Fristående Elektrisk Ugn: Klassificering Av Stationära Icke-inbyggda Ugnar

Innehållsförteckning:

Video: Fristående Elektrisk Ugn: Klassificering Av Stationära Icke-inbyggda Ugnar

Video: Fristående Elektrisk Ugn: Klassificering Av Stationära Icke-inbyggda Ugnar
Video: Bosch serie 8 HRG675BS1S Ugn 2024, Mars
Fristående Elektrisk Ugn: Klassificering Av Stationära Icke-inbyggda Ugnar
Fristående Elektrisk Ugn: Klassificering Av Stationära Icke-inbyggda Ugnar
Anonim

Moderna kök är utrustade med alla typer av möbler och apparater. För att göra vårt liv ännu mer bekvämt och funktionellt slutar tillverkarna inte att förbättra sina produkter. Vid något tillfälle delades den välbekanta hushållskaminen upp i en spis och en ugn. Nu kan användaren själv bestämma om han ska installera en enda struktur i köket eller flytta ugnen till en lämplig höjd för användning.

Artikeln kommer inte att fokusera på den inbyggda ugnen, utan på dess fristående variant. Den är installerad på en solid, pålitlig yta: ett bord, bar eller öppen hylla.

En sådan modell är fördelaktig genom att den inte är beroende av en viss plats i sin position och kan ändra den åtminstone varje dag.

Enhet

Trots gasugnarnas stora effektivitet är det elektriska modeller som är populära. Detta beror på särdragen hos deras enhet. Förutom bottenvärme, den elektriska ugnen har en konvektionsfläkt monterad på bakväggen, som blåser varm luft över skålen, vilket leder till en jämn tillagning . För att öka effekten används en extra ringvärmare, som ligger på samma plats, på bakväggen.

Konvektion gör det möjligt att baka utan att blanda lukt på olika nivåer, det vill säga på flera brickor, eftersom varmluftens rörelse värmer upp varje hörn av ugnen lika mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna ugnar har många funktioner som gör att du kan laga en mängd olika rätter. För att förenkla värdinnans arbete och hålla sin tid i köket till ett minimum är ugnarna utrustade med programvara.

Bild
Bild

Funktionalitet

Idag har tekniken ett brett spektrum av funktioner. Men kostnaden för hushållsapparater beror också på antalet alternativ. Här är en lista över de funktioner som elektriska ugnar innehåller.

  • Grill … För att implementera detta alternativ är ugnskammaren utrustad med en extra motor. Med sin hjälp kan du laga inte bara kyckling, utan också varma smörgåsar, få en vacker stekt skorpa på fisk eller fjäderfä, nästan omedelbart smälta ost på kött på franska.
  • Grillspett . Den roterande spetsugnen har en extra droppbricka i vilken fett från kött, fjäderfä eller fisk dräneras. Snabb uppvärmning bildar en gyllenbrun skorpa, medan själva köttet förblir mjukt och saftigt. När du väljer en kamera med spott bör du vara uppmärksam på dess plats. Om hållelementet är placerat diagonalt kan mer mat tillagas på det än på det horisontella.
  • Shashlik -tillverkare . En enhet med spett, vars rotation tillhandahålls av en liten extra motor. Du behöver inte vänta till helgen för att gå till naturen, du kan laga grill i den elektriska ugnen hemma när som helst.
  • Vissa ugnar, förutom deras direkta funktioner, kan fungera i mikrovågsläge . Sådana modeller är relevanta för små kök.
  • Om hushållet behöver en skonsam kost är det värt att köpa produkten. med ångfunktion .
  • Vissa program tillhandahåller möjligheten att göra yoghurt .
  • I ugnar kan du tina eller torra livsmedel .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de listade har vissa elektriska ugnar avancerade funktioner:

  • timer, som är inställd för en viss tid och meddelar om maträttens beredskap med en ljudsignal;
  • funktion som skyddar mat från att torka ut;
  • ett alternativ med vilket den förberedda skålen håller den varma temperaturen;
  • pizzabryggare;
  • uppvärmning av rätter;
  • temperatursond som "sonderar" mat för att kontrollera den termiska regimen;
  • djupgående omkopplare - garantier för säkerhet mot oavsiktlig start av ugnen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Det är svårt att förstå det stora antalet modeller av elektriska ugnar som tillverkas av olika tillverkare. För att hjälpa till med valet kommer vi att fokusera på produkter som särskilt noterades av användare.

Simfer B 6109 TERB

Glänsande turkisk modell med mörkt glas, vars bredd är 60 cm. Den har nio driftsätt, en katalytisk rengöringsmetod och en timer. Trippelglasfönster skyddar användare från brännskador. Utrustad med flera brickor och ett ställ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Longran FO4560-WH

Kompakt italiensk ugn 45 cm bred. Har sex arbetslägen, pekprogrammering, temperaturindikator. Ugnen gör det möjligt att laga två rätter samtidigt. Utrustad med grillfunktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gefest DA 622-02 B

Vitrysk modell gjord av vitt glas med elektronisk kontroll och åtta driftslägen. Utrustad med en grillfunktion, har en grill med spett, en spett, som roterar en liten motor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer en obyggd ugn måste du vara uppmärksam på ett antal tekniska egenskaper hos modellerna: effekt, storlek, säkerhet, rengöringsegenskaper, funktionalitet.

Kraft

Om den är stor (upp till 4 kW) kommer ugnen att kunna värmas upp aktivt. Men samtidigt behöver du förstärkta ledningar. Lösningen blir att köpa en ugn i klass A med ökad energieffektivitet. Den kombinerar hög effektivitet med låg strömförbrukning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

För en fristående ugn bör du hitta en plats i köket innan du går till affären. Den kan placeras på en öppen skåphylla eller användas som skrivbord. I vilket fall som helst är det nödvändigt att mäta ledigt utrymme och välja en modell baserad på de erhållna siffrorna.

Ett litet kök kan behöva en kompakt produkt med en bredd på 45 cm. Trots sin miniatyrstorlek är det utrustat med många funktioner, därför är det dyrare än standardalternativ.

En 60 cm bred ugn anses vara det bästa valet. Stora kakor till tårta bakas enkelt i den, stora portioner kött, fjäderfä och fisk tillagas. Rymliga kök har råd med vitvaror med en bredd på 90 och 110 cm.

Bild
Bild

Funktionalitet

Elektriska ugnar finns som statiska och konvektionsugnar. De som inte har särskilda krav för ugnen, förutom förberedelse av de enklaste rätterna och bakverk, får inte betala för mycket och köpa en statisk apparat. Den har två uppvärmningszoner (topp och botten). Denna modell är ibland utrustad med en grill.

En ugn med konvektionsläge (även varm uppvärmning med fläkt) gör det möjligt att tillaga rätter av en helt annan kvalitet, på vilka en aptitretande gyllene skorpa bildas.

Konvektionsugnar har många funktioner: avfrostning, tillagning av yoghurt, uppvärmning, mikrovågsugn, ångkokare, en speciell sten för pizza och mycket mer.

Med tanke på modeller av elektriska ugnar bestämmer var och en själv vilka funktioner han behöver. Men det bör komma ihåg att ju fler det finns, desto dyrare blir utrustningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rengöringsegenskaper

Tillverkare erbjuder olika typer av ugnsrengöring. Låt oss överväga var och en av dem för att underlätta det optimala valet av modellen.

Katalytisk

Kammarens inre ytor är gjorda av ett poröst material med en oxidationskatalysator. Fett, att få på dem, är splittrat. Efter tillagning kan värdinnan bara torka av resterande sot.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pyrolytiskt

Till skillnad från ugnar med katalytisk rengöringsmetod har modeller med pyrolys en helt slät och hållbar emalj som tål höga temperaturer. Efter tillagning måste du värma upp kammaren till 500 grader så att fettet med matrester brinner ut och faller av väggarna . Det återstår bara att ta bort torra partiklar med en fuktig trasa.

Bild
Bild

Eco Clean

Vid rengöring av ytan på detta sätt värms endast den förorenade väggen, resten av planen värms inte upp. Denna skonsamma metod förlänger ugnens prestanda.

Bild
Bild

Hydrolytisk

Föroreningen mjukas upp med ånga, men då måste den tas bort manuellt.

Bild
Bild

När du väljer ugn bör du vara uppmärksam på inspektionsfönstret på kammardörren. Glaset ska vara laminerat och helst avtagbart för underhåll. Fönstret med en rad blir farligt varmt.

Bättre att välja modeller med teleskopiska styrningar , tack vare vilka brickorna faktiskt rullar ut. Ibland är det tänkt parallell förlängning av flera guider.

En funktion som en timer är kanske inte särskilt viktig, men den kommer att ge sin komfort av matlagningsprocessen.

Genom att sammanfatta all information kan vi dra slutsatsen att det är bättre att välja konvektionsmodeller med ett antal alternativ och en timer . Branschen erbjuder innovativa lösningar som du kan njuta av för ditt eget nöje och inte fastna under det senaste århundradet med statiska elektriska apparater.

Rekommenderad: