Hängande Installation För Wisa -toaletten: Instruktioner För Installation Och Reparation Av Toaletten, Hur Man Tar Bort Knappen, ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Hängande Installation För Wisa -toaletten: Instruktioner För Installation Och Reparation Av Toaletten, Hur Man Tar Bort Knappen, ägarrecensioner

Video: Hängande Installation För Wisa -toaletten: Instruktioner För Installation Och Reparation Av Toaletten, Hur Man Tar Bort Knappen, ägarrecensioner
Video: Varför fungerar inte borrhammaren HR2610 bra? Hur fixar man en Makita borrmaskin? 2024, April
Hängande Installation För Wisa -toaletten: Instruktioner För Installation Och Reparation Av Toaletten, Hur Man Tar Bort Knappen, ägarrecensioner
Hängande Installation För Wisa -toaletten: Instruktioner För Installation Och Reparation Av Toaletten, Hur Man Tar Bort Knappen, ägarrecensioner
Anonim

Komfort och bekvämlighet är viktiga i alla rum, i alla rum i en lägenhet eller hus, inklusive badrummet. Installationen Wisa-en struktur för en vägghängd toalettskål från ett välkänt nederländskt företag hjälper till att skapa denna komfort.

Bild
Bild

Funktioner, fördelar och installationsregler

Wisa-installationen är ett ramsystem på vilket en vägghängd toalett med alla tillbehör är fäst.

Liksom alla sådana konstruktioner har den ett antal estetiska och praktiska fördelar:

  • sparar utrymme och är perfekt för små badrum;
  • döljer all kommunikation på ett tillförlitligt sätt
  • frigör golvet, vilket gör det lättare att rengöra rummet och utan att störa reparationsarbetet (till exempel vid byte av golvbeläggning).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom har Wisa vägghängda toalettsystem sina egna individuella fördelar:

  • Designens originalitet . Ett professionellt team arbetar med designprojekt under ledning av världsberömda designers. När man utvecklar mönster beaktas inte bara moderna trender i denna riktning utan också konsumenternas önskemål.
  • Hög kvalitet . Från de första dagarna av sitt arbete ägnar företaget särskild uppmärksamhet åt denna aspekt, därför är det idag ett av varumärkets "visitkort".
  • Funktionalitet och praktiska. Tillverkaren ser till att varje system uppfyller kundernas behov och är så lätt att använda som möjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Varaktighet även vid intensiv användning (på offentliga toaletter).
  • Pålitlighet . Ramstrukturen tål belastningar på upp till 450 kg.
  • Låg ljudnivå när du fyller tanken och tömmer.
Bild
Bild

Tillverkaren tog också hand om den enkla installationen av installationen: systemet kan installeras på valfri plats för användaren (i mitten, i hörnet eller nära badrumsväggen). Samtidigt kräver installationen inte vissa färdigheter och ytterligare element.

Bild
Bild

Utrustning

XS WC Front Basic, Excellent och andra modeller av installationer från Wisa är ett helt klart att installera kit som består av:

  • en stålram, pulverlackerad (hållbart material tål betydande belastning, och färgen som appliceras ovanpå skyddar metallen på ett tillförlitligt sätt mot korrosion);
  • en isolerad tank med ett dubbelspolningssystem för 3 och 6 liter (det finns alternativ för 3 och 9 liter);
  • fästelement för toaletten;
  • ventiler;
  • ljudisolering (en isolerande packning placeras mellan väggen och toaletten, vilket gör att ljudet från vattnet nästan inte går att skilja).
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kompletteras systemet (köps separat) med en spolningsknapp. Dessa element kan vara enkla eller dubbla, runda eller rektangulära.

Förutom installationer erbjuder Wisa konsumenter toaletter, cisterner, fästelement och annan VVS -utrustning . Dessutom innehåller sortimentet ett brett utbud av reservdelar för reparation och underhåll av märkessystem.

Installation

Gör-det-själv-installationen av installationen börjar med installationen av en stålram. Det finns flera alternativ för att fästa den: på väggen, på väggen och golvet, bara på golvet. Valet av metod beror på var du planerar att placera VVS -utrustningen.

Bland fördelarna med moderna ramkonstruktioner är möjligheten att justera höjden på toalettskålinstallationen. För att göra detta är det tillräckligt att fixera ramens ben i ett bekvämt läge.

Innan ramen installeras markeras lokalerna med hänsyn tagen till vatten- och avloppsledningar, storleken på installationen.

Viktigt: avståndet från systemets avsedda kant till väggen måste vara minst 13,5 mm.

Bild
Bild

Hela installationsprocessen består av flera sekventiella steg, enligt vilka du kan installera strukturen själv:

  • installation och fastsättning av ramen;
  • placering, anslutning och justering av dräneringstanken: inloppet måste dockas med vattenröret (experter rekommenderar att du inte använder flexibla slangar, eftersom deras livslängd är mycket kort);
  • anslutning av enheten till avloppet;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • tillfällig installation av toaletten och testning av hela systemets funktion (efter testning tas skålen bort igen);
  • "Kamouflage" av ramen, för vilken fuktbeständig gipsskiva med en tjocklek av 1 cm eller mer är lämplig;
  • där knappen för att kontrollera dränering av vatten senare kommer att installeras, installeras en manschett och en plugg - detta skyddar hålet från damm och smuts under efterbehandlingen och gör avtappningspanelen jämn och snygg;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • väggdekoration;
  • installation av ljudisolering vid den punkt där toalettskålen vidrör väggen;
  • montering på toalettskålens stift.
Bild
Bild

Efter det allmänna installationsarbetet är spolningsknappen installerad. Experter rekommenderar att du föredrar dubbla knappar, med vilka du enkelt kan ändra mängden vattendränering. Ett bra alternativ skulle vara en panel med en "stoppspolnings" -funktion, som gör det möjligt att stoppa dräneringen när som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpsamma ledtrådar

För den mest bekväma driften av Wisa -installationen under installationen rekommenderar experter att ta hänsyn till några av finesser:

  • om en enhet för en teknisk luckan tillhandahålls under installationen, kommer detta att förenkla uppgiften när den interna enheten behöver repareras eller bytas ut.
  • vid avslutning av badrumsväggarna med kakel bör knappen eller nyckeln för dränering dras mellan två plattor eller i mitten av ett kakelelement;
  • Det är viktigt att hålla ett avstånd på 18 eller 23 cm mellan fästelementen när du installerar toaletten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det under hela installationsarbetet nödvändigt att noggrant följa tillverkarens instruktioner och noggrant övervaka korrekt installation och tillförlitlighet för fästelementen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Underhåll och reparation

Tillverkaren ger 10 års garanti för alla märkesinstallationer. Vid fel eller systemunderhåll är det tillräckligt att kontakta närmaste officiella servicecenter på företaget.

Förutom garantin för utrustningen garanterar företaget som producerar Wisa -installationerna att även efter att produktionen av denna typ av system har avbrutits kommer reservdelar till dem att tillverkas i ytterligare ett kvartssekel.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller själva reparationsarbetet är det enklaste sättet att bjuda in en professionell att utföra det, men om det behövs kan du göra det själv.

För att reparera eller byta ut delar inuti installationen måste du först ta bort spolningsknappen, eftersom det finns ett fönster bakom det som ger åtkomst till systemet. För att ta bort den, tryck bara på knappens nedre del, flytta den något upptill, lossa den från fästet.

Bild
Bild

Ytterligare reparationsinstruktioner ger:

  • lossa knappen / nyckelramen;
  • demontering av monteringsfästen och skiljeväggar;
  • blockering av vattenåtkomst;
  • utföra nödvändigt arbete, byta ut slitna eller skadade element.
Bild
Bild

När reparationen är klar installeras knappsystemet också i följd på plats.

Bild
Bild

Recensioner

Den nederländska tillverkaren av sanitetsarmaturer och installationer Wisa har varit verksam på denna marknadssektor sedan 1903 och var en av de första som tillverkade ramsystem för vägghängda toalettskålar. Under denna tid har företagets produkter fått många recensioner, mestadels positiva.

De som redan har installerat märkesinstallationer noterar bekvämligheten och användarvänligheten . Dessutom har praxis visat att även efter en lång tid bryts inte strukturens integritet, komponenterna är inte lösa, ytmaterialet ändrar inte färg och repas inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan stor fördel med Wisa-installationssystemen, köpare anser att deras överkomliga pris, möjligheten till självinstallation utan inblandning av befälhavare och det enkla reparationsarbetet.

Av nackdelarna noterar köparna att spåret på platsen för det centrala avloppet blir snabbt gult, och packningen för toalettskålens övergång till väggen står inte särskilt snyggt. Vissa klagar också över toalettsitsen: innerkanterna är skurna, inte polerade, vilket gör det obekvämt att använda den.

En annan nackdel som användarna uppmärksammar är bristen på detaljerade kompetenta installationsanvisningar: en mycket liten broschyr ingår i satsen.

Rekommenderad: