Electrolux Ugn (39 Bilder): Valet Av En Elektrisk Och Gas Inbyggd Ugn, Egenskaperna Hos EZB52430AX Och EZB52410AK Ugnar, EZB 52410 AK Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Electrolux Ugn (39 Bilder): Valet Av En Elektrisk Och Gas Inbyggd Ugn, Egenskaperna Hos EZB52430AX Och EZB52410AK Ugnar, EZB 52410 AK Och Andra Modeller

Video: Electrolux Ugn (39 Bilder): Valet Av En Elektrisk Och Gas Inbyggd Ugn, Egenskaperna Hos EZB52430AX Och EZB52410AK Ugnar, EZB 52410 AK Och Andra Modeller
Video: Electrolux EOP601X ugn 2024, April
Electrolux Ugn (39 Bilder): Valet Av En Elektrisk Och Gas Inbyggd Ugn, Egenskaperna Hos EZB52430AX Och EZB52410AK Ugnar, EZB 52410 AK Och Andra Modeller
Electrolux Ugn (39 Bilder): Valet Av En Elektrisk Och Gas Inbyggd Ugn, Egenskaperna Hos EZB52430AX Och EZB52410AK Ugnar, EZB 52410 AK Och Andra Modeller
Anonim

Electrolux-företaget är specialiserat på tillverkning och produktion av hushållsapparater av hög kvalitet. Tillverkarens ugnar har en överkomlig kostnad, motståndskraft mot mekaniska skador och tillförlitlighet. Ett brett utbud av gas- och elugnar gör att varje person kan välja det lämpligaste alternativet för sig själv.

Särdrag

Electrolux ugnar är utformade för att vara attraktiva och hållbara tack vare noggrann utveckling och användning av avancerad utrustning. Under tillverkningen av modeller används ny teknik som avsevärt ökar enheternas funktionalitet. Ugnen från det svenska märket kommer alltid att kännetecknas av sin snygga och mångsidiga design, tack vare vilken den passar in i alla köksutrymmen.

Företaget ägnar stor uppmärksamhet åt de inbyggda modellerna, som är utformade för att spara utrymme i köket . Detta gäller särskilt lokaler som inte kan skryta med ett stort område.

Företagets ugnar är en multifunktionell enhet som är utrustad med en rad olika lägen. Detta gör att du kan laga mat hemma som inte på något sätt är sämre än restaurangalternativ. Trots den imponerande funktionaliteten är kontrollerna i Electrolux ugnar intuitiva. Nästan alla modeller utmärks av elektroniska styrenheter, vilket förenklar driftsprocessen avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på att ugnar från detta märke inte är representerade i budgetsegmentet finns det inga klagomål om byggkvaliteten. Utrustningens prestanda är på en hög nivå, och med rätt användning kommer utrustningen att kunna regelbundet uppfylla sina skyldigheter i många år.

Vyer

Ugnar från Electrolux -företaget presenteras i ett enormt sortiment. Hela märkeskatalogen kan delas in i två typer.

Ugnar från Electrolux -företaget presenteras i ett enormt sortiment. Hela märkeskatalogen kan delas in i två typer.

  • Gasmodeller . De presenteras i små siffror. Det bör noteras att sådana skåp inte kan skryta med effektiviteten och enhetligheten vid uppvärmning av det inre utrymmet. Problemet är att gasugnen är placerad längst ner och inte låter brännaren värma maten jämnt. Företaget erbjuder också sina kunder modeller med en elektronisk värmare, som delvis löser problemet med enhetlig värmefördelning.
  • Elektriska ugnar , som idag anses vara en av de mest praktiska och effektiva. Ett särdrag hos sådan utrustning är att temperaturen i den fördelas så exakt och stabilt som möjligt. Dessutom håller märkets spisar en stabil temperatur under hela tillagningsprocessen. De flesta Electrolux elektriska ugnar har en rad ytterligare funktioner som avsevärt ökar deras funktionalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om gasugnarnas funktionalitet är begränsad har de praktiskt taget inga gränser för elektriska alternativ. Ytterligare funktioner kan vara så här.

  1. Slitstark glasenhet som inte låter dörrarna bli varma när ugnen är i drift. Detta är särskilt viktigt när det finns barn i rummet, eftersom de kan bränna sig. Ett särdrag hos Electrolux -företaget är att absolut alla dess modeller har tvåglasfönster.
  2. Automatisk kylning av ugnsväggarna. Denna teknik garanterar inte bara en persons säkerhet från att bli bränd, utan låter dig också bevara möblernas integritet. Om ugnen är inbyggd kan för mycket uppvärmning av ytan skada headsetet, vilket leder till att den börjar svälla och smula.
  3. En blockerande funktion som är mycket viktig för barnfamiljer.
  4. Närvaron av en glidvagn, som också garanterar säkerheten vid användning av plattan. Tack vare detta element blir det mycket lättare att dra ut bakplåten utan rädsla för skållning.
  5. Spett och grill, tack vare vilket du kan laga grill eller fisk, samt uppnå den jämnaste stekningen av mat.
  6. Konvektion - det är detta som gör att du kan uppnå en jämn temperaturfördelning inuti ugnen. När du väljer en ugn måste du vara uppmärksam på att denna funktion finns, annars kommer du inte att kunna uppnå ett bra resultat när du lagar mat.
  7. Mikrovågsfunktion - tack vare detta förvandlas ugnen till en mikrovågsugn på en sekund.
  8. Möjlighet att programmera vissa enheter. Detta är den största fördelen med elektriska ugnar. Var och en av dem kan programmeras separat, så att du kan tina upp, torka mat eller förbereda de mest utsökta rätterna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna och deras egenskaper

Electrolux erbjuder sina kunder ett stort urval av ugnar, så att alla kan välja det bästa alternativet för sig själva. Bland de mest populära modellerna på marknaden finns följande.

EZB52430AX

EZB52430AX är en av de mest avancerade modellerna. Dess största fördel är att den låter dig fördela värmen jämnt, så att rätten tillagas lika från alla sidor. Bland modellens särdrag finns praktiska kontroller, samt en LED -display med symboler, som låter dig styra tiden för tillagningsprocessen för en viss maträtt. Modellen fick också teleskopiska guider, vilket förenklar användningen av utrustningen kraftigt. Grillen i den här ugnen har en dubbelkretsdesign, vilket garanterar optimal bakning av rätten.

Bild
Bild
Bild
Bild

EZB52410AK

EZB52410AK är en unik modell som inte tillåter dig att göra misstag när du skapar ett kulinariskt mästerverk. Fördelen med enheten är att glaset tas bort från dörrarna. Om det är för mycket smuts kan du helt enkelt skölja alla delar i diskmaskinen. Med det multifunktionella tillagningsläget kan du använda EZB 52410 AK för att skapa vilken maträtt som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

OPEC5531X

OPEC5531X är en av de mest avancerade modellerna med systemet "Full Taste Steam". Det låter dig lägga till den exakta mängden ånga, tack vare det förbättras uppvärmningen inuti ugnen och skålen bakas ännu bättre. Enligt utvecklarna behåller skålen i modellen sin naturliga doft och är täckt med en gyllene skorpa. Enheten har också ett UltraFanPlus -värmesystem som inkluderar en fläkt för jämn fördelning av temperaturer. Glasdörren är gjord av ett unikt material som hindrar bakterier och mikroorganismer från att föröka sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

EOB95450AV

EOB95450AV är en vit ugn som erbjuder maximal flexibilitet. Kammaren har en volym på 74 liter, tack vare vilken den största bakplåten kan placeras här. Modellen har en LED -display där du kan välja start- och sluttider för tillagning. VelvetClosing -systemet säkerställer en smidig öppning och stängning av dörren. Med 9 nivåer av bakplåtar och en jämn bakningsfunktion kan alla laga mat som en riktig kock.

Bild
Bild
Bild
Bild

EVY7800AAV

EVY7800AAV är en kompakt och effektiv modell som kombinerar funktionerna i inte bara en ugn utan också en mikrovågsugn. Pekmenyn har användarvänlighet och en mängd olika lägesalternativ. Tillverkarens automatiska inställningar garanterar maximal avfrostning och tillagning i mikrovågsugn.

Med den inbyggda timern kan du förinställa tiden för att slå på och stänga av enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en ugn måste du vara extremt försiktig, eftersom det beror på om en produkt från Electrolux fullt ut kommer att uppfylla sina skyldigheter. Först och främst måste du bestämma vilken storlek på utrustning du vill köpa. Märket erbjuder både fullstora och kompakta ugnar.

Bredden på det första alternativet är 60 cm - det här är standarden, så det blir inga problem med installationen i något kök. Men interiören har mycket ledigt utrymme. De flesta modeller har 74 liter invändigt utrymme, vilket gör det möjligt att utrusta 9 nivåer av bakplåtar. När det gäller de kompakta modellerna är de det bästa valet för ett litet kök. Enheten har en rad olika funktioner, bland vilka det även finns ångkokning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa punkt att vara uppmärksam på är typen av enhet. Bland alternativen som erbjuds av Electrolux finns det flera.

  • Traditionell , som kännetecknas av närvaron av flera värmeelement belägna ovanför och under. Detta alternativ är endast lämpligt för de mest krävande kunder som sällan lagar mat.
  • Kombinerade garderober … Sådana anordningar är en bra kombination av en ugn och en mikrovågsugn. Om köket inte kan skryta med stora dimensioner och det inte är möjligt att installera flera enheter samtidigt, kommer en sådan modell att vara den mest optimala.
  • Multifunktionella ugnar . Allt beror på dina preferenser. Märkets katalog innehåller modeller utrustade med konvektion, temperatursensorer, en grill och till och med en snabb avfrostningsfunktion.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

öronfodral från det svenska märket är unika, här är allt genomtänkt till minsta detalj. Om du har lust att laga riktigt läckra kulinariska mästerverk, bör du vara uppmärksam på enheter med ångfunktion. Ångan ger de mest lämpliga temperaturförhållandena för den resulterande utsökta måltiden. Att baka i en sådan ugn blir definitivt fluffig vid utgången, och köttet blir saftigt.

Typ av rengöringssystem är också viktigt. Utvecklarna har tänkt över enheterna på ett sådant sätt att kunderna kan få ut det mesta av matlagningsprocessen. Electrolux ugnar är utrustade med dessa rengöringssystem.

  • Färjan är en av de mest effektiva . Ett särdrag hos en sådan ugn är att den alltid kommer att vara ren och blank. För att rengöra behöver du bara aktivera önskat läge och sedan torka bort all smuts med en vanlig servett.
  • Katalytiskt system . Om ugnen har en sådan beläggning är det tillräckligt att förvärma ugnen till 220 grader, på grund av vilket fett och smuts kommer att börja oxideras.
  • Pyrolytiskt . Kärnan i ett sådant system är att temperaturen inuti ugnen stiger till 500 grader. Detta hjälper till att förstöra all smuts och bakterier.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid urvalsprocessen bör du också vara uppmärksam på enhetens märkning, färg, vikt och kraft. Endast med rätt val blir det bekvämt och trevligt att använda ugnen.

Användningstips

För att Electrolux -ugnen ska uppfylla sina skyldigheter så länge som möjligt, du måste följa vissa regler.

  • Slå först på … Innan du börjar använda måste du noggrant skölja insidan för att bli av med skräp och smuts.
  • Bestämning av den mest optimala nivån på vilken bakplåten ska placeras . Detta är ett extremt avgörande ögonblick, eftersom det beror på hur väl och korrekt en viss maträtt tillagas.
  • Val av behållaren i vilken rätten ska bakas . Om så önskas kan du använda keramiska krukor eller speciella keramiska formar. Allt beror på vilken typ av maträtt och vid vilken temperatur du planerar att laga mat. Det är värt att komma ihåg att varje material har sin egen temperaturgräns, därför är det värt att överväga temperaturregimen vid valet av rätter.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att förbereda vissa rätter är det extremt viktigt att ställa in temperaturen korrekt. Faktum är att vissa rätter, i synnerhet bakverk, måste skickas till en förvärmd ugn till en viss temperatur. Tack vare detta stiger degen snabbt och blir fluffig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att använda elektriska tillval för Electrolux -ugnar är mycket enklare, eftersom de innehåller en rad avancerade apparater. Bland de viktigaste nyanser av att använda en elektrisk ugn är följande.

  • Under tillagningen ska ugnsformen under inga omständigheter skickas till botten av apparaten. Detta kan orsaka skada på värmeelementet, vilket resulterar i att det måste bytas ut helt. Tillagningsbehållaren kan endast placeras på trådställ eller specialhyllor.
  • Ugnen måste stängas av inte i det ögonblick när skålen redan är helt klar, utan några minuter innan. Insidan svalnar gradvis, och det räcker för att rätten ska tillagas helt.
  • Om du vill att produkten ska tillagas, men förblir saftig och inte torr, är det bäst att skicka den till den mellersta hyllan.

Noggrann uppmärksamhet vid användningen av Electrolux -ugnen bör ägnas åt valet av kapacitet. Keramiska behållare, som utmärks av sina eldfasta egenskaper, anses vara idealiska för elektriska apparater.

Det är bättre att vägra metallalternativ, eftersom de leder elektricitet, vilket kan orsaka skador på ugnen eller eld.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att rätten i Electrolux -ugnen ska fungera som den ska måste du följa följande regler

  • Mittnivån anses vara den mest optimala, eftersom uppvärmning utförs från alla sidor samtidigt. Det är därför du kan baka vilken maträtt som helst här, oavsett vilka ingredienser som används.
  • Om skålen innebär att steka under en längre tid, bör temperaturregimen sättas till ett minimum.
  • Baka först köttprodukter vid högsta temperaturen och minska sedan gradvis.
  • Du behöver inte öppna ugnsluckan hela tiden för att styra tillagningsprocessen. Det finns ett speciellt fönster för detta.
  • Innan du börjar laga mat måste du noggrant förstå receptet för att välja det mest optimala tillagningsläget. De flesta av dem anger vid vilken temperatur och sätt att baka en viss maträtt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Således övervägs Electrolux ugnar några av de mest optimala och populära på den moderna marknaden . De har hög kvalitet, tillförlitlighet och överkomliga kostnader. Företagets elektriska modeller är utrustade med den mest avancerade tekniken, som gör att du kan baka nästan vilken maträtt som helst i dem.

Rekommenderad: