Reparationsblandning För Betong: För Vattentätning Och Reparation, För Betong På Vintern, Egenskaper Hos Torra Blandningar Ceresit CN 83 Och Consolit Bars, Emaco Och "Crystal

Innehållsförteckning:

Video: Reparationsblandning För Betong: För Vattentätning Och Reparation, För Betong På Vintern, Egenskaper Hos Torra Blandningar Ceresit CN 83 Och Consolit Bars, Emaco Och "Crystal

Video: Reparationsblandning För Betong: För Vattentätning Och Reparation, För Betong På Vintern, Egenskaper Hos Torra Blandningar Ceresit CN 83 Och Consolit Bars, Emaco Och "Crystal
Video: Ремонт трещин и выбоин в бетоне, видео инструкция выполнения работ с Ceresit CС81 и Ceresit CN83 2024, Mars
Reparationsblandning För Betong: För Vattentätning Och Reparation, För Betong På Vintern, Egenskaper Hos Torra Blandningar Ceresit CN 83 Och Consolit Bars, Emaco Och "Crystal
Reparationsblandning För Betong: För Vattentätning Och Reparation, För Betong På Vintern, Egenskaper Hos Torra Blandningar Ceresit CN 83 Och Consolit Bars, Emaco Och "Crystal
Anonim

Ett av de mest populära materialen som används i byggnadsarbeten är betong. Det är mycket hållbart och behåller sina egenskaper under en lång tids användning. Men som med vilket material som helst kan det med tiden kräva korrigering. För att eliminera problem som sprickor och sprickor, används speciella lösningar. De kallas betongreparationsblandningar.

Om ytan börjar försämras kan du stöta på en sådan olägenhet som dammning. Dess främsta skäl är kränkning av betonggjutningsteknik, tunga laster, lågkvalitativt murverk och mekanisk påfrestning. Belastningar och betydande temperaturförändringar kan också leda till sprickor. Krympningsprocessen kan också bidra till bildandet av deformationer.

Bild
Bild

Reparationsblandningen hjälper till att eliminera defekter, för att fylla luckorna och sprickorna som har dykt upp. Var och en av typerna av detta material har sina egna särdrag, egenskaper och specifikationer för tillämpningen, som du måste bekanta dig med innan du köper materialet.

Bild
Bild

Funktioner av blandningar för betong

Valet av reparationsblandningar idag är ganska omfattande och brett representerat på marknaden. De är indelade i två typer med skillnad i egenskaper.

Den första typen inkluderar bulkblandningar. De har den djupaste penetrationen på grund av deras ökade fluiditet. Användning av sådana blandningar rekommenderas endast på horisontella ytor.

Den andra typen är torra formuleringar. Före arbetet blandas de med vatten och erhålls en viskös blandning som inte utsätts för krympning och delaminering. På grund av sin plasticitet fyller den deformerade områdena och rinner inte ut ur dem, och hårdnar också på kort tid. Innehållet av fiber i sådana kompositioner är en ytterligare fördel, eftersom det ökar hållfastheten hos basen.

Bild
Bild

Torra formuleringar kännetecknas av frostbeständighet och ökad hållfasthet, de är också helt giftfria, vilket utökar användningsområdet.

Blandningens fuktbeständighet gör att den kan användas för vattentätning av betong och vid arbete med luftbetong. Med tanke på det stora utbudet av egenskaper och egenskaper tillhör dessa blandningar en högre priskategori.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blandningsteknik

Som med allt arbete är det nödvändigt att rengöra ytan innan du applicerar reparationsblandningen, ta bort damm och skräp från de deformerade områdena. Detta gör det möjligt att bestämma den erforderliga mängden material. Efter det fördjupas sprickan med cirka 5 centimeter. Armeringsburen rengörs noggrant, som därefter täcks med korrosionsskyddande primer.

Djupa sprickor kommer att behöva ytterligare förstärkning. Därefter avlägsnas damm och de behandlade områdena fuktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan förbereda blandningen för reparationsarbete själv.

För att ge den en enhetlig konsistens är det bättre att använda en elektrisk mixer eller en betongblandare.

Ytterligare åtgärder beror på vilken typ av material som används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den behandlade ytan måste slätas ut med stålspackel, maskeringsfel och oegentligheter. Efter att blandningen har stelnat, vilket tar cirka en halvtimme, måste denna åtgärd upprepas.

För att förhindra sprickor från det applicerade materialet bör det vara fuktigt i ungefär ett dygn . Vid hög temperatur måste detta tillstånd förlängas till tre dagar. För befuktning kan du använda en sprayflaska eller en vanlig slang med vatten. Därefter måste det behandlade området täckas med ett vattentätt material.

Vid utförandet av ovanstående arbete måste man komma ihåg att drag och plötsliga temperaturförändringar kan störa en grundlig och enhetlig torkning av kompositionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Byggmarknaden erbjuder ett antal tillverkare av reparationsblandningar för betong, bland vilka följande företag är särskilt populära:

Ceresit är ett av de mest populära märkena bland betongreparationsblandningar. Utbudet av dess positiva egenskaper är mycket brett. Kompositionen kännetecknas av frånvaron av krympning, tolererar lugnt effekterna av negativa temperaturer och vatten. Blandningen appliceras i lager om 5-35 millimeter. Det är plast på grund av sin viskositet, det kan fylla alla sprickor och sprickor på ett tillförlitligt sätt, därför används det vid arbete på både horisontella och vertikala ytor. Den tål mekaniska belastningar bra, den används både för internt och externt arbete.

Bild
Bild

Blandningen appliceras på cement-sandgolv som gjordes för mer än en månad sedan. Åldern på betongen som ska repareras med detta material bör inte överstiga 3 månader. Arbetet rekommenderas att utföras inom temperaturområdet från 5 till 30 grader.

Eftersom blandningen stelnar snabbt måste den appliceras så snabbt som möjligt, högst 5 minuter efter blandning.

Bild
Bild

För att förbereda kompositionen tas vatten vid en temperatur på 15-20 grader, i vilken blandningen gradvis tillsätts. För 3 liter behöver du cirka 25 kilo av blandningen. Om vattenmängden överskrider de nödvändiga gränserna kan detta påverka materialets hållfasthet och hållbarhet negativt. Efter att ha lagts på ett vått, tidigare berett lager, jämnas blandningen för att jämna ut oegentligheter och brister.

Ceresit -föreningar har flera kvaliteter, vars största skillnad är deras kornstorlek. Blandningarna CD 22, 23, 25, 26 och CN 83 isoleras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

ICBM Är en grå torr komposition. Den är baserad på Portlandcement och sand används som ett aggregat. För 1 kg torr blandning tas cirka 0,2 liter vatten. Kompositionen appliceras i ett 50 mm tjockt lager. Det tar inte upp för snabbt, men arbetet måste utföras inom en timme. Blandningen hårdnar slutligen på ungefär en dag.

Särskilt populär är sammansättningen av MBR-300 "Mountain Khrustalnaya". Den kan användas både vid konstruktion av föremål och vid efterföljande reparationer. Fiberhalten ökar materialets positiva egenskaper. Den används på vertikala och horisontella ytor och har god kompatibilitet med material av armerad betong, tegel, sten och betong.

Bild
Bild
Bild
Bild

För arbete som utförs under den kalla årstiden rekommenderas att använda sammansättningen av MBR 300M. Den innehåller frostskyddsmedel, vilket är viktigt på vintern.

Materialet krymper praktiskt taget inte, har god vattenbeständighet, frostbeständighet, fastnar fast vid ytan. Denna komposition kan beredas och appliceras oberoende, under förutsättning att tekniken överensstämmer. Inga specialkunskaper krävs för installationen.

Blandningen kan användas både under konstruktion och under reparationer. Det kräver inte ytterligare grundning och utjämning, och ansökningsprocessen orsakar vanligtvis inga problem. Härdningsprocessen är tillräckligt snabb. En obestridlig fördel är också det relativt låga priset i jämförelse med liknande material. Den används både för själv utförda reparationer och för professionella hantverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Emaco . Den ryska tillverkaren av denna blandning åtnjuter välförtjänt respekt i vida kretsar. Ger ett brett utbud av produkter för reparation av betongfundament. Olika typer av material används för skador i varierande grad och sprickor med ett djup av 5 millimeter till mer än 25 centimeter. För minimal skada och deformation rekommenderas att använda Emaco N 5100. För små flisor och flingor används Emaco N 900 och Emaco N 5200. Sprickor upp till 2 millimeter i bredd och upp till 40 på djupet, samt utseende av rost, kräver applicering av föreningar Emaco S 488 PG, S 5400 och S 488. Starkare deformationer, kännetecknade av sprickor upp till 10 millimeter djupa, elimineras med blandningen Emaco T1100 TIX, S560FR samt S 466. För de allvarligaste skadorna, när armeringen kan exponeras och korrosion uppträder, rekommenderas att använda Nanocrete AP -förening.

Bild
Bild

Barer - ett välkänt varumärke, vars produkter används i bygg- och reparationsarbeten av olika särdrag. Det används till och med för att renovera gamla betongbeläggningar. Bars -produkter används vid arbete med både horisontella och vertikala ytor. Detta kan uppnås på grund av materialets viskösa konsistens, vilket gör det enkelt att använda och inte skapar ytterligare problem under appliceringen. Det produceras i form av både bulk- och torra blandningar. En av de mest populära är den tixotropa kompositionen Bars 102 B45. Det appliceras på en tidigare beredd bas med ett lager 2-4 centimeter tjockt. Krymper inte, fäster perfekt på ytan. Denna blandning är i mellanklass.

Vid arbete där det är nödvändigt att eliminera läckor, rekommenderas att använda Consolit Bars -föreningen. Det kännetecknas av hög hållfasthet, och på grund av att det är en självexpanderande blandning, lindrar det perfekt sådana problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer rätt

En cementbaserad reparationsblandning kan tillverkas oberoende, men ett brett urval av material på byggmarknaden gör att du kan använda färdigt material av hög kvalitet i olika priskategorier.

Den grundläggande punkten vid val av typ och kvalitet på kompositionen som ska användas i verket är typen av defekt och dess storlek, samt vilken typ av belastning på objektet kommer att ges i framtiden. Om det är nödvändigt att förstärka strukturens bas, är det lämpligt att applicera en djup penetrationsprimer. För arbete med vertikala ytor är det optimalt att använda torra blandningar på grund av deras användarvänlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bara behöver förstärka ytan är det bäst att använda material som har de bästa vidhäftningsegenskaperna.

För fyllning av sprickor är blandningar som innehåller fiber perfekt. När du väljer en blandning för arbete är det inte heller överflödigt att studera informationen på etiketten, vilket anger den period för vilken kompositionen stelnar, dess nödvändiga förbrukning och andra användbara egenskaper.

Rekommenderad: