Betyg För Inbyggda Elektriska Ugnar: Vilken Inbyggd Modell är Bättre Att Välja? Recension Av De Bästa Företagen

Innehållsförteckning:

Video: Betyg För Inbyggda Elektriska Ugnar: Vilken Inbyggd Modell är Bättre Att Välja? Recension Av De Bästa Företagen

Video: Betyg För Inbyggda Elektriska Ugnar: Vilken Inbyggd Modell är Bättre Att Välja? Recension Av De Bästa Företagen
Video: Bauknecht BAK3NN8FIN1 Ugn 2024, Mars
Betyg För Inbyggda Elektriska Ugnar: Vilken Inbyggd Modell är Bättre Att Välja? Recension Av De Bästa Företagen
Betyg För Inbyggda Elektriska Ugnar: Vilken Inbyggd Modell är Bättre Att Välja? Recension Av De Bästa Företagen
Anonim

För bara två decennier sedan kunde konceptet med en separat ugn verka som en kuriosa - då producerades kaminerna huvudsakligen i en uppsättning, där både hällen och ugnen fanns i ett fall. Idag är dessa segment ofta uppdelade, vilket vissa konsumenter gillar och andra kritiserar. Om du redan har en spis och du behöver köpa en bra elektrisk ugn för den måste du veta hur du väljer den korrekt och vad du ska fokusera på.

Bild
Bild

Särdrag

En elektrisk ugn är en slags analog av en förstorad mikrovågsugn, åtminstone vad gäller form och design, även om måtten och tillagningsprinciperna naturligtvis skiljer sig åt. En sådan anordning är utformad för att baka rätter och baka bakverk, vanligtvis är den inbyggd i bänkskivan under hällen , tack vare vilket utåt settet inte skiljer sig från den klassiska gasspisen. De behöver dock inte anslutas - för det har de inte en gemensam kropp så att ugnen kan installeras separat. Enheten drivs av el, därför kan den placeras i alla beboeliga rum - den behöver inte en gasanslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till att börja med är det värt att förstå varför de i allmänhet kom på idén att separera ugnen och hällen. Det som är bra med en separat ugn är att du nu inte är begränsad till valet av modeller. Tidigare köptes de flesta spisar med ett syfte snarare på hällen, medan ugnens egenskaper ofta måste offras, och tvärtom, med en anständig ugn, kanske de yttre brännarna inte tillfredsställer ägarna med något. Separat frigivning av två delar av den tidigare klassiska plattan gör att var och en av delarna kan väljas i enlighet med dina önskemål - nu behöver du inte offra någonting, välja den optimala tekniken enligt din egen smak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom, vid en haveri av en av delarna, är det inte längre nödvändigt att byta ut hela plattan som helhet - det räcker med att ersätta exakt det som är trasigt.

Ett annat viktigt plus för att köpa en ugn är enkel åtkomst till den . I en klassisk spis är ugnen alltid placerad långt under, det är nödvändigt att luta mot den varje gång för minsta möjliga åtgärd - från lastning och lossning till kontroll av maträttens beredskap. En separat ugn kan också monteras i ögonhöjd - det här är mycket bekvämare och det finns inga brännare på locket, så den här höjden kommer inte att störa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Massiva spisar finns fortfarande tillgängliga idag, men de har bara en fördel jämfört med alla typer av separata ugnar - att köpa i ett enda skåp är alltid billigare. Men för de flesta konsumenter är detta inte ett särskilt viktigt argument.

Det bör noteras att inte alla enskilda ugnar drivs med elektricitet .- som i fallet med en klassisk spis kan de också vara gas. Men det karakteristiska pluset för enskilda ugnar i form av placering på vilken höjd som helst är mer karakteristiskt bara för elektriska modeller, eftersom deras design är lättare och själva strömkabeln inte sätter några begränsningar för platsens höjd.

Bild
Bild

En annan fördel med en elektrisk ugn framför en gasugn är att den är mycket bättre lämpad för implementering av alla "smarta" funktioner analogt med samma multicooker. Minst en modern modell måste ha inbyggd timer och automatiska avstängningsfunktioner . Därför, när du vet den exakta tidpunkten för tillagningen av en viss maträtt, kan du inte följa köket i processen i allmänhet - den avancerade tekniken stänger av sig vid rätt tidpunkt, även om ingen är hemma.

Bild
Bild

Naturligtvis använder många modeller ännu mer möjligheterna för mikrokretsar och elektricitet - de erbjuder ett urval av många förinstallerade program eller möjliggör parallella närvaro av andra funktioner, som också arbetar enligt principen för en konventionell mikrovågsugn. Modern teknik kan hjälpa till att förenkla även fettavlägsnande - många nuvarande modeller kan helt enkelt bränna det, vilket minskar tiden som spenderas på att rengöra väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oberoende ugnar som drivs av ett uttag är också bra eftersom de är relativt billiga, och deras installation och driftsättning kräver inte att man ringer specialister från gasdistributionsföretaget.

Samtidigt bör det noteras att elektriska ugnar är inte så bra från alla håll som de kan tyckas, annars hade de för länge sedan ersatt sina gaskonkurrenter … Det första som får dig att välja gasmodell är ugnens höga elförbrukning, vilket kan öka dina elräkningar kraftigt, medan matlagning med gas definitivt skulle vara billigare. En annan fördel med gas är att det praktiskt taget inte finns några avbrott i dess försörjning, vilket inte kan sägas om el, och väldigt få människor vill sitta i mörkret och till och med hungriga.

Bild
Bild

Av det föregående kan vi dra slutsatsen att en elektrisk ugn är en enhet som är billig att köpa, men den kan eliminera prisökningen när den används. Samtidigt är det praktiskt att köpa den närvarande om ägarna gillar att laga mat i ugnen och kommer att använda dess många funktioner och förinställda lägen till fullo. Om huset förses med gas, och inget unikt kommer att tillagas i garderoben, motiverar ett sådant köp inte alltid sig själv - det kan visa sig vara för dyrt.

Bild
Bild

Multifunktionella modeller

Förvånansvärt nog kan även moderna elektriska ugnar inte ha ytterligare funktioner, de är faktiskt en analog av den gamla sovjetiska spisen. Naturligtvis är de relativt billiga, men bara på grund av det låga priset kan de få minst ett betyg. Idag måste inbyggda ugnar, och även på el, helt enkelt ha ytterligare funktioner som avsevärt utökar enhetens omfattning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästan som standard tillverkas sådana ugnar med konvektion .när varm luft tillförs maten från alla sidor tack vare ett speciellt ventilationssystem - det hjälper till att baka maten jämnt. Den multifunktionella enheten kan hålla temperaturen på den färdiga maträtten så att den är varm vid servering, att värma upp rätterna så att den inte kyler färska varma rätter, torka för blöta livsmedel och mycket mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med mikrovågsugn

En ugn i kombination med en mikrovågsugn är det bästa alternativet för ett modernt kök. Även om båda de ursprungliga apparaterna var utformade för att värma mat, ser proceduren något annorlunda ut. I ugnen upphettas först och främst värmeelementet, därifrån kommer värmen till matytan, därför är denna enhet bra för långvarig bakning av rätter. Mikrovågsugnen avger vågor som tränger in flera centimeter i ämnet som innehåller vattenmolekyler, det är mycket bekvämare för att snabbt värma upp mat. Följaktligen kan de kombinerade modellerna utföra båda procedurerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med grill

Grillfunktionen för ugnar eller mikrovågor har inte varit ny på ett bra decennium, och elektriska inbyggda ugnar är inget undantag. Det är sant att den ursprungliga grillen fortfarande innebär matlagning på kol, som definitivt inte finns i en elektrisk apparat, men för vissa människor är detta praktiskt taget det enda tillfälle att äta på sina favoriträtter. Till skillnad från typiska träblåsdelikatesser betraktas grillade rätter som stekta snarare än bakade, och får en specifik smak och arom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den stora frågan är hur mycket frånvaron av kol kan avbryta de egenskaper som krävs, men den icke-minskande efterfrågan på ugnar med inbyggd grill visar att människor fortfarande ser skillnaden mellan bakat och stekt.

Tina upp

Om en elektrisk ugn kan kombineras med en mikrovågsugn, då med en avfrostningsfunktion - ännu mer, eftersom mikrovågor ursprungligen användes för just detta ändamål. Det är ingen hemlighet att många frysta livsmedel inte kan tillagas direkt, de måste tinas naturligt, det vill säga att du inte ens kan lägga dem under varmt vatten. En elektrisk ugn med en speciell funktion kan hjälpa processen, eftersom den kan ställa in en viss medeltemperatur som inte skållar produkten, och samtidigt är den högre än inomhus. Om enheten också har funktionen som en mikrovågsugn, bearbetar den produkten inte bara utifrån utan också till ett visst djup ., som låter dig föra värme till mitten, om än en låg temperatur, mycket snabbare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Överflödet av inbyggda elektriska ugnar på den moderna marknaden gör att du kan välja en modell som uppfyller alla krav, men ibland är sorten förvirrande. De flesta väljer produkterna från de mest populära märkena, ledare på den moderna marknaden - Bosch (Tyskland), Electrolux (Sverige), Hotpoint -Ariston (USA), LG (Sydkorea), Siemens (Tyskland) . Samtidigt har även värdiga företag modeller med brister, medan lite kända varumärken med jämna mellanrum kan producera ett anmärkningsvärt resultat. Det är därför vi inte kommer att granska tillverkare, utan specifika modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellerna av inbyggda elektriska ugnar som presenteras i listorna är indelade i kategorier beroende på deras kostnad ., för för många konsumenter är det den finansiella frågan som är den viktigaste. Samtidigt kommer ugnarna i fråga inte nödvändigtvis att verka idealiska för dig - vi valde bara några exempel som är mycket efterfrågade på marknaden och har bra egenskaper och recensioner på konsumentforum.

Bild
Bild

Vår lista är inte en direkt rekommendation att köpa en viss ugn, vårt mål var bara att visa vad du grovt kan räkna med för ett visst belopp.

Budgetalternativ

Billiga elektriska ugnar finns oftast i moderna lägenheter, eftersom deras låga pris är ett ganska relativt koncept. Låt oss göra en reservation direkt att även här anser vi inte de billigaste kinesiska modellerna, som kan kosta konsumenten mindre än 10 tusen rubel, därför kan även modeller av detta segment verka dyra för vissa läsare. Vi, med fokus på någon form av kvalitet, föredrar att kassera den mest budgetmässiga, men dumma produkten. till förmån för den som kostar lite mer, men inte kommer att svika dig.

Bosch HBN539S5 - villkorligt en tysk enhet tillverkad i Turkiet, kommer ett sådant köp att kosta den blivande ägaren 28-30 tusen rubel. Det betydande priset beror på att tyska designers inte ångrade funktioner för denna modell, till exempel stöder den 8 uppvärmningsalternativ samtidigt. Enhetens volym gör att du kan laga rätter av valfri storlek - 67 liter räcker för alla familjer med gäster. Den katalytiska bakväggen gör rengöringen av fett mycket enklare, och den tredubblade glasdörren förhindrar att du blir bränd. Denna modell är också bra för sin effektivitet (energiklass A), och den enda nackdelen är att det bara finns teleskopiska styrningar på en av nivåerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gorenje BO 635E11XK när det gäller uppsättningen funktioner är det nära den ovan beskrivna modellen, men det kostar mindre-cirka 23-24 tusen rubel. Företaget i sig är slovenska, men Slovenien ligger i Europeiska unionen med sina höga kvalitetskrav och produktionen ligger precis där.67 liters ugnen har en effekt på 2,7 kW, men den anses vara ekonomisk, med hänvisning till energiklass A. Det finns hela 9 uppvärmningslägen här.

Bild
Bild
Bild
Bild

De framhävda nackdelarna med denna modell hänför sig vanligtvis bara till dess enkelhet - självrensning från fett utförs med ångmetoden, och det finns inga teleskopiska styrningar alls.

Godis FPE 209/6 X - en produkt av ett italienskt märke, tillverkat i samma Turkiet, jämförbart i priskategori med den ovan beskrivna modellen av en slovensk tillverkare. Vid första anblicken är funktionaliteten här något lägre, eftersom det bara finns 5 uppvärmningslägen, men alla de klassiska tilläggsfunktionerna som konvektion eller grillning finns. Enheten förbrukar 2,1 kW el, på grund av vilken den kan anses vara ekonomisk, volymen är 65 liter. Fördelen med modellen kan betraktas som skydd mot barn, samt automatisk avstängning vid överhettning, som inte så ofta finns i ugnar i denna priskategori, men tillverkaren sparade på ett lager glas i dörren - de två -lagerskydd kan värmas upp under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hotpoint-Ariston FTR 850 (OW) bör tilltala dem som inte är särskilt entusiastiska över moderna tekniska designalternativ och vill ha en inredning i klassisk stil, men inte är redo att använda antikviteter. Med åtta program tillåter enheten ägaren att själv experimentera med inställningarna. Användare tilldelar en relativt liten volym av kammaren - 56 liter, samt en specifik regleringsknapp, som det mesta av kontrollen utförs till - de säger att det tar tid att vänja sig vid det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mellansegment

Om en person inte har råd med alltför mycket tid att ägna åt att hitta ett sätt att försörja sig, börjar han sysselsätta hjärnan med något annat - till exempel tankar om hur han äter. Nu vill han äta gott och varierat, medan husmanskost ska vara enkelt och bekvämt, eftersom den befintliga anständiga välbefinnandet måste bibehållas och inte vara ledigt vid spisen hela dagen. För sådana människor kan medelklassens elektriskt inbyggda ugnar vara ett utmärkt val, där både funktionalitet och säkerhet organiseras på en högre nivå.

Siemens HB634GBW1 , vars pris ligger på cirka 45 tusen rubel, värderas högt för sin genomtänkta design - man tror i allmänhet att det kommer att passa in i nästan vilket kök som helst i en ljus palett. Varmluft från 4D -systemet gör att du kan laga flera rätter samtidigt i olika lägen, en volym på 71 liter borde också räcka för detta. CoolStart -funktionen löser radikalt problemet med avfrostning - den låter dig tillaga frysta livsmedel utan att först tina separat. Enheten är konstruerad för 13 driftlägen, även konservering finns. Enheten kan visa temperaturindikatorerna inuti, men av någon anledning saknar den teleskopiska styrningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vestfrost VFSM60OH - den enda modellen av en elektrisk ugn från denna tillverkare, men om du är redo att spendera nästan 50 tusen rubel på en elektrisk ugn, kommer en sådan investering att vara mycket produktiv. Tio uppvärmningslägen och 150 förinställda recept hjälper dig att äta gott och varierat, men om du är en bra kock själv kan du lägga till 10 egna recept i programmet. Enheten är så vässad för matlagningens informativitet att den är utrustad med en anständig 4,3-tums skärm-det skulle räcka för en liten budget-smartphone. Nivån på dess ljusstyrka väljer du förresten själv, liksom melodin av signalen om maträttens beredskap. Enheten är utrustad med två par teleskopiska styrningar samtidigt, och praktiskt taget det enda klagomålet är att det inte finns något alternativ till designens svarta färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Electrolux OPEA2550V kostar cirka 40 tusen rubel, men dess design kan verka dyrare, till och med aristokratisk - den är helt enkelt ersättbar för ett typiskt kök, designat i klassisk stil. Endast designen tillhör kategorin "retro" för den här modellen, men allt är i sin ordning med funktionerna: det finns 9 uppvärmningslägen och katalytisk självrensning från fett. Ugnsluckan är utrustad med en stängare för tät stängning, vilket sällan syns, enheten har också en inbyggd fläkt för kylning av nylagad mat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna modell kritiseras för att dess klassiska klocka inte är särskilt bekväm för exakt tidsinställning.

Premiumklass

En rik köksägare är knappast van vid att räkna pengar, försörja sig själv - en sådan person kommer bara att gå med på det bästa och modernaste som finns. Detta tillvägagångssätt gäller också valet av en inbyggd elektrisk ugn - det antas att alla möjliga funktioner kommer att presenteras här i den mest praktiska designen, och själva enheten kommer att vara pålitlig, hållbar och säker. Självklart skulle en professionell kock inte skada för hela driften av en enhet i denna klass, men en ägare som kan köpa sådan utrustning kan lika gärna anlita en specialistkulinarisk specialist. Fundera över vad moderna ingenjörer erbjuder till dem som är villiga att betala för det bästa.

Gorenje GP 979X - det här är en enhet för cirka 85 tusen rubel, som kan betraktas som ett av de värdiga exemplen på den moderna världens tillverkbarhet. Du kommer att uppskatta dess fördelar redan efter den första tillagningen, med hjälp av den pyrolytiska självrengörande funktionen - enheten bränner av fett på väggarna så effektivt att du bara måste torka dem med en fuktig trasa. Denna modell låter dig baka olika rätter på fem nivåer samtidigt, vilket är användbart med tanke på närvaron av 16 uppvärmningslägen samtidigt - en sådan teknik skulle passa även i en liten restaurang där alla beställer olika saker. Dörren består av fyra glas och två värmelager samtidigt, vilket gör att du inte kan bränna dig, även om den pyrolytiska självrengöringen kan "accelerera" ugnen upp till 500 grader.

Bild
Bild

Denna modell har bara en nackdel, men en betydande - priset.

Bosch HRG 656XS2 för 95 tusen rubel är inriktat på professionell matlagning. Utvecklarna har i designen tillhandahållit möjligheten att lägga till ånga i kammaren, på grund av vilken de bakade rätterna är täckta med en aptitretande skorpa, men inuti förblir de mjuka och saftiga och inte övertorkade. Även utan att vara en kulinarisk specialist kommer du att äta utsökt, eftersom utrustningen är utrustad med förinställda recept och kommer att ställa in alla nödvändiga parametrar genom att trycka på en knapp. Mekanismen har till och med en baksensor och en speciell flerpunktssond, som gör att du kan bedöma tillståndet i maträtten utan att torka den eller lämna den rå. Liksom den tidigare modellen kritiseras en sådan ugn förutom att inte alla har råd.

Bild
Bild

Siemens HB675G0S1 kommer att kosta konsumenten 105 tusen rubel, för för att uppnå högsta kvalitet tog den tyska tillverkaren inte ens produktionen utanför landet och föredrog att hålla hela processen under kontroll. Egentligen, när det gäller funktionalitet, är denna enhet till och med något sämre än den första från den här listan, eftersom den bara har 13 lägen, men när de väljer den styrs konsumenterna av den ökända tyska kvaliteten, fantastiska hållbarheten och tillförlitligheten, liksom fullständig förutsägbarhet av ugnen, som aldrig kommer att svika dig och mata god lunch.

Bild
Bild

Det mest intressanta är att en så dyr ugn kritiseras inte bara för dess betydande kostnad, utan också för att teleskopiska styrningar av någon anledning är begränsade till endast en nivå.

Hur väljer man?

Som du kan se finns idag ugnar för alla smaker - det återstår att förstå vilken som är bättre att ta. Även om du har formulerat dina egna krav i allmänhet finns det förmodligen flera liknande modeller i sortimentet av stora utrustningsbutiker som får dig att tvivla. För att bättre navigera i ämnet, låt oss kort gå igenom några kriterier som gör att du kan förstå vilken ugn som gör dig lyckligare.

Bild
Bild

Isolationsnivå

Inuti en fungerande ugn kan temperaturen nå mer än 200 grader, och dess kropp är gjord av metall, som leder värme ganska bra. Eftersom vi bara överväger inbyggda modeller kommer varje sådan ugn att sys in i bänkskivor från tredje part, som ofta tillverkas av material som inte starkt välkomnar extrema temperaturer. Dessutom kan betydande uppvärmning av ugnsytan orsaka skada på någon i hushållet.

Bild
Bild

Det är klart att enheten knappast klarar av att inte tappa värme alls, men det är mycket viktigt att dess yta åtminstone inte värms upp till en nivå som är jämförbar med den inuti. När det är möjligt, när du köper en sådan teknik, be att visa den i den medföljande blanketten och bedöma personligen hur mycket ytan värms upp. Om enheten blir väldigt varm kan du i detta skede fortfarande ändra ditt val av modell eller fundera på vad du ska göra köksskåp av så att detta inte är ett problem.

Bild
Bild

Säkerhet

Numera bör alla hushållsapparater som standard vara säkra för ägarna, därför bör mer fokusera på säkerheten för själva enheten och de rätter som tillagas i den. För en bra ugn bör det vara normalt att stänga av automatiskt efter en förutbestämd tid . Bland annat kan de mest avancerade modellerna idag anslutas till en smartphone, där du i en speciell applikation kan fjärrövervaka tillståndet för tillagning av en maträtt - detta hjälper till att inte bränna mat och återigen spara utrustning.

Bild
Bild

Dimensioner

Alla väljer ugnens mått själv, med utgångspunkt från tillgängligt ledigt utrymme i köket och deras behov . I det här fallet bör det förstås vad som i allmänhet kan dimensioner vara inbyggda oberoende ugnar. Så en smal ugn i bredd kan vara mindre än 45 cm, men höjden är vanligtvis ganska standard-40-45 cm. De så kallade fullstora ugnarna tillhör en annan kategori-deras bredd når redan 60 cm och höjden kan vara i nivå med 50-60 cm.

Bild
Bild

Glöm inte djupet - åtminstone bör det inte överstiga djupet på bänkskivan, men samtidigt ska du vara bekväm att laga mat i ugnskammaren.

Design

Detta är kanske det mest subjektiva urvalskriteriet, och inga specifika råd kan ges här: en genomtänkt och snygg ugn kanske helt enkelt inte passar in i ett visst kök. Därför är det rimligaste att välja enheten så att den är i harmoni med resten av miljön, inklusive skåpen där den är byggd. Ugnen köps för maximal bekvämlighet, därför bör den inte orsaka ens det minsta obehag, om än estetiskt.

Bild
Bild

Enkel hantering

En elektrisk ugn möjliggör många funktioner och en betydande utvidgning av enhetens användningsområde, men ju fler möjligheter, desto svårare är det att bli förvirrad i dem. Kontrollen av utrustningen ska vara intuitiv, dubblering av funktioner och program är oönskad - företräde bör ges till de enheter som du kan behärska så snabbt som möjligt. Kom ihåg att ett oavsiktligt programmeringsfel kan skada skålen.

Bild
Bild

Antal program

Om du inte är en professionell kock och inte planerar att använda ugnen för det avsedda syftet varje dag, är det inte alltid meningsfullt att köpa den mest komplexa modellen. Som praktiken visar, för de flesta hushåll räcker det bara med några få lägen, och full multifunktionalitet är meningsfullt bara hemma hos professionella kockar som är vana vid att pressa ut maximalt av teknik. Återigen, det är ingen idé att kopiera samma mikrovågsugn om du redan har den - när du köper en ugn, fokusera på de kunskaper du saknar.

Rekommenderad: