Universal Torrblandning: Cementblandning, Egenskaper Och Tillämpning Av M300 -kompositionerna Med En Förpackning På 50 Kg Och M200

Innehållsförteckning:

Universal Torrblandning: Cementblandning, Egenskaper Och Tillämpning Av M300 -kompositionerna Med En Förpackning På 50 Kg Och M200
Universal Torrblandning: Cementblandning, Egenskaper Och Tillämpning Av M300 -kompositionerna Med En Förpackning På 50 Kg Och M200
Anonim

Torrblandningar har ett ganska brett användningsområde. De används huvudsakligen för byggnadsarbeten, i synnerhet för inredning eller utvändig dekoration av byggnader (golv och golvmurning, ytterbeklädnad, etc.).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns flera typer av torra blandningar.

  • M100 (25/50 kg) - cement-sand, nödvändig för puts, spackel och första beredning av väggar, golv och tak för vidare arbete, producerad i påsar om 25 eller 50 kg.
  • M150 (50 kg) - universell, presenterad i olika former, lämplig för nästan alla efterbehandlingar och förberedande arbeten, producerad i en form av 50 kilo.
  • M200 och M300 (50kg) -sandbetong och cementläggning, lämplig för nästan alla typer av efterbehandling och för ett antal byggnadsarbeten, säljs i påsar med en volym på 50 kilo.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Torra byggblandningar ger stora fördelar och besparingar för konsumenterna, eftersom det räcker att köpa flera påsar med en sådan blandning, och de kommer att ersätta flera typer av andra efterbehandlingsmedel. Fördelarna med dessa produkter inkluderar också deras långa hållbarhet. Du kan bara använda en del av innehållet i påsen och lämna resten av kompositionen för framtida arbete. Denna rest kommer att lagras under ganska lång tid utan att förlora dess egenskaper.

En viktig fördel med blandningarna är deras miljövänlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material tillverkade i enlighet med GOST är absolut säkra, därför används de i alla lokaler, inklusive på platser där barn är.

M100

Detta verktyg, avsett för puts och spackling, är inte lämpligt för utvändig beklädnad, men det har alla egenskaper som torra blandningar och är ett ganska praktiskt verktyg.

Priset för denna typ av material är lågt, samtidigt som det lönar sig fullt ut.

Cement-sandmurbruk appliceras på en torr och jämn yta för hand. Alla proportioner som anges på förpackningen måste beaktas. Detta är nödvändigt för att blandningen ska ha alla nödvändiga egenskaper som kvarstår i två timmar efter beredningen av lösningen.

Bild
Bild

M150

Den mest populära typen av byggnadsblandningar är kalk-cement-sand. Den har ett stort antal användningsområden (från att utföra kittprocessen till betongytor). I sin tur är den universella blandningen uppdelad i flera underarter.

  • Cement … Förutom huvudkomponenterna innehåller denna produkt speciell sand, polystyrenkorn och olika tillsatser för att göra den vattentät. En egenskap av denna typ är också förmågan att behålla värme.
  • Cementlim … Ytterligare medel för denna underart är lim, gips och specialfibrer. Denna blandning spricker inte efter torkning och stöter bort vatten väl.
  • Cementlim för olika typer av kakel är det också en underart av en universell blandning, bara till skillnad från andra sorter innehåller den många fler olika tillsatser, vilket ger den alla egenskaper hos lim.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Priset på en torr universalblandning varierar beroende på tillverkare, men i alla fall kommer köp av en sådan produkt att kosta dig betydligt mindre än inköp av flera andra typer av blandningar som endast används för ett smalt utbud av verk. Därför rekommenderar experter att köpa en produkt med marginal, eftersom den vid behov kan lämnas till nästa steg i arbetsflödet. Förvara påsarna svalt och torrt.

Bild
Bild

Att förbereda en lösning är en ganska enkel process:

  1. Först måste du ungefär beräkna den erforderliga mängden blandning för en användning. Glöm inte att i en utspädd form kan en sådan lösning bara förvaras i 1, 5-2 timmar.
  2. Sedan måste du förbereda vatten vid cirka +15 grader temperatur. Lösningen induceras i följande proportioner: 200 ml vatten per 1 kg torr blandning.
  3. Blandningen ska gradvis hällas i vatten, medan vätskan blandas med en borr med ett munstycke eller en specialblandare.
  4. Låt lösningen stå i 5-7 minuter och blanda igen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du använder den färdiga lösningen är det nödvändigt att ta hänsyn till några av nyanserna:

  1. Arbetet måste utföras under förberedda förhållanden, i relativt torr luft. Applicering utförs endast på en plan yta utan sprickor.
  2. Kompositionen appliceras med en speciell spatel.
  3. Efter applicering av varje lager måste det jämnas och gnidas, och sedan låta det "fräsa ut", varefter nästa lager redan appliceras.
  4. Det översta lagret måste bearbetas och gnidas särskilt noggrant och sedan torka i ett dygn. Därefter kommer det att vara möjligt att utföra olika typer av arbeten ovanpå det.
Bild
Bild
Bild
Bild

M200 och M300

M200 -blandningen används för tillverkning av rekvisita, hållarstegar och väggar, för gjutning av golvbeläggningar. Grovkorniga underarter av produkten används också som murverk för att skapa trottoarer, staket och områden. Denna typ av blandning kännetecknas av frostbeständighet och hög hållfasthet.

I grund och botten används M200 endast som en yttre dekorationsprodukt. Detta material har en låg kostnad, vanligtvis ligger det på ungefär samma nivå som för den tidigare arten. Denna lösning är mycket enkel att använda.

Bild
Bild

Det säregna med att applicera en sådan lösning är att ytan måste vara mycket väl fuktad. Vid omrörning av kompositionen är det lämpligt att använda en betongblandare, eftersom detta medel är ganska tjockt och det är mycket svårt att röra det för hand. Livslängden för denna typ av färdigblandning skiljer sig också från dem som presenterades tidigare. Det är en och en halv timme. Då börjar lösningen härda, och det är inte längre möjligt att använda den.

Bild
Bild
Bild
Bild

M300 är faktiskt också en mångsidig blandning. Det används i olika byggnadsarbeten, men dess huvudsakliga funktion är tillverkning av fundament och betongkonstruktioner av sandbetong. Denna blandning har den högsta hållfastheten. Även detta material skiljer sig från andra i möjligheten till självjustering. Dessutom hårdnar det mycket snabbare än andra typer av produkter.

Att använda M300 som en grundläggande inställning kräver särskild uppmärksamhet och högkvalitativt utförande. Betongen bör appliceras i flera lager med ett armeringsnät.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slutsats

Med tanke på ovanstående är det inte svårt att välja önskad typ av torr blandning för byggnadsarbete. Det är nödvändigt att späda ut och använda produkterna strikt i enlighet med tillverkarens instruktioner.

Vid användning av någon typ av blandning måste säkerhetsåtgärder följas … Arbetet måste utföras med ansikte och händer skyddade. Om en eller annan del av kroppen är skadad, är det brådskande att konsultera en läkare.

Rekommenderad: