Laminerad Fiberboard (25 Bilder): Vita Laminerade Fiberboardplåtar Och Paneler I Andra Färger 3-4 Mm Och Andra Storlekar, Laminerade Brädor På Båda Sidor

Innehållsförteckning:

Video: Laminerad Fiberboard (25 Bilder): Vita Laminerade Fiberboardplåtar Och Paneler I Andra Färger 3-4 Mm Och Andra Storlekar, Laminerade Brädor På Båda Sidor

Video: Laminerad Fiberboard (25 Bilder): Vita Laminerade Fiberboardplåtar Och Paneler I Andra Färger 3-4 Mm Och Andra Storlekar, Laminerade Brädor På Båda Sidor
Video: Gardena SILENO City Mähroboter Automower Mower Garage mit Tor Door 2024, April
Laminerad Fiberboard (25 Bilder): Vita Laminerade Fiberboardplåtar Och Paneler I Andra Färger 3-4 Mm Och Andra Storlekar, Laminerade Brädor På Båda Sidor
Laminerad Fiberboard (25 Bilder): Vita Laminerade Fiberboardplåtar Och Paneler I Andra Färger 3-4 Mm Och Andra Storlekar, Laminerade Brädor På Båda Sidor
Anonim

Träbrädemarknaden är mättad med ett brett utbud av produkter. Ibland är det inte lätt att förstå att flera material som skiljer sig åt i fysiska och tekniska egenskaper kan tillhöra samma typ. Träfiberplatta (det är hårdplatta eller bara ett ark fiberplatta) är en av de mest mångsidiga träkompositerna.

I Ryssland är de flesta möbler fortfarande tillverkade av sådana tallrikar. Detta material används också vid tillverkning av vagnar. Och i byggbranschen uppförs skiljeväggar från fiberboard i rum, som används för preliminär takbehandling, det kan till och med läggas på golvet. Relativt nyligen har laminerad fiberplatta dykt upp, som används för dekoration. Materialet har olika densiteter och nivåer av fuktbeständighet.

Bild
Bild

Särdrag

Detta material, format till ark, erhålls genom att lägga träfibrer i form av en matta med en specifik tjocklek . I grunden användes ursprungligen avfall från mekanisk bearbetning av trä för tillverkning av fiberplattor. Idag kan hela träd också bearbetas för detta.

Spån och sågspån blandas först med konsthartser och antiseptika. Sedan tar det en viss tid att komprimera råvaran genom varmpressning. Baserat på hur materialet pressades, Fiberboard är indelade i flera kvaliteter.

  1. Halvfast (något som tjock kartong). Deras densitet är 400 kg / m3.
  2. Fast (stark, porfri). Densitet 850 kg / m3 - bestämd av GOST.
  3. Superhård (extrem styvhet). Densiteten överstiger 950 kg / m3, dess gränsvärde är 1100 kg / m3.
  4. Isolerande. Denna typ av fiberplatta tillhör kategorin de minst täta och används inte på platser där det finns ett behov av att klara även en liten mekanisk påkänning i form av en belastning. Densiteten är inte mer än 250 kg / m3.
  5. Efterbehandling och isolering. Denna fiberplatta är inte heller avsedd för last. Dess främre del kan användas för att dekorera rum. Plattans densitet är cirka 250 kg / m3.
  6. Mjuk (påminner om filt). Deras lägsta densitet är 100 kg / m3. Detta material är den första konkurrenten till GKL, eftersom det praktiseras mycket effektivt för golvfinish.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fiberboard är relativt billigt, och om du bara använder det där tillverkaren rekommenderar, kan du få ett fuktresistent, ganska hållbart och högkvalitativt byggmaterial för rimliga pengar. I alla fall är det idag mycket billigare att köpa ett material som innehåller trä än en fast torrskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produktionsteknik

Träfiberskivor är gjorda av trä. För att vara mer exakt, inte från en array, men från avfall som återstår under bearbetningen av trä vid sågverk och andra träbearbetningsindustrier . Dessutom kan materialets struktur innefatta använt papper och dess avfall, andra produkter som innehåller cellulosa. Efter krossning av komponenterna komprimeras materialet till plattor och torkas. För att göra skivan resistent mot fukt läggs olika suspensioner och utfällande ämnen till den fibrösa halvfabrikaten.

Bild
Bild

Fiberplattans tillverkningsprocess är uppdelad i flera steg:

  1. strimlat träavfall tvättas, varefter skräp och sand avlägsnas från dem med hjälp av absorptionsanläggningar;
  2. sedan på skivcentrifuger med elektromagneter avlägsnas metallelement från blandningens struktur;
  3. sedan skickas chipsen för slipning, som kan vara både stor och liten, baserat på förutsättningarna för användning av laminerad fiberplatta;
  4. i defibratorn utförs knådning med tillsats av hartser, polymerer och paraffiner.

Efter avslutad verksamhet skapande av laminerad fiberplatta kan göras torr eller våt. I mer moderna industrier praktiseras den torra metoden, bara den är mindre miljövänlig än den våta. Detta är förknippat med en ökad formaldehydhalt i bindemedelsblandningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lamineringsförfarandet har ett antal funktioner

  • Efter ytförberedelser skickas plattorna till en varmpressningsmaskin, där uppvärmd mineralolja kontinuerligt cirkuleras för att upprätthålla temperaturregimen.
  • Bifogad till pressen finns ett formulär med ett texturerat mönster som bestämmer typen av det framtida präglade trycket (träporer, hudens grovhet, tegelstruktur, etc.).
  • Träfiberskivor är täckta med en specialiserad melaminfilm med låg härdningsgrad, varefter en varm press präglar den på fiberplattans yta.
  • Under påverkan av tryck och hög temperatur utförs fragmenterad smältning av melaminbaserade hartser, som diffunderar in i materialets yta och fastnar vid den utan användning av något lim
  • … Vid behov kan fiberplåt lamineras på båda sidor.

Denna impregneringsmetod garanterar materialets fuktbeständighet, ett mycket attraktivt yttre och utmärkta funktions- och prestandaegenskaper.

Bild
Bild

Behovet av att använda dyr utrustning och mängden energi som krävs för att få en enhet av produkten leder till att kostnaden för laminerad fiberplatta inte alls är budgetmässig. Dessutom beror det på tjockleken på det bearbetade brädet, färgens unika karaktär och djupet av färgprägling.

Bild
Bild

Tjocklek och färger

Appliceringen av ett dekorativt skikt (laminering) har praktiskt taget ingen effekt på skivans tjocklek. Baserat på produktens syfte väljs dess hårdhet och tjocklek. Denna tillverkningsteknik gör det möjligt att skapa LDVP med en tjocklek av 2, 5 till 4 mm.

Tillverkningsprocessen för hårda och superhårda typer av fiberplattor ger paneler upp till 12 mm tjocka, som används på väggpaneler. Massiva prover kan dock tillverkas i tjocklekar på 2,5 mm, 3 mm, 4 mm och 6 mm. Baserat på den avsedda användningen kan dessutom fiberplattans densitet vara olika, oavsett tjocklek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Målning av fiberplatta utförs med vattendispersionsfärger baserade på polyakrylater (främst polymerer av butyl, etyl och metylakrylater), liksom polymerer som filmbildare. Färger kan varieras - som likgiltig (silver, titan, djup svart, vit, brun) och vacker färgrik (röd, himmelsblå, neon ljuskalk). Den dekorativa ytan fixeras med en fyllningsmaskin, där flera lager lack appliceras, var och en torkar för att torka för att skydda fiberplattan från repor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnader från laminerad spånskiva

Laminerad fiberplatta (LFB) tillverkas med samma teknik som laminerad spånskiva (LFB) . Skillnaden är att spånskivor produceras genom pressning av spån blandat med hartser, medan fiberplåt består av sågspån. Bara de krossas först i mycket små bitar, och innan de sätts under tryck på en press, bearbetas de med ånga. Dessa brädor är betydligt tunnare än spånskivor och är mer flexibla.

Det finns ingen dekorativ beläggning på den grova fiberplattan, den slipas på ena sidan så att ytan ser slät ut. Det är lämpligt att använda en sådan tallrik på de platser som är osynliga för andra. Detta gör det möjligt att spara en del av pengarna, eftersom en grov fiberplatta är mycket billigare än en dekorerad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var används den?

Användningen av laminerad fiberplatta beror på panelens egenskaper. Det har utmärkta ljudisoleringsegenskaper, och därför praktiseras det ofta i de rum där det krävs högsta ljudisolering - inspelningsstudior, radiosändningsrum . Fiberboard har perfekt visat sig i kontorslokaler och utbildningsinstitutioner , där den perfekt klarar rollen som en ljudisolator.

Den snygga och släta ytan på panelen med den redan applicerade konsistensen av trä, granit, marmor eller annat material är perfekt för inredningsdesign både i sammansättning med andra material och när de uteslutande står inför fiberboard. Detta gäller främst golv och väggar med otillfredsställande ytkvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specificiteten för att använda plattorna, baserat på de tekniska parametrarna, har ett antal nyanser

  1. Mjuka typer har hög porositet och därför låg densitet. Deras användning är lämplig för skiljeväggar och bakväggar av möbler.
  2. Halvfasta typer är en storleksordning starkare, men de produceras endast för möbelgarderobers bakväggar.
  3. Hårt och superhårt. Denna typ av fiberboard har maximal styrka. I detta avseende är dörrar, valv gjorda av det, och de är monterade på golvet.
  4. Efterbehandling och isolering lamineras som regel. En textur appliceras på deras yta. En sådan fiberplatta kan användas för dörrar, skiljeväggar och eventuellt som basmaterial vid tillverkning av möbelartiklar.

Träfiberpaneler, som har någon beläggning på ena sidan eller dubbelsidiga, är ett lovande material som aldrig förlorar sin relevans . De kommer att användas både i fasadarbete och i skapandet av möbler, konstruktion av skiljeväggar och luftbågar och sammansatta undertak.

Laminerad fiberplatta kommer säkert att behövas när du utför reparations- och beklädnadsarbete, det viktigaste är rätt val och kunskap om metoderna för hur du skär och lägger det.

Rekommenderad: