Profiler För Skjutbara Garderober (32 Bilder): Aluminium Och Andra Typer, Dimensioner Av Profiler För Dörrar Och Färg, Vertikala Smala Tunna Profiler Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Profiler För Skjutbara Garderober (32 Bilder): Aluminium Och Andra Typer, Dimensioner Av Profiler För Dörrar Och Färg, Vertikala Smala Tunna Profiler Och Andra Modeller

Video: Profiler För Skjutbara Garderober (32 Bilder): Aluminium Och Andra Typer, Dimensioner Av Profiler För Dörrar Och Färg, Vertikala Smala Tunna Profiler Och Andra Modeller
Video: Så får du skjutdörren med 70 mm bottenkarm att fungera optimalt VELFAC 200 & VELFAC Edge 2024, April
Profiler För Skjutbara Garderober (32 Bilder): Aluminium Och Andra Typer, Dimensioner Av Profiler För Dörrar Och Färg, Vertikala Smala Tunna Profiler Och Andra Modeller
Profiler För Skjutbara Garderober (32 Bilder): Aluminium Och Andra Typer, Dimensioner Av Profiler För Dörrar Och Färg, Vertikala Smala Tunna Profiler Och Andra Modeller
Anonim

Skjutbara garderober har blivit en integrerad del av den moderna interiören. De låter dig rationellt använda bostadsutrymmet, lagra en mängd olika föremål utan att störa rummet med dem. Med deras hjälp är det dessutom enkelt att skapa ett unikt utseende för en lägenhet eller ett hus genom en individuell designlösning. Moderna material - speglar, glas, spånskivor, massivt trä och många andra behöver en lämplig ram. För att undvika alla svårigheter, vänd dig till stål- eller aluminiumprofiler.

Bild
Bild

Beskrivning

För att förstå hur en metallprofil fungerar i garderober är det användbart att ha en uppfattning om vilka typer av skjutdörrar. Bland dem sticker ut följande mönster:

  • dörrar med rullstödsmekanismer med låg stöd;
  • topphängda dörrar för skjutbara garderober;
  • ramlösa skjutdörrar;
  • gångjärnsdörrar;
  • fasade skjutdörrar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrar med rullstödsmekanismer med låg stöd

Detta system är flera dörrblad (vanligtvis två), inramade av en metallprofil, placerade vertikalt och horisontellt (ovan och under) . Dörren flyttas längs de nedre och övre styrningarna med hjälp av två nedre rullar.

Bild
Bild

Topphängda dörrar för skjutbara garderober

Upphängningssystem används ofta tillsammans med lägre stödsystem. De används inte bara i garderober, utan också som dörrar inuti lägenheter mellan rum. Till skillnad från det första fallet bör antalet dukar inte vara mer än två, eftersom för att förhindra att duken lossnar används stationära rullanordningar här.

Men när du använder rullkontakter är det möjligt att installera fler hängande dörrar.

Bild
Bild

Ramlösa skjutdörrar

I de fall närvaron av metallprofiler som en kontur inte tillhandahålls, rekommenderas att använda både strukturer med lägre stöd och upphängda ramlösa dörrar gjorda, beroende på designerns avsikt, av MDF, massivt trä och andra material.

Bild
Bild

Gångjärniga dörrar

Det finns flera sorter av dessa produkter som har vissa funktioner (FLUA Standard, Premium, Coplanar, etc.), alla typer förenas av det faktum att rullar och guider installeras dolda bakom dukarna, eftersom de ligger i nischer anpassade för detta . Dörrar Standard utrustad med vertikala profiler, Premie har en karmstruktur, dörrblad Coplanar öppna längs bågledarna så att en dörr rör sig framför den andra.

Sådana system består av endast två dukar.

Bild
Bild

Skjutdörrar med fas

Nyligen används garderober med skjutdörrar på vinden, på vinden eller i ett annat rum med sluttande tak. För detta finns det en speciell design, där avfasningen av den övre kanten vid dörren finns. Metallprofilen gör samma jobb som i resten av fallen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över profiltyper

Profilerna som används för installation av skjutbara garderober skiljer sig inte bara i olika former, utan också i storlekar . Som regel används profilerna i formen "H" och "C" som de viktigaste. Den C-formade asymmetriska profilen kan samtidigt fungera som en guide och ett handtag, därför är vertikala strukturella element i garderoben gjorda av den.

Bild
Bild

U-formad används för de övre styrningarna. Fusion är lämplig för skarvning av dörrblad vinklat från 14 till 135. Nova är en oansenlig tunn profil med en synlig del på 5 mm, speciellt skapad för tjockleken på den mest populära 16 mm brädan. Den är väl lämpad för ett dörrblad med en bredd på 1,5 meter och en längd på 2,6 m. Det finns också O- och Flatprofiler. Det finns också MS -systemprofiler avsedda för montering av komponenter så att alla enskilda konstruktionselement ligger på samma nivå.

Dessa smala profiler är 11 mm breda och överensstämmer med de senaste minimalistiska designtrenderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under de senaste åren har tillverkare erbjudit radie garderober som har ett antal fördelar: med deras hjälp används utrymmet rationellt, det användbara området i rummet bevaras, rummet är rimligt zoner och brister i layouten bostäder korrigeras effektivt. Men utan en lämplig profil är installation av en sådan struktur omöjlig . På speciella bockmaskiner justeras aluminiumprofiler med hög formbarhet till önskad form, vilket ger en möjlighet för en individuell lösning.

Deras storlekar sträcker sig från 200 mm till 6000 mm.

Bild
Bild

På ansökningsplatsen

På ansökningsplatsen utmärks fyra typer av profiler:

  • vertikal;
  • guide;
  • separerande;
  • horisontell.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de vertikala strukturerna finns det dolda och öppna typer, expanderade och även H-formade. Beroende på den föreslagna designlösningen finns det ett val av profilstil.

Bild
Bild

Styrprofilernas huvudfunktion är att säkra rullmekanismen. Dessa produkter produceras i olika versioner: med en eller flera sektioner, för topp- eller bottenplacering etc.

Bild
Bild

Syftet med delningsprofilen talar för sig själv - den används när man kombinerar skär av olika material när man monterar dörrbladet.

Bild
Bild

Den horisontella profilen löser två problem: upprätthålla guiden på en given nivå och utföra stödfunktionen. Dessa profiler kan vara: topp och botten typ, dubbel eller enkel.

Bild
Bild

Efter material

För närvarande används två typer av metallprofiler vid tillverkning av skjutbara garderober - stål och aluminium. Den första tillhör ekonomiklassen, den andra - till lyxklassen. För tillverkning av stålkonstruktioner används rostfritt stål, detta är ett bra alternativ, men när du beställer en sådan produkt är det nödvändigt att tänka på begränsningen - dörrens höjd bör inte överstiga 3 meter, annars kommer det oundvikligen att tappar sin styvhet.

Bild
Bild

Termen "aluminium" betyder ofta aluminiumlegeringar av olika kvaliteter, som inte alltid har höga mekaniska egenskaper och estetiskt utseende. Men i det här fallet menar vi AD31-legeringen, smält i enlighet med GOST 4784-97 (enligt amerikansk standard är denna legering märkt 6060), vilket ger profilen inte bara ett attraktivt utseende utan också ett mycket högre styrka och slitstyrka jämfört med vanligt duralumin och silumin …

En viktig punkt är att för smältning av denna legering, i stället för metallskrot som innehåller oönskade föroreningar, används primärt aluminium som råvara.

Bild
Bild

Legeringen AD31 innehåller:

  • kisel - 0, 20 - 0, 6%;
  • järn - 0,5%;
  • koppar - 0,1%;
  • mangan - 0,1%;
  • magnesium - 0,45 - 0,9%;
  • krom - 0,1%;
  • zink - 0,20%;
  • titan - 0,15%;
  • aluminium är basen.

Aluminiumkonstruktionens styvhet och styrka tillhandahålls av AD31 -legeringens fysiska och mekaniska egenskaper - draghållfastheten är 160-175 MPa, den relativa töjningen är 7%. Hållfasthetskarakteristiken beror avsevärt på materialets tjocklek - tunna profiler är sämre än tjockare med cirka 10-15%, därför är profiltjockleken den största skillnaden mellan en kvalitetsprodukt.

Bild
Bild

Profiler produceras genom extrudering (från den engelska extruderingen - "extrudering"), vars essens är följande: under påverkan av hög temperatur går materialet i ett mjukat tillstånd, sedan skjuts det med kraft genom en munstycke - en speciellt perforerad form med hål, gjord av höghållfast legering … Därefter kyls profilen för den önskade konfigurationen.

Bild
Bild

Metoder för färgning och färglösningar

Bland de många fördelarna med aluminiumprofiler är en av de viktigaste möjligheterna att passa in i nästan vilken inredning som helst. Förutom den naturliga gråaktiga nyansen kan dekorativa beläggningar appliceras på den med hjälp av pulverfärg eller polyvinylklorid (PVC) beläggning, till exempel imitera guld, "guldborste", silver (glänsande eller matt), samt med nyanser av "champagne" (ett slags beige färger), "pistol", "svart pensel", "sonoma ek" (imiterar trä i en rosa-grå nyans med gamla fläckar), som kan vara ljus eller mörk.

Kombinationer av flera färger är intressanta: med vit, svart, etc. PVC -laminering ("inslagning"), förutom den dekorativa funktionen, skyddar profilen mot korrosion, repor och mindre skador.

Bild
Bild

Anodiserad profil tar en speciell plats . Anodisering är applicering av en skyddande oxidfilm genom den elektrolytiska metoden i en svavelsyralösning. Denna skyddande beläggning visar sig vara färglös, ganska lös och porös, vilket gör det enkelt att måla den med olika tekniker som skapar en mängd olika effekter. En egenskap hos den anodiserade profilen är ytans hållbarhet och styrka.

Bild
Bild

Populära tillverkare

För närvarande finns det många tillverkare av aluminiumprofiler på marknaden. Doksal- och Slim -profiler är särskilt populära bland konsumenter. Doksal -profiler kännetecknas inte bara av sin tillförlitlighet, utan också av produktens utseende. Alla typer av beläggningar används här: PVC -omslag, målning, anodisering. En viktig punkt är deras hållbarhet - även solljus skadar inte ljusa färger.

Bild
Bild

Specialfunktion Slim – korthet … Dessa är trendiga smala profiler, gjorda i två färger - "silver" och "Matt svart", som gör att du kan utöka vardagsrummet med speglar utan att överbelasta det med breda överliggare.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Överflödet av inhemska och utländska tillverkare av profiler för skjutdörrar kan förvåna konsumenten. På frågan vilken profil som ska föredras: aluminium eller stål, är svaret uppenbart - aluminium är bättre i alla grundparametrar. Många kända europeiska företag som producerar profiler lägger inte ut hela produktsortimentet på den ryska marknaden, för även om deras produkter är av god kvalitet, lockar de höga kostnaderna inte våra kunder.

Bild
Bild

Inhemska tillverkare presenterar ett mycket bredare färgomfång, vilket möjliggör djärva designlösningar och har ett relativt lågt pris, men kvaliteten på beläggningar lämnar i vissa fall mycket att önska. Om du väljer en aluminiumprofil för en garderob måste du balansera de ekonomiska förmågorna och kvaliteten på den köpta produkten.

Rekommenderad: