Lameller I Interiören: Dekorativa Lameller I Vardagsrummet Och Korridoren, Inre Lameller I Köket Och På Balkongen, I Sovrummet Och I Korridoren, Väggdekoration Och Andra Designalte

Innehållsförteckning:

Video: Lameller I Interiören: Dekorativa Lameller I Vardagsrummet Och Korridoren, Inre Lameller I Köket Och På Balkongen, I Sovrummet Och I Korridoren, Väggdekoration Och Andra Designalte

Video: Lameller I Interiören: Dekorativa Lameller I Vardagsrummet Och Korridoren, Inre Lameller I Köket Och På Balkongen, I Sovrummet Och I Korridoren, Väggdekoration Och Andra Designalte
Video: INREDER OCH FIXAR I LÄGENHETEN | DYRT** 2024, April
Lameller I Interiören: Dekorativa Lameller I Vardagsrummet Och Korridoren, Inre Lameller I Köket Och På Balkongen, I Sovrummet Och I Korridoren, Väggdekoration Och Andra Designalte
Lameller I Interiören: Dekorativa Lameller I Vardagsrummet Och Korridoren, Inre Lameller I Köket Och På Balkongen, I Sovrummet Och I Korridoren, Väggdekoration Och Andra Designalte
Anonim

Reiki är ett intressant alternativ för inredning. Med deras hjälp kan du dekorera nästan alla utrymmen - från en balkong till ett sovrum. De kommer inte bara att dekorera interiören, utan också hjälpa till att zonera rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande regler för användning

Dekorativa lameller ser original ut, men innan du installerar dem är det värt att kontrollera om de passar situationen. Alla designbeslut kräver att vissa villkor följs så att allt ser vackert och lämpligt ut. När det gäller raker eller bufflar, som de också kallas, måste du vara uppmärksam på viktiga faktorer.

  • Rumsstil … Det är han som sätter reglerna när man väljer finish, möbler och inredning. Invändiga lameller är ett attribut för moderna trender; de passar inte bra med historiska stilar. Men du kan tänka på etniska. Vissa designers använder också bufflar för dekoration i stil med moderna anpassade klassiker, men i små mängder för att markera enskilda områden.
  • Rymdets geometri . Frekvent upprepning av samma raka linjer väcker en känsla av stabilitet och ordning. En sådan atmosfär är mer lämplig för en studie, men vardagsrummet kan göra det tråkigt, så det bör användas doserade lameller och välja en placeringsmetod som ger inredningen mer dynamik.
  • Rums höjd . Linjer kan skapa vissa visuella effekter, och detta måste beaktas.

Horisontella lameller placerade på väggen sträcker rummet i bredd, men skär höjden. Vertikala, tvärtom, kommer visuellt att höja taket, men de kommer att komprimera bredden på ytan som de är fixerade på.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Separat är det värt att överväga färgkombinationerna på bufflarna och väggen eller taket. Olika alternativ är möjliga.

  • Ton på ton . Ett snyggt drag när lamellerna och ytan är i samma nyans. Denna lösning används ofta i minimalistiska stilar för att lägga till djup och komplexitet i designen samtidigt som den håller sig inom den valda riktningen.
  • Reiki är ljusare eller mörkare än huvudfärgschemat . Detta alternativ hjälper till att skapa accenter i rummet. För att inredningen inte ska flimra räcker det med en skillnad på 2-3 toner.
  • Bufflar är lättare än den allmänna designen . Det är i regel mindre vanligt i flerkompositioner eller att späda ut väggar dekorerade i mörka färger.

När det gäller valet av specifika nyanser är det värt att överväga kompatibiliteten med färgschemat för finish och möbler. Lamellerna kan ha en färg nära tonen på väggytan, eller kontrasterande för att skapa en accent.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kan ordnas?

Buffeli - ljus inredning, så att de kan fästas på nästan vilken yta som helst, installationen kräver inte ansträngning och tar inte mycket tid. Vertikala eller horisontella lameller placeras på väggar och tak … Dessutom används de som ett verktyg för rymdzon.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar

Finishen kan täcka hela ytan eller någon del. Till exempel kan du i vardagsrummet välja ett område med en TV, dekorera sänggaveln i sovrummet och fixa trälister i köket bredvid matbordet. Med det sagt finns det två fixeringsmetoder:

  • på lim om lamellerna endast används som dekoration;
  • på ramen, om några föremål kommer att fästas på dem - målningar, vägglampor, hyllor, en TV.

Innan du limmar lamellerna måste du bearbeta - måla eller lacka och fixa sedan … Ett lämpligt lim kan erhållas från din järnaffär. Metalllameller och de som något hänger på, det är bättre att fästa på ramen. För att göra detta måste du först göra och installera lådan och sedan använda skruvar eller spikar för att fixa den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Att dekorera ytan med lameller gör att du kan dölja oegentligheter. Om taket inte är idealiskt, hjälper detta alternativ till att dölja små defekter, medan lamellgitteret inte äter mycket utrymme, till skillnad från samma upphängda strukturer, vilket kan avsevärt minska rummets höjd. Det kommer också att vara möjligt att dölja trådarna bakom inredningen - detta är viktigt om du vill montera ett belysningssystem från flera enheter. Rälsen fästs på samma sätt som för väggarna: på lim (om de bara har en dekorativ funktion) eller på ramen (om någon form av belastning påverkar dem).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zoneringsrum

Bufflar kan inte bara fixeras på ytan, utan också användas som skiljeväggar. Dekorativa gitterstrukturer hjälper till att dela rummet i delar. Detta gäller för rum som kombinerar två zoner samtidigt, till exempel:

  • kök och matsal;
  • sovrum och omklädningsrum;
  • vardagsrum och arbetsrum.

Skärmar av lameller tar mindre plats än en extra vägg, ljus passerar genom dem, så det finns ingen känsla av att vara trång . De kan placeras i rymden på olika sätt, beroende på rummets övergripande geometri, medan installationen inte kräver allvarligt reparationsarbete och görs ganska snabbt.

Du kan också hänga en TV på skiljeväggen, fixa ytterligare lampor eller inredning, om detta passar in i designen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Oftast används trälister. Det finns flera vanliga alternativ.

  • Tall … Denna träslag är billig, så det kommer inte att vara några problem med inköp av material. Men om du köper råämnen måste du applicera skyddande föreningar och lacka själv.
  • Bok . Detta material är mer hållbart, men kräver också skydd mot förfall.
  • Ek … Det anses vara en elitras, därför är priset lämpligt. Samtidigt är den mycket hållbar, ruttnar inte och är inte rädd för fukt. Endast en ytlig behandling räcker för honom.
  • MDF … Ett billigt alternativ till massivt trä. Utåt ser det ut som ett naturmaterial, men sämre i kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metalllameller är mindre vanliga, men de används också . De är mer hållbara och starkare än trä, så om du vill göra dekorationen "i århundraden" kan det vara värt att titta närmare på dem. Metallprodukter kan ha valfri färg, inklusive imitation av trästruktur.

Storleken på bufflarna väljs med hänsyn till rummets volym. Ju mindre rummet, desto tunnare element, så att strukturen inte ser för massiv ut. För att ordna skiljeväggar kan du använda tjockare och bredare lameller än för inredning på väggar eller tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användning i det inre av rum

Dekorativa lameller kan installeras i nästan alla rum i lägenheten. De placeras till och med i badrummet efter att de förbehandlats med en fuktsäker förening. Oftast finns lameller i moderna designriktningar - loft, minimalism, hi -tech, skandinavisk stil, men ibland kan de ses i en klassisk inredning . Grå och svarta lameller ser strikta och effektiva ut, men det är inte nödvändigt att använda mörka toner. Du kan välja ljusare eller till och med måla gallerelementen vita, om detta passar in i det övergripande färgschemat.

Bruna nyanser är ganska populära, samtidigt som de bevarar trädets naturliga utseende . Men du kan använda ljusa färger som en accent, särskilt om interiören är benägen mot eklekticism. Du kan dekorera väggen bakom TV: n med bufflar, kombinera dem med speglar och skapa en originalram för dessa tillbehör. De används också i design där tapeter finns, men detta måste göras noggrant för att inte överbelasta designen.

Reiki kan glittra med nya färger i kombination med korrekt vald belysning, om den kompletteras med långa lampor inbäddade mellan elementen. I varje rum kan du också använda vissa idéer för att komplettera interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum

Detta är vanligtvis det största rummet som utför flera funktioner, så lamellerna här är lämpliga för zonindelning av utrymmet . Med hjälp av en skiljevägg kan du separera matsalen, om vardagsrummet också fungerar som matsal eller arbetsplats.

När det gäller väggarna dekorerar de vanligtvis den som TV: n sitter på, eller den motsatta bakom soffan. Limma inte hela rummet med lameller - det blir för mycket. Använd dem som ett av designelementen.

Förresten, de passar bra inte bara med tapeter, utan också med dekorativt gips, betong eller tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hall

Ofta väcker det här lilla rummet många frågor. De flesta lägenheter har en liten eller smal korridor som är svår att inreda. Reiki kan hjälpa till med detta - placera dem för att visuellt balansera utrymmet . I en lång och smal korridor - horisontellt, runt dörren och på motsatt vägg. Om rummet har ett lågt tak, kommer den vertikala placeringen av inredningen att förbättra situationen något.

Även lameller kan vara ett funktionellt element - förse dem med krokar och använd dem som hängare. Men i det här fallet är det bättre att installera dem på ramen, och inte på lim, så att strukturen inte faller isär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kök

Du kan markera matsalen med lameller och fixa dem på väggen. Takplacering är också ett bra alternativ, särskilt om du vill använda ett belysningssystem med olika armaturer och behöver dölja trådarna. Installera inte ett dekorativt galler bredvid arbetsområdet - träet försämras snabbt av temperaturförändringar och det blir svårt att tvätta alla detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum

Ganska populär lösning - lameller i sänggaveln … De kan placeras över sängens bredd eller gå utöver dessa gränser, bara på väggen eller i taket också. Du kan experimentera med alternativen för en intressant visuell effekt. Med hjälp av skenor kan du också välja ett omklädningsområde.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Balkong

En billig men snygg finish kommer att se bra ut. Det är bättre att placera lamellerna horisontellt på väggen .… Du kan hänga blomkrukor på dem och skapa en liten trädgård på balkongen. Med gitteret kan du också separera förvaringsområdet genom att göra hyllor med dörrar från lameller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barnrum

I detta rum är bufféer väl lämpade för zonindelning för att separera sovrum, lekrum och platsen där barnet gör sina läxor. Om rummet är avsett för två barn hjälper en skiljevägg av lameller att skapa ett separat personligt hörn för var och en av dem . I det här fallet kan du hänga hyllor eller lampor på grillen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Badrum

Före användning måste material behandlas noggrant med en speciell impregnering från fukt . Lamellerna gör att du kan skilja duschområdet från toaletten i ett kombinerat badrum. Med deras hjälp kan du också visuellt utöka ett litet rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra och funktionella lameller är ett bra alternativ för dekoration . De kan hålla upp till 20 år och kommer alltid att glädja ögat.

Rekommenderad: