Dekorativa Balkar: Dekor På Vägg Och Tak I Interiören, Takbjälkar I Trä Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Dekorativa Balkar: Dekor På Vägg Och Tak I Interiören, Takbjälkar I Trä Och Andra Typer

Video: Dekorativa Balkar: Dekor På Vägg Och Tak I Interiören, Takbjälkar I Trä Och Andra Typer
Video: DIY Faux Beams Ceiling Makeover | Plank Over Popcorn Ceilings Faux Shiplap 2024, Maj
Dekorativa Balkar: Dekor På Vägg Och Tak I Interiören, Takbjälkar I Trä Och Andra Typer
Dekorativa Balkar: Dekor På Vägg Och Tak I Interiören, Takbjälkar I Trä Och Andra Typer
Anonim

Trender i användningen av naturmaterial i utformningen av en vacker och modern inredning blir mer och mer relevant. Ekostil är mycket populärt, och en av de ledande trenderna är användningen av dekorativa balkar i utformningen av lokaler. Materialet är ofarligt, enkelt, men med dess hjälp kan många ursprungliga idéer förverkligas. Du bör veta om egenskaperna hos det dekorativa virket, dess sorter samt sätten att dekorera vackra interiörer.

Bild
Bild

Särdrag

Snygg, modern men ändå helt säker. Så kan du karaktärisera det dekorativa virket, som de senaste åren då och då skryter med bilderna på de bästa inredningslösningarna från hela världen.

Bild
Bild

Med hjälp av en dekorativ bar kan du göra en original takdekor, de dekorerar väggarna med den och gör fullfjädrade skiljeväggar från den för zonindelningsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom att skapa en vacker inre lösning, dekorativt virke låter dig förbättra mikroklimatet i huset , eftersom det är ett miljövänligt material som bearbetas utan alla slags kemikalier, och med tiden inte avger skadliga ämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativt virke är perfekt för att dekorera taket i en lägenhet, privat hus, kontor eller lantgård . Med hjälp av färdiga trälister kan du väcka liv i de mest intressanta inredningslösningarna.

Bild
Bild

Trälistar är nu på topp i popularitet, inte bara i USA och Europa, utan också i vårt land . De används för att dekorera korridorer, vardagsrum, hallar och sovrum. Och viktigast av allt, det dekorativa virket är mycket prisvärt färdigt. Ett betydande plus är det stora storleksintervallet. Trälister kan inte bara vara kompakta, utan också mycket breda, och tillverkare erbjuder ofta skräddarsydda lameller.

Bild
Bild

Det dekorativa virket är målat, det gör det inte bara mer attraktivt i utseende, utan låter det också hålla längre. Fläck, lack och andra produkter anpassade för trä används som impregnering.

Bild
Bild

För kontor och kommersiella lokaler är virket speciellt belagt med en speciell impregnering, vilket ökar trädets brandmotstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av arter

Externt skiljer sig det dekorativa virket från det vanliga i storlek och färg. För taket används som regel lameller av olika tjocklek . Lamelltaket är helt av trä och genomgår lämplig bearbetning, tack vare vilket det kommer att fungera i många år. För väggarna används trälister, de är ofta inte särskilt tjocka, även om mycket beror på inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns lameller och barer i massivt trä. Sådant material är helt naturligt, vilket innebär att köparen måste betala ett anständigt belopp för att till exempel utrusta hela taket med dekorativa lameller . När det gäller dekorativa balkar baserade på MDF är det värt att notera att när det gäller externa egenskaper är de inte sämre än alternativ från en matris, men till ett betydligt lägre pris. Det så kallade hjärtat av sådana balkar är tillverkat av MDF, det vill säga från en fiberplatta limmas faner ovanpå. Sådana dekorativa balkar har utmärkt ljudisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte svårt att hitta ett snyggt dekorativt virke idag, men när du väljer typer av lameller bör du vara uppmärksam på dimensionerna på lamellernas tvärsnitt.

Till exempel, om taket är lågt, är det bäst att föredra lameller, som har ett minimalt tvärsnitt, och för rymliga rum kan mer massiva alternativ övervägas. Beroende på ytterligare impregnering och beläggning kan det dekorativa virket vara glansigt eller matt.

Bild
Bild

Montering

Det är inte svårt att installera en dekorativ balk om du har vissa färdigheter i byggnadsarbete . Vi rekommenderar dock fortfarande att använda hjälp av specialister som säkert kommer att hjälpa till att få den tänkta inre lösningen till liv på kort tid.

Bild
Bild

När stavarna fästs på väggen måste den förberedas i förväg, det vill säga målas eller tapeter måste limmas på den.

Efter installation av trälister blir det omöjligt att måla väggen . Detsamma gäller taket. Innan du påbörjar installationsarbetet bör du göra en markering och göra mätningar. Men om den dekorativa balken ursprungligen beställdes i en viss storlek är det osannolikt att den måste klippas.

Bild
Bild

Utvändigt ska stängerna vara släta, noggrant polerade . Ibland är det bättre att köpa färdiga alternativ för dekorativa balkar och inte täcka dem med lack eller fläckar på egen hand, detta ökar drifttiden. Som regel krävs ett minimum av improviserat lager för installation av en stång. Om virket kommer att monteras i taket är det extremt viktigt att ta hand om närvaron av en stege.

Bild
Bild

Dekorativt virke limmas på väggen med speciallim . Stången är fixerad på dubbelsidig tejp, som kan tas bort efter att limmet är helt torrt. Experter rekommenderar att du använder ett snabbtverkande transparent lim. Golvgapet kan täckas med en baksida så att du inte behöver installera en golvlist.

Bild
Bild

Och det finns också en icke-vidhäftande metod för att montera en dekorativ bar, när trälister skruvas fast på ytan (vägg eller tak) med en skruvmejsel … Denna metod anses vara mer tillförlitlig. Om lamellerna är färdiga och målade kommer detta att spara tid för installationsarbetet. Om de inte är förberedda, målas de vanligtvis efter installationen.

Bild
Bild

Exempel i interiören

Virket som ett dekorativt element i inredningen ser dyrt och modernt ut. Det är ett nöje att dekorera interiören med ett sådant dekorativt element, det viktigaste är att inte vara rädd för att ge fantasin fria tyglar eller att lita på en professionell designer.

Bild
Bild

Låt oss överväga de mest framgångsrika exemplen som kan genomföras

Dekorativt virke ser bra ut i det inre av korridoren , med dess hjälp kan du trimma en del av väggen, som senare kommer att användas som klädhängare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sänggaveln kan också dekoreras med tunna trälister . För att komplettera den inre lösningen kan lamellerna installeras inte bara på väggen, utan också förlängas till en del av taket. Det ledda ljuset mellan lamellerna ser fördelaktigt ut.

Bild
Bild

Dekorativa balkar kan användas för rumszonering och installation som en skiljevägg . Det passar särskilt bra in i den moderna interiören på kontoret, när det är nödvändigt att separera ett litet funktionellt utrymme för arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa lameller av trä kan installeras i en mängd olika format , dessa kan vara originalpartitioner med ovanliga former som kan sättas in i alla rum i ett hus eller lägenhet. Det är relevant att använda denna typ av skiljeväggar i lanthus och dachas, särskilt om trädekor råder i landet.

Rekommenderad: