Fläckar I Köket (33 Bilder): Tak Och Vägg I Interiören, Ovanför Köksuppsättningen. Hur Kan Du Annars Ordna Belysningen?

Innehållsförteckning:

Video: Fläckar I Köket (33 Bilder): Tak Och Vägg I Interiören, Ovanför Köksuppsättningen. Hur Kan Du Annars Ordna Belysningen?

Video: Fläckar I Köket (33 Bilder): Tak Och Vägg I Interiören, Ovanför Köksuppsättningen. Hur Kan Du Annars Ordna Belysningen?
Video: Ifö iCon Rimfree 2024, Maj
Fläckar I Köket (33 Bilder): Tak Och Vägg I Interiören, Ovanför Köksuppsättningen. Hur Kan Du Annars Ordna Belysningen?
Fläckar I Köket (33 Bilder): Tak Och Vägg I Interiören, Ovanför Köksuppsättningen. Hur Kan Du Annars Ordna Belysningen?
Anonim

När du ordnar interiören bör särskild uppmärksamhet ägnas åt belysningen. För närvarande finns det ett stort antal alternativ för hur man gör detta. Spots blir mer och mer populär. De kommer att kunna passa in i en mängd olika stilar. Idag kommer vi att prata om vilka fläckar som kan hängas i köket, hur man placerar dem korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lämplig art

Det finns ett stort antal sådana belysningsarmaturer. Låt oss titta närmare på några av dem.

Tak . Dessa sorter fungerar som ett komplement till den centrala huvudbelysningen. Den största fördelen med sådana anordningar är att det blir möjligt att ändra reflektorns riktning. På grund av detta kan du lägga en ovanlig tonvikt på olika individuella inredningsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggmonterad . Dessa enheter fungerar oftast som en intressant dekorativ belysning för hängande hyllor eller väggbilder. Ofta används produkter med ett speciellt väggfäste som sänglampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inbäddad . Dessa enheter är installerade i taket. De fästs med hjälp av speciella fjädrar. Inbäddade modeller kommer inte att "stjäla" området. De är minimalt märkbara.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Över huvudet . Dessa prover är i nära kontakt med planet, på grund av vilka de har en begränsad förmåga att rotera. Den externa designen kommer också att vara ganska snygg, de kommer inte att sticka ut för mycket mot den allmänna bakgrunden i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Spots kan göras i olika utföranden. Det finns små modeller med montering på en specialfäste. De låter dig fritt ändra belysningsriktningen i rummet.

Dessa sorter kan ha en eller flera reflektorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I detta fall kan den öppna infästningen ha olika former . Själva fläckarna kan göras i grå, vit, svart, silverfärg. Ofta placeras flera sådana produkter i interiörer samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturer med ett stångfäste kommer att se spektakulära ut . De är utrustade med flera lampor samtidigt, som ligger i en krökt eller rak linje. Idag finns modeller tillgängliga med en flexibel bom, vilket gör det enkelt att ändra konfigurationen om så önskas. Ibland är sådana mönster gjorda med en vacker kromfinish.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av hemligheter

När du väljer sådana belysningsenheter bör du vara uppmärksam på flera viktiga nyanser. Så se till att titta på enheternas design. Modeller utrustade med speciella rörliga hållare anses vara det bästa alternativet, de låter dig enkelt flytta produkten i önskad riktning . En extra dimmer gör det möjligt att självständigt justera ljusstyrkan för belysningen.

Du måste också vara särskilt uppmärksam på själva typen av lampor . Det finns flera huvudvarianter. Glödlampor anses vara ett populärt alternativ, de är också de enklaste designerna.

De kan dock inte användas bredvid vissa typer av takmålningar.

Bild
Bild

En annan typ är halogenlampor . De anses vara ett mer modernt alternativ. Dessutom är dessa källor mycket mer hållbara och ekonomiska.

Bild
Bild

LED -modeller är för närvarande det mest populära alternativet . De är särskilt hållbara och ekonomiska.

Men modeller av denna typ är också dyrare i jämförelse med andra prover.

Bild
Bild

Antalet nyanser är också viktigt när du väljer. Modeller med ett sådant element har den mest enkla designen och relativt låga kostnaden . Design som innehåller flera nyanser samtidigt är utrustad med bra funktionalitet. Oftast kan du i sådana prov självständigt justera belysningens vinkel och intensitet.

Det bör noteras att modeller med flera nyanser är mycket lättare att installera än enkla enkelskärmsdesigner . I det här fallet finns det inget behov av att "sprida" ledningarna. Det förs helt enkelt på ett ställe, där installationen av lampan kommer att ske.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man ordna?

Det finns olika alternativ för placering av dessa belysningsarmaturer i köket. Ofta är de monterade ovanför köksuppsättningen. Detta kommer att organiseras av belysningen ovanför matlagningsområdet.

Förutom, ofta är sådana lampor installerade ovanför matbordet, samtidigt som matplatsen lyfts fram . Ibland används fläckar för att organisera huvudljuset.

Dessutom är det bättre att använda matta armaturmodeller. I detta fall är stora takkonstruktioner monterade på en stång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra alternativ skulle vara att placera dessa belysningssystem över lagringsplatser . Som regel är sådana strukturer fixerade ovanför hyllorna på vilka disken ligger. De kan också fixas under hyllor eller över köksskåp och skåp.

Den ljusblixt som dyker upp när köksskåp öppnas kan överraska nästan alla. Denna teknik kommer att vara mest effektiv om belysningen i rummet är ganska svag.

Korrekt balanserad användning av fläckarna tillsammans med de viktigaste ljuskällorna i köket skapar en intressant tredimensionell effekt som enkelt kan ändras beroende på önskad atmosfär. Du kan skapa en svag och spöklik effekt och lysa upp belysningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Ett enkelt, men vackert och snyggt alternativ skulle vara att placera flera platser med en nyans ovanför headsetet. Om takbeläggningen är gjord i en vit eller ljusgrå palett kan lamporna väljas i samma färger . De kommer att kunna lyfta fram arbetsområdet i köket effektivt.

Bild
Bild

Ett annat alternativ skulle vara att placera en stor, lång struktur på en bom, som kommer att innehålla flera fläckar med vridbara mekanismer . Dessa belysningssystem används oftast som huvudbelysning i köket. Om taket är dekorerat i ljusa färger kan du välja en modell gjord i en vit, beige eller ljusgrå palett.

Rekommenderad: