Ugnar Gorenje (43 Bilder): Egenskaper Hos Modellerna BO 635E11 BK-2, BO635E20B Och BO635E20X, Egenskaper Hos Elektriska Och Gasvarianter. Vilka Lägen Finns Och Hur Man Slår På Ugne

Innehållsförteckning:

Video: Ugnar Gorenje (43 Bilder): Egenskaper Hos Modellerna BO 635E11 BK-2, BO635E20B Och BO635E20X, Egenskaper Hos Elektriska Och Gasvarianter. Vilka Lägen Finns Och Hur Man Slår På Ugne

Video: Ugnar Gorenje (43 Bilder): Egenskaper Hos Modellerna BO 635E11 BK-2, BO635E20B Och BO635E20X, Egenskaper Hos Elektriska Och Gasvarianter. Vilka Lägen Finns Och Hur Man Slår På Ugne
Video: Gorenje BO658A31BG Ugn 2024, April
Ugnar Gorenje (43 Bilder): Egenskaper Hos Modellerna BO 635E11 BK-2, BO635E20B Och BO635E20X, Egenskaper Hos Elektriska Och Gasvarianter. Vilka Lägen Finns Och Hur Man Slår På Ugne
Ugnar Gorenje (43 Bilder): Egenskaper Hos Modellerna BO 635E11 BK-2, BO635E20B Och BO635E20X, Egenskaper Hos Elektriska Och Gasvarianter. Vilka Lägen Finns Och Hur Man Slår På Ugne
Anonim

Idag intar Gorenje-företaget en ledande position bland världens varumärken som tillverkar inbyggda hushållsapparater. Den mest populära köksutrustningen är ugnar. Varje enskild modell har sina egna särdrag och har praktisk användning av hela volymen. Gorenje ugnar är en riktig hjälpare för alla hemmafruar.

Bild
Bild

Tekniska funktioner

Under sin långa historia har Gorenje utvecklat och tillverkat ett ganska stort antal stora och små hushållsapparater, bland vilka inbyggda ugnar är mycket populära. Efter att ha övervägt varje enskild ugnsmodell kan du se de allmänna egenskaperna hos de enheter som är så viktiga för den presenterade tekniken.

  • Den speciella konfigurationen ger en unik position för värmeelementen, som är jämnt fördelade över hela ugnens inre yta och gör att du kan laga goda och hälsosamma måltider. Och allt tack vare den identiska cirkulationen av den heta strömmen från alla sidor av ugnen, som är jämnt fördelad över enhetens område och tränger in i alla livsmedel, på grund av vilket samma kött visar sig vara mjukt och saftigt.
  • De övre värmeelementen är utvecklade enligt en speciell teknik och har en position på flera nivåer, varför de tillagade rätterna bakas jämnt.
  • En professionell grill är en mycket attraktiv funktion. Varje enskilt värmeelement når den inställda temperaturen på cirka 2 minuter. Tack vare denna hastighet behöver du inte slå på ugnen i förväg så att den erforderliga lufttemperaturen fastställs inuti.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Det huvudsakliga kännetecknet mellan ugnar är hur de är anslutna. Gasugnen är utrustad med en speciell brännare, som är värmekällan. Elektriska modeller har värmeelement i hela ugnen. Den elektriska enheten är ganska bekväm, eftersom när den önskade temperaturen är inställd, värms det inre utrymmet på några minuter. Gasmodellen kräver viss väntetid för att uppnå önskad uppvärmning. Det efterföljande arbetsflödet för båda sorterna är identiskt. Rätterna tillagas jämnt, utan att brinna, och allt tack vare det enorma antalet extra utrustning för design av ugnar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller och sorter

Idag presenteras Gorenje -ugnar i flera stilistiska varianter, bland vilka det finns "Ora Ito", "Enkelhet", "Pininfarina", liksom "Retro" och "Classic " … Varje individuell stil har sitt eget specifika utseende. Till exempel designen av en ugn " Pininfarina ", som är den yngsta av hela listan, påminner mer om den klassiska sammansättningen av hushållsapparater. Denna oberoende modell är färdig i svart och är i perfekt harmoni med alla köksdesigner. En serie ugnar " Enkelhet " tillverkas endast i elektrisk version.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det följer av detta att varje enskild serie är redo att erbjuda konsumenten speciella egenskaper, inte bara utseendet, utan också den interna utrustningen, liksom de funktioner som är inbyggda i systemet.

Gorenje BO 635E11 BK-2

Den presenterade modellen av ugnen har ett stort antal fördelar. Till exempel en permanent och slät emaljbeläggning på enhetens insida. Det höghållfasta materialet kommer att klara de högsta temperaturnivåerna. Systemet är utrustat med ett pyrolytiskt rengöringssystem, som gör att det kan tränga igenom alla böjlinjer och ta bort den resulterande kontaminationen. Enhetens funktion är ganska tyst . Ugnsluckan har genomgått en viss modernisering och öppnas nu smidigt utan att behöva använda fysisk kraft. Ugnens användbara volym är 65 liter, vilket är mycket bekvämt för att förbereda måltider för en stor familj. Tillagningen kan övervakas av ugnens inre belysning. Med airfryer kan du skapa en krispig skorpa på den förberedda godbiten. Med tanke på enheten ur teknisk synvinkel bör det noteras att kontrollen är mekanisk, ergonomiska släta omkopplare är ansvariga för att ändra effekten. Och ändringen av programmet och funktionerna sker på pekskärmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gorenje BO635E20B

Ganska enkel och ändå multifunktionell modell av en inbyggd elektrisk ugn. Enheten kan placeras på valfri plats i köket och därigenom rationellt organisera den gemensamma arbetsytan. Den presenterade modellen har 9 tillagningslägen som gör att du kan skämma bort hela familjen med en mängd olika kulinariska mästerverk. Ugnssystemet har en värmefunktion. Enhetens speciella arkitektur är utrustad med hållbara glasdörrar som kan hålla maximal temperatur inne i ugnen . Enheten är också utrustad med en stark bakgrundsbelysning som gör att du kan styra hela tillagningsprocessen utan att ständigt öppna. Det bör noteras att kontrollen av enheten är beröringskänslig, vilket är mycket bekvämt i den moderna världen. Ugnens användbara volym är 65 liter, så att du kan mata en stor familj.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gorenje BO635E20X

Denna modell av den inbyggda ugnen kommer utan tvekan att bli en riktig assistent i köket. En viktig egenskap hos enheten är dess energieffektivitetsklass, som avsevärt kan minska elkostnaderna. 65 liter total volym gör att du kan laga en mängd läckra måltider för hela familjen. Ugnens system är utrustat med en speciell välvd form som gör att varm luft enkelt kan röra sig över hela ytan på enheten, vilket omsluter maten som ska tillagas jämnt. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt den uppdaterade utformningen av gångjärnet på dörren, på grund av vilken ugnen började stänga smidigt och tyst. Enhetens inre yta är tillverkad av höghållfast emalj, som fritt tål höga temperaturer . En speciell rengöringsprocess låter dig bränna olika typer av föroreningar på den inre ytan, samt bli av med eventuella mikroorganismer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gorenje BO 635E20 W

Denna modell av ugnen är inbyggd, perfekt för ägare av små lägenheter. Designen av själva ugnen modellerades efter en vedeldad spis. Den inre delen av enheten är gjord i en rundad form, på grund av vilken varm luft rör sig fritt över hela ytan , omsluter maten som ska tillagas jämnt. Den inre ytan är tillverkad av tålig emalj. Dessutom har ugnssystemet Aquaclean-funktionen, vilket bidrar till högkvalitativ rengöring av den inre ytan. Den djupa ugnen låter dig förbereda många läckra måltider för en stor familj. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt det uppdaterade gångjärnssystemet för ugnsluckor. Bara en lätt beröring och ugnen öppnar smidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha bekantat sig med funktionerna och funktionerna i Gorenje-ugnar kommer varje hemmafru att vilja byta ut sin vanliga spis mot detta mästerverk av inbyggda apparater.

Elektrisk

Denna typ av ugn är indelad i oberoende och inbyggda modeller. Oberoende modeller liknar i allmänhet en vanlig häll, eftersom de har en häll utrustad med vridomkopplare på ytan. Men inbyggda elektriska ugnar är utrustade med stor funktionalitet och har ett tillräckligt antal positiva recensioner. De är idealiska för små lägenheter. På grund av sin kompakta storlek och attraktiva utseende är enheten harmoniskt placerad på valfri plats som är bekväm för värdinnan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gas

Denna variation av ugnar liknar i alla dess egenskaper elektriska modifieringar. Inbyggda och fristående modeller presenteras också efter konsumentens val. Gasenheter väljs huvudsakligen för lägenheter och hus utrustade med en gasledning, vilket gör det möjligt att avsevärt spara på el . Naturligtvis finns det vissa risker med en konventionell gasspis. I allmänhet skiljer sig kärnan och principen för dess drift inte från dess elektriska motsvarighet, med den enda skillnaden att gasugnen värms upp lite längre än de elektriska modellerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvud urvalskriterier

Det stora utbudet av Gorenje -ugnar kan förvirra alla kunder. Det är därför, innan du handlar, bör du bestämma dig för de viktigaste funktionerna som denna teknik ska ha, och vid köp, var noga med flera grundläggande kriterier, tack vare vilka du kommer att kunna välja och köpa den mest lämpliga modellen. En viktig faktor är enhetens vikt. Hur mycket enheten ska väga maximalt anges i passet på köksuppsättningen.

Bild
Bild

Funktionalitet och syfte

Huvudfunktionen som oberoende ugnar värderas för är deras praktiska egenskaper. Det är därför du bör ägna stor uppmärksamhet åt enhetens tekniska egenskaper.

  • Den optimala temperaturen för matlagning är 240 grader. Det finns variationer av ugnar med högre temperaturvärde, men i princip är det inte nödvändigt.
  • Rengöringssystem. Ugnarna är utrustade med ett inbyggt rengöringssystem. Detta kan vara ånga eller katalytisk rengöring, som anses vara mycket effektiv och påverkar enhetens kostnad.
  • I beläggningen av ugnskammaren används emalj huvudsakligen. Detta material är mycket lätt att rengöra.
  • Enhetens multifunktionalitet uppfyller inte alltid kraven. Många modeller är utrustade med en enorm lista över funktioner som sällan används, till exempel mikrovågsfunktionen, eftersom det är mycket lättare att använda en mikrovågsugn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lägen

För daglig användning av ugnen är det tillräckligt att enheten har tre uppvärmningslägen. Först kommer grill och konvektion till nytta. För det andra avfrostning. Ugnar har unika tilläggsfunktioner som är oumbärliga:

  • autoprogram där matlagningsrecept redan finns;
  • torkprodukter;
  • möjligheten att göra yoghurt, vilket är mycket uppskattat av småbarnsföräldrar;
  • mekaniskt lås, på grund av vilket säkerheten under drift ökar;
  • ett speciellt system som låter dig smidigt öppna skåpdörrarna;
  • utrustad med en kärntemperaturprob, vilket bidrar till högkvalitativ tillagning av en hel köttbit.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrollera

Moderna modeller av ugnar är utrustade med touchkontroller, tack vare vilket det är mycket bekvämt och enkelt att ställa in temperaturen, ställa in vissa funktioner och displayinställningar. Men förutom de nyskapade sensorerna finns det modeller med elektromekanisk styrning. De är inget krångel och är mycket bekanta för de flesta. Dessutom är det mekaniska styrsystemet fritt att tolerera plötsliga temperaturförändringar och är också lugnt om strömavbrott.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning

Varje modell av Gorenje -ugnen har en standarduppsättning - det här är två bakplåtar, en grund för bakning av bakverk och den andra djup, så att du kan skapa extraordinära rätter för en stor familj. Gallret är ett extra element. Det mesta av modellserien inkluderar teleskopiska styrningar. Vid fel i ugnen måste reservdelar köpas separat, eftersom de inte ingår i satsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Ett viktigt kriterium när du väljer ugn är storleken på apparaten och dess utseende. För att göra detta måste du mäta utrymmet i kökssatsen för installation av enheten. Men ugnens volym bör övervägas utifrån antalet människor som bor. För en stor familj är 60 liters ugnar idealiska . När det gäller design närmade sig Gorenje mycket försiktigt. Hon är redo att erbjuda enheter i vita och svarta färger, samt beige, vilket anses vara en klassiker. Förutom standardvarianterna finns det modeller i vintage- och retrostil, där varenda metalldetalj presenteras i ett gammalt shabby -utseende. Förresten kombineras sådana modifieringar idealiskt med kök i lantlig stil eller i Provence -stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av installation och anslutning

Efter att du har köpt den ugnsmodell du gillar måste enheten installeras och anslutas. I allmänhet är installationen av enheten inte svår, men för en installation av hög kvalitet är det bäst att kontakta erfarna specialister. Om du har erfarenhet av att installera sådana hushållsapparater kan du göra installationen själv. Men bara en servicemedarbetare som har tillstånd för denna typ av aktivitet bör ansluta enheten till gasröret.

Bild
Bild

Modifieringen av gasugnen installeras på den avsedda platsen för köksuppsättningen , varefter den är ansluten till det centrala gassystemet. För detta används en standardslang som leder från gasröret till munstycket på den installerade enheten. Därefter fixeras anslutningsmaterialet tätt på anslutningspunkterna och en kontroll utförs. Den elektriska modifieringen av ugnen kräver utan problem jordning, som huvudsakligen är utrustad med ett kök i förväg, för att inte orsaka problem och olägenheter vid installation av köpt utrustning. Anslutningen görs direkt till uttaget.

Bild
Bild

Efter att ha utfört installationsarbetet gör befälhavaren som installerar enheten speciella anteckningar i serviceboken. Vid eventuella fel är det nödvändigt att kontakta just detta företag.

Användarmanual

Varje individuell modifiering av ugnen är utrustad med en individuell bruksanvisning. Du kan slå på den elektriska modellen genom att lätt trycka på pekskärmen. Temperaturen är också inställd, nödvändiga tillagningslägen är påslagna. Om det finns små barn i huset rekommenderar vi att du använder barnlåsfunktionen. Och för att inaktivera det behöver du bara låsa upp panelen.

Bild
Bild

Gasmodeller, oavsett typ av inkludering, väcker praktiskt taget inga operativa frågor. Gasbrännaren är ansluten med elektrisk tändning. Temperaturen i skåpet stiger gradvis. När gasen slås på utlöses ett skyddssystem som, om elden av misstag dör ut, automatiskt avbryter tillförseln av blått bränsle.

I båda fallen måste den första starten göras vid tomgång. Med enkla ord, efter att du installerat ugnen, torka av den med en fuktig trasa, vänta på att den inre ytan torkar och slå sedan på enheten i några minuter. Ställ samtidigt in minsta uppvärmningstemperatur med en efterföljande ökning till max. Temperaturen måste ökas smidigt, lägg till 10 eller 15 grader, inte mer. Efter att ha nått maximal temperatur bör ugnen fungera i flera minuter och sedan stänga av enheten i ordning på minskande värmeuppvärmning. Tack vare detta förfarande kan du med den första lanseringen bestämma enhetens kvalitet ., dess uppvärmningskapacitet och identifiera eventuella fabriksfel. Efter att ugnen har svalnat helt efter den första uppstarten är det på modet att börja använda enheten med full styrka.

Bild
Bild

Subtiliteter i vården

Det är ingen hemlighet att varje hemmafru försöker hålla köksytan ren och städad, men detta gäller inte bara utseendet på apparater och hushållsapparater, utan också deras inre utrymme. Enligt bruksanvisningen måste ugnen torkas ren efter varje tillagningsprocess ., tack vare vilket det blir möjligt att undvika torkning av kvarvarande fett, vilket då är mycket svårt att ta bort. Naturligtvis finns det ytterligare rengöringsfunktioner i ugnssystemet, men ångrengöringssystemet väcker mer förtroende hos många hemmafruar, varefter det räcker med att bara torka av insidan med en torr handduk. Det är värt att notera att ugnens inbyggda rengöringsfunktioner eliminerar inte bara fettet i maten som lagas, utan också den obehagliga lukten.

Bild
Bild

Hittills har ett speciellt tvättmedel utvecklats som gör att du kan rengöra ugnens insida från alla typer av föroreningar. Som en extra vård kan du köpa speciella tabletter som absorberar den kvarvarande aromen från den tillagade maten efter att ha tagit den ur ugnen.

Rekommenderad: