En Uppsättning Verktyg (52 Bilder): Hur Man Väljer En Professionell Uppsättning Verktyg I En Resväska För Ditt Hem? Funktioner Hos Stora Universella Kit I Ett Fodral Och Andra Kit

Innehållsförteckning:

Video: En Uppsättning Verktyg (52 Bilder): Hur Man Väljer En Professionell Uppsättning Verktyg I En Resväska För Ditt Hem? Funktioner Hos Stora Universella Kit I Ett Fodral Och Andra Kit

Video: En Uppsättning Verktyg (52 Bilder): Hur Man Väljer En Professionell Uppsättning Verktyg I En Resväska För Ditt Hem? Funktioner Hos Stora Universella Kit I Ett Fodral Och Andra Kit
Video: Perswalls tapetguid - Verktyg 2024, April
En Uppsättning Verktyg (52 Bilder): Hur Man Väljer En Professionell Uppsättning Verktyg I En Resväska För Ditt Hem? Funktioner Hos Stora Universella Kit I Ett Fodral Och Andra Kit
En Uppsättning Verktyg (52 Bilder): Hur Man Väljer En Professionell Uppsättning Verktyg I En Resväska För Ditt Hem? Funktioner Hos Stora Universella Kit I Ett Fodral Och Andra Kit
Anonim

Att ha högkvalitativa och professionella verktyg hemma eller på jobbet kommer att avsevärt förbättra resultatet och påskynda reparationer eller andra uppgifter av en liknande profil. Förekomsten av ett brett sortiment av olika produkter i butiker och byggnadsmarknader försvårar möjligheten att välja rätt produkt, därför är det viktigt att veta vad man ska leta efter i den här frågan. Kunskap om de bästa tillverkarna, den kompletta uppsättningen av satsen och dess funktioner gör att du kan välja det mest optimala alternativet för arbete i alla livssituationer.

Särdrag

På grund av den stora variationen av jobb där det finns ett behov av att använda verktyg, bör det finnas uppsättningar med olika innehåll. Verktyg kan delas in i grupper som:

  • elverktyg;
  • låssmedsuppsättningar;
  • snickeri;
  • för bilreparation.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om en uppsättning elverktyg, kan du hitta en borrmaskin, slipmaskin, skruvmejsel och liknande enheter i den. Sammantaget kan de knappast passa i ett fall, därför kommer uppsättningen ofta att ha följande konfiguration:

  • skruvmejslar av olika typer och storlekar;
  • tång, sidoskär;
  • multimeter och skruvmejsel med indikator;
  • strippare;
  • lödkolv med lödning, avgaspump;
  • kniv, eltejp, ficklampa;
  • hexagoner av olika storlekar;
  • crimper;
  • pincett.

Detta kit är mest lämpligt för elarbete, så elektriker bör kontrollera innehållet i sina resväskor och lägga till saknade föremål i det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om en låssmedsuppsättning, kommer en hammare, skruvmejslar, nippers, tänger att vara ett obligatoriskt verktyg i den . I den moderna konfigurationen kan du också hitta en mejsel, mittstans, skrivare och filer. Väskan i själva resväskan kan vara av plast, där varje verktyg har sin egen plats och det finns ett fäste för det, vilket är mycket bekvämt i arbetet, eftersom det gör att du snabbt kan hitta allt du behöver.

Moderna kit gör det möjligt att placera ett stort antal utrustningar i en behållare, vilket minskar dess dimensioner för att underlätta användningen av satsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om en verktygssats för en snickeriprofil, kan du hitta hylsnycklar och huvuden, filer med olika former och storlekar, metallborstar och utrustning som gör att du kan demontera dörrkanten. I arbetet kan du inte klara dig utan måttband, tång, snickarkniv, skruvmejslar och såg för trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bilens utrustning i uppsättningen innehåller en stor uppsättning verktyg: öppna skiftnycklar, hylsa och skiftnycklar, huvuden, platta och lockiga bitar, sexkantar, kedjehjul, skruvmejslar, tänger, stora och små spärrhakar. Bilisten kan självständigt välja innehållet i detta kit för att inte ha några problem med att ta hand om bilen.

Om vi överväger instrumentella fall efter typ, är de indelade i tre typer:

  1. universell;
  2. professionell;
  3. hushåll.

Var och en av alternativen skiljer sig både i lagringsbehållarens dimensioner och i själva verktyget. Beroende på dessa indikatorer kommer kostnaden för uppsättningarna också att skilja sig åt.

Bild
Bild

Utrustning

För att välja rätt verktygslåda för dig själv är det viktigt att veta exakt vilka handverktyg du behöver för jobbet. Bland de viktigaste är flera.

Skruvmejsel

De köps antingen som en uppsättning eller separat, med hänsyn till att det finns produkter av olika längder, tjocklekar och former, platta och korsformade. Deras kostnad ska inte vara för billig, annars kommer de att vara tillverkade av material av låg kvalitet som snabbt kommer att misslyckas.

Bild
Bild

En hammare

Det kan vara användbart för en mängd olika ändamål, förutom enkel spikning, därför är det viktigt att välja rätt utrustning så att det är bekvämt och bekvämt att arbeta med det. Det mest optimala materialet för tillverkning är stål med legeringsföroreningar. Handtaget kan vara av trä eller metall, avslutat med gummi.

Bild
Bild

Tång, tång

Ofta kan du bara använda en tång, men om det behövs kan du köpa en tång och en rund tång. För att arbeta säkert med el är det viktigt att köpa ett verktyg med gummigrepp.

Bild
Bild

Nycklar

I vardagen kan du vanligtvis göra med öppna skiftnycklar och sexkantar i storlek från 6 till 20 mm. För VVS -arbeten behövs stora storlekar, och för bekvämligheten med att använda nycklar är det också värt att ha huvuden för dem.

Bild
Bild

Justerbara skiftnycklar

De gör det möjligt att ansluta en hel uppsättning lösa skiftnycklar i ett verktyg på grund av möjligheten att justera måtten på arbetsdelen. För hemmet är det bäst att köpa 2 av dessa nycklar - en mindre och en större som passar alla arbeten - från skruvmuttrar till reparation av rör.

Bild
Bild

Indikator skruvmejsel

Det kommer att behövas i de fall arbetet innebär el. Innan du skruvar loss uttaget eller skruvar på tråden måste du se till att de inte är strömförsörjda. Det är med denna uppgift som en skruvmejsel klarar en indikator i slutet av handtaget, som inuti har en glödlampa som tänds vid kontakt med ström.

Bild
Bild

Roulett

Den kan ha olika längder, därför måste du välja en produkt beroende på vad som exakt måste mätas oftast. Om avstånden uteslutande är inuti rummet och inte överstiger 5 meter, kommer detta att vara måttbandets optimala längd, medan längden på 10 meter anses vara universell, så att du kan arbeta med olika föremål. Det är bättre att måttbandet har en halvcirkelformad form, vilket gör det möjligt att självständigt ta mätningar på grund av tejpens motstånd från vridning och krökning. Det är också värt att uppmärksamma skyddet av måttbandet från främmande faktorer, som ofta uppstår under reparationsarbete. Allt detta påverkar inte bara kostnaden utan även produktens vikt. Ju större skyddsskikt desto tyngre tejp.

Bild
Bild

Nivå

En mycket användbar sak för alla renoveringsarbeten där det är viktigt att jämna ut ytan eller ställa in en objektnivå. Den optimala längden är en produkt från 0,5 till 1 meter. Större produkter används för professionella ändamål, det är svårare att arbeta med dem utan rätt erfarenhet och skicklighet.

Bild
Bild

Förutom den grundläggande uppsättningen verktyg som ska vara hemma eller på jobbet, det är värt att notera ytterligare sådana, utan vilka det är svårt att snabbt och effektivt utföra vissa reparationsarbeten:

  • en uppsättning penslar för målning;
  • spatlar av olika storlekar;
  • hacksåg med blad för trä och metall.

När du bildar en uppsättning som är universell och mest lämplig för arbete är det värt att överväga alla möjliga situationer som kan uppstå under reparationen.

Om du fortfarande har liten erfarenhet av sådana förfaranden kan du köpa en standard uppsättning instrument och komplettera den gradvis och skapa det nödvändiga minimum som alltid bör finnas till hands.

Bild
Bild

Vad är dem?

Tack vare tillgängligheten av uppsättningar för varje smak kan du enkelt välja det alternativ som passar dig när det gäller pris, utseende och innehåll. Bland de mest populära är:

  • universell;
  • professionell;
  • för hemmabruk.

Den universella versionen är en låda som innehåller alla grundläggande verktyg som kan användas för att reparera ett litet sammanbrott av vilken art som helst. Kompositionen innehåller vanligtvis verktyg som skruvmejslar, tänger, sidoskär, huvuden, nycklar och bitar. Antalet objekt kan vara olika:

  • bitar kan vara från 4 till 142 bitar;
  • borrar kan vara från 1 till 30;
  • spärrnycklar - från 1 till 5;
  • skruvmejslar - från 1 till 7;
  • hammare vanligtvis 1;
  • tång - 1 till 2.

Om en autoset köps kommer den också att ha ytterligare sockelhuvuden, vars antal kan sträcka sig från 13 till 500 stycken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den kvantitativa sammansättningen kan variera beroende på tillverkare. Inforce -setet har 150 enheter, Berger har 151 delar, Force och Cobalt - 142 delar vardera . De senare anses vara bland de bästa. Om du köper en kvalitetsminiset bör du vara uppmärksam på den taiwanesiska tillverkaren Shyang Yun Hardware Co, som släppte Force-setet med 82 delar. Om det finns en önskan att ha ett stort fodral för alla behov, bör du vara uppmärksam på produkten "Swiss Tools", som innehåller 187 artiklar fördelade över funktionella zoner i form av separata plastbehållare tillgängliga för användning utanför resväskan.

Den professionella typen av kit säljs ofta i en resväska och utrustad med nödvändig utrustning för en specifik typ av aktivitet. Kompositionen inkluderar huvuden, en spärr med förlängning, en kardangångare, bitar. I genomsnitt varierar antalet artiklar i professionella kit från 250 till 300 stycken.

Deras fördel kan betraktas som närvaron av ett specifikt verktyg som behövs i arbetet, och nackdelen är frånvaron av perifera föremål som kan vara användbara för olika aktiviteter i hemmet.

Den professionella uppsättningen är utformad för en specifik profil:

  • för bilreparation;
  • låssmed;
  • snickeri;
  • dielektrisk;
  • gångtång;
  • för att arbeta med elektronik.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stels bilsats består av 94 delar, Berger har 148 delar och anses vara det mest kompletta och praktiska alternativet för att arbeta med en bil. Martix Professional har 216 instrument i sin sammansättning och anses vara en universell produkt från det tyska märket. Ganska bra är den inhemska professionella Likota verktygssatsen, som innehåller 108 delar. Om vi pratar om en stor uppsättning är det värt att lyfta fram renässansen, som ser ut som en resväska på hjul och består av 186 element.

Varje uppsättning har sina egna detaljer och innehåll, därför måste du kontrollera de viktigaste verktygen för en viss typ av aktivitet innan du köper . Snickeriversionen ska vara med lykta. För andra sorter används ofta ett tum -verktyg som köps som en komplett uppsättning eller selektivt.

Det finns också kit för hushållsbruk, som innehåller få verktyg, men de används alla regelbundet i vardagen. Detta är en hammare och spikar, skruvmejslar, måttband, tång, kniv. Det rekommenderas att köpa den minsta konfigurationen och komplettera den efter eget gottfinnande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom fyllning är det värt att uppmärksamma vad verktygen exakt finns i. De kan vara:

  • i blister - cellofanfilm med en plastorm;
  • i en kartong - den är lätt, billig, men, som cellofan, opålitlig;
  • om - ser ut som en resväska, där väggarna är gjorda av hållbar plast, vilket gör det möjligt att på ett tillförlitligt sätt skydda verktyget från yttre påverkan;
  • ett annat alternativ - metallfodral, de är dyrare, men mindre bekväma;
  • i ett fall - tygöverdrag med handtag, speciellt för vissa föremål; dess förmåga att helt skydda sitt innehåll är svag, därför rekommenderas det ofta inte att använda det;
  • i ett stativ - en specialdesign med celler där verktyget placeras (vanligtvis är det stillastående och rör sig inte), lämpligt för långvarig lagring av föremål som behövs i vardagen eller arbetet;
  • I lådan - det är en hållbar produkt som är obekväm att bära med sig, men det är bekvämt att transportera, därför är det bäst att använda den som en stationär lagringsplats för lager;
  • i vagnen - är en konstruktion på hjul som kan transporteras en kort sträcka för enkel användning. Det finns många verktyg i den, eftersom vagnens vikt är mycket stor och det är mycket svårt att flytta den manuellt.

Tack vare kunskapen om det erforderliga antalet verktyg kan du välja lådans optimala storlek så att den är bekväm att använda i arbetet.

För att välja en kvalitetsprodukt är det värt att uppmärksamma märkena och tillverkarna av dessa produkter, som använder olika material både för tillverkning av fodral och för verktygen inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarnas betyg

En uppsättning verktyg är nu en nödvändig och användbar sak, därför är det viktigt när du köper att utvärdera alla deras fördelar och nackdelar och välja ett pålitligt och högkvalitativt alternativ. Beroende på antalet delar inuti, tillverkningsmaterialet och styrkan i verktygsfodralet kan prisklassen variera mycket. Ett billigt set blir lättare att köpa, men det kommer inte att vara länge, speciellt om du måste använda det ofta. Dyra artiklar bör kontrolleras noggrant så att kostnaden inte är för dyr för olämpliga kvalitetsvaror. Den mest fullständiga beskrivningen kan erhållas genom att överväga de mest populära produkterna från inhemska och utländska tillverkare, samt läsa recensioner om dem.

Bild
Bild

Bland de alternativ som är värda att lyfta fram är en professionell uppsättning. Ombra OMT 143 SL vars fördel är högkvalitativ bearbetning av alla verktyg, eftersom deras utseende är helt förenligt med priset. Användarvänlighet är också bra. Utrustningen är tillverkad av kromvanadiumstål.

Bland dess fördelar är:

  • optimal kostnad;
  • fodral av hållbar men lätt metall med högkvalitativa lås;
  • ett stort antal sockelhuvuden;
  • det finns en uppsättning skruvmejslar;
  • komplett med hex- och torxhuvuden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på kundrecensioner fanns det inga brister i den här uppsättningen.

Nästa alternativ tillhör inhemska prover och kallas Arsenal C 1412L90 … Den kan användas både hemma och för professionell bilreparation. Verktygsmaterialet är kromvanadiumstål. Uppsättningen består av totalt 90 artiklar.

Dess fördelar inkluderar:

  • rimligt pris;
  • ett bekvämt och litet fodral med metalllås;
  • ett stort antal sockelhuvuden;
  • utrustning med två typer av gångjärn;
  • det finns en uppsättning skruvmejslar;
  • produkter av god kvalitet.

I det här fallet finns det inga väsentliga nackdelar som skulle påverka kvaliteten på det utförda arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkten från ett taiwanesiskt företag förtjänar särskild uppmärksamhet. Jonnesway SO 4H 52478S … Det används över hela världen. Tack vare alla verktygs goda fullständighet och tillförlitlighet är uppsättningen fortfarande en av de mest efterfrågade. Produkterna är tillverkade av högkvalitativt kromvanadiumstål, med gummerade handtag på skruvmejslar och hylsnycklar. Det finns 78 artiklar i fodralet.

Av plusserna är det värt att notera:

  • högklassigt material för tillverkning av verktyg;
  • utrustning med en gångjärntång;
  • brett utbud av skruvmejslar;
  • fullt urval av sexhörningar.

Det finns dock flera nackdelar här:

  • inga bitar ingår;
  • lås med svaga fall.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns ett behov av att köpa en stor uppsättning för automatisk reparation, bör du vara uppmärksam på uppsättningen King Tony 9507 MR … den innehåller 107 föremål som passar i en liten och praktisk resväska. Materialet är kromvanadiumstål. Handtagen har ett specialmaterial som är resistent mot aggressiva medier och syror.

Bland fördelarna med satsen är det värt att notera:

  • lättanvänt fodral;
  • ett stort antal sockelhuvuden;
  • tång verktyg;
  • en komplett uppsättning skruvmejslar.

Det finns bara en nackdel i det här fallet - den mycket höga kostnaden för uppsättningen, därför kommer det inte att vara ett acceptabelt alternativ för alla.

Bild
Bild
Bild
Bild

För älskare av tysk kvalitet är det värt att prata om uppsättningen Matrix Professional 13555 , som rymmer 216 instrument. Materialet är krom vanadiumstål, fodralet har en ergonomisk form och stötsäker struktur.

Bland de tydliga fördelarna finns följande:

  • användning av kvalitetsråvaror för verktyg;
  • obegränsad produktgaranti;
  • ett stort urval av verktyg;
  • hållbart och bekvämt fodral med ett bekvämt bärhandtag;
  • närvaron av ett superlåshuvud, vilket gör det möjligt att enkelt skruva loss eventuella fästelement;
  • förekomsten av spärrhakar och sockelhuvuden med olika storlekar.

Bland nackdelarna är det värt att notera:

  • ingen bitmagnetisering;
  • ingen spärr på skruvmejselhandtaget;
  • uppsättningen innehåller inte en tångverktyg.
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan inhemsk uppsättning - " Teknikfråga 622789 ", förtjänar uppmärksamhet på grund av funktionaliteten och kvaliteten på produkter som tillverkas på ett ryskt företag i Taiwan. Materialet är höglegerat kromvanadiumstål. I en uppsättning med 89 verktyg.

Fördelar:

  • tillverkningsmaterial av hög kvalitet;
  • närvaron av en tångverktyg;
  • komplett med slagverksinstrument;
  • komplett uppsättning skruvmejslar;
  • uppsättning hexagoner.

Bland nackdelarna kan man bara notera frånvaron av sockelhuvuden med en storlek som överstiger 27 mm i uppsättningen. Till de positiva egenskaperna hos denna uppsättning anser konsumenterna ett brett paket och ett överflöd av nödvändiga föremål som är av utmärkt kvalitet, och till det negativa - frånvaron av kombinationsnycklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de alternativ som är markerade med genomsnittlig kvalitet kan man peka ut " Stankoimport " för 107 delar, Partner PA-4099 för 99 delar och Renaissance YD-1039-01 för 186 delar. Valet av en specifik uppsättning bör göras, styrt av dess innehåll, så att den innehåller alla verktyg som är nödvändiga för arbetet, vars kvalitet inte väcker frågor. Mått måste väljas för specifika behov.

Små fodral är lämpliga för mobil transport, skrymmande resväskor är lämpliga för fullvärdig användning vid reparationer, och för arbete på en servicestation är de mest lämpliga alternativen på hjul, de mest kompletta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man ett kit?

För att köpa högkvalitativ och lättanvänd utrustning måste du först och främst veta exakt var den ska användas och av vem.

Det finns sådana tillämpningsområden:

  • för hemmet;
  • för exakt arbete;
  • för alla tillfällen;
  • presentalternativ.

Om uppsättningen tas för hemmabruk, bör du inte köpa något mycket dyrt och stort, en uppsättning utrustning som behövs i varje hem kommer att göra. Användning för exakt arbete kräver val av en smal profiluppsättning, där det finns allt du behöver för en specifik aktivitet och det finns inga mindre detaljer som sällan behövs.

För en mästare som kan skryta med möjligheten att reparera allt och överallt är en uppsättning för alla tillfällen lämplig, som innehåller de mest användbara och efterfrågade verktygen så mycket som möjligt. Men presentuppsättningen kan ha ett annat utseende och innehåll. Det finns till och med kvinnliga verktygslådor. Detta är ett litet fodral, vackert och stilfullt utformat och innehåller en liten men användbar uppsättning delar.

Sådana gåvor kan ges till barn som redan försöker göra något, unga människor som försöker hjälpa till i huset eller män som länge har drömt om en fullvärdig uppsättning, där allt kommer att ligga snyggt och på sin plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

För rätt val är det värt att överväga ett antal kriterier

  • Bestäm vilken typ av kit och vad det exakt köps för. Det kan vara utformat för reparation av VVS, hushållsapparater, maskiner, elektrisk utrustning, eller så kan det vara universellt, som kan hjälpa till i flera situationer samtidigt.
  • Det är värt att uppmärksamma kroppens väska där verktyget sitter i; det måste vara starkt och pålitligt. Du måste kontrollera gångjärnen och låsen för att se till att de är av god kvalitet och håller bra. När resväskan öppnas och stängs bör det inte finnas någon friktion av delar eller stora luckor.
  • När du väljer en kvalitetsuppsättning måste du vara uppmärksam på materialet från vilket varje element är gjort. Närvaron av bekväma handtag är också viktigt för bekväm användning av enheterna. En fullständig och snabb inspektion av produkten gör att du omedelbart kan förstå om produkten är av hög kvalitet eller inte.
  • För bekväm användning av resväskan är det viktigt att varje del sitter ordentligt på sin plats, annars kommer allt att hamna i en hög och det blir omöjligt att hitta rätt del snabbt.
  • Beroende på behoven är det värt att välja resväskans optimala mått så att det är bekvämt att placera den i en bil eller ett garage eller att bära den i dina händer.
Bild
Bild

Inte alla kan självständigt göra en högkvalitativ expertbedömning av en viss produkt, därför kan kunskap om valets aspekter inte göra några utslagsköp och hitta det bästa alternativet som är bekvämt att använda.

Rekommenderad: