Smeg Ugn: En översikt över El- Och Gasmodeller. Hur Väljer Jag En Smeg Inbyggd Mikrovågsugn? Urvalstips

Innehållsförteckning:

Video: Smeg Ugn: En översikt över El- Och Gasmodeller. Hur Väljer Jag En Smeg Inbyggd Mikrovågsugn? Urvalstips

Video: Smeg Ugn: En översikt över El- Och Gasmodeller. Hur Väljer Jag En Smeg Inbyggd Mikrovågsugn? Urvalstips
Video: Как установить высокий шкаф IKEA Sektion с духовкой и Micro Combo 2024, Mars
Smeg Ugn: En översikt över El- Och Gasmodeller. Hur Väljer Jag En Smeg Inbyggd Mikrovågsugn? Urvalstips
Smeg Ugn: En översikt över El- Och Gasmodeller. Hur Väljer Jag En Smeg Inbyggd Mikrovågsugn? Urvalstips
Anonim

Moderna tillverkare erbjuder ett brett utbud av gas- och elektriska inbyggda ugnar för varje smak och budget. Smeg är en av dem. Företaget producerar högkvalitativa, pålitliga och funktionella produkter som kommer att glädja alla hemmafruar. Denna artikel diskuterar utbudet av Smeg -ugnar, samt råd om val av märkets köksutrustning.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Varorna av det tyska märket håller hög kvalitet. Företagets anställda övervakar noggrant produktionen av utrustning i varje produktionsskede. Smeg -utvecklarna försöker hänga med i tiden och erbjuder inte bara funktionella utan även visuellt attraktiva ugnar. Designen på apparaterna är utvecklad på ett sådant sätt att den passar perfekt in i vilken köksinredning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel, för kök i stil med minimalism, loft eller högteknologi, erbjuds modeller i modern stil med glasdörrar, gjorda i silver och svart. För klassiska kök är modeller med monogram, metallinsatser och barockreglage idealiska. Mässingsbeslag ger enheterna ett ännu dyrare utseende. Enheterna är gjorda i beige, bruna och mörkgrå färger med gyllene skär och patina.

Bild
Bild

Smeg ugnar har flera glasrutor som förhindrar att utsidan av produkten värms upp. Detta indikerar enheternas säkerhet, vilket är särskilt viktigt för barnfamiljer . Olika lägen, möjligheten att värma mat från en eller två sidor efter eget val och närvaron av ett stort antal ytterligare funktioner gör Smeg ugnar till en av de bästsäljare. Temperaturen och tillagningslägen styrs med praktiska vred på kontrollpanelen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av konvektion gör att du kan baka pajer och andra bakverk jämnt. Grillfunktionen hjälper dig att laga utsökt kyckling med en doftande och krispig skorpa. Det finns också mikrovågsenheter i modellserien. Ett stort plus för många hemmafruar kommer att vara enkel att ta hand om enheterna, som alla har ett ångrengöringsläge . Med sin hjälp rör sig smuts och fett snabbare och lättare från väggarna och botten av ugnen.

Glasen tas bort försiktigt, de kan torkas med en trasa eller tvättas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Smeg erbjuder ett brett utbud av gas- och elugnar, samt mikrovågsugnar och ångkokare i märkets sortiment. Låt oss överväga de mest populära alternativen.

Bild
Bild

SF6341GVX

Denna klassiska gasugn är modern i stilen. Modellens bredd är 60 centimeter. Det finns 8 lägen: över- och undervärme, grill, konvektion och 4 spottlägen. Den tangentiella kylfunktionen förhindrar att köksenheten överhettas.

Hela insidan av enheten är täckt med Everclean emalj, som har låg vidhäftning mot fett. Denna artikel kommer särskilt att glädja hemmafruar som inte gillar att rengöra ugnen.

Den yttre panelen har anti-fingeravtrycksbehandling. Detta innebär att glaset alltid förblir rent . Enhetstimern är utformad för 5-90 minuter. Den maximala uppvärmningstemperaturen är 250 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

SF750OT

Denna multifunktionella modell är gjord i klassisk stil, har en originaldesignad dörr, mässingsbeslag. Det finns 11 funktioner: över- och undervärme (både tillsammans och separat), konvektionslägen, avfrostning, 3 grilllägen och ångrengöring. Denna mycket praktiska och attraktiva enhet kommer inte bara att dekorera köket i klassisk stil, utan också göra matlagningsprocessen till ett nöje. Ugnens volym är 72 liter.

Den kalla dörren förhindrar skållning med tangentiell kylfunktion, som håller dörrens yttertemperatur under 50 grader

Bild
Bild
Bild
Bild

MP322X1

Detta är en inbyggd mikrovågsugn i rostfritt stål. Bredd - 60 centimeter, längd - 38 centimeter. Modellen har 4 tillagningslägen. Ytterligare funktioner: grill, över- och undervärme med konvektion, två avfrostningslägen (i vikt och efter tid). Tangentiell kylning förhindrar att utsidan av dörren värms upp. Den användbara inre volymen är 22 liter. Den elektroniska temperaturkontrollfunktionen gör det möjligt att hålla temperaturen med en noggrannhet på två grader. Detta är mycket viktigt för vissa rätter.

Insidan av mikrovågsugnen är gjord av glaskeramik, vilket är lätt att underhålla. Säkerhet för barn garanteras inte bara av den "kalla dörren", utan också av möjligheten att helt blockera enheten om det behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

SC745VAO

Ångaren med mässingsbeslag har många funktioner för att förbereda hälsosamma måltider. Det kommer att vara ett bra komplement till en vanlig ugn. Två sätt att värma och sterilisera, avfrostning, ångkokning av kött, fisk och grönsaker, samt ett ECO -läge som begränsar strömförbrukningen till tre kilowatt - allt detta kommer att göra matlagning till ett riktigt nöje. Det inre utrymmet på 34 liter är indelat i tre nivåer, vilket gör att du kan laga flera rätter samtidigt, vilket sparar tid och energi.

När konvektion är på blandas inte lukt. Uppvärmningstemperaturen kan styras med en noggrannhet på två grader. Det finns tre glasögon installerade på dörren, som tillsammans med den tangentiella kylfunktionen förhindrar överdriven uppvärmning av utsidan.

Säkerheten garanteras också genom att enheten blockeras fullständigt, vilket är särskilt viktigt för barnfamiljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper en ugn måste du vara uppmärksam på några grundläggande punkter som i hög grad underlättar valet och hjälper till att korrekt prioritera.

Bild
Bild

Enhetstyp

Det finns två typer av ugnar: gas och elektrisk. Det första alternativet är mycket mer ekonomiskt, eftersom det är både billigare och använder mindre el. Gasapparater är kompakta och kan enkelt byggas in i bänkskivan, samtidigt som de inte skapar extra stress på ledningarna, vilket är mycket viktigt för privata stugor … En annan fördel med moderna gasugnar är det inbyggda gasstyrsystemet, vilket förhindrar läckage av bränsle i tid. Nackdelen med denna teknik är det lilla antalet ytterligare funktioner.

Bild
Bild

Elektriska modeller har ett stort antal ytterligare lägen, är praktiska i drift och presenteras i ett brett sortiment. Priset på enheterna är dock också mycket högre, och de förbrukar mycket energi. Men om det inte tillförs gas till huset, kommer detta alternativ att vara ett helt rimligt val.

Design

Att välja ugn bör styras av köksinredningen. Enheten är alltid i sikte, så den ska passa bra med rummets stil. Ugnar i svarta, bruna eller gräddfärger är universella, men det är värt att uppmärksamma detaljerna. Beslagets färg och design, skärmaterialet och glasets storlek är också mycket viktiga.

Bild
Bild

Storleken

Ugnens storlek väljs utifrån kökets yta och antalet familjemedlemmar. För små utrymmen erbjuder märket speciella smala modeller med en bredd på endast 45 centimeter. Storleken på standardanordningar är 60 centimeter. Det finns också stora ugnar med en bredd på 90 centimeter, de är utformade för stora familjer. En sådan enhet passar bara in i ett rymligt kök.

Bild
Bild

Rengöringssystem

Det finns tre typer av rengöringssystem: ånga, katalytisk och pyrolys. Den första funktionen är mjukning av fett med vatten och ett rengöringsmedel när hydrolysläget är på. Spraya medlet, lite vatten i ugnen och slå på rengöringsläget. Efter ett tag blir smutsen mjuk och smidig. Det andra alternativet är en specialpanel som absorberar fett. Då och då måste de rengöras genom att ta bort dem från enheten. I pyrolysläget värms ugnen upp till 500 grader, vilket eliminerar allt fett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare funktioner

Var noga med att titta på modellernas konfiguration. Ju fler lägen och ytterligare funktioner, desto bättre. Det är nödvändigt att ha konvektion, grillläge och en timer med en klocka.

Bild
Bild

Antal glasögon

Ugnar kan ha två, tre eller fyra glas. Ju fler av dem, desto bättre hålls värmen inne i enheten och desto mer effektivt bakas maten. Dessutom har glasögonen en skyddande funktion: de inre innehåller värme och låter inte de yttre värmas upp.

Rekommenderad: