Mått På Badkar I Akryl: Mått På Alternativ Med Ram, Produkter Med Parametrar 150x70, 180x80, 120x70 Och 140x70 Cm, Rektangulärt Badkar Som Mäter 170x80, 160x70, 180x70 Cm

Innehållsförteckning:

Video: Mått På Badkar I Akryl: Mått På Alternativ Med Ram, Produkter Med Parametrar 150x70, 180x80, 120x70 Och 140x70 Cm, Rektangulärt Badkar Som Mäter 170x80, 160x70, 180x70 Cm

Video: Mått På Badkar I Akryl: Mått På Alternativ Med Ram, Produkter Med Parametrar 150x70, 180x80, 120x70 Och 140x70 Cm, Rektangulärt Badkar Som Mäter 170x80, 160x70, 180x70 Cm
Video: Saint-Gobain SCORE - mått på hållbarhetsprestanda 2024, April
Mått På Badkar I Akryl: Mått På Alternativ Med Ram, Produkter Med Parametrar 150x70, 180x80, 120x70 Och 140x70 Cm, Rektangulärt Badkar Som Mäter 170x80, 160x70, 180x70 Cm
Mått På Badkar I Akryl: Mått På Alternativ Med Ram, Produkter Med Parametrar 150x70, 180x80, 120x70 Och 140x70 Cm, Rektangulärt Badkar Som Mäter 170x80, 160x70, 180x70 Cm
Anonim

Inte ett enda modernt badrum är komplett utan badkar. Denna VVS -artikel kan ha en annan form, struktur och tillverkningsmaterial. En av de vanligaste är akrylmodeller. Idag kommer vi att titta närmare på sådana produkter och ta reda på med vilka dimensionella parametrar de produceras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Badkar med vanliga och ovanliga former är mycket populära. De kan hittas i alla VVS -butiker. Det viktigaste är att välja en modell med lämpliga dimensioner.

Moderna badkar tillverkas inte bara klassiska rektangulära, utan också kantiga eller rundade . Alla befintliga alternativ har sina egna styrkor och svagheter. Dessutom skiljer sig konstruktioner av olika strukturer i storlek.

Till exempel är de flesta hörnmodeller imponerande i storlek, och enkla rektangulära alternativ kan väljas och små (korta).

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna badkar kan väljas för rum gjorda i absolut stilistisk riktning. Rikheten i sortimentet av sådana VVS gör att du kan hitta ett lämpligt alternativ för alla köpare.

Tiderna när badkar uteslutande gjordes av tungt gjutjärn är sedan länge förbi. Naturligtvis finns det tunga och dyra gjutjärnsmodeller till salu idag, men de har många värda rivaler. Dessa inkluderar populära och prisvärda akrylprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa typer av badkar har vunnit popularitet bland konsumenterna på grund av deras enkla och neutrala design, låga kostnad och ganska enkla installation. Numera finns akryl VVS i många hem.

Storleken på akrylmodeller är väldigt olika därför kommer det att vara möjligt att välja rätt produkt för rum med valfritt område. Idag är badrummen i de flesta fall mycket blygsamma i storlek, och det kan vara problematiskt att köpa VVS för dem. Men med akrylprover händer sådana problem i regel inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Trots sin avundsvärda popularitet har badkar i akryl mer än bara positiva egenskaper. Sådana modeller har också ett antal nackdelar.

Fördelarna med sådant VVS inkluderar följande egenskaper

  • Akrylbadkar är lätta. Av denna anledning är de enkla att installera och transportera. Standardmodellen väger vanligtvis cirka 30 kg. Det är fullt möjligt att arbeta med en sådan produkt ensam, utan att ta till assistenter.
  • Installation av badkar i akryl anses vara ganska enkelt och prisvärt. För sådant VVS kan du köpa en speciell ram med en justeringsfunktion. Ganska ofta kommer det med ett badkar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sortimentet av akrylbadkar kan inte annat än tillfredsställa moderna konsumenter.
  • Akryl i sig är ett smidigt material som lätt tar någon form. Det är därför många heminredningsarkitekter vänder sig till VVS från sådana råvaror.
  • För att ta hand om ett badrum i akryl behöver du inte köpa speciella dyra produkter. Dessutom behöver hon inte regelbundna behandlingar med skyddande föreningar.
  • Om det uppstår en liten defekt på ytan av akrylbadkaret, till exempel en repa, blir det lätt att bli av med det. För att göra detta måste du rengöra skadorna med sandpapper. Naturligtvis, om vi talar om allvarligare defekter, blir det svårare att hantera dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett badkar i akryl har förmågan att hålla höga temperaturer. Det svalnar inte snabbt, som vattnet som dras in i det. Dessa produkter väljs av användare som uppskattar avkopplande behandlingar.
  • Som regel finns speciella halkskyddsbeläggningar i moderna akrylmodeller. Med dessa tillägg blir användningen av badet säkrare och bekvämare.
  • Dessa typer av bad finns i olika utföranden.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sådana VVS -föremål är hygieniska. Faktum är att akryl är ett material som inte ruttnar eller möglar / möglar. Bakterier växer inte på sådana ytor.
  • Akrylbadkaret kan kompletteras med olika alternativ. Det kan vara hydromassage, LED-belysning och till och med ett inbyggt musikcenter.
  • Dessa typer av bad är billiga, vilket bara bidrar till deras popularitet och efterfrågan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se har badkar i akryl många fördelar. De är dock inte perfekta.

Låt oss överväga mer detaljerat vilka nackdelar sådana modeller har

  • Sådana produkter kan inte kallas särskilt stabila på grund av deras låga vikt. Installera akrylbadkar så säkert och stadigt som möjligt.
  • Sådana bad bör inte vara i kontakt med höga temperaturer. Oftast används akryl vid tillverkning av VVS, vars smältpunkt når 160 grader Celsius. Man bör komma ihåg att det har förekommit fall där mycket varmt vatten i ett akrylbad ledde till dess allvarliga deformation.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En annan märkbar nackdel med ett akrylbadkar är dess skörhet. Sådana föremål är känsliga för mekanisk skada - de är mycket lätta att bryta eller skada. Detta kräver inte mycket ansträngning - bara tappa något tyngre än schampoflaskan i skålen, så kan det spricka.
  • Det är värt att veta att under påverkan av höga belastningar kan akrylbadkar "leka", böja sig onaturligt och orsaka obehag.
  • Akryl kan inte komma i kontakt med alla hushållskemikalier. För sådana modeller rekommenderas att köpa "mjuka" och skonsamma produkter. Annars kan skålens yta bli gul eller spricka.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Dessutom bör man komma ihåg att akrylbad inte kan tvättas med slipande produkter som allvarligt kan skada produktens yta.
  • Det finns för många badkar i butiker av lågkvalitativ akryl. Sådana modeller presenteras dock som pålitliga och hållbara, och efter ett tag kommer köparna att bli besvikna - VVS börjar bli gul och deformeras.
Bild
Bild
Bild
Bild

Standardmått

Badkar tillverkade av material som akryl finns i olika storlekar. Tack vare ett brett spektrum av parametrar är det möjligt att välja rätt produkt för alla rum.

Oftast i butiker finns det vanliga rektangulära badkar med vissa måttvärden av längden

Från 90 till 120 cm . Dessa typer av modeller är de mest kompakta. De är idealiska för de konsumenter som har ett mycket litet badrum i sin lägenhet / hus. Sådana produkter kan endast användas i sittande ställning. Deras bredd är som regel inte mer än 75 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • 140 cm . För användare med kort växt är ett badkar med denna längd ett lämpligt alternativ. Du kan tvätta den i liggläge. Sådana modeller anses vara idealiska för ett kombinerat badrum.
  • 150 cm . Längden på akrylbadkar på 150 cm är den minsta parameter vid vilken det är möjligt att utföra vattenprocedurer medan du ligger. Oftast används sådana produkter när man ordnar lägenheter i Chrusjtjov. De vanligaste modellerna som erbjuds av moderna butiker är badkar i akryl med måtten 150x70 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • 170 cm . Akrylbadkar med denna längd köps oftare för hem med ett stort område. De tar inte för mycket plats, men de låter dig njuta av vattenprocedurer med maximal komfort. Bad med måtten 170x70 cm anses vara det mest praktiska.
  • Från 180 cm . Användare som är långa rekommenderas att köpa exemplar med en längd av 180 cm (om rummet i rummet tillåter, naturligtvis). Bekväma konstruktioner beaktas med måtten 180x70 cm, 180x75 cm, 180x80 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

För badrum med blygsamma dimensioner är modeller av icke-standardiserade former och storlekar lämpliga

  • Hörnalternativ med en längd på högst 160 cm. I en sådan skål kan du till och med rymma två personer, trots att rektangulära alternativ kan ha liknande parametrar. Det viktigaste att komma ihåg är att asymmetriska badkar tar mer plats.
  • För små rum är rektangulära bad med en standardstorlek lämpliga - från 100 till 180 cm. Sådana modeller är bra eftersom du kan tvätta i dem liggande, trots de demokratiska dimensionerna.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Minsta längd på fyrkantiga bad kan vara från 80 till 100 cm. De kan också ligga i ligg. De tar minst ett ledigt utrymme.
  • Runda badkar tar mer plats och är inte lämpliga för alla rum. Deras minsta diameter är 140 cm.
  • Sittbadet är idealiskt för dem som inte kan använda standardmodellerna. De minsta produkterna i denna modifiering är badkar 120x70 cm.
  • Den minsta längden på ovala alternativ är 140 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om badrummet är tillåtet kan större VVS -armaturer placeras i det

  • Här kan du lägga en rektangulär kopia med måtten 180x80 cm.
  • Om kvadratmeter tillåter kan du installera en spektakulär hörnmodell av symmetrisk form i rummet. Dess maximala parametrar är 180x180 cm, 190x170 cm.
  • Det största ovala badkaret har en längd på 210 cm. Som regel har sådana modeller hydromassage.
  • Det största runda badkaret mäter 210 cm i diameter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I en vanlig lägenhet kan du köpa ett badkar i akryl med följande dimensioner:

  • rektangulär - 170x80 cm, 180x80 cm;
  • sittande med hydromassage - från 130 till 150 cm (med en bredd på 70, 80 cm);
  • hörnmassage - 140x140 cm, 150x150 cm (med en höjd av 60 cm och 70 cm).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trendig jacuzzi för två kan också ha olika dimensioner:

  • rektangulär - längd 175, 180 cm eller 190 cm, bredd - 110-130 cm;
  • modeller upp till 150 cm breda;
  • rund - 130x130 cm;
  • hörn - 150x150 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och även i butikerna finns det många akrylbadkar med andra måttförhållanden: 140x70 cm, 160x70 cm, 170x75 cm, 100x70 cm, 165x70 cm, 175x70 cm, 175x75 cm, 130x70 cm, 157x70 cm, 145x70 cm, 160x80 cm, 155x70 cm, 150x60 cm.

Tack vare ett stort urval av akrylbadkar i olika storlekar har varje köpare möjlighet att välja det perfekta alternativet för sitt hem.

Om du fortfarande inte kunde hitta en lämplig modell kan du alltid beställa den.

Bild
Bild

Form

Moderna akrylmodeller har följande former som påverkar deras dimensioner:

  • rektangulära och fyrkantiga;
  • hörn;
  • avrundad;
  • oval.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller hörnmodellerna är de indelade i symmetriska och asymmetriska

  • Asymmetriska badkar ser väldigt snygga och originella ut. Med deras hjälp kan du förvandla interiören och göra den mer attraktiv. Sådana mönster är höger- och vänsterhänta. Oftast installeras de i ett ledigt hörn av rummet.
  • Symmetriska exemplar har ofta kompakta mått. De vanligaste produkterna är 110x110 cm (standard). De passar sömlöst i små utrymmen. Symmetriska exemplar är antingen höga eller låga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Låt oss överväga i detalj vilka parametrar du bör lita på när du väljer akrylteckensnitt i olika former och storlekar.

  • Var noga med att studera antalet förstärkta lager av den valda akrylmodellen. Du kan se dem genom att titta noga på kanterna på VVS -föremålet.
  • Det är lämpligt att försiktigt knacka på akrylbadet. Om du hör ett blomstrande ljud talar det om hög kvalitet och bra kvalitet på produkten.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kom ihåg - ingen kemisk lukt ska komma från akrylmodellen. Detta tecken kan indikera dålig produktkvalitet. Det är bättre att vägra att köpa det till förmån för ett mer pålitligt och miljövänligt alternativ.
  • Kör handen över teckensnittets yta. Det ska inte visa några repor, grovhet eller andra skador.
  • Färgen på akrylbadkaret ska ligga snyggt och jämnt. Det ska inte finnas några ränder på produkten.
Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Det rekommenderas att ta bort fläckar och smuts från akrylbadet med en slät ytrengöring och skala med en trasa doppad i ättika.

När du väljer akryl VVS måste du ta hänsyn till dess vikt . Naturligtvis är de flesta akrylmodeller lätta, men denna parameter måste fortfarande beaktas. Plattorna i ditt hem ska vara redo för denna typ av stress.

Det rekommenderas att installera badkar i akryl med en ram eller en speciell ram.

Tack vare sådana individuella konstruktioner kommer badtunnan inte att utsättas för tung belastning och kommer också att förbli stabil under hela livslängden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och även en speciell skärm kan installeras under badet. Dess storlek beror direkt på skålens mått och basens höjd.

Om du ska installera ett badkar i akryl i ett rum med en komplex konfiguration, är det bättre att välja alternativet från asymmetriska modeller. I miljöer med standardlayout är det tillåtet att placera alternativ för enklare former.

I ett rektangulärt rum rekommenderas att installera ett badkar med liknande struktur . Den ska placeras längs en av väggarna. I fyrkantiga rum kommer en hörnskål att se bättre ut, åtkomst som är möjlig från vilken sida som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett badkar i akryl bör du komma ihåg att produkter av hög kvalitet är gjorda av dukar, vars tjocklek är minst 5 mm.

I en familj med små barn rekommenderas att använda akrylrörsartiklar, vars djup inte är mer än 50-60 cm.

Titta på badets sluttning. Först kommer du inte att märka det, men sedan kan det orsaka obehag om det görs fel. Det är av denna anledning som du ska lägga dig ner i en skål innan du köper. Detta är det enda sättet du kan förstå om den valda modellen är rätt för dig.

Rekommenderad: