Profiler För Glas: Fastspänning För Glaspartier Och U-formade, 4-6 Mm Och 8-10 Mm, 12-20 Mm Och Andra Storlekar, Flexibla Profiler För Att Fästa Glas På Metall Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Profiler För Glas: Fastspänning För Glaspartier Och U-formade, 4-6 Mm Och 8-10 Mm, 12-20 Mm Och Andra Storlekar, Flexibla Profiler För Att Fästa Glas På Metall Och Andra Modeller

Video: Profiler För Glas: Fastspänning För Glaspartier Och U-formade, 4-6 Mm Och 8-10 Mm, 12-20 Mm Och Andra Storlekar, Flexibla Profiler För Att Fästa Glas På Metall Och Andra Modeller
Video: Tuffen Glass fitting | Ozone Glass fitting | dorma Glass fitting | Godrej glass fitting | price 2020 2024, April
Profiler För Glas: Fastspänning För Glaspartier Och U-formade, 4-6 Mm Och 8-10 Mm, 12-20 Mm Och Andra Storlekar, Flexibla Profiler För Att Fästa Glas På Metall Och Andra Modeller
Profiler För Glas: Fastspänning För Glaspartier Och U-formade, 4-6 Mm Och 8-10 Mm, 12-20 Mm Och Andra Storlekar, Flexibla Profiler För Att Fästa Glas På Metall Och Andra Modeller
Anonim

Moderna interiörer innehåller många glaspartitioner och element. Konstruktörerna bestämde sig för att använda glasstrukturer för att fördela det befintliga rummet så funktionellt som möjligt. Det är vanligt att använda speciella profiler för inramning och fixering av glasskivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

allmän beskrivning

Glasprofiler finns vanligtvis i standardstorlekar och utföranden. På basen (oftast är det metall) finns hål där klämmorna är fästa. De ligger på ett visst avstånd. Profilen innehåller också klämlist för fästelement och dekorativa snäpplock.

Designen innebär närvaron av en styrstång och en klämplatta . På grund av dem kan glaset fixeras mycket säkert. Dekorativa profilöverdrag är vanligtvis slipade, polerade eller anodiserade.

Det bör noteras att profiler kan poleras (med en blank yta) och opolerad (med en matt yta). Vanligtvis är klämprofilerna också utrustade med packningar av gummi eller silikon.

Bild
Bild
Bild
Bild

De behövs för att ta bort de resulterande luckorna. En obligatorisk del av profilen är också skruvar med en gängad plugg och ändlock för att ge ett komplett utseende till hela strukturen.

Glasskivornas dimensioner bestämmer beslagets parametrar . För installation av de flesta glasögon är en standardprofilhöjd på 4 cm lämplig, men det finns alternativ med en stor höjd, avsedd för stora glasskivor.

För glasinteriörpartitioner kan du välja en profil från vilket material som helst, inklusive silikon eller plast. Men för fasader är aluminiumalternativet bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana profiler är lättare, är resistenta mot korrosion och låga temperaturer och är lätta att bearbeta. Det är oönskat att använda aluminiumprofiler nära elektrisk utrustning, eftersom de är utmärkta strömledare.

Profilen är nödvändig för att glasstrukturen ska göra den mer stel och pålitlig . De kan variera beroende på användning, design och stil.

Översikt av arter

För att glaspartitioner ska glädjas är det viktigt att välja rätt typ, liksom typ av profil. Efter typ kan mönster skilja sig åt i:

  • övre;
  • lägre;
  • efterbehandling;
  • slutet.

Ramprofilen har blivit mycket utbredd, eftersom den används som möbel, fasad, stöd. Alternativet för anslutning eller tätning används oftast för skjutdörrar eller omklädningsrum. När det gäller typerna av de mest använda profilerna finns det flera huvudalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

U-formad

De är de enklaste av alla kända. Strukturen består av två profiler med olika dimensioner. Som regel fästs en mindre (nedre) på golvet, och en större (övre) fästs i taket. Ett specialmaterial används för tätning på båda sidor. Oftast används gummitätningar som säkerställer tillförlitlig fixering av glaset och minskar friktionen mellan arket och profilen.

Bild
Bild

U-formen kännetecknas av ökad styvhet, tillförlitlighet, hållbarhet och bekväm användning . Sådana strukturer kan placeras runt glasskivans omkrets för att skydda den så bra som möjligt från olika mekaniska skador. Lämplig för att fästa glaspåsar på väggen.

Punkt

De består av två linjaler som ligger vid kanterna, anslutna med en stav. Installation av denna typ av profil innebär att man gör hål. Plastelement sätts sedan in i dem och fixeras med bultar. För att få den färdiga designen att se mer attraktiv ut används pluggar.

Bild
Bild

Spänning

Utformningen av klämprofilen inkluderar en remsa, fästelement, dekorativa spärrar. Denna typ är universell, och oftast används den för att fixera glasskivan i upprätt läge. Lämplig för montering av skiljeväggarna i golvet eller i taket.

Glaset fixeras tack vare speciella remsor. I vissa fall fästs profilen längs hela banans omkrets för större tillförlitlighet. Strukturen kan användas för både inomhus och utomhus dekoration av byggnaden. Perfekt för bostadsinredning, affärscentra och köpcentra.

Spänningstypen (dockning) av profiler kan skilja sig åt i ett antal parametrar

  • Med tjockleken på glasskivan … Det finns alternativ för både tunna ark på 6 millimeter och massiva på 20 millimeter.
  • På en polerad eller opolerad (matt) yta . Den polerade versionen ser mer estetisk ut, den kan anodiseras.
  • Efter ansökan: inuti byggnaden (icke-eloxerad) och utanför (anodiserad).
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Profiler för glaspartitioner är ofta gjorda av följande material:

  • metall;

  • trä;
  • PVC.

Metallversionen är vanligtvis gjord av rostfritt stål eller aluminium. Dessutom är det senare materialet att föredra. Detta beror på att det är mer pålitligt, har mindre vikt, inte korroderar. Det bör noteras att aluminiumprofilen kan vara fastspänd eller U-formad. Bland fördelarna med aluminium är det också värt att notera enkel bearbetning, slät yta och motståndskraft mot olika skador.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stålprofiler är tyngre än aluminium, men de håller mycket längre. När det gäller pris- och kvalitetsförhållande är denna typ optimal. Man bör dock komma ihåg att de är mindre flexibla än aluminium.

Träprofiler lockar med sitt utseende. För ytterligare skydd mot fukt och damm är trästrukturen täckt med ett lager lack. För närvarande är denna design av glasskivor mycket populär på grund av miljövänlighet. När det gäller livslängden är den i genomsnitt 15 år . Nackdelen med en träprofil är dess höga kostnad.

Plastprofilen liknar designen för plastfönster. Det bör noteras att PVC är giftfritt. De främsta fördelarna med detta material är mångfalden av färger, enkel skötsel och låg kostnad.

En silikonprofil är mycket sällsynt . Det används främst som tätningsmedel. Oftast presenteras som ett transparent alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Profilmåtten beror direkt på tjockleken på glasskivorna. Till exempel, för de tunnaste glasplanen på 6 millimeter, används strukturer med en sektion på 20 x 20 millimeter och 20 x 40 millimeter. Han har vanligtvis 4 spår på varje sida, utformade för att korsa skiljeväggarna . Profilen av denna storlek används för att dela utrymme i zoner, till exempel i stora kontor.

Glas med en tjocklek av 8 millimeter är bättre på att dämpa ljud. För dem används profiler med en något större sektion än för 6 mm ark. Detta beror på att de behöver mer stelhet på grund av deras ökade massa.

Glasplåtar med en tjocklek av 10 millimeter kräver användning av en profil med ett minsta tvärsnitt på 40 x 40 millimeter . Detta alternativ är lämpligt för en enskiktad glaspartition. Om det finns två lager är det värt att välja en storlek på 40 x 80 mm, tre - 40 x 120 mm, fyra - 40 x 160 mm. Sådana strukturer används ofta där det är nödvändigt för att ge bra ljudisolering - på kontor eller i bostadslokaler.

Bild
Bild

För de tjockaste glasskivorna med en tjocklek av 12 millimeter bör en profil väljas med en tvärsnittskant från 5 centimeter . För förpackningar med en kammare kommer tvärsnittet att vara 50 x 100 mm och för förpackningar med tre kammare-50 x 200 mm. Ofta kan sådana massiva strukturer presenteras i olika färger.

Urvalstips

Först och främst, när du väljer en profil, avvisas de av interiörens stil.

Till exempel, för strikta klassiker, kommer svart, liksom neutrala toner, att vara ett utmärkt alternativ. För en informell design kan du använda de flerfärgade profilvyerna. Detta gör att du kan skapa originalkompositioner och samtidigt harmoniskt kombinera dem med rymdens allmänna stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det viktigt att tänka på andra nyanser också. En av de viktigaste är kostnaden för profilen. Till exempel är U-formade typer billigare än klämmor. Det bör dock komma ihåg att det första alternativet är lämpligt för blinda strukturer utan att öppna. Klämprofiler är mer mångsidiga och används inte bara för att installera glaspartitioner utan också för dörrar.

Fästtillbehör förbättras och väljs ständigt beroende på typ och typ av profil. Detta beror på att vissa modeller kan ha begränsningar i användningen.

Bild
Bild

Installation funktioner

Profiler monteras vanligtvis i fabriker med specialutrustning. För att ramarna ska vara av hög kvalitet bör alla delar vara mycket noggrant och noggrant monterade . Samtidigt är det viktigt att övervaka iakttagandet av en vinkel på 45 grader vid trimning av hörnfogar. Om du får några färdigheter kan du installera profilen själv. För att göra detta behöver du hörnfästen, självgängande skruvar och ett lämpligt tätningsmedel.

Vanligtvis installeras glasögonen i profilen vid monteringsstadiet . Ibland kan dock glasskivorna gå sönder och måste bytas ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig punkt när du installerar med dina egna händer är att borra exakta hål i profilen. För detta används en speciell mall som låter dig behålla den önskade lutningsvinkeln i förhållande till borren.

Monteringen sker i en specifik ordning

  • Glasenheten måste installeras i spåret.
  • Efter det, när du använder gummipackningar, försegla den runt hela omkretsen.
  • Installera sedan en glaspärla för att täta och säkra glasenheten. Dessutom är det fortfarande nödvändigt att täta anslutningen.
  • Om glaset är skadat och måste bytas, utförs alla åtgärder i omvänd ordning. Sedan byts glasskivan till en ny.

För att fästa profilen, beroende på materialet från vilket den är gjord, används speciella beslag. Idag presenteras ett brett utbud av delar på marknaden som gör att du kan montera och ansluta ramaggregat, gångjärn, spärrar och andra element. Det är värt att förtydliga att olika produkter kräver egna beslag för anslutning. Naturligtvis finns det universella tillbehör eller alternativa i form av självgängande skruvar eller andra tillgängliga föremål.

Rekommenderad: