Perforerade Profiler: Montering Av Perforerad Profil 2 M Lång Och Andra Storlekar, L- Och U-formade Galvaniserade Profiler, Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Perforerade Profiler: Montering Av Perforerad Profil 2 M Lång Och Andra Storlekar, L- Och U-formade Galvaniserade Profiler, Andra Typer

Video: Perforerade Profiler: Montering Av Perforerad Profil 2 M Lång Och Andra Storlekar, L- Och U-formade Galvaniserade Profiler, Andra Typer
Video: ABCs of Structural Steel - Part 3: Channels | Metal Supermarkets 2024, April
Perforerade Profiler: Montering Av Perforerad Profil 2 M Lång Och Andra Storlekar, L- Och U-formade Galvaniserade Profiler, Andra Typer
Perforerade Profiler: Montering Av Perforerad Profil 2 M Lång Och Andra Storlekar, L- Och U-formade Galvaniserade Profiler, Andra Typer
Anonim

Perforerade monteringsprofiler är populära anslutningselement i konstruktionsstrukturer. Från materialet i den här artikeln lär du dig vad de är, vilka fördelar och nackdelar de har, var de används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Perforerade monteringsprofiler är strukturer för att fästa metallelement med perforeringar längs hela längden. De har många fördelar. Till exempel:

  • de kan upprepade gånger böjas och böjas utan rädsla för brott;
  • de är lätta att anpassa till konstruktionernas specifika dimensioner;
  • de är praktiska, lätta, avsedda för långtidsförvaring;
  • de är inerta mot yttre atmosfäriska påverkan (inklusive rost, fukt);
  • de behöver inte svetsas och är fästa på konventionella ankarbultar;
  • de är resistenta mot kemiska föreningar;
  • produkterna kännetecknas av lågt pris och enkel installation.
Bild
Bild

På grund av det ökade motståndet mot fukt används den perforerade profilen i rum med hög luftfuktighet . Det går inte sönder eller deformeras under drift, det anses vara ett universellt byggmaterial. Brandsäker, ofarlig för människor och miljö, varierande i hålstorlekar.

Bild
Bild

Den perforerade monteringsprofilen är hållbar. Förstärkta strukturer kan tillverkas i olika standardstorlekar . Byggmaterialet är lämpligt för konstruktion av byggnader för bostäder, kommersiella, industriella ändamål. Det hjälper till att minska arbetskostnaderna.

Bild
Bild

Tack vare honom är det möjligt att bygga metallkonstruktioner för att fixera kabelledningar, rör samt olika elektriska enheter till dem. Användningen av en profil ökar bärförmågan hos de konstruktioner som uppförs. Det minskar belastningen på väggplattorna såväl som basen på grund av dess låga vikt.

Den perforerade profilen (travers) förutsätter att den fästs direkt på väggen (taket) eller på ställen (konsoler) . Det kan inte bara vara ett lager, utan också ett extra konstruktionselement. Perforering gör det enkelt att fästa bultar när som helst i profilen. Det kan ha olika geometriska former och storlekar. Den kan placeras på alla sidor av profilen eller bara på basen.

Bild
Bild

Dess genomsnittliga livslängd är cirka 15 år. På grund av detta utesluts för tidig reparation av fästelement på platserna för installation av tekniska system. Beroende på vilken typ av material som används kan dock livslängden förkortas.

Bild
Bild

Dessutom är vissa typer av material för tunna. När du arbetar med dem måste du böja tassarna manuellt, vilket inte är särskilt jämnt. Detta komplicerar arbetet, en sådan profil är inte lämplig för installation. Konstruktioner med en minsta tjocklek kan deformeras under viktbelastning.

Bild
Bild

Trots reklamen säljs modeller med lågkvalitetsbeklädnad . När tillverkare sparar på zinkskiktet minskar produkternas livslängd och risken för profilkorrosion ökar. Därför måste du köpa den uteslutande från en pålitlig leverantör, annars sparas inte de deklarerade fördelarna.

Typen av belastning på produkterna är också annorlunda. Till exempel, bara den perforerade profilen av C-typen tål den största av dem . Alla produkter som säljs skapas inte lika. Några av dem är av dålig kvalitet och därför ömtåliga. Bra material är dyrare än enkla alternativ.

Bild
Bild

Översikt över arter

Perforerade monteringsprofiler kan klassificeras enligt olika kriterier, till exempel: sektionstyp, storlek, typ av material som används i produktionen, typ av skyddande beläggning.

Efter materialtyp

Olika råvaror används vid tillverkning av perforerade profiler. Beroende på dess typ varierar styrkan och de operativa egenskaperna hos modifieringarna. Till exempel, alternativ från galvaniserat stål, brons, aluminium kännetecknas av slitstyrka, motståndskraft mot yttre negativa faktorer.

Bild
Bild

Metallprofilen (stål, aluminium, järn) med hål är mer efterfrågad bland den inhemska köparen. Förstärkt ledningsmaterial för metallkonstruktioner är mer hållbart . Beroende på typ av applicering av skyddsbeläggningen kan varmförzinkning, målning, galvanisering, rostfritt stål eller annan skyddsmetod användas.

Bild
Bild

Efter sektionstyp

Tvärsnittsgeometrin för den perforerade traversen kan variera. Den bestämmer dess styrkaegenskaper och typ av användning.

C-formad

Sådana profiler liknar i sektionstyp bokstaven "C". Tack vare de förstyvande revbenen har de hög hållfasthet med låg vikt, är motståndskraftiga mot nötning, kan ha perforeringar på alla eller 2 sidor, bara basen. De kan användas för gipsskivkonstruktioner, vilket gör det möjligt att konstruera alla dekorativa och arkitektoniska föremål.

Bild
Bild

L-formad

Denna profil tillhör den klassiska vinkelvisningen. Det köps för konstruktion av hyllor, ramar, metallkonstruktioner, läggningskabel, ventilationssystem. Detta är den råvara som elementen i olika fasadsystem är fastsatta med . Profilen är stål och aluminium. Den produceras på rullformnings- och bockningsmaskiner.

Bild
Bild

U-formad

Kanalen används som en guide eller som ett självständigt element i byggandet av byggnader. Tack vare honom är det möjligt att undvika kolossala belastningar på byggnadsstrukturer. De placeras vertikalt och horisontellt, gjorda av stål med en tjocklek på mer än 2 mm.

Bild
Bild

L-formad

Den L-formade perforerade profilen används för att förstärka dörr- och fönsteröppningar. De stärker backarna, med dess hjälp monterar de färdigbyggda strukturer. Den används vid installation av gipsskivor.

Bild
Bild

Det är faktiskt samma L-formade profiler, belagda med ett zinkskikt eller målade med pulverfärg.

Z-formad

Z -profilen används i stor utsträckning vid montering av stålkonstruktioner. Det är en nödvändig råvara för konstruktion av lister i sluttande takkonstruktioner. En perforerad profil av denna typ används vid arrangemang av tak med ytterligare en kapell på olika strukturer . Den har en oval perforering på två sidor, vilket förenklar installationsarbetet.

Bild
Bild

Omega -profil

Det kallas också en hatt. Med sin hjälp görs svarvning av fasad och tak. Tack vare formen får utrymmet under taket extra ventilation.

Bild
Bild

Dimensioner

Nyckelegenskaperna hos en perforerad profil är tillverkningsmaterialet, liksom parametrarna längd, bredd, höjd, tjocklek. Vilken typ av last som en viss produkttyp tål beror på dem. En typisk piska har en längd på 2 till 6 m, medan löpstorleken anses vara en monteringsskena med en längd av 2 m.

Bild
Bild

Profilens tjocklek kan variera från 0,1 till 0,4 cm. Beroende på produkternas form kan parametrarna vara 30x30x30x2000x2, 30x30x2, 6000x900, 80x42x500 mm. Enligt GOST kan sektionen vara 40x40, 30x30 mm . Samtidigt finns det också icke-standardalternativ som säljs med parametrarna 40x38, 40x20, 30x20, 27x18, 28x30, 41x41, 41x21 mm.

Bild
Bild

Bredden på produkterna kan variera från 30 till 80 mm, höjden - från 20 till 50 mm. I andra modifieringar når höjden 15 cm.

Bild
Bild

Dessutom är företagen redo att tillverka produkter för enskilda beställningar. Samtidigt utförs produktionen i enlighet med kraven i GOST.

Populära tillverkare

Olika ledande företag är involverade i tillverkningen av perforerade monteringsprofiler. Av dessa är det värt att notera flera märken som efterfrågas av en inhemsk köpare.

  • Sormat är en finsk tillverkare med en ledande position inom tillverkning av fästelement.
  • LLC Stillline är en inhemsk leverantör av perforerade profiler av vinkel- eller fyrtyp av galvaniserat stål och aluminium.
  • LLC "Kabelrost" är ett ryskt varumärke som tillverkar perforerade profiler av stålplåt.
  • "Crepemetiz" är en inhemsk tillverkare av perforerade monteringsprofiler i olika konfigurationer (L-, U-, Z-formade).
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, produkterna från företagen DKC, HILTI, IEK, Ostec (PP100) är värda uppmärksamhet . DKC förser marknaden med produkter med ett utvecklat installationssystem som används i många branscher. HILTI tillverkar profilsystem med en speciell design, tack vare vilken det är möjligt att påskynda pålitlig installation av fasadsystem.

IEK tillverkar elektrisk utrustning som används för att utrusta konstruktion, energi, industri, transport och andra anläggningar. OSTEC tillhandahåller profiler för arrangemang av kabelnät. Bland andra företag kan vi också nämna produkterna från varumärket ASD-Electric.

Bild
Bild

Ansökningar

Den perforerade profilen har hittat tillämpning i olika fält. Den viktigaste är konstruktion. Du kan till exempel inte klara dig utan det:

  • läggning av kabelvägar, ventilation och luftkonditionering, belysningssystem (utomhus och inomhus);
  • konstruktion av byggnadsfasader;
  • förberedelse av basen för plattorna;
  • byggande av lager och hangarer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den perforerade profilen används för installation av gips, tillverkning av hyllkonstruktioner för olika ändamål, den köps för installation av PVC -fönster . En galvaniserad profil med perforering används för att lägga teknisk kommunikation (ventilation, vattenförsörjning, strömförsörjning, luftkonditionering).

Bild
Bild

Den tas för beklädnad, strukturer stärks med den . Det har funnits tillämpning vid tillverkning av möbler, det används för hushållsbehov (till exempel för installation av växthusstrukturer eller hyllor). I det här fallet kan hålen inte bara vara enkla utan också dubbla.

Bild
Bild

Den perforerade kanalen kan användas mycket när man lägger kablar och installerar en belysningsenhet. Sådant material används i hushålls- och industriområden. Förutom konstruktion används den inom konstruktion, maskinteknik och gruvindustrin.

Med dess hjälp skapas dekorativa dekorativa paneler och ventilationskanaler. Den används för väggdekoration av lokaler, källare. Varianter med en icke-standardiserad sektion används för myggnät, sträcktak, reklam.

Bild
Bild

Vissa typer används vid arrangemang av växthus, garage . Ändringsparametrar väljs beroende på syftet med profilen. Samtidigt kan storlekarna på strukturer variera från minimal till skrymmande. Lasten kan vara lätt, medel, hög. Modeller kan vara lika och ojämlika.

Rekommenderad: