Profiler För Polykarbonat: Aluminiumremsor För 4 Mm Profil Och Hörnpolykarbonatväggfogar, Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Profiler För Polykarbonat: Aluminiumremsor För 4 Mm Profil Och Hörnpolykarbonatväggfogar, Andra Typer

Video: Profiler För Polykarbonat: Aluminiumremsor För 4 Mm Profil Och Hörnpolykarbonatväggfogar, Andra Typer
Video: How to Install Corotherm Polycarbonate Roofing Sheets 2024, Maj
Profiler För Polykarbonat: Aluminiumremsor För 4 Mm Profil Och Hörnpolykarbonatväggfogar, Andra Typer
Profiler För Polykarbonat: Aluminiumremsor För 4 Mm Profil Och Hörnpolykarbonatväggfogar, Andra Typer
Anonim

Cellulärt polykarbonat är ett mycket populärt byggmaterial; produkter från det är starka och hållbara. Men det är värt att nämna ytterligare element - profiler för karbonatanslutning. Deras val beror på byggnadens egenskaper och egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och syfte

Den moderna marknaden representeras av det mest varierande sortimentet av fästelement för polykarbonatark, alternativ kan väljas både i storlek och typ av struktur och enligt färgpreferenser. Polykarbonatprofiler är ytterligare material som är tillverkade av aluminium- eller polykarbonatsammansättning. De är nödvändiga för att montera vilken struktur som helst, ge den ett estetiskt och färdigt utseende och öka dess livslängd.

Tack vare tilläggen är installationen enklare och snabbare.

Bild
Bild

Översikt av arter

Polykarbonatprofilen används för att ansluta materialets tyger till varandra. Själva processen kan äga rum längs sidan eller längs snittet. Anslutningsprofilen är indelad i följande typer: för bikakekarbonat, för monolitisk karbonat, i ett stycke, delad. Oftast används profiler för konstruktion av växthus och välvda strukturer . Enligt deras syfte är de indelade enligt följande.

Bild
Bild

Slutet

Detta utseende är utformat för att skydda kanten av polykarbonatet och förstärka hela byggnaden. För monolitiska dukar är det inte nödvändigt att använda ändremsan, här är det mer representerat som en inredning. Vatten (smälta eller regn), smuts, damm eller insekter kan komma in i det oskyddade materialet . Vid negativa temperaturer fryser vattnet som kommer in i bikakan, vilket leder till deformation eller förstörelse av banan. Allt detta kan förstöra utseendet. Änden eller startfästet är en U-formad stång, vars ena kant är kortare än den andra. Profilens sidor är gjorda så att de är något krökta inåt - detta är nödvändigt för en tät anslutning av polykarbonatet med stången.

Fördelar med plasttillbehör: relativt låg vikt, elasticitet, hållbarhet och tillförlitlighet, enkel installation, som även en oerfaren person kan hantera . Ändremsor är markerade enligt följande: U, UP eller PT. Till skillnad från plast är aluminiumprofiler dyrare, men strukturen installerad med en metallram har en längre livslängd - från 10 år och mer. Används främst för tjockt polykarbonat - 16 mm, 20 mm, 25 mm, 32 mm. Aluminiumändprofilen har också en U-form, där båda sidorna är symmetriska. Fördelar med detta material: hållfasthet, korrosionsbeständighet och lång livslängd. Dessutom kan en dekorativ eller skyddande film appliceras på metallen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsremsor

Vid montering av strukturen monteras inte polykarbonatark omedelbart på ramen, först sätts de in i profilerna. En sådan dockningsstång är inte ett bärande element; den håller ihop karbonatarken, skyddar hela strukturen från läckor och säkerställer dess integritet.

Det finns två typer av anslutningsremsor

Ej avtagbar - sådana profiler är tillverkade av polypropen (plast). De används för tätning av materialfogar med en tjocklek av 4-16 mm, i raka eller krökta strukturer. Installation av en helprofil kräver noggrannhet och skicklighet - de anslutna dukarna måste vara korrekt installerade i "fickorna" på remsan. Den lilla tjockleken på plankan gör att du kan skapa en nästan osynlig led utan vågor, stötar och andra deformationer. Den är märkt enligt följande: PN (docknings-polykarbonatprofil i ett stycke) och PSN (H-formad anslutningsprofil). Plankans sidor har en liten böjning mot insidan för bättre vidhäftning till polykarbonatarken.

Bild
Bild

Delade är vanligtvis gjorda av plast eller aluminium . Systemet har två komponenter - en bas och ett lock med en speciell konfiguration. Delarna fästs på varandra med hjälp av en speciell anslutning - ett lås. Basen har en D-form, monteras på ramen, varefter ett karbonatark installeras och stängs med ett profillock. Använd inte mycket kraft när du arbetar med en delad remsa, annars kan anslutningslåset skadas eller förstöras. Har följande märkning: PSR eller anslutande D-formad profil.

Dockningsremsan av aluminium kan ta upp en del av ramens bärande belastning.

Bild
Bild

Skridskor

Med hjälp av en åsprofil ansluts polykarbonatdukar i olika vinklar, men inte mindre än 30 ° (för att skapa gaveltak, för kontorsväggar). Det är nödvändigt att sätta in karbonatark i profilens spår tills det är fixerat på strukturen - detta görs för enkelhet och enkel installation. Ytterligare fästen för skridskor krävs inte, men för tillförlitlighet kan de fixeras inifrån med små självgängande skruvar . Åsfästets längd är 6 m, för transport är den vriden. Märkt som RP.

Bild
Bild

Hörnanslutningar

Vinkelfästen används för att montera karbonatdukar i en vinkel på 90 °. Plankans storlek är 6 m. Hörnfogarna fungerar också som dekoration - de stänger skärningarna vid lederna. Den största skillnaden från andra fästelement är motståndet mot vridning och ökad styvhet . Profilmärkning - FR.

Bild
Bild

Väggprofil

Denna typ av fästelement används för montering av tak med väggar. Anslutningen kan ske med trä, metall och monolitiska ytor . Väggfästet kan också utföra ändarna av fästelement. Ena sidan av plankan är utrustad med ett speciellt spår för karbonatarket. Märkning - FP.

Bild
Bild

Glidande

Profilen är avsedd för system med polykarbonatpaneler, där vagnar för rörelse är installerade på duken. Används för karbonat med en tjocklek på 8-12 mm. Fästet kan vara av två typer: klämning och punktklämning . De första fungerar enligt följande princip: remsorna klämmer fast duken på båda sidor från ändarna, spåren ligger ovanpå arket och klämskruven måste vara ovanpå. I ett sådant fästelement läggs ett ändfäste av aluminium ovanpå polykarbonatet.

För punktklämning är det nödvändigt att fästa spåren på polykarbonatet med hjälp av en spännskruv som kommer att passera genom materialarket . Mekanismen kan endast vara med den övre gliden av den öppna, stängda eller gångjärniga typen.

Bild
Bild

Perforerade band

För att naturligt avlägsna kondens från bikakekarbonatet, för att förhindra att smuts eller insekter kommer in i cellerna, används självhäftande perforerade tejper. De är tillverkade av fiberduk som har genomgått särskild bearbetning. De är limmade på materialets nedre ände.

Bild
Bild

Klämstång

Den används för installation av dukar på ramen, består av en aluminiumlist och gummitätningar. Ibland använder hantverkare det istället för att ansluta fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Polykarbonatprofiler är gjorda av plast och metall. PVC -fästelement är mer populära på grund av deras flexibilitet, hållbarhet och olika färger. För tillverkning av metallprofiler används aluminium, sådana profiler är mer styva, de ökar hela konstruktionens bärighet. De är nästan alltid utrustade med gummitätningar.

Förutom profiler är det nödvändigt att kunna välja ytterligare material och tillbehör som ökar tillförlitligheten och gör strukturen den mest hållbara. Termiska brickor - fästelement av spets för alla typer av polykarbonat.

Den har tre komponenter: en bricka med stopp (minskar risken för för hårt åtdragning), en O-ring (fungerar för tätning), en plugg (ett dekorativt element som täcker en självgängande skruv).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Polykarbonat termiska brickor har ett antal fördelar jämfört med enkla fästelement av polypropen: genomskinlighet och skugga kombineras med ett karbonatark, ökad livslängd och ökad hållfasthet, förhållandet mellan expansionskoefficienten på grund av värme liknar expansionen av plattorna. Polypropylen termiska brickor har mindre hållbarhet, kortare livslängd och är ogenomskinliga . Men på grund av deras låga kostnad är de mycket populära.

Termiska brickor av metall är gjorda av rostfritt stål. De används för monolitiskt polykarbonat. Förpackningen innehåller en gummitätning som används för att säkerställa tillförlitligheten vid fixering och fästanordningens täthet. Aluminiumtejp är ett material som används vid bindning av karbonatark . Det ger fullständig isolering och tätning av sektionerna och skarvarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation funktioner

För att korsningen mellan profilen och duken ska vara pålitlig och hållbar måste polykarbonatets kanter skäras. Anslutningsremsans bas måste fästas på ramen med specialskruvar, avståndet mellan dem är 30-40 cm . Aluminiumprofiler minimerar användningen av bärande konstruktioner på grund av deras styvhet. För polykarbonat 8 mm är arkets bredd 60 cm, för 10-16 mm är banans bredd 70 cm. Avståndet mellan lagerkomponenterna kan vara från 6 till 8 m.

Ändarna av polykarbonat i en vertikal eller lutande struktur är stängda med perforerad tejp från ovansidan . I byggnader av bågform måste tejpen fästas på båda sidor.

Ändprofiler kräver inte ytterligare fixering med lim, självgängande skruvar etc.

Rekommenderad: