Placera Ugnen I Köket (22 Bilder): är Det Möjligt Att Sätta Ugnen Ovanför Eller Bredvid Diskmaskinen? Ugnsplats I Hörnet Av Köket Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Placera Ugnen I Köket (22 Bilder): är Det Möjligt Att Sätta Ugnen Ovanför Eller Bredvid Diskmaskinen? Ugnsplats I Hörnet Av Köket Och Andra Alternativ

Video: Placera Ugnen I Köket (22 Bilder): är Det Möjligt Att Sätta Ugnen Ovanför Eller Bredvid Diskmaskinen? Ugnsplats I Hörnet Av Köket Och Andra Alternativ
Video: Fläskfilé med svampsås och rostad potatis - Köket 2024, April
Placera Ugnen I Köket (22 Bilder): är Det Möjligt Att Sätta Ugnen Ovanför Eller Bredvid Diskmaskinen? Ugnsplats I Hörnet Av Köket Och Andra Alternativ
Placera Ugnen I Köket (22 Bilder): är Det Möjligt Att Sätta Ugnen Ovanför Eller Bredvid Diskmaskinen? Ugnsplats I Hörnet Av Köket Och Andra Alternativ
Anonim

Ugnen är en mycket viktig enhet som inte bara är avsedd för matlagning, utan också för att komplettera kökets inre. Ugnen ska placeras så att den inte stör värdinnans matlagning och är så bekväm som möjligt att använda. Det är bättre att tänka på ugnens placering redan i förvärvsstadiet. Efter att ha läst den här artikeln kommer du att lära dig vilka rekommendationer som bör beaktas när du installerar sådana enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande regler

Det finns få grundregler som måste beaktas vid installation av ugnar, men det är bättre att inte glömma dem. Så du måste komma ihåg följande.

Var först och främst uppmärksam på arbetstriangeln: förvaring, tvätt och matlagning. Det är bättre att ordna dessa zoner så att du får en perfekt liksidig triangel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ugnens installationshöjd måste beaktas . Det ska vara så bekvämt som möjligt: hemmafruar måste ofta kontrollera om disken är klar, kvinnor ska inte böja sig för lågt samtidigt, annars gör ryggen ont. Det är bättre att placera ugnen på en höjd av 50-80 cm från golvet, men det rekommenderas i alla fall att ta hänsyn till din höjd. Placera kontrollpanelen, den digitala displayen, i nivå med ditt huvud så att du inte behöver dra upp den eller böja den.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Placera inte hällen och ugnen nära kylskåpet annars kan det ha en mycket dålig effekt på alla enheter. Luta inte sådana enheter mot väggen, det är bättre att lämna några centimeter.
  • Placera inte gasugnen och hällen särskilt långt från rören . Om du plötsligt känner att det luktar gas, måste du omedelbart komma nära ventilen som stänger av den. Den flexibla slangen ska inte vara särskilt lång, annars kan den lätt skadas.
  • Se till att ha ett uttag när du utför installationsarbetet . I närvaro av elektrisk tändning och elektriska ugnar är detta en förutsättning. Se till att uttaget är placerat i närheten av ugnen, så det blir mycket bekvämare att använda det.
Bild
Bild

Kom ihåg att användningen av köksapparater ska vara så bekvämt som möjligt . Dessutom bör ingenting störa rörelsen i köket under tillagningen. Ugnsluckorna ska lätt öppnas nedåt, bakplåten ska glida ut utan större svårigheter.

Bild
Bild

Standard plats

Många föredrar att installera ugnar under kokplattor. Denna installationsmetod är en av de mest populära, men den har vissa nackdelar: standardugnar är mycket farliga för små barn, de är inte särskilt praktiska att rengöra dem från föroreningar. Den optimala höjden på arbetsytan för en person är från 80 till 115 cm, det lediga utrymmet framför ugnen är minst 70 cm.

För att låta varm luft cirkulera fritt, lämna minst 7 mm mellan hällen och ugnen, och helst ännu mer . Installera inte ugnen bredvid gardiner eller nära ett fönster. För att undvika överdriven uppvärmning av elementen, ge god värmeisolering (om matlagningsytan är elektrisk). Vissa enheter är utrustade med filter som absorberar smuts och fett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ej standardiserat alternativ

Det finns många fördelar med anpassade ugnar. De placeras i nivå med personens huvud, ovanför och under bordsskivan. Sådana ugnar utgör ingen fara för barn, de är mycket praktiska att använda. Om ugnen är placerad utanför lådan är det mycket bättre när dess dörr är gångjärnig och öppnas till vänster eller höger. Emellertid har icke-standardugnar också nackdelar som är mycket viktiga för köpare: till exempel betydande energiförbrukning, ett högre pris. Samtidigt överträffar de dock standardmodellerna, eftersom de har bredare funktionalitet.

Bild
Bild

Ovanliga ugnar bör placeras på perfekt plana ytor. Det är bättre att anförtro installationen av erfarna specialister som alltid tar hänsyn till säkerhetsreglerna. Om ugnen är felaktigt installerad kan den snabbt misslyckas. För att enheten ska fungera så länge som möjligt bör du noga överväga var den ska placeras.

Bild
Bild

Var kan ugnen byggas in?

En vanlig plats för en ugn är ett pennfodral. Detta alternativ kan kallas mycket framgångsrikt, men det är endast lämpligt för ganska stora rum. Ett kök som det här borde ha många arbetsytor. Vissa människor bygger in en ugn i ön i köket. Det här alternativet är idealiskt om det inte finns några små barn i lägenheten och själva ugnen inte används särskilt ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ugnen kan byggas in i ett stort skåp - en extra arbetsyta . Denna metod är bättre än ett pennfodral, eftersom ett extra skåp kan användas för olika ändamål: för att placera sockerskålar på det, olika burkar och mycket mer. Detta sätt att placera ugnen är perfekt för ett medelstort rum (utan överskott av matlagningsytor, men också utan brist på dem).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ryska lägenheter är det vanligt att installera ett handfat i hörnet . Man bör komma ihåg att det här platsalternativet inte kan kallas det mest framgångsrika: det är bättre att montera det så nära fönstret som möjligt. Det är mycket mer variation och ljus i den här delen av köket. Det är bättre att installera en inbyggd ugn i hörnet: den kan monteras på valfri höjd (naturligtvis med hänsyn till bekvämlighet och funktionalitet).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att spara utrymme i köket så mycket som möjligt, föredrar vissa att installera en inbyggd ugn ovanför diskmaskinen, tvättmaskin. Detta är ett mycket intressant alternativ för ugnens placering, men man bör komma ihåg att det kan finnas problem med sammanfallet av diskmaskinens och ugnens dimensioner. Vissa hävdar att de inte skulle våga montera en enhet som fungerar med vatten, liksom en uppvärmningsanordning bredvid varandra. För att undvika onödiga risker måste du göra ett avstånd på minst 1 meter mellan dem. Det är fortfarande bättre att placera ugnen på en annan vägg.

Rekommenderad: