Bosch Ugn: Elektriska Inbyggda Ugnar, Specifikationer För HBF554YB0R Och HBF514BW0R, HBF534EB0R Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Bosch Ugn: Elektriska Inbyggda Ugnar, Specifikationer För HBF554YB0R Och HBF514BW0R, HBF534EB0R Och Andra Modeller

Video: Bosch Ugn: Elektriska Inbyggda Ugnar, Specifikationer För HBF554YB0R Och HBF514BW0R, HBF534EB0R Och Andra Modeller
Video: Bosch HBF534 то чего вы не узнаете в магазине 2024, April
Bosch Ugn: Elektriska Inbyggda Ugnar, Specifikationer För HBF554YB0R Och HBF514BW0R, HBF534EB0R Och Andra Modeller
Bosch Ugn: Elektriska Inbyggda Ugnar, Specifikationer För HBF554YB0R Och HBF514BW0R, HBF534EB0R Och Andra Modeller
Anonim

Bosch ugnar kännetecknas av tysk kvalitet, tillförlitlighet och bred funktionalitet. Vilka egenskaper har denna teknik, vilka fördelar och nackdelar olika typer av strukturer har, kommer vi att överväga i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Idag har Bosch ugnar många fina funktioner som skiljer dem från andra tillverkare.

Först och främst är det en rengöringsfunktion. Alla som någonsin har rengjort en ugn manuellt vet hur tröttsamt och tidskrävande det är. De självrengörande funktionerna i Bosch ugnar gör detta problem till ett minne. Det finns mer tid att njuta av matlagning.

Bild
Bild

Under bakning eller ugnsmatning absorberar en speciell beläggning av mikroskopiska keramiska partiklar inuti apparaten fett och matrester. Och förstör dem sedan till följd av oxidation. Det är bara nödvändigt att torka av botten och insidan av glasdörren. Denna beläggning regenereras varje gång du värmer upp ugnen och varar under apparatens hela livscykel.

För att ta bort mer allvarliga avlagringar är det tillräckligt att aktivera EcoClean Direct -rengöringsprogrammet.

När den är aktiverad värms rengöringsfunktionen i Bosch pyrolysugnen upp till 480 ° C och bränner av alla lager av fett eller matrester . Det återstår bara lite aska som enkelt kan tas bort med hushållspapper. Beroende på mängden rester som ackumuleras väljs ett av tre olika rengöringsprogram för pyrolysugnar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och en ny innovation - bakpapper behövs inte längre.

Tack vare de speciella non-stick bakplåtarna behöver du inte använda bakpapper eller smörja formen. Och den kompakta storleken är lämplig för tvätt i diskbänk eller diskmaskin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Bosch erbjuder ett brett utbud av produkter. Ugnar är inget undantag.

Idag finns det tre huvudtyper av ugnar, beroende på typ av placering i köket:

  • fristående ugn - det är enkelt att installera det var som helst, ett vanligt alternativ är att installera ugnen på en lämplig höjd;
  • ugnen är inbyggd i värmeplattan - styrning sker genom spisen;
  • inbyggd ugn - du kan effektivt integrera den i möbler i köket eller i ett annat rum där ugnen ska installeras.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga varje alternativ mer detaljerat.

Fristående ugn

Den fristående ugnen, som namnet antyder, är den mest ekonomiska. Kan placeras var som helst i köket där det finns plats och elektrisk kontakt eller gastillförsel.

Utformningen av dessa ugnar har ett färdigt utseende och en platt baksida. Baksidan är vanligtvis utrustad med en inbyggd värmesköld som skyddar väggen från värme. Denna typ av spis är den billigaste och bekvämaste.

Bild
Bild

Horisontell inbäddning

Dessa modeller har en fantastisk design och ser ut som inbyggda kök, men de är mycket lättare att installera eftersom de helt enkelt glider tillbaka och passar horisontellt i det tillgängliga utrymmet.

De har vanligtvis inte bakväggskydd och kontrollpaneler är placerade på framsidan. Designen är mycket tydligare och mer elegant.

Bild
Bild
Bild
Bild

För vertikal installation

Till skillnad från horisontellt installerade ugnar berör de inte golvet vertikalt, utan placeras på ett skåp eller bänkskiva. Således ser de likadana ut som de som är inbyggda i köksinredningen. Men de är svårare att installera och kräver ofta skräddarsydda skåp.

Vertikala infällda ugnar är inte lika populära som för många år sedan, så marknaden kan erbjuda färre val än tidigare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är dock inte den enda typen av klassificering. Bosch använder olika ugnstekniker beroende på energikälla.

  • Elektrisk ugn - som namnet antyder använder den el när den fungerar. När du köper bör du vara uppmärksam på enhetens energiklass (klass A är den mest effektiva, G är lägsta).
  • Ångugn - låter dig ånga med kontrollerad luftfuktighet. Fungerar vid lägre temperatur och kompletterar en traditionell ugn.
  • Gasugn - Detta är en vanlig typ av spis, som oftast finns i förgasade hem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa modifieringar idag använder den senaste tekniken.

De är naturligtvis mycket dyrare än andra modeller, men de har ett antal fördelar

  • Kombi-ångbåt . Har ett fläkt- och luftutsläppssystem som för värme genom ugnen för snabba och jämna bakverk. Kombiångare bakar mycket snabbare än andra typer av ugnar. Slutresultatet är mycket bättre i konsistens och smak. De använder mindre el. De kostar mer än andra alternativ men föredras av många professionella bagare.
  • Induktionsvärme . Som en kombiugn värms induktionshällarna upp snabbare och sparar tid på matlagning. De använder en elektromagnetisk laddning för att laga mat utan att ens värma ugnens yta, så familjer som är oroliga för deras barns säkerhet kanske vill överväga detta alternativ.

Dessa ugnar kräver speciella kokkärl (allt som lockas av en magnet är bra). Induktionsmodeller är något dyrare, men chansen att bli nöjd med investeringen är mycket stor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

De mest populära modellerna har mycket gemensamt. Alla varianter av de populära Bosch -ugnarna har gemensamma funktioner:

  • alla ugnar är elektriska och oberoende;
  • standardstorlekar 59,5 x 59,4 x 54,8 centimeter;
  • En klass av energiförbrukning;
  • alla modeller är utrustade med en display;
  • konvektor;
  • med grillfunktion;
  • utrustad med ett barnsäkerhetssystem.
Bild
Bild

Men det finns också skillnader. Följande är en översikt över de bästa modellerna.

HBF554YB0R

Några av elementen innehåller rostfritt stål, vilket har en positiv effekt på konstruktionen. Kontrollpanelen är skyddad av ett lås. Den digitala displaytypen skapar en bekväm processkontroll. Värmebehandling har 7 lägen, vilket ger ett brett utbud av matlagningsalternativ. Och ett antal andra fördelar:

  • ugnen är utrustad med halogenbelysning;
  • 3D Hotair-system ger optimal 3-nivå värmebehandling;
  • EcoClean Direct -funktionen används för att rengöra innerväggarna;
  • teleskopiska 2-nivå guider.
Bild
Bild
Bild
Bild

HBF514BW0R

Vacker design. Modern funktionalitet. Infällda knappar.

Bekväm kontroll av enheten via LED -display. En enhetlig bearbetning av de pantsatta produkterna säkerställs av 3D Hotair -systemet. Ugnens speciella beläggning gör rengöringen snabb och enkel.

Bild
Bild
Bild
Bild

HBF534EB0R

Jämn fördelning av värmebehandling tack vare 3D Hotair -funktionen på en gång på tre nivåer. Bekväm LED -display med timer. Automatisk rengöring med EcoClean Direct -metoden. Vridomkopplare.

Bild
Bild
Bild
Bild

HBF514BB0R

Lättheten och enkelheten hos den mekaniska kontrollen är särskilt bekväm för den vuxna generationen. Ugnen värms upp snabbt. Den täta glasdörren skapar minimal värmeförlust. Det finns en funktion av till och med tresidig matlagning. Självrengörande system på grund av en speciell beläggning av den inre ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

HBF534ES0R

Ugnen med en stor kapacitet (66 l) gör att du kan laga mat för ett stort antal gäster. Uppvärmning kan väljas från 8 lägen som passar nästan vilken typ av maträtt som helst. Grillen ger en underbar gyllenbrun skorpa. Smuts kan enkelt rengöras tack vare den speciella bakväggsbeläggningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

HBF554YS0R

Enkel ugnsstyrning. Snygg stil. Bakar rätten jämnt. Tack vare fördröjningstimern startar ugnen automatiskt. Ytan är lätt att rengöra.

Minus - det finns ingen dörrstängare.

Bild
Bild

HBF554YW0R

Snygg design som passar perfekt in i köksuppsättningen. Guiderna på två nivåer skapar en behaglig komfort. Främjar snabbmatberedning. Fördelar värme optimalt över tre nivåer. Lätt att rengöra med EcoClean Direct.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Genom att köpa en spis kan du få ihop båda enheterna. Och detta har sina fördelar. Spisar är billigare än att köpa en separat ugn och kokplattor. Men det finns fördelar med att kombinera en ugn och en spis.

Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer ugn.

Pris

Om du väljer avancerade modeller måste du betala mer. Men detta motiveras av sådana kvalitetsegenskaper som:

  • varaktighet;
  • ytterligare funktioner;
  • stora storlekar;
  • attraktiv design.

Elektriska modeller är i de flesta fall dyrare än gasmodeller. Utöver det första köpet måste installationskostnaderna läggas till.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhet

Vissa ugnar är mer lämpliga för familjer med små barn.

De flesta elvärmare svalnar långsamt, så skyddet lyser rött som en varning tills ugnen svalnar.

Gasmodeller kan vara farliga för otrevliga människor eftersom det finns en öppen låga i hällen. En gasläcka kan vara extremt giftig och brandfarlig.

Om säkerhet är en prioritet är det bättre att använda en elektrisk typ av ugn.

Bild
Bild

Förutom att välja en specifik typ av enhet är det också nödvändigt att bestämma syftet med ugnen, liksom hur ofta den ska användas. Baserat på detta kan du välja de viktigaste driftsparametrarna som påverkar utrustningens kapacitet.

Tillverkare använder en mängd olika metoder för att förbättra säkerheten och skydda mot oavsiktliga brännskador:

  • det kan vara en kallfront (ugnen får inte överstiga 50 ° C);
  • blockering från oavsiktlig inkoppling (du måste ange en tangentkombination för att starta ugnen);
  • ett kylsystem för fodralet, som skyddar mot skador på möbler till följd av höga temperaturer;
  • en strömbrytare som stänger av enheten om den går för länge.
Bild
Bild

En typ

Förutom vanliga universalugnar finns det enheter på marknaden med kompletterande lösningar. En ugn med mikrovågsugn är ett bra exempel på detta. I samma kategori kommer det att finnas modeller med varmluftscirkulation och de så kallade Dual Cook-ugnarna, utrustade med två separata zoner där olika rätter kan tillagas samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Program

Många ugnar har funktioner som gör dem enklare att använda. Detta är digital kontroll (elektriska modeller).

Ugnenas användbarhet beror ofta på automatiska program. Tack vare dem kan vi enkelt justera enhetens driftsparametrar för specifika typer av färdiga måltider.

Bild
Bild

Användarvänligheten

Att ta bort köksredskap, särskilt på äldre modeller, är ganska besvärligt. Förlängning av galler eller lakan kräver stöd med andra sidan, vilket kan vara farligt för mycket varm mat. Därför ersätts allt oftare konventionella styrningar med teleskopiska styrningar, vilket gör att arket kan glida på ett sätt som liknar en öppen låda.

En annan lösning på problemet är specialvagnar . När vagnen och dess innehåll har tagits bort dras de ut, vilket möjliggör snabb och säker åtkomst till mat. De byggda guiderna liknar mycket trapplösningar - istället för trappor finns det speciella strukturer på ugnens väggar, på vilka plattor och galler är installerade. De kräver också lämpliga försiktighetsåtgärder vid borttagning av mat.

Det finns modeller som värms upp väldigt snabbt. Fristående ugnar är enklaste att installera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rengöring av ugnen

Tillägg som gör det enklare att använda och städa kostar extra pengar. Till exempel funktionerna i en självrengörande ugn med pyrolytisk rengöring.

Numera har nya enheter i de flesta fall speciella självrengörande funktioner . Denna process kan implementeras på olika sätt. Ett av de mest populära systemen är den så kallade pyrolysrengöringen (pyrolys) - den består i att värma ugnen till cirka 500 ° C och bränna alla föroreningar. Efter rengöring avlägsnas endast aska.

Katalytisk rengöring är en annan lösning som används av tillverkare. Det fungerar på samma sätt som pyrolytisk rengöring, men i detta fall används speciella katalytiska skär som värms upp till 350 ° C. Nackdelarna är behovet av att byta patroner och mindre noggrann rengöring.

Tillverkare använder också andra metoder som ångrengöring, hydrolys, EcoClean -teknik eller Aqualytic -system. Dessutom finns det modeller täckta med specialmaterial som är lätta att rengöra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

De flesta konsumenter kommer att vara en ganska standard 76 cm ugn.

De som bor i mindre lägenheter och har ett litet kök kanske föredrar ett mindre skåp som passar lätt i köket och inte tar för mycket plats. De som lagar mat föredrar ofta den större typen av denna teknik. Det viktigaste är att det finns tillräckligt med utrymme för installationen.

Storleken är viktig eftersom den påverkar den dagliga komforten. Enhetens storlek och kapacitet beror på två faktorer - först och främst på området i rummet där ugnen ska installeras, liksom på antalet personer som kommer att använda den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standardugnar varierar i bredder på cirka 60 cm, men kompakta och förstorade modeller finns på marknaden. De första är antingen lägre (till exempel 45 cm i höjd) eller smalare. De fungerar utmärkt i små kök där funktionalitet och platsbesparing är viktigast.

När det gäller för stora ugnar är de främst lämpliga för stora och rymliga kök . Sådana modeller gör att du kan laga flera rätter samtidigt och deras bredd kan nå 90 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och hårdvara som stöds

De aktuella enheternas prestanda och användbarhet bestäms till stor del av alla funktioner i allmänhet. Tack vare dem kan du till exempel förbereda utvalda rätter eller påskynda tillagningen.

  • Termoplan - spetsen på enheten är inuti maten för att kontrollera dess temperatur. Efter att de valda värdena har nåtts stängs ugnen av automatiskt.
  • Avfrostning - funktionen tillhandahålls genom att använda en fläkt, på grund av vilken maten tinar längre vid lägre temperaturer (processen är mjukare).
  • Snabb uppvärmning - funktionen låter dig värma ugnen till en viss temperatur under en kort tid.
  • Grill Är ett sätt att värma upp ugnen. Det finns två typer på marknaden: en liten grill för små måltider (som korv eller grytor) och en stor grill som rekommenderas för stora portioner kött.
  • Mikrovågsfunktion - låter dig använda ugnen som en mikrovågsugn, till exempel för att snabbt värma upp mat.
  • Över- och undervärme - låter dig laga de flesta rätterna.
  • ProRoasting Är ett läge som anpassar enhetens funktion för den långsamma typen av tillagning av kött.
  • Automatiska bakprogram - ugnen själv väljer temperatur, gräddningstid och aktiverar värmaren enligt receptet.
  • Konvektion - fördelningen av varm luft genom kammaren, vilket gör att du kan laga mat jämnt på olika nivåer.
  • Bakplåtar och galler - standardutrustning bör bestå av minst ett ark och ett galler. Men det händer också att tillverkare lägger till värmebeständiga rätter eller extra tallrikar till uppsättningen.
  • Anslutningseffekt . På marknaden kan du vanligtvis hitta enheter med en anslutningseffekt på 2 till 5 kW.
  • Dörröppningsmetod . Det finns två typer i butikerna - dörren öppnas (detta är den mest populära och samtidigt den billigaste mekanismen). Och dörren öppnas åt sidan - till vänster eller till höger.
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter av användning

För att göra det bekvämt för dig att använda någon av Bosch -ugnarnas modeller kommer vi att förklara standardmärket. Genom att känna till koderna för modellernas digitala och bokstavsbeteckning kan du bestämma enheternas tekniska egenskaper. Ta Bosch HBF534EB0R -ugnen som ett exempel.

Låt oss analysera dekrypteringen mer i detalj:

  • H är köksskåpets hela storlek;
  • C - kompakt;
  • F - stänga dörrar;
  • "5" - modellen gjordes efter 2014.

Visning av driftlägen:

  • B - standard (grill + temperaturläge + konvektion);
  • S - kombination med dubbelpanna;
  • R - det finns en ångbehandlingsfunktion;
  • M - ultrahöga frekvenser (UHF);
  • N - dubbelpanna + mikrovågsugn.

Rengöringsinformation för stekrum:

  • "3" - katalytisk självrengöring av bakväggen;
  • "5" - katalytisk beläggning av bak- och sidoväggarna;
  • "7" - självrensande genom pyrolys.

Visar typ av kontroll och antal program:

  • "3" - pekskärm + 10 program;
  • "4" - en skonsam tillagningsmetod och uppvärmning av rätter har lagts till i ovanstående program;
  • "5" - kompletterat med ett dussin fler program och Auto Pilot -funktionen;
  • "6" - 3 displayer och Assist -programmet, som automatiskt avgör hur den angivna maträtten tillagas.
Bild
Bild

Ytterligare funktioner:

  • B - standardutrustning;
  • T - teleskopiska styrningar på 3 nivåer;
  • N - teleskopiska guider på första våningen;
  • E - PerfectBake -sensor;
  • R - kombination av N + E;
  • L - teleskopiska styrningar på 2 nivåer + "temperatursond" -analysator + Perfect Bake;
  • X - N med pyrolytisk självrengöring;
  • H - guider på två nivåer med teleskopStop -läge;
  • D - "temperatursond" med 3 mätkontakter.

Färg:

  • S - material i rostfritt stål;
  • B - svart;
  • W - vit.

I vårt exempel får vi informationen: ett skåp i full storlek, standardtyp, inklusive grill-, temperatur- och konvektionsfunktioner. Modell tillverkad efter 2014. Katalytisk självrengöring av bakväggen. Styrs av en pekskärm. Innehåller 10 program med en skonsam tillagningsmetod och uppvärmning av maten. Svart färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje enhet har en bruksanvisning som vanligtvis innehåller huvudblocken:

  • säkerhetsåtgärder (redan angivna ovan);
  • ansluta enheten;
  • förberedelse och inkludering;
  • ytterligare funktioner;
  • underhåll av utrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att överlåta anslutningen av kaminen till specialister, särskilt om det är en gasspis. På elektriska modeller måste ugnshuset jordas. Det får inte finnas brandfarliga föremål inuti ugnen.

Ugnarnas funktion kommer att variera beroende på modell. Men i allmänhet, efter att ha läst motsvarande instruktioner, är det ganska enkelt att slå på och använda Bosch -enheter.

Den tyska tillverkarens främsta fördel är kvalitet, hållbarhet och enkel kontroll av hushållsapparater, upp till full automatisering av processen.

Rekommenderad: