Kan Jag Sätta En Ugn Bredvid Kylskåpet? Hur Installerar Jag En Inbyggd Elektrisk Ugn Och Andra Modeller Nära Kylskåpet?

Innehållsförteckning:

Video: Kan Jag Sätta En Ugn Bredvid Kylskåpet? Hur Installerar Jag En Inbyggd Elektrisk Ugn Och Andra Modeller Nära Kylskåpet?

Video: Kan Jag Sätta En Ugn Bredvid Kylskåpet? Hur Installerar Jag En Inbyggd Elektrisk Ugn Och Andra Modeller Nära Kylskåpet?
Video: How to install your Electrolux Oven with Hob - Built Under installation 2024, April
Kan Jag Sätta En Ugn Bredvid Kylskåpet? Hur Installerar Jag En Inbyggd Elektrisk Ugn Och Andra Modeller Nära Kylskåpet?
Kan Jag Sätta En Ugn Bredvid Kylskåpet? Hur Installerar Jag En Inbyggd Elektrisk Ugn Och Andra Modeller Nära Kylskåpet?
Anonim

Det har blivit modernt att använda inbyggda möbler och hushållsapparater. Detta sparar betydligt utrymme, gör köket eller matsalen mer bekväm och mysig, vilket uppskattas mycket av någon modern hemmafru.

Rekommendationer

Den inbyggda ugnens design gör det möjligt att placera den på den mest lämpliga höjden. Experter rekommenderar dock inte att du installerar ugnen bredvid kylskåpet, eftersom det strider mot deras princip.

Bild
Bild

Instruktionerna för en sådan teknik brukar säga att avståndet mellan kylskåpet och ugnen ska vara minst 50 cm . Vid bristande efterlevnad av villkoren vid en onormal situation bär tillverkaren inte ansvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varför inte?

Apparaterna installeras inte sida vid sida, eftersom kylskåpet måste hålla insidan kall och värmen från ugnen förhindrar detta . Kylskåpet fungerar på ett sådant sätt att värmen avlägsnas utanför genom en speciell enhet på bakväggen. Om mer värme kommer från den yttre miljön, börjar kompressorn arbeta hårdare. En konstant kompressor kan leda till överhettning av mekanismen, vilket resulterar i att livslängden reduceras och mängden förbrukad elektricitet ökar. Således reduceras kylskåpets livslängd avsevärt.

Bild
Bild

Det är mycket viktigt att det finns ett avstånd på 50 cm nära kylskåpet just för luftcirkulation: tack vare detta kommer enhetens yta inte att överhettas.

Detsamma kan sägas om ugnen. Å andra sidan orsakar effekten av yttre värme på ugnen en ökning av den inre temperaturen, vilket resulterar i att en överhettad ugn kan börja gnista, vilket ibland leder till brandrisk.

En annan faktor som talar om behovet av att undvika närheten till två enheter är deformation . Med tiden kan kylskåpets väggar bli gula, plastdelar kan spricka och ändra form. Utseendet blir omöjligt att presentera, så du måste ändra tekniken, vilket igen leder till oplanerade utgifter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhet

Alla kylskåp har klimatklasser, vilket innebär att apparaten kan utformas för att fungera i varmare eller svalare rum. Om kylskåpet tillhör ST -klassen, fungerar det normalt vid temperaturer upp till 38 grader och uppvärmning från en spis eller ugn kommer inte att skada den särskilt. Å andra sidan uppfattar kylskåpet en ökning av temperaturen i rummet som en signal för handling - det ökar kompressoreffekten och börjar arbeta maximalt. Som ett resultat förblir allt inuti normalt, men det är mer buller och mer strömförbrukning. Och om kylskåpet med två kompressorer samtidigt bara kan sänka graderna i frysfacket, så fryser enkompressorkylskåpet alla kammare, vilket kan leda till isbildning.

Om det inte finns någon annan utväg och kökkets dimensioner inte tillåter separering av kylskåp och spis från varandra, kan du fortfarande placera kylskåpet nära ugnen. Låt oss överväga hur man gör detta korrekt.

Bild
Bild

Inbyggda apparater

Förutom att den inbyggda ugnen ser mer attraktiv ut, har den ett bättre termiskt skydd. Tillverkare av sådana ugnar gör skyddet mot yttre värme mer tillförlitligt. Beroende på modell och märke används värmebeständig kartong eller ett lager vanlig isolering som isolering. Modeller med tredubbla glasdörrar spelar också en viktig roll för att isolera värme från den yttre miljön. Moderna modeller är också utrustade med en fläkt och en nödavstängningsfunktion, vilket gör användningen av dessa enheter ännu säkrare.

Bild
Bild

I sin tur tar kylskåpet inbyggt i köksuppsättningen inte bara lite plats och passar snyggt in i interiören, utan ger också värmeisolering: ett skyddande lager tillåter inte varm luft att tränga in i enheten. I det här fallet kommer det inte att vara så farligt att placera apparater bredvid det på ett kort avstånd, eftersom det inbyggda kylskåpet inte heller berövas värmeisolering, tack vare ytterligare efterbehandlingspaneler. Därför bör minimiavståndet mellan ugnen och kylskåpet i detta fall vara minst 15 cm.

Bild
Bild

Fristående hushållsutrustning

En helt annan fråga när det gäller fristående hushållsapparater. Här är det redan nödvändigt att strikt observera avståndet mellan dem på 50 cm. I detta fall kan utrymmet mellan dessa enheter upptagas av arbetsytan - i detta fall bör man se till att isolera värmeöverföringen till den yttre miljön.

Om det helt enkelt inte finns några andra alternativ för att installera hushållsapparater, måste du ta hand om isoleringen mellan apparaterna. Det enklaste och mest ekonomiska sättet är att installera en vanlig möbelavdelning mellan dessa två apparater - köksmodulens vägg klarar perfekt rollen som separator, eller det rekommenderas att placera ett smalt skåp mellan apparaterna där du kan förvara kokkärl och kastruller, till exempel. Således kommer det inte att finnas någon värmeväxling mellan enheterna, vilket innebär att risken för överhettning också är utesluten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat sätt att dela upp tekniken är täck kylskåpets vägg, som gränsar till ugnen, med speciellt värmeisoleringsmaterial eller folie . Foliefilm eller izolon har en reflekterande egenskap: materialet reflekterar direkt värme och förhindrar att ytor värms upp. Och på grund av det faktum att det inte tillåter penetration av värme från utsidan, som ett resultat av detta, kommer det att vara möjligt att utesluta överhettning av båda enheterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du följer dessa tips kan kylskåpet och skåpet mycket väl ligga bredvid varandra. Om du till en början tar hand om rätt isolering kan du säkert placera ett kylskåp och ett skåp bredvid det, utan att oroa dig för utrustningens livslängd och enheternas säkerhet.

Bild
Bild

Recensioner

Om vi litar på recensionerna från ägarna av inbyggda apparater kan vi dra slutsatsen att sådana enheter är utrustade med värmeisolering av hög kvalitet, vilket gör det möjligt att säkert installera hushållsapparater bredvid varandra.

Ägarna till fristående apparater hävdar att höga temperaturer inte påverkar kylskåpets metallväggar om apparaterna ligger för nära varandra. Konsekvenser som gulnad färg, spruckna plastdelar och deformation av gummitätningarna skedde. Många användare noterar också att alltför nära närheten av hushållsapparater, om ugnen bokstavligen "stöddes upp" av kylskåpet, orsakade mycket olägenhet vid drift.

Rekommenderad: