Polyuretanbalkar: Dekorativa Falska Balkar För Trä I Interiören, Installation Av Takbjälkar Och Deras Dimensioner

Innehållsförteckning:

Video: Polyuretanbalkar: Dekorativa Falska Balkar För Trä I Interiören, Installation Av Takbjälkar Och Deras Dimensioner

Video: Polyuretanbalkar: Dekorativa Falska Balkar För Trä I Interiören, Installation Av Takbjälkar Och Deras Dimensioner
Video: DIY Box Beams | Easy Faux Beams 2024, Maj
Polyuretanbalkar: Dekorativa Falska Balkar För Trä I Interiören, Installation Av Takbjälkar Och Deras Dimensioner
Polyuretanbalkar: Dekorativa Falska Balkar För Trä I Interiören, Installation Av Takbjälkar Och Deras Dimensioner
Anonim

Falska balkar är en ovanlig inredning som används vid design av interiörer i stil med Provence, loft, klassisk, modern och andra. Dessa mönster har blivit mer och mer populär under de senaste åren, deras fördelar har uppskattats fullt ut av ägarna av herrgårdar och stora stadslägenheter. Den moderna marknaden erbjuder ett brett urval av falska strålar från olika material, en av de mest populära är polyuretan.

Bild
Bild

Särdrag

Den största fördelen med falska takbjälkar är deras lådliknande struktur med ett tomrum inuti. Installationen av dessa strukturer är inte svår, och tack vare förekomsten av ett gap på insidan kan husägare dölja ledningar, korrugerade rör och andra verktyg . Funktionen hos strålelement begränsas av visuell korrigering av rumsuppfattning och rymdzon - detta är inte så lite.

Bjälkar passar perfekt in i vilken stil som helst och spelar ibland även en stor roll i inredningen . Sektionsparametrarna för sådana balkar kan vara mycket olika-de produceras i form av en vinkel, en tee, en I-balk, U-formade modeller är i störst efterfrågan. Till salu kan du hitta falska balkar som imiterar strukturen av värdefullt trä, sten eller betong. Efterfrågan på polyuretan förklaras av dess dekorativa utseende och ett brett utbud av polyuretanstrukturer i kombination med låg kostnad.

Bild
Bild

Fördelarna med produkterna slutar dock inte där:

  • polyuretan är ett miljövänligt material som inte avger skadliga och giftiga ämnen;
  • produkterna är inerta mot extrema temperaturer, fukt och vatten;
  • låg vikt garanterar säkerheten vid fastsättning och enkel installation;
  • stråldekor låter dig dölja eventuella defekter i takytan och väggarnas övre nivå;
  • vid behov kan polyuretanskumbalkar skäras med en hushållssåg, medan dammbildning helt utesluts och mängden avfall minimeras;
  • även en kvinna eller en tonåring kan fixa balkarna.
Bild
Bild

Dessutom behåller PU -skumstrålar alla fördelar med polyuretan:

  • låg hygroskopicitet med låg vikt;
  • ingen deformation vid typiskt hushållsbruk;
  • överensstämmelse med alla tillämpliga sanitära och epidemiologiska standarder;
  • polyuretan håller hårdvara bra, materialet kan hålla höga belastningar, kännetecknas av drag- och böjhållfasthet;
  • produkter tillverkade av polyuretan kännetecknas av inertitet mot skadliga biologiska medier, materialet uppvisar fungicid- och baktericidresistens.
Bild
Bild

Bland nackdelarna med polyuretan falska strålar kan endast lågt motstånd mot ultravioletta strålar anges. Tillverkarna neutraliserar dock denna defekt helt med hjälp av färg och lackdekor, vilket skyddar materialet från att blekna.

Bild
Bild

Ansökningar

Polyuretanbalkar dekorerar oftast det inre av rummet, men de kan lika gärna användas för att dekorera fasaden. Utmärkt motståndskraft mot atmosfäriska manifestationer, ökad vidhäftning till akrylemaljer och styrka gör det möjligt för designers att designa alla exteriörer . Polymeriska imitationer av icke-järnmetaller, marmor och trä är så realistiska att det är mycket svårt att skilja dem visuellt från naturmaterial.

Dekorerade balkar är vanligtvis till salu, men de senaste åren har halvfabrikat som har hög vidhäftning till akryl varit mycket efterfrågade . Sådana lösningar gör det möjligt att levandegöra alla inredningsidéer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polyuretanbalkar fungerar ofta som en livräddare i en situation där det är nödvändigt att snabbt och med minimala kostnader dölja brister som har uppstått under byggnadsarbetet.

Och slutligen låter polyuretanskumstrålar dölja inbyggd belysning, akustiska system och VVS.

Bild
Bild

Vad är dem?

Tak-PPU-balkar finns i olika former och tvärsnittsdiametrar. De kan se massiva ut eller likna tunna takfläckar . Densiteten hos den färdiga produkten kan också skilja sig åt, eftersom polyuretan är ett kompositmaterial, sedan väljs dess sammansättning för varje specifik uppgift.

Färgschemat kännetecknas också av en stor variation . I överväldigande majoritet av fallen kan du hitta falska takbjälkar i butiker, dekorerade med värdefulla träslag (valnöt, ek eller körsbär). Färgerna kan skilja sig åt i färgmättnad och halvtoner. Strålen är strukturerad för att se ut som stål, sten eller trä.

De flesta balkarna är tillverkade med en tvärsnittsdiameter som sträcker sig från 60x90 mm till 130x200 mm, även om tillverkning i andra storlekar är tillåten.

Hårdheten hos polyuretanskum kan vara ganska låg, eller så kan den motsvara järn, det vill säga att den har ett intervall på 40 till 98 enheter på Shore -skalan

Med andra ord kan takbjälkar i polyuretanskum anta alla möjliga former, de begränsas enbart av deras tillverkares fantasi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beräkning och installation

Falska balkar kan användas för att dekorera tak av alla typer - standardmålade, samt stretch och gipsskivor. De låter dig effektivt zonera utrymmet eller ett falskt fönster i taket. PPU-balkar efterliknar framgångsrikt fönsteröppningar; under arbetet fixeras glasmålningar eller spegelpaneler mellan dem. I Europa är tekniken populär när balkarna från takområdet går över till väggytan.

Bild
Bild

Om rummet kräver en visuell expansion av utrymmet, är det viktigt att ta hänsyn till följande faktorer när du placerar balkarna:

  • om du vill att rummet ska se bredare ut är det bättre att placera balkarna på kortsidan;
  • om du behöver öka längden visuellt är det bättre att placera PPU -balkar längs takets längd;
  • korsformad fastsättning kommer att ge volym till det allmänna utrymmet;
  • användningen av en eller två balkar gör att du kan separera ett arbetsområde, till exempel en bardisk;
  • en viktig roll spelas av placeringsfrekvensen: till exempel, om taket är för högt, gör att balkarnas nära fästning till varandra kan minska höjden något;
  • på taket med medelhög och hög höjd är balkarna traditionellt fästa på ett avsevärt avstånd från varandra, dessutom är installation med ett fiskbens tillåtet;
  • mansards utan tak ser särskilt imponerande ut när balkarna går genom pelarna och fixeras med ändarna i väggarna, vilket skapar effekten av en stuga eller hydda.
Bild
Bild

Säkra balkar innefattar flera arbetsfaser

  • Först och främst, för installation av PPU-balkar, är det nödvändigt att förbereda fästbalkar av trä så att deras dimensioner och form exakt överensstämmer med måtten på strålkaviteten.
  • Därefter bör du markera taket, det vill säga dra linjerna längs vilka de kommer att fixeras.
  • I nästa steg fixeras kilbalken på självgängande skruvar.
  • Smörj lite limlösning för PPU -produkter när du installerar falska balkar i taket. Tänk på att detta inte är nödvändigt för att fixera de falska balkarna, utan för deras fastare vidhäftning till taket, så att även små luckor praktiskt taget inte kvarstår.
  • Balken skjuts på stängerna och skruvas tätt med hårdvara på sidorna. Skruvarna som fäster den falska balken på virket, liksom fogområdena på balkarna, stängs med läderöverlägg som imiterar nitar.
  • För att fixera balkarna på sträcktaket är det nödvändigt att montera speciella inbäddade delar, de liknar dem som används för att hänga lampor. Inbäddningen är en enkel stång med optimal tjocklek. Det fästs på undertaket, och sedan sträcks tygstyget så att det är lätt i kontakt med balkens nedre plan. Den falska balken är fäst vid en träbalk genom taket.
Bild
Bild

Taket av gipsskivor är avhängt, så det går inte att fästa falska balkar på det . Du måste knacka på de områden där ramloggarna passerar och fixera strålarna direkt till dem. Detta kan göras med ett långsträckt ankare eller på en stång fäst med självgängande skruvar på en gipsskivprofil.

Om du bara skruvar den självgängande skruven till gipset, blir en sådan design extremt kortlivad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Varje stilistisk lösning på inredningen kräver sin egen typ av dekorativa falska balkar

Till exempel, för klassiker det är lämpligt att använda falska balkar dekorerade med sniderier i silver och guld. Du kan dekorera dem med målning med mönster eller vinjetter - sådana balkar finns på den fria försäljningen färdiga, eller du kan ordna dem själv med hjälp av professionella konstnärer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I moderna utrymmen lakoniska produkter med svarta, vita och gråa färger kommer att vara relevanta. För art deco är betongprodukter lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hi-tech falska balkar för stål krävs.

Bild
Bild

För att dekorera stilen i Provence, shabby chic eller country den optimala konsistensen blir ett lagrat trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bjälkar är oersättliga när man ordnar rum i industriell stil . I detta fall bör de tillverkas under ett träd eller imitera metall.

Rekommenderad: