandahålla en pålitlig förstärkning. Med tanke på att skålen redan under hydromassage är utsatt för vibrationer är det bättre att föredra hörnbad med enklare former.

Det är viktigt att akrylbadkaret är tillverkat av ett massivt ark av akryl ., detta är det enda sättet att garantera produktens deklarerade livslängd och dess tillförlitlighet. Motsatsen till sådana skålar är bad av extruderad akryl. De senare har en lägre kostnad, men de kommer inte att hålla ens 5 år. Vibrationer som genereras under driften av hydromassagesystemet kommer att orsaka deformation av skålen, utseende av sprickor i dess leder med badrumsväggen.

Bild
Bild

Vissa skrupelfria tillverkare går bort som akrylfontsnitt av hållbar plast och täckta med ett tunt lager akryl. Denna design är otvetydigt olämplig för en jacuzzi. Det kan identifieras genom en vibrerande (spelande botten), tråkig nyans.

Istället för ett badkar av akrylplåt kan du köpa en analog från en sten. Det är en modifiering av akryl med tillsats av kvartssand. Detta ger en större säkerhetsmarginal för produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Se till att materialet är tillräckligt tjockt. Som regel är det tyska, italienska och franska skålar. Bland ryska tillverkare förtjänar uppmärksamhet Aquatek -märke . Modell "Betta " anses vara den mest köpta i raden. Dess längd är 170 cm, bredd - 97 cm, djup - 47 cm, vilket gör det bekvämt att använda av en vuxen. Kundförtroendet vann hörnmodeller Hoesch, Victory Spa.

När du väljer modeller av gjutjärn är det nödvändigt att korrelera konstruktionens dimensioner och dess vikt. Var inte lat för att klargöra vad den ungefärliga vikten har ett badkar av den storlek du är intresserad av. När du väljer, styrs av dessa data. Importerade skålar av gjutjärn är 15–20 kg lättare än inhemska versioner. Detta beror på att bad av utländska märken har tunna väggar och grundare djup. Var försiktig, för att installera hydromassagesystemet bör väggtjockleken vara 5–8 mm. Skålar som produceras av europeiska företag har en höjd av 35–38 cm, vilket inte är särskilt bekvämt för att organisera en jacuzzi i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En högkvalitativ stenskål ska vara 80% stenflis och 20% harts. Annars kan strukturen inte kallas hållbar. Användningen av flodkvarts gör det möjligt att minska produktens kostnad, men tillsammans med priset minskar dess styrka också.

Oavsett tillverkningsmaterial, var uppmärksam på typsnittets yta . Den ska vara slät, jämnt färgad, fri från märkbara porer, flis och andra defekter. Munstycken ska inte sticka ut ovanför badytan. De ligger vanligtvis längs massagelinjerna. För en massage av hög kvalitet bör deras antal vara minst 30 stycken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper bör du se till att avloppshålet och avloppssystemet är kompatibelt, vattentillförseln fungerar i gott skick. Skålen måste innehålla instruktioner, nödvändiga komponenter, för asymmetriska akrylmodeller - ett ramstöd. I avsaknad av det senare bör det köpas separat eller ta hand om konstruktionen av en stödpall för badrummet.

För små rum är det bättre att välja ett snövit badkar, vilket visuellt kommer att förstora rummet. Spegel och reflekterande ytor ska användas för samma ändamål inomhus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationen av ett flerstegs vattenrenings- och mjukgöringssystem förlänger munstyckenas livslängd. Det är bättre att köpa dem tillsammans med badrummet och installera dem omedelbart.

Rekommenderad: