Ändprofiler För Polykarbonat: Remsor 4-6 Och 8-10 Mm, Andra Polykarbonat- Och Aluminiumprofiler. Hur Fixar Jag En U-formad Och Annan Profil?

Innehållsförteckning:

Video: Ändprofiler För Polykarbonat: Remsor 4-6 Och 8-10 Mm, Andra Polykarbonat- Och Aluminiumprofiler. Hur Fixar Jag En U-formad Och Annan Profil?

Video: Ändprofiler För Polykarbonat: Remsor 4-6 Och 8-10 Mm, Andra Polykarbonat- Och Aluminiumprofiler. Hur Fixar Jag En U-formad Och Annan Profil?
Video: Winter is coming - isolering VW Crafter vanconversion 2024, April
Ändprofiler För Polykarbonat: Remsor 4-6 Och 8-10 Mm, Andra Polykarbonat- Och Aluminiumprofiler. Hur Fixar Jag En U-formad Och Annan Profil?
Ändprofiler För Polykarbonat: Remsor 4-6 Och 8-10 Mm, Andra Polykarbonat- Och Aluminiumprofiler. Hur Fixar Jag En U-formad Och Annan Profil?
Anonim

Varje år dyker det upp ny teknik inom konstruktion, moderna modulära struktursystem av högkvalitativa råvaror med optimala egenskaper och drift utvecklas. Bland dem är polykarbonat (hållbar plast) i de första positionerna. Artikeln kommer att diskutera slutprofilerna för dess installation.

Bild
Bild

Vad är det och varför behövs det?

Olika strukturer är gjorda av polykarbonat: handelspaviljonger, balkongskjul, baldakiner för entréer, trädgård, växthus- och växthusstrukturer, utställningsgallerier, ramar för busshållplatser och stationskomplex, hangarer för bilar och många andra strukturer.

Bild
Bild

Detta genomskinliga (transparenta) material har fuktbeständighet, utmärkt hållfasthet och låg vikt, samtidigt som det skyddar mot ultraviolett strålning och strålning . Vid installation av polykarbonatark används speciella tillbehör, inklusive änd (UPP) profiler.

En profil är en tvärsnittsform av en rullad produkt . Byggprofiler används för sammanfogning av material i olika plan och har skyddande och dekorativa funktioner. De täcker den cylindriska eller rektangulära tvärytan på det projicerade föremålet.

Bild
Bild

Konstruktionen av polykarbonat är rack-and-pinion; lameller eller bikakor med spår används . Ändprofilerna stänger panelernas formade hålrum under sammanfogning, förseglar dem, säkerställer dränering av kondensat från hålrummen och låter dig skapa komplexa projekt av strukturer. Dessutom används komponenterna i stor utsträckning inom reklam, designkonst och andra områden.

Komponenternas livslängd varierar från 5 till 20 år.

Olika sorter

Det finns många sorter som, beroende på syftet, fästs på den mindre eller större ytan av polykarbonatarket. Konventionella UP-profiler produceras i bredder som är en multipel av 2, 1, det vill säga 2, 1, 4, 2 och 6, 3 meter . Slutprofilen för polykarbonat UP -4, -6, -8, -10 produceras i förpackningar om 50 enheter, UP -16 -30 enheter.

Bild
Bild

Polykarbonat är uppdelat i monolitisk, honungskaka och gjuten . Tillverkad i ark med olika tjocklek från 4 till 10 mm, 16 och 25 mm, som väger från 0,8 till 1,7 kg enligt GOST R 567-2015.

Bild
Bild

Ändprofiler för polykarbonat består oftast av aluminium och polykarbonat. Utbudet av färger är varierat: vitt, blått, gult, rött, grönt, brons och krom, färglösa transparenta färger finns tillgängliga beroende på byggnadsmaterialets grundton. Idag produceras profiler som är kompatibla med cellulära polykarbonatpaneler både i färg och i följande tekniska egenskaper:

  • drift vid låga och höga temperaturer;
  • slagmotstånd;
  • kallböjningsradie;
  • termisk expansion.
Bild
Bild

Egenskaperna hos profilfästen inkluderar tvärsnittsform, vikt, geometriska dimensioner, väggtjocklek och längd.

Bild
Bild

Flera standardtyper av profiler produceras:

  • ändprofiler med en tjocklek som motsvarar polykarbonat;
  • stängande aluminium med gummitätning 3, 5 och 4 mm;
  • infästningsaluminium för platta 18 mm;
  • för cellulära polykarbonatpaneler med en tjocklek av 4 och 6 mm;
  • profil för ett fakturatejp 8-10 mm;
  • polykarbonatprofil (U-formad sektion) för 8 mm paneler; 10 mm och 16 mm med standard 2100 mm bredd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminiumprofiler med gummitätningar används för täckning av uppvärmda rum och stora arkitektoniska strukturer med paneler från 16 till 25 mm tjocka: det här är pooler, täckta lusthus, idrottsanläggningar.

Bild
Bild

Den mer robusta aluminiumprofilen monteras i monolitiska paneler med en storlek på 8-25 mm . Installationen utförs med fästelement (självgängande skruvar) med en diameter på 20 mm med en termisk bricka av metall, ibland polykarbonat. Genomgående fästning av delar med ett avstånd på 500 mm mellan dem; 800 mm appliceras på paneler med en tjocklek på 8-10 mm; 16 mm.

Fördelarna med dessa alternativ är:

  • aluminium utsätts inte för frätande effekter och UV -blekning;
  • kombineras hermetiskt med polymerer;
  • lätt att måla;
  • lätt att montera och demontera;
  • ändprofilen för polykarbonat behöver inte limas eller använda någon annan extra fixering.
Bild
Bild

Installation

Installationsschemat för polykarbonatplåtar med ändprofiler anges av tillverkaren på byggnadsarkets utsida, på en skyddsfilm, och du kan också kontrollera det med säljaren av varan.

Bild
Bild

För att korrekt installera och tillförlitligt montera strukturen är det nödvändigt att agera enligt den etablerade ordningen:

  • lägg det cellulära polykarbonatet på stödbasen, fäst det med självgängande skruvar och fixa det med en termisk bricka;
  • arken är anslutna uppifrån och ner med en löstagbar profil, stängd med lock och en takskruv;
  • sedan mäts ändprofilen för den önskade längden och skärs av med en oskarp kniv, ändarna rengörs till ett jämnt tillstånd;
  • från polykarbonatets ändsida är det absolut nödvändigt att limma en tätningstejp på arket längst upp och perforerad längst ner (med ett lutande, främre och välvda arrangemang av föremålet);
  • hål görs i profilen för kondensatutflöde med ett steg på 30-40 mm;
  • fixera tätningsmedlet symmetriskt i förhållande till mitten av änden, sedan profilen, som sitter säkert på panelens kant;
  • bör fixeras med en liten marginal mellan innerväggen och änden (3 mm);
  • lämna en klämma på kanten av bikakepolykarbonatarket i profilen 15-17 mm;
  • för anslutning av monolitiska paneler används en aluminiumanslutningsprofil, plåtkantklämman är minst 20 mm.
Bild
Bild

Notera! Kapning av en profil, som polykarbonat, utförs med en cirkelsåg - "slipmaskin", "parkett", handsticksåg, elektrisk sticksåg eller metallsax, en mild kniv vid rekommenderad lutningsvinkel på 30 grader.

Rekommenderad: