Dekorativa Lameller: Plast Och Laminerad Spånskiva, Fanerad MDF Med Belysning Och Andra Alternativ, Storlekar På Lameller För Inredning, Vita Och Andra Färger

Innehållsförteckning:

Dekorativa Lameller: Plast Och Laminerad Spånskiva, Fanerad MDF Med Belysning Och Andra Alternativ, Storlekar På Lameller För Inredning, Vita Och Andra Färger
Dekorativa Lameller: Plast Och Laminerad Spånskiva, Fanerad MDF Med Belysning Och Andra Alternativ, Storlekar På Lameller För Inredning, Vita Och Andra Färger
Anonim

Det finns många väggdekorationsmaterial på marknaden idag. Dekorativa lameller är mycket efterfrågade, som erbjuds i en mängd olika varianter. Var och en av de presenterade alternativen har sina egna unika egenskaper och fördelar. Som ett resultat är beklädnaden vacker och miljövänlig. Det finns ett antal kriterier för vilka du kan välja dekorativa lameller, liksom vissa regler som måste följas under installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Dekorativa lameller är naturliga produkter som är miljövänliga, så att de inte skadar varken miljön eller människors hälsa. Det bör dock noteras att vissa träslag sällan kan orsaka en allergisk reaktion. De främsta fördelarna med detta material inkluderar finishens estetik, vilket är resultatet . En mängd olika kompositioner av vilken form och volym som helst skapas av den. Det är värt att notera att inga specialverktyg och utrustning krävs under beklädnad.

Att bearbeta trä, från vilket strukturer oftast skapas, är ganska enkelt och enkelt, vilket även en nybörjare kan hantera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att förlänga livslängden och bevara det estetiska utseendet behandlas rasen med en speciell lösning som skyddar materialet från röta, mögel och insekter . Denna procedur påverkar inte den estetiska aspekten av faner på något sätt. Professionella kan skapa en beläggning med färg och lack för att få en vacker design av efterbehandlingsmaterialet, dessutom kan de betona träets naturliga struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig fördel med dekorativa lameller är möjligheten att måla om, därför kan du, om så önskas, byta nyans eller välja en annan färg på väggbeklädnaden. När det gäller driftsegenskaper är det viktigt att notera tillhandahållandet av buller och värmeisolering.

Träprodukter är mycket motståndskraftiga mot mekaniska skador . Dekorativa lameller är lämpliga inte bara för invändiga utan även för utvändiga beklädnader, varför de ofta används för design av balkonger. Konsumenterna lockas av den överkomliga kostnaden för materialet, möjligheten att välja typ av lameller, så att du kan skapa en unik väggdesign hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Solitt trä

Lamellerna är gjorda av en mängd olika träslag: tall, ek, björk, lind, etc. Gran och tall är de mest knytiga, så de har en enkel konsistens. Sådana mönster används oftast i omklädningsrum och på verandor. Sådana produkter är noggrant polerade och tonade med olja, så de ser ädla ut. Kännetecken för WPC -paneler är satenglans och slät struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Reiki från laminerad spånskiva anses vara budgetmässigt . När det gäller ek har den en "lugn" konsistens, men det är en av de ädlaste träslag. Askprodukter har olika mönster, så man måste komma ihåg att lamellerna inte kommer att se likadana ut, medan skönhet garanteras. Om du vill ha en naturlig beklädnad med textur, kan du säkert välja en sådan ras. Ask är samma hårdhet som ek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om lärk, rekommenderar experter att välja sibirisk, eftersom den har ett uttalat mönster, vacker bärnstensfärg och kontrasterande konsistens . Dessutom kan materialet färgas med olja genom att välja valfri färg. Älskare av en speciell konsistens väljer bok, där mönstret är så naturligt som möjligt.

Det bör noteras att sådana lameller är de mest homogena, och detta är en stor fördel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från en möbelbräda

Detta material används i två versioner. Skölden är limmad av bitar i bredd och längd, som liknar en mosaik. Olika träslag används för tillverkning av sådana sköldar. När du letar efter lameller av sådant material måste du se till att det inte finns några skarvar på framsidan, annars kommer produkten inte att se naturlig ut . Massiv lath är mycket efterfrågad, vilket är av hög kvalitet och hållbarhet. Den största nackdelen är de höga kostnaderna, men denna investering är fullt berättigad.

Bild
Bild

Tillverkad av MDF, träfanerat

Fanerade lameller av MDF, som skulle se estetiskt tilltalande och snygga ut, är inte så lätta att hitta, dessutom är de mycket dyrare än massiva träprodukter . Fanera materialet kräver specialutrustning som kostar mycket pengar, så sådana lameller kan bara hittas i stora fabriker. Produkter tillverkade av MDF kallas bufflar, de har många fördelar.

Primärt, på grund av strukturen hålls materialet stabilt även vid hög luftfuktighet och temperaturförändringar . Faner är ett tunt lager av naturligt trä, så det kan limas på runda kanter. En produkt av MDF är fanerad med vilket trä som helst, så alla kan uppfylla sin dröm genom att dekorera interiören med ett så vackert material. Lamellerna produceras i längder på 3 m, det är extremt svårt att hitta produkter med stora dimensioner. Det är mycket viktigt att noggrant undersöka materialets skick för att säkerställa att det är en äkta fanerad MDF.

Bild
Bild

Plast och aluminium

Plastlameller kallas dekorativa, de används ofta för att dekorera tak. Plastlameller lamineras ofta med PVC -film, de kan också beläggas med färg och lack, men de kan inte faneras . Vid tillverkning av skenor används aluminium eller galvaniserat stål, tack vare vilka ihåliga strukturer produceras.

Metallprodukter ser snygga och lakoniska ut, så de används ofta i inredningen för ett loft.

Bild
Bild

Dimensioner

När det gäller måtten anses det mest acceptabla alternativet vara 40x20 mm, men idag är det möjligt att beställa en produkt med alla parametrar beroende på kundens önskemål. Om vi pratar om dekorativa remsor är de optimala storlekarna 40x20, 30x30 och 50x20 mm, för rackpartitioner är parametrarna 80x30, 100x40, 80x50 mm mer lämpliga . Men om en icke-standardiserad lösning krävs kan tillverkaren uppfylla alla kunders önskemål.

Bild
Bild

Färgspektrum

Populariteten hos dekorativa lameller beror inte bara på det stora materialvalet som strukturerna är gjorda på, utan också på färgutbudet, som är så brett att alla kan välja något original för inredning. Alla har sina egna preferenser i färger och toner, dessutom bör inredningsstilen beaktas.

Till exempel, om detta är ett loft, då skulle grå eller vita dekorativa lameller som passar perfekt in i helhetsbilden vara det bästa alternativet . Det bör noteras att produkterna är glansiga och matta, båda ser fantastiska och lätta att underhålla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation funktioner

För att installera en dekorativ remsa måste du noggrant förbereda. För att göra detta behandlas ytan med ett antiseptiskt medel, men först måste du se till att det är tillräckligt plant. Sedan används en primer, varefter du kan börja måla. Det är nödvändigt att välja färgen noggrant inledningsvis, för efter installationen av strukturen kommer åtkomsten till den att vara begränsad.

Lamellerna måste limmas mot taket eller väggen, så ytan måste vara helt plan . Se till att det inte finns några defekter, fördjupningar eller pucklar. Om det finns ett problem, rekommenderar experter att du använder vattentät plywood, med vilken du kan göra snabbjustering. Dessutom är det mycket lättare att fästa skenan på ett sådant material.

Bild
Bild

Du kan använda flytande naglar eller parkettlim, som gör ett utmärkt jobb. Installation tar inte mycket tid om du förbereder alla verktyg och material i förväg och sedan följer de detaljerade instruktionerna.

Om du inte vill limma kan du använda försänkta självgängande skruvar, men efter installationen behöver du en kitt för att täta hålen.

Det finns en stor efterfrågan på en metod som kräver en stödstång som levereras med lamellerna . Självgängande skruvar används också här, skenan sätts på med ett spår med hjälp av lim. Denna metod består av ett roterande fästelement, det låter dig säkert installera den dekorativa strukturen och inte oroa dig för utskjutande hattar. Om lamellerna ska vara bakgrundsbelysta kan du välja någon av de listade metoderna och få ett högkvalitativt resultat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man målar lamellerna?

Om trälister installeras, men de inte är nöjda med sin nyans, kan målning göras. men det är nödvändigt att noggrant välja materialet för beläggningen, eftersom det finns många alternativ på marknaden, men inte alla är optimala för att lösa detta problem . Innan målning måste ytan förberedas med speciella blandningar. Det finns träfärger på marknaden, som är ganska populära. Med deras hjälp kan du uppdatera ytan, men du kan glömma bergets naturliga struktur.

Du kan plocka upp oljefärger, men de avger en obehaglig giftig doft och tar lång tid att torka . Därför bör denna komposition väljas uteslutande för målningskonstruktioner för hushållsändamål. Alkyd -emaljer är mycket mer efterfrågade för ytterbeklädnad. Basens struktur kommer att betonas av filmen som finns kvar på ytan. På grund av denna sammansättning minskar dessutom risken för deformation av naturligt trä. Beläggningarna är hårda och slitstarka, men de är kortlivade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bästa valet skulle vara vattenbaserade färger, som är lämpliga som beläggning för dekorativa läktar. Kompositionerna erbjuds i ett brett utbud av färger, så att du kan förkroppsliga vilken designidé som helst.

Men Om du vill bevara den naturliga konsistensen och inte dölja träets struktur, bör du vara uppmärksam på lacker . Dessa formuleringar är baserade på olika hartser, vissa är naturliga och andra är syntetiska. För upplösning används ämnen som bestämmer materialets grundläggande egenskaper. Filmen som bildas efter beläggning är transparent, därför betonas bergets struktur. Lackkompositioner kan vara vattenbaserade, polyuretan och akryl.

Bild
Bild

Rackdekor i interiören

Idag skapas unika interiörprojekt som använder de dekorativa lamellerna som beskrivs ovan. Tack vare sådana mönster kan du skapa en stämning i rummet, harmoniskt kombinera alla objekt och betona din egen individualitet och smak. Lamellerna är lämpliga för att dekorera väggar och tak i en mängd olika rum, vare sig det är en entré, sovrum, badrum eller kök . Tack vare sådana produkter kan du också vackert zonera utrymmet eller använda dem för att byta ut gamla räcken.

Om vi pratar om att zonera ett rum med dekorativa lameller har de många fördelar . Till exempel överför produkter ljus, men samtidigt delar de rummet perfekt i delar. Denna lösning är idealisk för en liten lägenhet, där du visuellt vill dela matsalen och köket, eller göra ett kontor eller skilja mellan ett badrum och en toalett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bufflar är en bra lösning för heminredning . Du kan också gömma trådarna från TV: n på väggen med lameller, fixa hyllor med tavlor på dem, häng blomkrukor etc. Om vi pratar om köket skapar många en lamellvägg som kommer att locka uppmärksamhet till sig själv, dessutom kommer det att positivt markera ett visst område i rummet. Sådana produkter kan tillverkas med inbyggd belysning, som kommer att se original och snygg ut.

Således är det säkert att säga att dessa mönster är universella i interiören, eftersom de kan passa in i vilken design som helst.

Rekommenderad: