Kolumner Av Polyuretan (46 Foton): Dekorativa Halvkolonner Och Falska Kolumner Med Och Utan Stuckatur I Interiören, Hörn Och Andra Typer Av Kolonner

Innehållsförteckning:

Video: Kolumner Av Polyuretan (46 Foton): Dekorativa Halvkolonner Och Falska Kolumner Med Och Utan Stuckatur I Interiören, Hörn Och Andra Typer Av Kolonner

Video: Kolumner Av Polyuretan (46 Foton): Dekorativa Halvkolonner Och Falska Kolumner Med Och Utan Stuckatur I Interiören, Hörn Och Andra Typer Av Kolonner
Video: Instruktionsfilm Taklister i Sverige 2024, April
Kolumner Av Polyuretan (46 Foton): Dekorativa Halvkolonner Och Falska Kolumner Med Och Utan Stuckatur I Interiören, Hörn Och Andra Typer Av Kolonner
Kolumner Av Polyuretan (46 Foton): Dekorativa Halvkolonner Och Falska Kolumner Med Och Utan Stuckatur I Interiören, Hörn Och Andra Typer Av Kolonner
Anonim

Kolumner är alltid förknippade med lyxiga interiörer och elegant stil. Vid alla tidpunkter fanns sådana strukturer närvarande i arkitektonisk design av ursprungliga och raffinerade byggnader. I moderna byggnader används ofta också kolumner, bara materialen från vilka de är gjorda har ändrats. Den pretentiösa kalla marmorn ersattes av polyuretanskolonner. Analoger ser inte mindre presentabla ut, men de är lämpliga i ett litet område och kan köpas av de flesta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Alla kvalitetsfördelar och nackdelar med polyuretanskolonner påverkas av egenskaperna hos själva materialet. Många känner till polyuretan som skum med särskild densitet - därför följer både positiva och negativa egenskaper hos produkter. Och det finns en hel lista över dem. Det är värt att starta en beskrivning av materialet med dess fördelar.

  • Prisvärd kostnad . I jämförelse med dekorativa motsvarigheter, till exempel gips eller marmor. Även spektakulära mönstrade polyuretanskolonner blir tiofaldigt mer ekonomiska.
  • Lätthet . Installationen av en polyuretanprodukt kan enkelt göras internt.
  • Bekväm transport . Kolumner behöver inte ens skäras i segment, som man gör med kolumner av andra material. I grund och botten säljs en sådan produkt som en helhet som en produkt på 2,5-3 m lång. I sällsynta fall, för enkel transport i produktionen, är strukturen uppdelad i två. Halvkolumner anses vara ett ännu mer bekvämt alternativ för transport och enhet.
  • Enkel installation .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Självklart är inte ens tätt skum ett perfekt material. Köparen måste först förstå vad han har att arbeta och leva med. Genom antalet negativa nyanser bildas ofta inställningen till produkten. Av nackdelarna med polyuretanskolonner är ett antal faktorer värda att lyfta fram.

  • Tvivelaktig hållbarhet . Här är det redan klart att skumstrukturer måste hanteras försiktigt. Naturligtvis kommer inte en enda ägare att ladda dem avsiktligt, förstöra eller bryta dem. Men detta är bara en ensidig dom. Å andra sidan är kolumnerna inte fästa i taket, vilket är svårt att nå och skadas av misstag. Produkter placeras mot väggarna och längs dem - det är fullt möjligt att kroka dem på något sätt, även för hand. Om det finns lockiga utskott på de falska kolumnerna av polyuretanmaterial kan de skrynklas oavsiktligt. Denna punkt bör beaktas och beaktas under drift av dekorativa produkter.
  • Polyuretankolonnerna behöver justeras under installationen . Men i själva verket påverkas detta av deras kvalitet och mått på densitet. Om ett problem uppstår här måste de täckas noggrant med kitt för att dölja små porer under ett tunt lager av efterbehandling, vilket ger textur och "ursprung" för kolonnen. Att putsa sådana produkter är inte så lätt som det verkar för oinformerade människor. Speciellt när det finns invecklade mönster på ytan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I princip har dessa produkter inga större signifikanta brister . Naturligtvis kommer det inte att vara svårt att hitta några fler mindre nyanser, till exempel brännbarheten hos artificiellt material. Men detta är ett så obetydligt minus mot bakgrunden av priset på polyuretanstrukturer och dess andra fördelar.

Det är därför det har blivit så utbrett.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Klassificeringen av polyuretanskolonner utförs enligt följande kriterier - närvaron eller frånvaron av lättnad på ytan och installationsplatsen.

Form

Ytorna på den falska kolumnen kan skilja sig i utseende - släta eller präglade. Trots att de präglade alternativen faktiskt har ett färdigt utseende, tenderar moderna proffs och designers att luta sig mot snygga kolumner . De används lättare i slutskedet, eftersom det är lättare och mer lönsamt att arbeta med en mindre uttalad struktur.

Det är mindre troligt att den släta strukturen skadas under drift . Dessutom är individuell design möjlig med det - det är mycket lättare att ge en slät yta ett individuellt och speciellt utseende. Nästan vilken dekorativ gips som kan appliceras på den, målad med färger med en strukturerad struktur och mycket mer.

I allmänhet är släta kolumnytor det bästa valet när det gäller anpassade ytbehandlingar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plats

Visst känner många till begreppet en halvkolonn - en produkt som skärs i två lika stora delar i full längd, nära väggen. Detta anses vara en rent dekorativ design.

En pseudokolonn i full storlek i polyuretan, placerad till exempel i den centrala delen av rummet, kan till och med klara den bärande funktionen (beroende på storlek) . Egentligen är detta något som en permanent formning, bestående av en bas (häl), ett centralt element och en övre del, som måste fungera som ett golvstöd. I detta installationsalternativ fylls utrymmet inuti polyuretanskolonnerna med betong med armering. Detta är den beskrivna kolumnen - en analog av marmor-, trä- och gipsprodukter . Därefter ges skummet den nödvändiga jämnheten genom att applicera en kitt- eller gipslösning och målas i önskad nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett annat alternativ för sådana produkter - en odelad kolumn av hållbar polyuretan . Dess nackdel är att andra inre element är "monterade" på den. Det här är konstruktioner med stuckaturgjutning, kantiga variationer av pelare, "spetsstruktur" på ytan.

När du överväger valet av dekorativa kolumner i polyuretan för inredningen måste du ta hänsyn till produkternas dimensioner (bredd och diameter), ytans form eller struktur. Det mest opraktiska valet är tandade kolumner.

Naturligtvis ser det original ut, men de utskjutande tänderna förblir i sin ursprungliga form under mycket kort tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur placeras i inredningen?

Placeringen av kolumner påverkas främst av stilen som ägarna har satt inuti. Deras placering beror på önskan att implementera ett visst koncept.

Det klassiska alternativet innebär installation i hörnen . Denna lösning hjälper till att bibehålla den övergripande tonen i den skapade interiören. Men denna dekorationsmetod är endast lämplig för stora ytor. Därför bör du först tänka på varje nyans. I vilket fall som helst, ett sådant element bidrar bara till designen och fyller det inte helt med det.

Installation av produkter som polyuretan falska kolumner är tillåtet i ett rum för alla ändamål, vare sig det är ett vardagsrum, matsal eller sovrum . Uppgiften för en sådan dekorativ struktur är att lägga till glädje i inredningsstilen, vilket ger de unika väggarna ett unikt utseende. Så med kolumner är det enkelt att visuellt dela in ett utrymme i olika zoner. Detta skapar intryck av klassisk antik och sofistikerad. Om de helt enkelt är släta eller ribbade är inte så viktigt, det enda som spelar roll är hur inredningen förändras till det bättre med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man dekorerar fasaden på ett hus?

Polyuretanskolonner kan effektivt dekorera fasaden på en byggnad. Sådan design kommer att ge extern struktur och status till vilken struktur som helst . I grund och botten används för detta ändamål den så kallade väggdekorationen. Polyuretanprodukter kännetecknas av motståndskraft mot extrema temperaturer, så de kan dekorera ingångarna till byggnader under lång tid.

Falska pelare av lätt material ger standardbyggnader mening . Om vi jämför den vanliga fasaden och den som är dekorerad med pelare, får till och med byggnader som är helt identiska från början slående skillnader från varandra.

Och även kolumner av skumplast täcker ofta yttre kommunikation längs fasaden (gasrör, elkabel osv.).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Dubbla element ser eleganta och harmoniska ut i interiören. I ett rum, beroende på dess yta, kan 2-3 strukturer placeras samtidigt . De måste överlappa eller vara identiska när det gäller prestanda. Således erhålls en enda komposition, och inte en utställning av element, som var och en uppmärksammar sig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kolumner kan användas inte bara för att dekorera rummet, utan också för att använda dem funktionellt . Till exempel utrusta en serie dolda hyllor för att rymma alla möjliga småsaker. Eller installera en halvkolonn av polyuretan med hyllor i hörnet av badrummet och placera kosmetika eller figurfigurer där.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte bara snyggt, utan också praktiskt att installera lampor eller lampor i retrostil på polyuretanelement. Med spektakulära kolumner kan du få volymetrisk belysning och understryka inredningsstilen positivt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa en klassisk atmosfär på en liten film är det bättre att använda hörnkolonner av polyuretan . De kommer att hålla tonen inställd. Samtidigt är det viktigt att välja möbler och inredning som matchar stilen. Denna teknik ger en touch av lyx in i interiören utan att störa den.

Rekommenderad: