Imitation Av Trä I Interiören (46 Bilder): I Vardagsrummet På Väggen Och I Andra Rum I Lägenheten Och Huset, Vitt Trä Och Andra Färger, Design Med Vertikalt Trä

Innehållsförteckning:

Video: Imitation Av Trä I Interiören (46 Bilder): I Vardagsrummet På Väggen Och I Andra Rum I Lägenheten Och Huset, Vitt Trä Och Andra Färger, Design Med Vertikalt Trä

Video: Imitation Av Trä I Interiören (46 Bilder): I Vardagsrummet På Väggen Och I Andra Rum I Lägenheten Och Huset, Vitt Trä Och Andra Färger, Design Med Vertikalt Trä
Video: 100+ living room colors combinations and wall painting colors ideas 2024, April
Imitation Av Trä I Interiören (46 Bilder): I Vardagsrummet På Väggen Och I Andra Rum I Lägenheten Och Huset, Vitt Trä Och Andra Färger, Design Med Vertikalt Trä
Imitation Av Trä I Interiören (46 Bilder): I Vardagsrummet På Väggen Och I Andra Rum I Lägenheten Och Huset, Vitt Trä Och Andra Färger, Design Med Vertikalt Trä
Anonim

Ett lanthus är ett bra alternativ till en stadslägenhet, och många av våra landsmän har redan förstått detta. Frisk luft, magnifik natur, rymlighet - vad kan vara vackrare? Självklart vill jag andas lätt inne i huset. Detta kräver hållbara material.

Bild
Bild
Bild
Bild

En utmärkt lösning är imitation av en bar. Sådan dekoration av rum ser alltid bra ut, rummet blir mysigt och bekvämt . Hur man väljer rätt typ av träimitation, ton, för att ge önskad färg till rummet - vi kommer att analysera det i artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsfunktioner

Att dekorera ett hus med träimitation kan vara både internt och externt . Detta material är utmärkt för att avslöja innerväggarna i tegelhus, askblock, skumblock, gas- och skumbetong, rambyggnader.

Falska balkar kan användas för att mantla inte bara väggar, det ser också bra ut i taket eller golvet . Du behöver bara välja rätt nyans så att den är i harmoni med väggens ton, då ser rummet komplett och holistiskt ut.

Om imiterad träbeklädnad är gjord på utsidan av byggnaden ser det ut som äkta trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialval

Imitation av en bar görs uteslutande av barrträd, som gran, tall, lärk. De är inte bara perfekta för inomhus- och utomhusbeklädnad, utan skapar också ett speciellt mikroklimat i det. Tidigare var det möjligt att imitera ett virke i inredningen i ett hus med hjälp av flera typer av foder . Nu finns det nya material - typer av dekorativa paneler, dekorativa barer, samt plank och dockning.

Den mest populära typen av träimitation i inredningen är fortfarande en falsk stråle . En upphöjd balk är en väl torkad bräda med slipning på utsidan. En sådan stång kan ha olika bredder, medan längden varierar i intervallet 2-6 m.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna typ av finish har många fördelar

  • Först och främst är det naturlighet och miljövänlighet. Trä avger inga ångor som är skadliga för människor, om ett av barrträdet används för att tillverka falska strålar, neutraliserar tvärtom sådant material bakterier.
  • Standardvirke är svårare och tar längre tid att torka. Med imitation är denna aktivitet mycket snabbare och enklare. Dessutom behandlas varje element i malningsstadiet med ett antiseptiskt och brandskyddsmedel. Den första är från röta och svamp, den andra är från antändning och förbränning.
  • Likheten med den dekorativa baren med nuet är nästan fullständig, den ser helt naturlig ut, medan kostnaden är mycket lägre.
  • För en falsk stråle är en kraftig förändring i lufttemperaturen inte hemsk, den kollapsar inte under påverkan av ultravioletta strålar, bleknar inte.
  • Denna typ av virke utsätts inte för krympning. De kan användas för att revet inte bara varma rum, utan också vindar, loggior, balkonger, verandor, förråd.
  • Falska balkar kombineras perfekt med andra efterbehandlingsmaterial, vilket gör det möjligt att skapa en mängd olika rumsinredningsalternativ.
  • Förutom dekorativ har den en ljudisoleringsfunktion.
  • Håller rummet varmt.
  • Håller ett attraktivt utseende länge.
  • Även en nybörjare klarar installationen - "torn -spår" -systemet är inte så komplicerat, det krävs inga speciella kunskaper och verktyg.
  • Budget. En viktig faktor i vår tid. Falska balkar är betydligt billigare än konventionellt virke. Samtidigt ser det helt likadant ut som en fullvärdig bar.

Tresorten påverkar hur virket ser ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd för inredning

När du använder träimitation kommer rummet att se helt nytt ut. Tapeter skapar inte ett så unikt mikroklimat i rummet, eftersom trä inte bara är färg och konsistens, utan också doften av äkta trä! Falska balkpaneler kommer att dekorera alla rum - från ångrummet till korridoren. De kräver inte ytterligare inredning i form av målningar och affischer på väggarna, själva träet ser väldigt elegant ut.

För att inte visuellt minska rummets proportioner måste du välja rätt struktur och nyans på trädet . För små utrymmen är nyanser som vitt, mjölkigt, ljusgrått, beige, ecru lämpligt. Det är dessa färger som utökar utrymmet och ökar höjden.

I små rum är det oönskat att använda kontrasterande nyanser, till exempel ett svart golv och vita väggar . Ännu mindre ändamålsenligt är ett mörkt tak - det verkar hänga nästan över huvudet. Det är bättre att ordna hela rummet i samma ljusa nyans. Ju mindre möbler det finns i ett sådant rum, desto rymligare verkar det. I rum med ett stort område kan du drömma upp dig - spela på kontrasterande nyanser eller zonera utrymmet med olika trätoner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kök

I köket ser den falska strålen alltid lämplig ut. Det är möjligt att dekorera bara väggarna, bara taket eller helt hela köket - det är upp till ägarna till lägenheten att bestämma. Om det finns ett kök på en av väggarna kan tre andra trimmas med paneler. Och du kan välja en vägg eller ett hörn med hjälp av en imiterad bar som utrustar en matplats där. Om köket är litet bör trimmen placeras horisontellt och välja breda paneler.

Det är önskvärt att träets struktur är likformig och fogarna mellan dem är knappt märkbara. Användning av vertikalt placerade lameller rekommenderas i rum med ett stort område.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett rum där du kan ge fantasin fria tyglar i lamellernas färgning och i deras struktur. Det finns många alternativ för att skapa en mysig och bekväm miljö . Om i sovrummet, i den överväldigande majoriteten av fallen, neutrala, lugna toner och deras kombinationer används, kan färgerna i vardagsrummet vara mer vågade och enastående. Till exempel kan väggarna göras olivolja och golvet gråbrunt.

Kombinationen av lila väggar och ett ljusgrått golv kommer också att se väldigt fräscht och ovanligt ut, särskilt stödt av resten av komponenterna . - gardiner, möbler, mattor, tillbehör etc. Ett populärt alternativ är att markera en av väggarna i en ljus färg - mynta, turkos, citron och resten förblir neutrala. Således kan du zonera rummet utan att använda en partition.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum

För att få din sömn att låta och lugn är doften av trä just det! Därför, i sovrummet, som ingen annanstans, är en imitation av en bar lämplig. Det finns ett stort antal designlösningar för inredning av sovrum. Om möblerna har en viss nyans av trä kan du välja samma eller kontrasterande ton för väggarna. Det är inte nödvändigt att trimma rummet med en bar från golv till tak - detta virke kombineras perfekt med andra efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild

För att skapa en unik stil och färglösning med hjälp av imiterad träbeklädnad krävs inte mycket ansträngning och pengar . Du kan använda en falsk balk som en dekorativ finish endast på öppna delar av väggarna, sedan kan resten "maskeras" med möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Badrum

I badrummet är både kontrastspel och helt monokrom neutralfärgad design acceptabelt . För människor som är modiga och saknar fördomar kan en kombination av snövit VVS och mörka väggar och golv rekommenderas. Eller så kan du göra designen tvärtom - vitt golv, tak, väggar och svart glänsande VVS.

Sådana alternativ ser bäst ut i ett kombinerat badrum eller i badrum som har tillräckligt med utrymme för en sådan design . Om badrummet och toaletten har vanliga, typiska storlekar, är det mer lämpligt att avstå från färgexperiment när du dekorerar dem, dekorerar rummen från golv till tak i en ljus neutral nyans - grå, mjölk, kaffe med mjölk, grädde. Det är tillåtet att använda pastellfärger - lila, pulverformig, blå, gul.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Övriga rum

Ett barnrum är ett rum där inte bara den falska strålens dekorativa funktion är användbar, utan också ljud- och värmeisolerande. Barnet kommer att sova bekvämt där det luktar friskhet och tallnålar, där väggarna "andas", en sådan finish är inte bara inte skadlig, utan också användbar för barnets kropp . Som redan nämnts kan alla rum (både uppvärmda och kalla) dekoreras med imitation av en bar. I källaren i husets källare kommer en sådan finish att se ädel ut, i ångbadet och byteshuset, vid uppvärmning kommer en trevlig barrträ att sticka ut.

Varje rum med trim från falska balkar sätter sin egen, speciella atmosfär med doften av färskt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Magnifik matsal dekorerad med träpaneler i imitation , ser ut som en bild från en tidning.

Bild
Bild

Det är inte alls nödvändigt att stoppa alla väggar med en falsk balk . Den fragmentariska finishen ser original och fräsch ut, särskilt i kombination med målade väggar.

Bild
Bild

Breda paneler ger rummet en traditionell rysk smak , men samtidigt ser de aktuella och moderna ut.

Bild
Bild

Enkelt och vackert: sovrum på vinden, dekorerat uppifrån och ner med träimitation.

Bild
Bild

Inte bara inuti utan även utanför: ett rekreationsområde i landet, avslutat med träpaneler, är en snygg och billig lösning.

Bild
Bild

Falsk stråle är ett utmärkt material för zonindelning både stora och små lokaler.

Rekommenderad: