Reparationssats För Badkar I Akryl: Eliminering Av Flis Och Sprickor Och Restaurering Av Polering, Uppsättning "Samodelkin" För En Vit Produkt

Innehållsförteckning:

Video: Reparationssats För Badkar I Akryl: Eliminering Av Flis Och Sprickor Och Restaurering Av Polering, Uppsättning "Samodelkin" För En Vit Produkt

Video: Reparationssats För Badkar I Akryl: Eliminering Av Flis Och Sprickor Och Restaurering Av Polering, Uppsättning
Video: Lektion i glasfiber 2024, Maj
Reparationssats För Badkar I Akryl: Eliminering Av Flis Och Sprickor Och Restaurering Av Polering, Uppsättning "Samodelkin" För En Vit Produkt
Reparationssats För Badkar I Akryl: Eliminering Av Flis Och Sprickor Och Restaurering Av Polering, Uppsättning "Samodelkin" För En Vit Produkt
Anonim

Ett badkar i akryl ser alltid perfekt ut i vilken inredning som helst. Många människor väljer denna typ av VVS av den anledningen att det är lättare att rengöra och, naturligtvis, för sitt estetiska utseende.

Men med tiden, på grund av felaktig användning, blir badets oklanderliga utseende bortskämd av flis eller till och med sprickor. Men skynda dig inte att byta badet, för genom att göra en liten reparation av ditt bad kan du förlänga livslängden avsevärt. Hur du gör det korrekt på egen hand kommer du att lära av vårt material.

Bild
Bild

Kriterier för att välja ett reparationssats

Idag kan du hitta en mängd olika uppsättningar i järnaffärer. Till exempel Samodelkin -satserna, som är speciellt utformade för reparation av akrylbadkar.

Innan du bestämmer dig för en viss uppsättning måste du bestämma omfattningen av arbetet och hantera typerna av skador . Som regel är dessa små chips och sprickor. Men ibland är badkaret hårt skadat och det bildas hål i det. Även för så allvarliga skador kan du hämta ett reparationssats för badkar i akryl som du kan få ditt favoritbadkar till liv igen.

Det är sant att vi omedelbart vill nämna att badkaret efter reparationen inte kommer att vara som nytt, eftersom något efter reparationen bara kan återställa alla funktioner med 80%. Detta kommer dock att förlänga livslängden avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att ta bort flis och sprickor är det vanligaste problemet för ägare av akrylrör. Det finns många reparationssatser för sådana fall. Som regel är detta en burk med reduktionsmedel, som är speciellt avsedd för akrylprodukter och en polermassa. Setet måste också innehålla detaljerade instruktioner och en uppsättning sandpapper för polering av ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att reparera hål och djupa sprickor behövs en annan uppsättning - en förstärkningssats . Följaktligen innehåller detta kit något olika material. Dessa är speciella hartser, glasmatta, speciallim och tejp, som är avsedda för reparation av akrylbadkar. En uppsättning sandpapper och polermedel bör också inkluderas.

Om det uppstår små repor på badets yta, och själva ytan har blivit lite grov (inte lika perfekt slät som tidigare), så finns det också ett speciellt verktyg för detta fodral. Detta kit bör innehålla sandpapper och en burk med akryl med härdare.

Om innan färgen på badet verkligen var vit, men nu har det bleknat lite och gula fläckar började dyka upp, det vill säga lösningen på detta problem också. Vi rekommenderar att du köper ett speciellt poleringskit. Med hjälp av ett sådant kit kan du enkelt återställa det snövit utseendet till VVS från akryl, samt eliminera grovheten i själva badet. Denna reparationssats innehåller en uppsättning sandpapper, polering och detaljerade instruktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du väljer en viss uppsättning och väljer en viss tillverkare, var noga med att lyssna på recensioner från dem som redan har stött på ett liknande problem.

Vi rekommenderar inte att du väljer reparationssatser som anses vara universella. Anledningen är enkel - ett sådant kit kommer att hjälpa till att hantera sprickor, men inte lämpligt för att reparera allvarliga hål. Därför, för varje problem, välj din egen uppsättning och kontrollera förekomsten av alla komponenter som vi pratade om ovan.

Bild
Bild

Vi utför badrumsreparationer själva

Innan du fortsätter med självreparation, läs instruktionerna i varje reparationssats.

Vi har utarbetat rekommendationer för dig att hjälpa dig att använda uppsättningen korrekt och återföra det tidigare utseendet till badrummet:

  • för att eliminera flis måste du först bearbeta ytan runt den med grovkornigt sandpapper;
  • så snart du är klar med behandlingen rekommenderar vi att du torkar ytan med tvålvatten och låter allt torka helt;
  • då bör du avfetta ytan - det är lätt att göra med den vanligaste alkoholen;
  • därefter kan du börja reparera akrylbadet efter de tydliga instruktionerna i instruktionerna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi rekommenderar att du täcker flisen med flytande akryl med en gummispatel, som är mer flexibel och inte kommer att orsaka ytterligare repor under arbetet. Akrylskiktet ska ligga i linje med badets yta.

När chipet har reparerats rekommenderas det att låta det torka över natten. Tio till tolv timmar är den perfekta tiden. Efter - kan du fortsätta att polera ytan direkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av en kraftig påverkan, om ett tungt föremål faller i badet, bildas en spricka. För att eliminera det behöver du ett speciellt kit, en borr och en gummispatel.

Innan du fortsätter slipa ytan måste du använda en borr för att göra två små hål i båda ändarna av sprickan . Hålet ska inte vara mer än en halv centimeter, och detta är nödvändigt så att sprickan inte "kryper" vidare.

Efter (enligt beskrivningen ovan) - slipa ytan runt sprickan med sandpapper. Vi rekommenderar också att ytan behandlas med tvålvatten och sedan avfettas med alkohol. Därefter måste du noggrant följa instruktionerna för att späda ut och förbereda alla komponenter i rätt proportioner. Den beredda blandningen stängs med en spatel och får torka i tio till tolv timmar. Sista etappen blir polering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om ett riktigt hål eller en djup spricka har bildats i badrummet, kan du inte klara dig utan ett speciellt reparationstejp. Kom ihåg att tejpen måste vara speciellt för reparation av akrylbadkaret - en annan fungerar inte här.

Reparationsprocessen börjar med att du måste täta hålet med denna tejp . Det är viktigt att komma ihåg att tejpen appliceras uteslutande från utsidan av badet. Därefter måste du förstärka detta skadade område. Detta görs med ett specialverktyg som finns i uppsättningen - glasmatta.

Om ytan är kraftigt skadad rekommenderar vi att du gör flera lager glasmatta. Som regel kommer tre att räcka. Det är viktigt att komma ihåg att varje nytt lager ska överlappa det föregående med minst en eller två centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Poleringssatsen är mycket enkel att använda. Till att börja med rekommenderar vi att fukta hela ytan med vatten, behandla den sedan med grovkornigt sandpapper och tvätta bort alla rester, damm från ytan. Efter - appliceras själva lacken enligt instruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Vi rekommenderar också att du läser några tips som kommer till nytta när du reparerar ett bad.

  • Kom ihåg att speciellt lim, akryl och härdare måste inkluderas i varje reparationssats. Kontrollera deras tillgänglighet så att du inte behöver köpa dessa komponenter separat senare.
  • Så att VVS med tiden inte tappar sitt utseende, försök använda rengöringsmedel som är utformade speciellt för akryl. Vi rekommenderar inte att rengöra ytan med slipande produkter - de lämnar repor.
  • I badrummet, där det finns en produkt av sanitetsartiklar i akryl, rekommenderas det inte att använda några värmeanordningar. Detta gäller inte bara värmaren, utan också olika hårstylingsanordningar.

Den ökade temperaturen i själva rummet kan förstöra produktens kvalitet.

Rekommenderad: