Ugnsbetyg: Bästa Inbyggda Ugnar, Tillverkarens Recension. Hur Väljer Man Ett Företag Bättre Att Välja En Ugn?

Innehållsförteckning:

Video: Ugnsbetyg: Bästa Inbyggda Ugnar, Tillverkarens Recension. Hur Väljer Man Ett Företag Bättre Att Välja En Ugn?

Video: Ugnsbetyg: Bästa Inbyggda Ugnar, Tillverkarens Recension. Hur Väljer Man Ett Företag Bättre Att Välja En Ugn?
Video: Integrated Oven Buying Guide 10 Things to Consider Before Buying an Oven 2024, April
Ugnsbetyg: Bästa Inbyggda Ugnar, Tillverkarens Recension. Hur Väljer Man Ett Företag Bättre Att Välja En Ugn?
Ugnsbetyg: Bästa Inbyggda Ugnar, Tillverkarens Recension. Hur Väljer Man Ett Företag Bättre Att Välja En Ugn?
Anonim

I ugnen kan du laga vilken maträtt som helst som har en unik doft och användbara egenskaper. Varje bra hemmafru lagar läckra bakverk, stekar, pajer, fyllda rätter och mer. Men för att laga allt detta behöver du en bra ugn. Låt oss ta reda på hur vi väljer den bästa modellen, med tanke på alla användbara funktioner.

Bild
Bild

Ledande tillverkare

Utländska och ryska företag kan erbjuda konsumenter olika typer av ugnar. Ugnar kan vara fristående, inbyggda, gas och elektriska. Alla dessa typer har olika uppsättningar funktionalitet, och de skiljer sig också i storlek, design och effekt. Nu måste du ta reda på vilka tillverkare som har ett högt betyg och komma in i toppen av de bästa.

Bild
Bild

Beko

Ugnen av detta märke har en tredimensionell termisk effekt, på grund av vilken värmen är jämnt fördelad i den. Ugnen har en så användbar funktion som ett luktfilter. Den består av en värmare och en katalysator. Det kommer ingen extra lukt i köket, och luften kommer att förbli frisk.

Bild
Bild

Korting

Ugnar har en hög byggkvalitet och pålitliga komponenter. Modellerna har genomtänkt ergonomi som underlättar drift och underhåll. Företaget med detta märke kan producera elektriska och gastypiska ugnar. Gasugnar har sådana element som elektrisk tändning, automatisk avstängning, skydd mot gasläckage, värmeisolering och en snabbstartfunktion.

Bild
Bild

Gefest

Företaget kan producera gasugnar, elektriska ugnar och kombinationsugnar. Modellerna har utmärkt kvalitet, tillförlitlighet och tillräcklig funktionalitet för matlagning. Elektriska ugnar är utrustade med funktioner som grill, konvektion, timer, spott, säker avstängning. Och gasen har ett gasstyrsystem, en timer och en grill.

Bild
Bild

Indesit

Produktionen har en vacker design, hög byggkvalitet, ett överflöd av matlagningsmetoder och alternativ. Företaget har ugnar med olika volymer och uppsättningar funktioner. Elektriska modeller kan ha touchkontroller. Användarna uppskattar enkelheten och den stora volymen av ugnar (cirka 68 liter).

Bild
Bild

Zanussi

Företaget tillverkar el- och gasugnar som har funktionalitet, tillförlitlighet, utmärkt design och god byggkvalitet. Det finns märken som kan stödja ångkokning. Denna funktion håller maten saftig. Vissa elektriska ugnar styrs elektroniskt. Gastyper har alternativ som grill, konvektion, avfrostning, timer, elektrisk tändning, gasreglering, kylfläkt.

Bild
Bild

Hansa

Detta företag tillverkar högkvalitativa och snygga ugnar. Ugnarna är tillverkade av pålitliga material, har bra montering, vacker design, hållbarhet och utmärkt funktionalitet. Ugnarna är tillverkade av rostfritt stål, härdat glas och keramik. Det finns 12 uppvärmningslägen, avfrostning, tack vare indikatorerna för temperatursonden kan du bestämma tillagningsgraden. Företaget tillverkar främst elektriska ugnar. Utrustningen har alternativ som konvektion, pekskärm, grill, 8 driftlägen.

Bild
Bild

Electrolux

Företaget tillverkar högkvalitativa el- och gasugnar. Du kan laga mat vid låga temperaturer och använda ånga. Inbyggda ugnar har två oberoende inre ugnsutrymmen. Varje fack har en separat dörr. Ugnen kan ha funktioner som självrengöring, temperatursond, lågtemperatur-tillagningsläge, konvektion, ånga, timer med automatisk avstängning, programmerade recept.

Bild
Bild

Hotpoint-ariston

Företaget tillverkar olika typer av ugnar. Ugnar har bra funktionalitet: en ekonomisk 2-kretss grill, tangentiell ventilation, pizza. Vanligtvis har inbyggda elektriska ugnar en enorm volym (72 liter), det finns 10 uppvärmningslägen och 2 automatiska program. Ugnar har funktioner: avfrostning, konvektion, hydrolysrengöring, skyddsfunktion. Ugnstypen ugnar är bekväm och har alternativ för elektrisk tändning, gasreglering, spott, ljudtimer.

Bild
Bild

Bosch

Det berömda tyska företaget kan producera gas- och elugnar. Sortimentet innehåller enkla och elitmodeller, men alla har en snygg design, utmärkt kontroll, hög kvalitet. Många modeller finns i silver eller svart. Det finns en enorm funktionalitet med alternativ som avfrostning, konvektion, botten, topp och omedelbar uppvärmning, beröringskontroll, barnskydd, timer, automatisk rengöring, programmerade tillagningslägen. Gasugnar har elektrisk tändning, grillalternativ, temperatursond, pekskärm, spott, kylfläkt. Elektriska har också många funktioner, är praktiska att använda och har enhetlig uppvärmning.

Bild
Bild

Gorenje

Företaget kan endast producera elektriska ugnar. Ugnarna utmärks av sin praktiska och innovativa teknik. Vissa typer har touchkontroll med matlagningsprogram för olika livsmedel. Det finns ett så användbart alternativ som automatisk rengöring. Modeller har god värmeisolering, om det är hög temperatur kommer dörrglaset att förbli kallt. Dörrarna kan tas bort för att bättre rengöra insidan av ugnen.

Bild
Bild

Bästa inbäddade modeller

För att köpa någon modell måste du först läsa en översikt över de allra bästa ugnarna. De kan vara både gas och elektriska.

Bild
Bild

Gas

Först kommer vi att prata om budgetmodeller.

Bild
Bild

Zanussi ZOG21411 VK . Ugnsvolym 56 l. Utrustningen i sig har en spott, elektrisk grill, varmluftsalternativ, konvektionsläge. Enheten avger inget buller och är säker att använda eftersom den har en gasreglering. Den enda nackdelen är att grillalternativet kanske inte fungerar särskilt snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fornelli FGA60 Destro . Modellen har ett alternativ för elektrisk tändning, ett högkvalitativt skyddssystem, en kylfläkt, en komforttimer, 3 värmelägen, teleskopiska styrningar. Av nackdelarna kan man peka ut det faktum att tändningen kan fungera länge, och även med långvarig uppvärmning kommer glaset att dimma upp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Separat är det värt att överväga funktionella ugnar med grillsystem för kött och fjäderfä.

Bosch HGN10G050 . Märket kommer först och är pålitligt och säkert att använda. Ugnen har en gasgrill, det finns en speciell spit för enhetlig matlagning, gasreglering. Ett termoelektriskt skyddssystem behövs om gastillförseln plötsligt avbryts. Fyra lägen gör att du kan laga nästan vilken maträtt som helst. Dörren består av tre rutor, som kan tas bort och tvättas. Minus - det finns inget omedelbart kylsystem efter tillagning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch HGN22F350 . Ugnen har ett bekvämt styrsystem, utmärkt kapacitet, temperaturgivare, automatisk tändning, temperatursond, timer, kylfläkt, katalytisk rengöringsfunktion. Nackdelar: ovansidan och botten av ugnen är inte täckta med en innovativ beläggning, liten display.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konvektionsmodeller är också mycket populära.

Korting OGG1052CRI . Denna ugn är utrustad med 5 olika lägen, konvektion, ekonomisk belysning, ett galler som kan placeras på två nivåer. Nackdelen är att timern bara kan signalera att tillagningen är slut, men den kan inte stänga av ugnen själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zanussi ZOG51411 HK . Denna inbyggda utrustning har en elektrisk grill, automatisk spott, hydrolyssystem, timer, ljusbelysning, konvektionsläge, gasreglering. Minus - förbrukar för mycket energi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på smala frimärken som passar i ett litet pentry.

Longran FO4510 BL . Detta märke är bekvämt och av hög kvalitet, har en elektrisk grill, ett galler och 1 bakplåt, en kylfläkt och en funktion för rengöring av insidan. Nackdelen är att den elektriska grillen förbrukar mycket energi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fornelli FGA45 Stretto WH . Ugnen har en bredd på 46 cm och en volym på 46 liter. Utrustningen innehåller sådana system som konvektion, grill, 5 värmelägen, elektrisk tändning, gasreglering, 2-timmars mekanisk timer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns också enheter som har enorma volymer.

Korting OGG5409CSX PRO . Utrustningens volym är 111 liter. Det finns ett grillalternativ, 4 uppvärmningslägen, en spott, konvektion, en automatisk kylfunktion, en timer, lätt bakgrundsbelysning, hydrolysrengöring. Utrustningen är bekväm att använda med de roterande handtagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Foster 7193042 . Kapaciteten för denna modell är cirka 106 liter. Modellen har följande funktioner: elektrisk tändning, vridknappar, timer, ljusbelysning, olika tillagningslägen, kyl- och ventilationssystem. Nackdelen är bristen på en spett.

Bild
Bild

Elektrisk

Numera har elektriska ugnar många funktioner, de är bekväma och pålitliga i arbetet, så att du kan laga många rätter. Vi listar de bästa märkena för elektriska ugnar.

Hansa BOEI62000015 . Enheten har en volym på 61 liter, det finns 2 regulatorer, varav en kan växla mellan värmelägen och den andra kan reglera temperaturen. Gångjärnsdörr med dubbelglas och inbyggd kylfläkt. Nackdelar: ingen timer, ingen ljudsignal och få lägen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch HBN231E4 . Denna enhet har standardmått - 59,6 x 59,6 x 54,9 cm. Volymen är 68 liter. Ugnen har 6 värmelägen, konvektion, grill, vridomkopplare, timer, display, inbyggd fläkt. Nackdelar: det finns inget självrengörande alternativ, timern stängs av och piper för högt i flera minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Electrolux EZB52410 EE . Volym 61 l, mått - 59, 1 x 59, 5 x 57 cm. Ugnen är ekonomisk, använder lite energi. Det finns 6 driftlägen, grill, konvektion, temperaturregulator, inbyggd timer, fläkt. Dörren är dubbelglasad. Setet för ugnen innehåller också ett grillgaller, ett bakplåt, kromstyrningar. Nackdelar: ingen spott, självrengörande funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hotpoint-Ariston FA5844 JH IX . Utrustningens volym är 72 liter, mått - 59, 6 x 59, 6 x 55, 2 cm. Det finns sådana alternativ: 10 uppvärmningslägen, inklusive grill, konvektion och avfrostning. Det finns automatiska matlagningsprogram, infällda brytare, säkerhetsavstängning. Dubbelglasad dörr, kan kylas av en fläkt under tillagningen. Nackdelen är bristen på en spett.

Bild
Bild
Bild
Bild

LG LB645E329T1 . Utrustningen har en effekt på 3 kW och en maximal uppvärmningstemperatur på 250 grader. Karossen har mått - 59, 6 x 59, 4 x 55, 4 cm och en volym på 68 liter. Enheten har 7 uppvärmningslägen, avfrostning, grill och konvektionsfunktioner. Enheten kan styras med en pekskärm och infällda brytare. Ugnen levereras med ett bakplåt, galler och teleskopiska styrningar. Ugndörrarna har högkvalitativ värmeisolering. Det finns en hydrolysrengöringsfunktion. Nackdelar: ingen grillspett, ugnen är obekväm att bygga in.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära kombinationsugnar

Typerna av kombinerade modeller kan tillverkas av nästan alla hushållsapparater. Numera är de mer kända kombinationsugnarna Ariston FZ-46; Neff B47FS22N0 och Bosch HSG656RS1. Dessa ugnar har specifika tillagningslägen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga deras funktionella egenskaper . Du kan ofta hitta kombinerad utrustning med en mikrovågsugn eller ugn med en dubbelpanna. Och du kan också markera andra kombinationer av ugnar som har en brödrost, brödmaskin, grill, torkning, uppvärmning. Apparater med mikrovågsfunktion kan låta konsumenten värma upp mat eller tina upp mat. Sådana ugnar är av två typer: inbyggd och bordsskiva. Varumärket Neff B47FS22N0 har en ångbåt, tack vare vilken friska komponenter bevaras i maten. Ånga kan kombineras med huvudlagningsalternativ och fläktläge.

Bild
Bild

Den kombinerade apparaten Ariston FZ-46 har också en dubbelpanna . I en sådan ugn kan du snabbt värma upp maten - på bara 11 minuter, och alla näringsämnen och element kommer inte att förlora sin smak samtidigt. Grillfunktionen finns i både gaskombinationen och den elektriska kombinationsugnen. Med denna funktion kan du enkelt laga kött. Det finns små ugnar med brödmaskin. Dessa ugnar kan knåda degen själva, och du kan använda dem för att göra gott bröd. Ugnsbrödrosten har en liten storlek.

Bild
Bild

Som exempel på en kombinerad ugn kan du överväga en annan modell - Bosch HSG656RS1. Ugnen är gjord av rostfritt stål, har en ångkokare, 12 tillagningslägen, olika grillalternativ, uppvärmning och temperaturunderhåll, säkerhetsavstängning och LED -belysning.

Bild
Bild

Urvalstips

Innan du köper en ugn måste du känna till några egenskaper när du väljer.

  • Volym . Standardugnar har en volym på 51 till 71 liter. Kompakta smala ugnar - från 38 till 46 liter. Om familjen är stor och du behöver baka stora mängder mat är det bättre att välja en rymlig ugn för matlagning.
  • Ugnarnas mått . Den normala höjden för smala ugnar är 41-46 cm, fullstora ugnar är 51-61 cm höga. Bredden på smala ugnar är 46 cm, fullstora ugnar är 61 cm.
  • Rengöring . Intern rengöring av ugnar kan delas in i 3 typer.

    1. Hydrolysrengöring - detta är när ugnen rengörs med ånga och tvättmedel. Häll vätska och tvättmedel på ett bakplåt, sätt sedan på rengöringsläget, vätskan med tvättmedlet kokar och all ånga lägger sig på ugnens väggar. När 21-31 minuter har gått måste du stänga av enheten och torka av hela placket med en trasa.
    2. Katalytisk rengöring . Ugnen har en speciell aktiv inre emalj, och tack vare den kan ugnen avfettas under påverkan av temperatur. Smutsen kommer att skorpas över och falla av. När ugnen svalnat kan du torka bort eventuell kvarvarande smuts med en fuktig trasa.
    3. Pyrolytisk rengöring - betyder automatisk rengöring. Detta är när matrester är helt brända inuti ugnen. Förekomsten av en spett. Spetten hjälper till att förbereda mat som är tillgänglig för matlagning med lågor och spett.
  • Antal uppvärmningsdelar . Modeller med 2 värmare är bättre, eftersom du på sådana ugnar samtidigt kan laga många rätter på olika bakplåtar.
  • Konvektion . Med det här alternativet kan en ström av varm luft fördelas jämnt i hela ugnen. Detta alternativ används oftast i elektriska ugnar.
Bild
Bild

Således är alla modeller och tillverkare som övervägs pålitliga, högkvalitativa och säkra.

Rekommenderad: