Ugn Indesit: Funktioner I Elektriska Och Gassorter, Bruksanvisning För Indesit IFW 6530 IX Ugn Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Ugn Indesit: Funktioner I Elektriska Och Gassorter, Bruksanvisning För Indesit IFW 6530 IX Ugn Och Andra Modeller

Video: Ugn Indesit: Funktioner I Elektriska Och Gassorter, Bruksanvisning För Indesit IFW 6530 IX Ugn Och Andra Modeller
Video: How to clean your oven | by Indesit 2024, April
Ugn Indesit: Funktioner I Elektriska Och Gassorter, Bruksanvisning För Indesit IFW 6530 IX Ugn Och Andra Modeller
Ugn Indesit: Funktioner I Elektriska Och Gassorter, Bruksanvisning För Indesit IFW 6530 IX Ugn Och Andra Modeller
Anonim

Det är omöjligt att föreställa sig ett modernt kök utan hushållsapparater. En inbyggd ugn kommer att bli en dekoration och stolthet för varje hemmafru. Du kan välja en enhet från sortimentet av det välkända Indesit-märket. De modeller som produceras av detta företag har redan tagit en värdig plats på hemmamarknaden och vunnit hjärtat hos miljontals köpare.

Olika sorter

Gas

Företaget tillverkar två typer av ugnar: gas och el. Om ditt hem är utrustat med gas kan du titta närmare på modeller som körs på detta bränsle. När du köper en gasugn är det värt att överväga att professionell installation krävs för att säkerställa en säker drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med gasanslutna ugnar:

  • installationen av en gasapparat skyddar de elektriska ledningarna i bostadsutrymmet från extra belastning;
  • kostnaden för gas är billigare än el, vilket innebär att detta alternativ är mer lönsamt;
  • drift av enheten är möjlig i frånvaro av elektricitet;
  • robust inbyggd ugn är lätt att använda;
  • haverier är sällsynta och repareras snabbt;
  • märkesgasapparater är utrustade med alla nödvändiga strukturella element (galler, bakplåtar, braziers, fläkt, grill, termometer, temperaturgivare);
  • det finns en ytterligare funktion av självrengöring av den inre ytan;
  • ugnen värms upp snabbt och jämnt för bättre tillagning.
Bild
Bild

Gasugnar av märket har två värmelägen: övre och nedre . Förekomsten av ihåliga brännare fungerar som skydd mot att släcka elden. En viktig punkt är närvaron av elektrisk tändning, skyddande avstängning och gasreglering. Dubbel eller trippel värmebeständigt glas förhindrar värmeförlust.

Nackdelen med gasugnar är bristen på förmåga att arbeta i automatiskt läge. Ett obetydligt val av modeller är förknippat med låg kundernas efterfrågan på grund av anslutningssvårigheter och ett mindre (jämfört med elektriska skåp) funktioner.

Höga priser påverkar också efterfrågan på enheter, även om kostnaderna betalas av i ekonomisk drift.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk

Om du väljer ett elskåp får du inte heller glömma den obligatoriska professionella anslutningen. Av säkerhetsskäl bör den inbyggda ugnen förbrukar tillräckligt med el för att förhindra skador på elektriska ledningar och andra elektriska hushållsapparater. Detta kräver en jämförelse av nätets totala och faktiska effekt.

Den totala effekten för alla driftsenheter bör vara mindre . Jordning är också en förutsättning för säkerheten. Om anslutningsfrågan inte är ett problem för dig är det värt att överväga fördelarna och nackdelarna med elektriska inbyggda kökshjälpare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med elektriska ugnar:

  • enheter är monterade av hållbara material av hög kvalitet;
  • i händelse av haveri är reparation möjlig, vilket inte innebär höga kostnader;
  • modern teknik för ytrengöring gör det mycket lättare att ta hand om enheten;
  • den inbyggda elektriska ugnen är enkel och enkel att använda;
  • du kan installera ett elskåp på vilken nivå som helst;
  • med en uppsättning grundläggande funktioner är priset lågt, så denna teknik är tillgänglig för ett större antal vanliga köpare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillhandahålls av utvecklarna och ytterligare möjligheter, vars närvaro spelar en positiv roll i valet av företagets produkter. Alternativet skyddande avstängning stoppar automatiskt driften av elskåpet om värdinnan har glömt bort det. En liten svårighet ligger bara i behovet av att veta tillagningstiden för en viss maträtt. Det finns också en kylfläkt. Valet av kontrolltyp (pekskärm eller elektromekanisk) beror på köparens personliga preferenser.

En av de intressanta egenskaperna med denna produkt är att de inbyggda garderoberna är oberoende. Enheten kommer inte att störa den fria organisationen av köksutrymmet, den kommer lätt att passa in i vilken inredning som helst.

Bild
Bild

Laguppställningen

Tänk på några av märkets ugnar på den ryska marknaden. Modellerna finns i olika färger och storlekar, har olika volymer och funktioner. Sortimentet innehåller alternativ för köpare med alla preferenser och ekonomiska möjligheter.

Indesit IFW 6230 IX

Denna modell tillhör den höga klassen när det gäller energiförbrukning. Ugnens volym är 71 liter, måtten är standard. Enheten är utrustad med en grill, tre tillagningslägen. Vridomkopplarna är enkla och enkla att använda. Dubbelglasade dörrar håller dig varm under hela tillagningstiden. Underhåll av den inre emaljytan är ganska enkelt. En mindre nackdel är bristen på konvektion.

Bild
Bild

Indesit IFW 3841 JH IX

Kroppen i denna eldrivna ugn är gjord av rostfritt stål. Det finns en grill för tillagning av kött. Konvektion är utformad för att laga flera rätter samtidigt. Dubbelglas hjälper till att förkorta tillagningstiden. Ångrengöring av den inre emaljerade ytan från fett och smuts är ett stort plus för denna modell. Den presenterade inbyggda ugnen har inte bara funktionen som en dubbelpanna.

Bild
Bild

Indesit IFW 6530 IX

Denna elektriska ugn är gjord för moderna kvinnor. Det är enkelt och mycket lätt att använda. Den inbyggda timern eliminerar behovet av att ständigt övervaka enhetens funktion. Tillagning tar kort tid tack vare de nya alternativen som ugnen har tillhandahållit. Sex automatiska program anpassar själva tillagningsprocessen. Med vridbrytare som osannolikt går sönder kommer skåpet att hålla länge. God kapacitet till ett lågt pris gör köpet överkomligt och lönsamt.

Dörren till denna modell är gjord av dubbelskiktsglas, vilket är en liten nackdel, eftersom den värms upp.

Bild
Bild

Indesit IGW 620 WH

Denna modell av gasskåpet finns i vita och silverfärger. Kontrollen utförs med pålitliga roterande mekanismer. Detta bidrar till en lång, problemfri användning av ugnen. I gasskåpet med en kraftfull grill kan du enkelt förbereda alla läckra kött- eller fiskrätter. På den positiva sidan finns det en timer och en fläkt. Denna ugn är också utrustad med ett bakplåt och galler. När det gäller nackdelarna finns det ingen konvektion och barnlås. Dessutom finns det ingen närvaro av en spott, klocka och display.

Bild
Bild

Indesit IGW 620 BL

Denna gasugn finns i svart eller silver. Den har den enklaste formen för rengöring, men kompletteras med en 1800W grill och fläkt. Modellen styrs av roterande element. Dörrglaset är dubbelskiktat. Bakplåt och galler ingår. Liksom den tidigare versionen har detta gaskabinett ingen klocka, display och spott.

Bild
Bild

Indesit IGW 324 IX

Nästa alternativ förtjänar särskild uppmärksamhet. När det gäller volym och innehåll överträffar det tidigare modeller. Ugnen presenteras i silverfärg. Det finns en kamerabelysning, vilket är ett mycket bekvämt alternativ som låter dig övervaka tillagningsprocessen. Närvaron av en ljudtimer hjälper till att styra tiden. Enheten styrs av vridomkopplare. En annan fördel med denna inbyggda ugn är den elektriska grillen, som utökar teknikens möjligheter.

Bild
Bild

Rekommendationer för användning och skötsel

Varje inbyggd ugn är en komplex hushållsapparat. Oavsett vilken ugn som köpts måste du noggrant läsa instruktionerna och följa reglerna för säker drift.

Enhetens yttre och inre ytor måste underhållas regelbundet . Det rekommenderas att rengöra enheterna med speciella medel. Särskild uppmärksamhet ägnas åt emaljytan. Får inte syra på den. De avtagbara handtagen tvättas separat för enkel rengöring.

Rekommenderad: