Slagbrädor: Plastskivor, Tillverkade Av Laminerad Spånskiva Och Spånskiva För Väggar, Installation Av Laminerade Brandsäkra Och Andra Skivor, Deras Arrangemang

Innehållsförteckning:

Video: Slagbrädor: Plastskivor, Tillverkade Av Laminerad Spånskiva Och Spånskiva För Väggar, Installation Av Laminerade Brandsäkra Och Andra Skivor, Deras Arrangemang

Video: Slagbrädor: Plastskivor, Tillverkade Av Laminerad Spånskiva Och Spånskiva För Väggar, Installation Av Laminerade Brandsäkra Och Andra Skivor, Deras Arrangemang
Video: FR4 Epoxy Fiberglass Laminate Sheet FR4 Copper Clad Laminate board Production Workshop 2024, April
Slagbrädor: Plastskivor, Tillverkade Av Laminerad Spånskiva Och Spånskiva För Väggar, Installation Av Laminerade Brandsäkra Och Andra Skivor, Deras Arrangemang
Slagbrädor: Plastskivor, Tillverkade Av Laminerad Spånskiva Och Spånskiva För Väggar, Installation Av Laminerade Brandsäkra Och Andra Skivor, Deras Arrangemang
Anonim

För närvarande finns det ett ganska brett utbud av efterbehandlingsmaterial på byggmarknaden, tack vare vilket du kan skapa den perfekta inredningen. På en offentlig plats med hög trafik, liksom i privata lokaler, används de ofta skärmskivor … De utför både skyddande och dekorativa funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Baffelbrädan kallas elementens skyddande utseende i interiören. Det skyddar väggarna mot mekanisk skada och nötning . Stötfångaren har formen av en rektangulär panel, vars variabla bredd är från 0,1 till 4,5 meter. De används ofta i offentliga utrymmen där det finns ett stort flöde av människor, till exempel på sjukhus, skolgångar, väntrum, mottagningsrum, kontor, kaféer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av baffelbrädor hjälper till att bevara väggarnas ursprungliga utseende, vilket minskar frekvensen av kosmetiska reparationer. Du kan installera dessa inredningsdetaljer om det behövs, oavsett om lokalerna repareras eller inte. Skärmar kan tillföra interiören fullständighet och tillförlitlighet.

Det finns praktiskt taget inga nackdelar med stötfångarna. Deras fördelar inkluderar följande egenskaper:

  • hög motståndskraft mot skador;
  • lång användningstid;
  • enkel byte och installation;
  • låg produktionskostnad.

Dessa produkter anses vara det bästa alternativet om du vill lägga minst pengar, tid och ansträngning på reparationer. Om skyddskortet är skadat kan det enkelt bytas ut mot ett liknande.

Bild
Bild

Material (redigera)

Slagbrädor skiljer sig åt i tillverkningsmaterialet. Produktval bör baseras på den typ av rum där beläggningen ska användas. Till försäljning finns ofta en plastskiva, som är laminerad och vinyl . Väggskivor i rostfritt stål är mycket populära inom medicin.

Eldfast skiva för inredning - Detta är ett idealiskt material för beklädningsrum där det ofta förekommer temperaturstegring. Enheten för en icke-brännbar produkt bidrar till dess användning som ett dekorativt element i ett rum. Den är gjord av en glas-magnesiumplatta, täckt med plast ovanpå.

Bild
Bild

Plast

Impact plastskiva finns i en mängd olika färger, storlekar och texturer . Denna produkt kan kombineras med vilken stil som helst i interiören. Plaststötfångaren kan lätt tvättas, den försämras inte under påverkan av hushållskemikalier. Det unika materialet kännetecknas av en antibakteriell effekt, så brädan skyddas mot olika infektioner och svampar. Denna typ av bultstopp skyddar dyra efterbehandlingsmaterial från för tidigt slitage och ger också rummet ett respektabelt utseende.

Bild
Bild

Spånskiva

Spånskiva klassas som miljövänliga och säkra material. Materialet gör det inte svårt att rengöra och har en låg kostnad. Enligt experter ska platserna där spånskivorna skärs stängas med kanter och pluggar.

Bild
Bild

MDF

Skärmar av MDF tillverkas i ett brett utbud av färger och storlekar. Av denna anledning kan en sådan bräda installeras i alla typer av rum och passa den i vilken design som helst. Ett bultstopp av denna typ skyddar väggarna från för tidigt slitage och kontaminering. Det anses vara ett lämpligt alternativ för hotell, klubbar, restauranger.

Bild
Bild

Spånskiva

Vid tillverkning av skivor av laminerad spånskiva använder hantverkare plattor med en tjocklek på upp till 25 mm. Den laminerade produkten tål enkelt stötar och belastningar, kännetecknas av styrka och tillförlitlighet. Denna produkt kännetecknas av närvaron av ett speciellt skyddande lager som förhindrar deformation av ytan efter mekanisk skada.

Spånskivstötfångare används oftast på trånga platser, till exempel i skolor och sjukhus.

Bild
Bild

Dimensioner

Standardhöjden på bumpbrädan är 200 mm, tjockleken kan vara från 1, 6 till 3, 5 cm. Denna produkt är lätt, så det finns praktiskt taget inga svårigheter vid installation och transport.

Slagbrädans dimensioner:

Kantkantstjocklek, cm Bredd, cm Längd, cm

0, 04/0, 04

16 273
19, 5
25
30
0, 04/0, 2 16 273
19, 5
25
30
35, 5
45
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Förutom materialet skiljer sig ramlösa stänkskärmar åt i deras funktionella egenskaper .… Baffelbrädan är ett multifunktionellt dekorativt element, det används ofta för att täcka väggar, trappor, dörrar samt räcken, paneler, stolpar.

Om produkten är korrekt installerad på önskad nivå hjälper produkten till att upprätthålla ett attraktivt och välskött utseende i mottagningsområden, lobbyer, korridorer, plattformar och andra områden med frekventa besök.

Bild
Bild

Skärmar anses vara ett utmärkt alternativ för att dekorera ett föremål inuti, deras syfte kan vara annorlunda:

  • för medicinska organisationer som används på kliniker, sanatorier, sjukhus;
  • för barns utbildningsinstitutioner - i skolor, dagis, högskolor, universitet;
  • för offentliga organisationer - för efterbehandling av företag, banker, kontorsbyggnader, lager, väntrum.

Förutom allt ovan har skärmar hittat sin tillämpning i utformningen av nöjescenter, butiker, kaféer, konditorier, kantiner och stormarknader. Du kan inte klara dig utan detta material när du ordnar hotell, vandrarhem, fritidshus, privata hushåll.

Bild
Bild

En mängd olika färger, storlekar, texturer av stötfångare gör det möjligt för konsumenten att välja det alternativ som kommer att vara i harmoni med interiören och ge rummet en lyster, funktionalitet och praktik.

Installationsregler

Installation av skärmar kan utföras på vilken höjd som helst, med hänsyn till rummets designfunktioner, dess syfte. Plankor kan installeras på ett vanligt sätt.

På axelhöjd … I det här fallet kommer materialet att kunna ge stöd för besökarna. Dessutom kommer stötfångare att kunna skydda väggar mot snabb färgförlust, repor och stick.

Bild
Bild

På ett avstånd av 0,7-0,9 m från golvet . Installation av brädor på denna nivå förhindrar skador på tapeter, gips och andra ytor som kan skadas på grund av kontakt med möbler, inventarier, dörrhandtag, utrustning.

Bild
Bild

På ett avstånd av 10-20 cm från golvet . Att installera plankor hjälper till att skydda väggarnas yta från kontaminering med skor, väskor, paraplyer, hjul från gurneys, fåtöljer.

Bild
Bild

För att skydda väggarna så mycket som möjligt använder vissa hantverkare en installation på två nivåer . I det här fallet är det nedre lagret en smal remsa som löper längs golvet på en höjd av 16 centimeter. Ytterligare ett bultstopp är fixerat på en höjd av 86 cm från golvet. För att skydda trapporna kan endast toppskivor installeras. Längs väggens omkrets fixeras materialet på ett visst avstånd.

För att säkert fixa brädorna är det värt att använda självgängande skruvar, pluggar, vars färg liknar stötdämparen.

Bild
Bild

Installation av materialet bör ske enligt följande schema:

  1. med en penna är det nödvändigt att markera platsen för den framtida fästningen av brädorna, efter att ha mätt det i förväg med ett måttband;
  2. borra hål vid materialets kanter;
  3. utföra försänkningshål med 1 mm;
  4. överför markeringen till väggen;
  5. använd en stansare för att borra hål i väggen;
  6. fäst stötfångarna på väggen med självgängande skruvar;
  7. dölja närvaron av självgängande skruvar med pluggar.

Installationsproceduren för slagbrädorna är enkel . För att slutföra arbetet behöver du en standard uppsättning verktyg som varje hemmästare har. Vissa konsumenter föredrar att dekorera, måla stötfångare för att matcha den övergripande interiören i rummet.

Rekommenderad: