Elektrisk Inbyggd Ugn (92 Bilder): Hur Man Väljer Rätt Inbyggd Ugn? Vad är Hennes Vikt? Enhetsmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Elektrisk Inbyggd Ugn (92 Bilder): Hur Man Väljer Rätt Inbyggd Ugn? Vad är Hennes Vikt? Enhetsmodeller

Video: Elektrisk Inbyggd Ugn (92 Bilder): Hur Man Väljer Rätt Inbyggd Ugn? Vad är Hennes Vikt? Enhetsmodeller
Video: Integrated Oven Buying Guide 10 Things to Consider Before Buying an Oven 2024, April
Elektrisk Inbyggd Ugn (92 Bilder): Hur Man Väljer Rätt Inbyggd Ugn? Vad är Hennes Vikt? Enhetsmodeller
Elektrisk Inbyggd Ugn (92 Bilder): Hur Man Väljer Rätt Inbyggd Ugn? Vad är Hennes Vikt? Enhetsmodeller
Anonim

När du väljer möbler och apparater för köket måste du tänka mycket noga. Utformningen av hela rummet och förbättring och komfort beror på valet. Professionals rekommenderar att ta hänsyn till alla finesser och nyanser innan de fattar ett slutgiltigt beslut.

Bild
Bild

Särdrag

Populär bland erfarna kockar är den elektriska inbyggda ugnen. Det uppskattas också av fans av matlagningsexperiment. Inte konstigt: en sådan lösning låter dig bättre upprätthålla en given termisk regim. Dessutom finns de inbyggda mekanismerna mer bekvämt än när man använder fristående modeller. De mest avancerade enheterna låter dig justera uppvärmningen med en avvikelse på 1 grad eller mindre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna, avancerade köksugnar är utrustade med koktid . De har ofta en förstklassig matlagningsbelysning. Men det finns inte heller något behov av att hela tiden böja sig och ta andra obekväma positioner. Konventionell teknik kräver just denna typ av hantering när man kontrollerar livsmedelsberedskapen eller när man rengör arbetsområdet. I de flesta fall installeras inbyggda bakskåp på en höjd av mer än 1 m över golvytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett antal företag levererar exakt inbyggda elektriska apparater . Skillnaden mellan de enskilda modellerna är relaterad till antalet alternativ och ytterligare parametrar. Men det är viktigt att förstå att även apparater i ekonomiklass kan vara värdefulla hjälpare i köket. I vissa fall beror detta på de begränsade önskemålen från några av ägarna. Men många konsumenter prioriterar designfrågor - och tillverkare svarar tillräckligt på denna efterfrågan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Den huvudsakliga tekniska egenskaperna hos elektriska ugnar är:

  • vikt (massa);
  • funktionalitet;
  • effektivitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den sista parametern är mycket viktig. I praktiken är det mycket enkelt att utvärdera det: huvudkriteriet är svårighetsgraden för att bibehålla den ursprungligen inställda temperaturen. För både stora och små skåp är driftsäkerheten också av stor vikt, eftersom risken för elchock inte kan underskattas. Ugnar kan rymma 40-70 liter.

Det är naturligt att ju större enheten är, desto mer väger den . Den största uppvärmningen av luft och mat kan vara 300 grader. Typiska modeller har i de flesta fall en storlek på 0, 65x0, 65x0, 6 m. Produkter från ledande tillverkare kan ha olika energiförbrukning. När det gäller kontrollerna är den blandade kompositionen av komponenter (mekanik plus sensordelar) mycket bekväm. Det måste dock komma ihåg att kostnaden för en sådan sort är mycket hög.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa punkt i utvärderingen av ugnens egenskaper är antalet extraalternativ. I de enklaste enheterna finns det 2, 3 eller 4. Men det finns också multifunktionella enheter som har dussintals olika funktioner. Det är också värt att komma ihåg att ugnens funktioner i stor utsträckning beror på utbudet av tillbehör som ingår i satsen . Varje modern ugn måste helt enkelt ha ett speciellt självrengörande system. Endast extremt dåliga enheter av tvivelaktigt ursprung måste rengöras manuellt. Säkerhetssystemet innebär en nödavstängning av skåpet i en nödsituation. Det krävs också att enheten jordas. Och naturligtvis är ett oumbärligt krav högkvalitativ isolering av alla interna ledningar och de delar som användarna kommer att röra vid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett viktigt alternativ är den så kallade tangentiella enheten. En sådan apparat tillför väggarna och dörren relativt kall luft. Därför utesluts överhettning av köksuppsättningen. Problemet är dock att denna speciella ventilation endast används i de dyraste exemplaren. De kan också utrustas med en termisk sond.

Men man måste förstå att ett sådant alternativ är tveksamt till sin användbarhet. Även mycket erfarna kockar använder det sällan. Men för nybörjarkockar kan den här enheten vara användbar. Vissa ugnar har ytterligare en mikrovågssändare . Det gör att en enhet kan användas istället för två enheter och sparar därmed plats i rummet. Timern är till stor hjälp vid matlagning. Beroende på designernas avsikt kan timern ge en speciell ljudsignal eller stänga av skåpet automatiskt. Nästan alla människor kan möta en situation när det är nödvändigt att skjuta upp serveringen en stund. Då kommer alternativet att hålla en stabil temperatur till nytta. Avancerade produkter kan programmera tillagningsläget enligt parametrarna för en viss maträtt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men i de flesta budgetmodeller måste du antingen välja det önskade programmet från en färdig lista eller skapa din egen enligt vissa parametrar. Om ugnen är utrustad med en ångfunktion kan du förbereda många läckra måltider . Och belysningen av arbetskammaren gör att du kan vägra att öppna dörren. Hon hjälper dig att se hur maten tillagas utan det. Alternativet för snabb uppvärmning ger anständiga resultat. Det låter dig börja laga mat inom 5-7 minuter efter start. Men efter tillagningen måste ugnen rengöras. För detta ändamål används ofta en katalytisk metod. När temperaturen varierar mellan 140 och 200 grader bryts fetterna själva ner i vatten och till sot. Efter tillagningen är det tillräckligt att rengöra sotet med en enkel trasa.

Bild
Bild

Om ugnen rengörs med en hydrolysmetod betyder det att rengöringen endast sker automatiskt. Användare måste hälla 0,5 liter vatten i ett bakplåt. Ett speciellt rengöringsmedel läggs till det. Pyrolytisk rengöring innebär uppvärmning upp till 500 grader, vilket leder till förbränning av fett. Men dess kvarlevor måste fortfarande tas bort.

Enhet

Den elektriska ugnen är konstruerad för beröringsfri värmebehandling av livsmedel. Värmekraften sträcker sig från 30 till 300 grader. Huvudarbetskammaren är uppdelad i två kroppar. De separeras av ett lager av värmeisolerande material, vilket förhindrar överdriven uppvärmning av det yttre skalet. Dessutom lindas ett värmeelement med ett speciellt isolerande hölje på husets inre del.

Bild
Bild

Naturligtvis måste den tåla både passagen av en stark ström och betydande uppvärmning . Den inre kammaren kan lindas både uppifrån och underifrån, och till och med på ett kombinerat sätt. Produktens termiska prestanda beror dock inte på detta. Vissa av konstruktionerna har inte brännare, detta är särskilt typiskt för industriell köksutrustning. Moderna elektriska ugnar är utrustade med en konvektionsfläkt för att göra värmefördelningen så jämn som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Vissa tillverkare utrustar sina produkter med ett brett utbud av funktioner. Oftast använder de en grill (placerad ovanpå) och en spett (monterad diagonalt). För grillläget används en glödlampa eller en mer ekonomisk och mer praktisk halogenlampa. Med en löstagbar bricka skyddas ugnen på ett tillförlitligt sätt mot överflödigt fett . Fristående ugnsversioner har en separat kontrollpanel. Oftast har den dedikerade knappar. Beroende ugnar har olika typer av omkopplare: infälld, roterande eller beröringstyp. Energieffektivitetsklassen indikeras med en särskild etikett. Teleskopiska styrningar används ofta för att göra det enkelt att glida in och ut bakplåtarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Skillnader mellan ugnsdesigner kan relateras till hur de öppnas. Först och främst fanns det lösningar där dörren svängde ner. Väggmonterade instanser övervägande öppen åt sidan. Och i modeller med skjutdörr, när den öppnas, rullas galler och brickor omedelbart ut. Isolationsnivån bestäms av dörrens tjocklek (direkt relaterad till antalet rutor). Mycket tjocka dörrar förhindrar brännskador, vilket är mycket viktigt i hem där små barn bor. En signifikant skillnad kan förknippas med ugnenas yttre dimensioner och arbetskammarens inre volym. Yttermåtten bestäms av den yta som är tilldelad i köket för hushållsapparater. Inbyggda produkter är huvudsakligen målade i följande färger:

  • Vit;
  • svart;
  • silver.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns säkert fler originella stilistiska lösningar. Men du måste betala mycket mer för dem än vanligt. Det är också vanligt att dela ugnar:

  • genom energiförbrukning;
  • övergripande funktionalitet;
  • efter lämplighet för att laga exotiska rätter
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att göra rätt val måste du tydligt skilja huvudfunktionerna från de sekundära tilläggen. Med en allvarlig brist på pengar kan du vägra från timern, från spytten och från temperatursonder. Men många kockar lagar mat utan dem och får ett strålande resultat. Men det är värt att överväga för vilket syfte den elektriska ugnen köps. Så modeller som specialiserar sig på bakning och söta rätter krävs helt enkelt för att ha en varmluftsfläkt. Det ger den karakteristiska gyllene skorpen som finsmakare värderar så mycket. Dessutom har sådana enheter:

  • olika bakningslägen;
  • alternativ för degblandning;
  • sätt för snabbare lyftning av degmassan.
Bild
Bild

Viktigt: du bör vara uppmärksam på närvaron av belysning när du köper en elektrisk ugn för bakning. Faktum är att även en något på glänt dörr låter kall luft passera igenom. Och detta har en dålig effekt på degen som förbereds. Men bara ett fåtal konsumenter föredrar bakade rätter. Universella produkter är mycket större efterfrågan, med hjälp av vilken du kan:

  • baka;
  • släcka;
  • fritera;
  • baka.
Bild
Bild

Sådana tillagningsmetoder förutsätter att frukt, fisk, bär, kött och grönsaker kommer att laddas i ugnen . Därför hjälper en timer och en termostat till att ordentligt förbereda en mängd olika rätter. Detta är bara fallet när det är extremt obekvämt att arbeta utan dem. Att ställa in den exakta tillagningstiden hjälper till att undvika misstag. Och strikt temperaturkontroll gör att du kan uppnå perfekt anpassad smak, lukt och konsistens av mat.

Bild
Bild

Ugnar för köket på landet eller i ett lanthus bör också vara universella . Det är dock ännu bättre om de också kompletteras med grillspett och grillspett. Då kan du säkert förbereda dig för en semester, en picknick eller bara en romantisk lunch på en helg. Rostare (stekskåp) väljs om de vill torka bär, frukt och grönsaker, svamp. De låter dig också njuta av hemlagade kex. Och sådana modeller går bra med bakning.

Bild
Bild

Industriella elektriska ugnar förtjänar särskild uppmärksamhet. De används endast i livsmedelsproduktion och i offentlig catering, och inte hemma, men det är fortfarande värt att veta om deras funktioner. Sådana produkter kan:

  • stek mat;
  • baka bröd, rullar, pajer;
  • baka något.
Bild
Bild

Sådan utrustning kan användas både på egen hand och som en del av en produktionslinje. Det brukar fungera bra. På kortast möjliga tid blir det möjligt att förbereda många läckra rätter och förberedelser. Normalt tillverkas industriugnar av rostfritt stål. Antalet arbetssektioner är från 1 till 3, och i alla sektioner finns 2 eller 3 nivåer av galler.

Bild
Bild

När vi återvänder till hushållsugnar bör det noteras att de bästa av dem lagar mat ganska snabbt . Detta uppnås dock inte genom stora volymer, utan genom användning av konvektion. Det skapas artificiellt, och därför reduceras tillagningstiden för varje portion. För fullvärdig daglig användning är modeller med externa brännare perfekta. De låter dig byta både en fristående ugn och en spis eller en fullvärdig spis.

Bild
Bild
Bild
Bild

En apparat med glaskeramikhäll kan ge mycket bra resultat. Kostnaden för sådana produkter är dock mycket hög. Ett mer ekonomiskt alternativ innebär användning av enkla elektriska brännare. Det rekommenderas att några av dem är konstruerade för tvångsuppvärmning. När det gäller effekten når den 4 kW i vissa modeller. Men jaga inte överdriven kraft. Faktum är att det kan överbelasta det elektriska nätverket. Det är bättre att fokusera på produkter med ökad energieffektivitet: de förbrukar relativt lite ström och uppnår dessutom utmärkta resultat.

Bild
Bild

Uppmärksamhet bör också ägnas åt storleken på den inbyggda ugnen. Ibland verkar produkten passa i alla avseenden, men det finns inte tillräckligt med utrymme för det. Mindre ofta händer den motsatta situationen: tekniken levereras, men fula luckor bildas. I vissa fall är det bra att använda kompakta modeller (0,45 m höga). Trots den ökade kostnaden i jämförelse med motsvarigheter i full storlek är deras köp fullt berättigat. När det gäller funktionalitet är de mycket bra och dessutom sparar de platsen. I små lägenheter med lågt i tak är dessa överväganden extremt viktiga. Vario -grillen är användbar om du måste laga mat med olika portioner. Högspecialiserade program är också användbara:

  • upptining av kall mat;
  • värmer upp de levererade rätterna;
  • temperaturhållning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellbetyg

Villkorslöst ledarskap i alla betyg upptar elektriska inbyggda ugnar hos företag Bosch och Siemens … Deras produkter täcker alla prisklasser: den enklaste utrustningen och den "gyllene medelvägen" och premiumklassen. Dessa tillverkare bedriver ständigt teknisk forskning och lägger till den senaste utvecklingen till sina produkter. Ugnar på företag intar attraktiva positioner i mellansegmentet Gorenje och Electrolux … Men bland billiga modeller är det användbart att vara uppmärksam på produkter Candy och Hotpoint-Ariston.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland anständiga billiga ugnar jag fick Bosch HBN539S5 … Produkten tillverkas på turkiska, och inte i tyska fabriker, varför det är billigare. Men detta påverkar inte utseendets modernitet och yttre attraktionskraft. HBN539S5 kan erbjuda konsumenten 8 uppvärmningssystem, inklusive tredimensionellt luftflöde och varierande grillstorlekar. Arbetskammarens volym når 67 liter och emaljbeläggningen appliceras inuti. Ett speciellt pizza -tillagningsläge finns.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsuppsättningen är nästan universell. Produkten förbrukar relativt lite el. Men vi måste komma ihåg att teleskopiska guider bara fungerar på en nivå.

En annan billig och mycket hög kvalitet ugn är Gorenje BO 635E11XK … Det var inte utan anledning som designers valde den välvda konfigurationen. Denna imitation av gammaldags vedeldade kaminer garanterar en jämn fördelning av värmen även utan användning av fläktar. Kapaciteten är densamma som den tidigare modellen - 67 liter. Den totala strömförbrukningen når 2,7 kW. Det finns 9 driftslägen, inklusive konvektion. Ugnsväggarna är belagda med en slät och mekaniskt stark pyrolytisk emalj.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ugnen rengörs med ånga . Ett par glasögon i dörren separeras av ett pålitligt termiskt lager. En högkvalitativ digital skärm och en beröringsmodul finns. Det finns dock inga teleskopskenor och handtagen är inte infällda. Sådan hantering är uppriktigt sagt obekväm. Konsumenter noterar att utseendet på den slovenska ugnen är trevligt. Lägena väljs kompetent och tillåter att tillfredsställa majoriteten av förfrågningar. När det gäller de infällda handtagen skriver de i recensionerna att produkterna till jämförbara priser utrustade med dem definitivt är sämre.

Bild
Bild

Det är värt att titta närmare på den elektriska ugnen. Godis FPE 209/6 X … Det testade italienska märket är inte den enda fördelen med denna modell. Trots sin billighet ser ugnen klart dyrare ut än kostnaden. Ytan är rostfritt stål och härdat glas med matt glans. För att kompensera för de obehagliga effekterna av användningen appliceras en speciell beläggning. Det förhindrar fingeravtryck och gör det lättare att hantera andra typer av blockeringar. Styrsystemet är enkelt: ett par vridknappar och en skärm med pekskärm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ugnen kan visa tiden. Du kan också ställa in timerinställningarna, som automatiskt stängs av. Men när det gäller antalet lägen är denna produkt sämre än de tidigare versionerna. Volymen på skåpets arbetskammare är 65 liter; dess väggar är belagda med en slät och lätt att rengöra beläggning. Den totala effekten når 2,1 kW och den högsta uppvärmningstemperaturen är 245 grader. Problem kan vara associerade med saknade magasinledare och överhettning av det dubbla glaset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men i mellanprisgruppen finns det Siemens HB634GBW1 … Den berömda tyska kvaliteten betonas av den exceptionellt snygga designen. Viktigt: den beskrivna produkten ser bäst ut i ljusa köksuppsättningar. Det passar inte bra med mörktonade föremål. Ugnen är anmärkningsvärd inte bara för sin tekniska perfektion. Dess interna volym (71 l) gör det möjligt att möta behoven hos även en stor familj som ofta bjuder in gäster. Varmluft på fyra nivåer säkerställer att så mycket mat lagas som möjligt. Konsumenter noterar att alternativet kallstart är användbart. Tack vare det kan du laga frysta livsmedel utan att tina upp eller slösa tid. Konstruktörerna har tillhandahållit 13 arbetssätt. Dessa inkluderar:

  • att göra hemlagad konserver;
  • värmer upp disken;
  • försiktig släckning;
  • torkprodukter;
  • förberedelse av testet för arbete.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ugnen kan värmas upp till 300 grader. Dess belysningssystem är tillverkat av energibesparande halogenlampor. Bakväggen rengörs katalytiskt. Intern temperaturindikering tillhandahålls. Dörren är trippel, det vill säga den säkraste för användarna, men problem kan bero på bristen på teleskopiska styrningar.

Den inbyggda elektriska ugnen har också attraktiva positioner i betyg. Vestfrost VFSM60OH … I den danska tillverkarens sortiment är detta den enda modellen som är relaterad till detta segment. Det fungerade dock mycket bra. Designerna kunde uppnå en strikt utåt och dessutom snygg design. Arbetsrummet har en kapacitet på 69 liter. Det finns en spott och grill för 1, 4 kW, samt konvektionsläge och kylning med en fläkt. För att informera användarna placeras en 4,3-tums skärm på ugnen. Systemet kan fungera i 10 olika lägen. Danska utvecklare har investerat i automatiseringsdata på 150 intressanta rätter, utvecklade av erfarna kockar. Du kan lägga till tio favoritrecept själv. Ugnen lyser uppifrån och från sidan och rengörs vid behov med ångstrålar. Det finns också en optimal uppsättning funktioner och avstängning i en kritisk situation. Men du kan bara välja svarta färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa modell i vår recension är Bosch HBA43T360 … Det är också svartmålat som standard. Enhetens design ser strikt och lakonisk ut, den är utrustad med en fullfjädrad glasfront. En kombination av dränkbara handtag och en avancerad pekskärm används för kontroll. Ugnen i denna modell kännetecknas av ett genomtänkt katalytiskt självrensande system. Det tar bort smuts från både bakväggen och sidorna.

Säkerheten för detta system garanteras under hela ugnens driftstid. Bland de 7 arbetslägena finns statisk uppvärmning, grill och konvektionsprogram. Inuti arbetsfacket med en kapacitet på 62 liter appliceras den egna GranitEmail -beläggningen. I den inre volymen kan temperaturen vara 50-270 grader. Den tredubbla glasdörren håller värmen ute. Teleskopiska styrningar är installerade i 3 nivåer. Barnskydd finns och en mycket funktionell klocka är installerad.

Bild
Bild
Bild
Bild

HBA43T360 har dock också svaga punkter. Så, vridomkopplare är gjorda av ganska ömtålig plast. Du måste hantera dem så noggrant som möjligt. Och glasytan är lätt igensatt och täckt med fingeravtryck. Användare noterar att det inte finns så många lägen som de skulle vilja, men var och en av dem används fullt ut.

Nu är det värt att överväga premiumkategorin inbyggda elektriska ugnar. I första hand bland dem är välförtjänt Gorenje + GP 979X … När de skapade denna modell valde konstruktörerna pyrolytisk rengöring. Energiförbrukningen är relativt låg. Men designen är mycket attraktiv, och kontrollen med moderna skärmar och programmerare är mycket förenklad. Arbetskammarens kapacitet når 73 liter. Gorenje -företaget tillämpade i det här fallet en mycket framgångsrik fyndvalvad geometri. Tack vare ventilationskomplexet MultiFlow det är möjligt att uppnå utmärkt bakning av produkter. Den bibehålls även om tillagning sker på alla 5 nivåer samtidigt. Grillformat Vario och en värmesond i kombination med teleskopskenor gör arbetet trevligare. GP 979X har 16 värmelägen, inklusive yoghurtlagning, torkning och flera andra alternativ. Leveransomfattningen innehåller:

  • gitter;
  • djup bakplåt;
  • ett par små bakplåtar med emaljbeläggning;
  • bakplåt i glas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigast av allt, dörren till denna ugn är gjord av 4 lager av glas och 2 värmeskyddande lager. Eget kylsystem Kylning + representerar ett "steg framåt" jämfört med konventionella kylaggregat i enklare modeller. Tack vare ett speciellt gångjärn låses dörren smidigt. Insidan av arbetskammaren är täckt med mycket värmebeständig emalj. Den enda svagheten med denna modell är att den är väldigt dyr (men med sådana egenskaper är det bara bra). Recensioner noterade displayens yttre skönhet och visade matlagningsrätter i färg. Det indikeras att sensorn fungerar ganska snabbt, och de tillgängliga tillagningslägen räcker för den mest vågade idén. Mat bakas för 5+. Ett virtuöst kylsystem eliminerar helt överhettning av headsetet. Och rengöring efter en pyrolytisk städning visar sig vara väldigt enkelt.

Bild
Bild

I elitgruppen av inbyggda ugnar ingår också Bosch Serie 8 … Dess design är designad för en kombination av klassisk uppvärmning och ånga. Som ett resultat kan du förbereda krispiga rätter som behåller sin mjukhet och saftighet inifrån. Processen att arbeta i köket är ganska enkel. Det finns så många som tre högkvalitativa skärmar. Var och en av dem har också ett alternativ för textvisning. En speciellt genomtänkt meny väljer automatiskt de mest lämpliga tillagningslägena för en mängd olika livsmedel. Insidan av arbetsfacket är täckt med kolfärgad emalj. Självrengöring sker från taket, sidorna och bakifrån. Det finns ett antal intressanta lägen:

  • intensiv uppvärmning;
  • energi sparande;
  • försiktig stuvning av produkter;
  • uppvärmning av rätter;
  • höja degen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ånga kan läggas till vid behov. Dess jetkraft har 3 justeringsnivåer. Termosonden återspeglar temperaturinformation på många ställen i klumpen. Teleskopiska 3-nivåskenor är fullt utdragbara. Belysningen är ganska pålitlig. Som med den tidigare versionen finns det bara en klar nackdel - den ökade kostnaden.

En annan tysk ugn från "Major League" - Siemens HB675G0S1 … Enheten är designad i en lakonisk design, traditionell för den tyska industrigiganten. En kombination av svart glas och omålat rostfritt stål kommer att se väldigt bra ut. Enheten förbrukar relativt lite ström. För kontroll finns en TFT -färgdisplay. Formgivarna har tillhandahållit 13 arbetsscheman. Detta gör att du omedelbart kan börja baka frysta livsmedel och grilla bitar av olika storlekar. Värmekraften är från 30 till 300 grader.

En särskild indikator visar hur varm ugnen är vid en viss tidpunkt. Arbetsvolymen är 71 liter och halogenlampor används för belysning. Den vadderade dörren öppnas och stängs mjukt. Den är utrustad med fyra lager glas för att förhindra brännskador. Viktigt: all produktion av denna ugn är koncentrerad till Tyskland själv. Produktens funktionella egenskaper är ganska anständiga. Men teleskopiska guider tillhandahålls bara på en nivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ för premium inbyggda ugnar är Electrolux EVY 97800 AX … Kostnaden för en sådan produkt är till och med lägre än för de ändringar som just listats. Men dess egenskaper är inte sämre än dem. Vad som är viktigt, både mikrovågsläget och driften av enheten som en konventionell ugn implementeras på samma höga nivå. Billigare produkter brukar inte kunna detta. Sensorer används för kontroll, liksom en flerspråkig display. Du kan lita på automatisk temperaturjustering, eftersom den regleras av en pålitlig elektronisk enhet. Det finns ett antal sofistikerade automatiska program för att förbereda olika rätter. Ett effektivt barnskydd och indikation på återstående värme har implementerats. Det ursprungliga alternativet för Electrolux EVY 97800 AX är konvektion med ringvärme. I mikrovågsläge når effekten 1 kW. Ugnsvolym - 43 liter. Användare, tack vare fyrskiktsglaset i dörren, är 100% skyddade från brännskador. Det bör dock noteras att bakgrundsbelysningen ibland inte fungerar korrekt och ytan blir smutsig mycket lätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Oavsett vilken modell du väljer måste du använda den inbyggda elektriska ugnen i enlighet med reglerna. Och även i modeller med intuitiv kontroll kan antalet lägen och nyanser av deras användning skapa problem. Ingen erfarenhet av enklare mönster hjälper. Men det finns riktlinjer för att undvika problem. Så innan du påbörjar arbetet måste du kontrollera att det inte finns några matrester och andra främmande föremål inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Initialt värms ugnen upp till önskad temperatur. Om det är kallt lagas maten inte jämnt. Om bakning förbereds, efter att arbetet är avslutat, får det jäsa i 5-10 minuter. Kombinationen av botten- och övervärme bör användas noggrant. Faktum är att det nedre värmeelementet alltid är kraftfullare än det övre, och därför fördelas värmen ojämnt. Det är inte svårt att få en gyllenbrun skorpa i detta "standard" -läge. Dock kan botten på degen bakas väl om bakplåten läggs på den lägsta nivån. Ett liknande program passar bra för:

  • muffins;
  • mörbakelse;
  • fjäderfäkött;
  • fyllda grönsaker;
  • revbensspjäll;
  • kex, kakor;
  • kakor av vilken komposition som helst;
  • steka;
  • fisk och grytor från den.
Bild
Bild

Den mest intensiva bottenvärmen i kombination med den vanliga övervärmen rekommenderas för matlagning i formar. Du kan undvika att bränna mat i det här läget genom att tillsätta vatten till det. Detta program är mycket bra för att laga mat i grytor. Om fläkten är igång samtidigt (konvektion) reduceras tillagningstiden med 30%. Det rekommenderas att sätta bakplåten på mitten, och i vissa fall - minska uppvärmningen jämfört med instruktionerna i receptet.

Bild
Bild

I det här läget kan du laga tårta och gryta, pudding och stekt rulle, stek och några andra rätter. När det gäller bottenvärme är allt mycket mer intressant här. Det är detta läge som är känt för ägare av gamla ugnar. Dess nackdel är den långa tillagningstiden. Dessutom måste du ständigt övervaka maten, vända på den för att undvika bränning. Bottenvärme används för matlagning:

  • bakning;
  • pajer med våt fyllning;
  • konserverade måltider.
Bild
Bild

Uppvärmning endast på den övre nivån är lämplig för mat som ska stekas uppifrån. Luften kommer att värmas upp gradvis och relativt långsamt. Grytor, risquégrillar, pudding, polenta, kakor är huvudrätterna som kan tillagas på detta sätt. För att snabbt laga samma gryta, lasagne, måste du använda en extra fläkt. För att laga flera måltider samtidigt är det bäst att starta ringvärmaren och fläkten samtidigt.

Bild
Bild

Men det här läget kan också användas för att laga en maträtt. I detta fall placeras den på den nedre nivån. Experter rekommenderar att temperaturen ställs in något under normala värden. Då kommer överdriven uppvärmning på grund av fläkten inte att torka ut maten och kommer inte att orsaka förbränning av "nyckfulla" livsmedel. Viktigt: det är inte tillrådligt att lägga mat på den övre nivån i detta läge. Fördelen med denna lösning är att det inte är nödvändigt att förvärma ugnen. Därför sparas lite tid. Genom att torka luft undviks att blanda matlukt. Dess smakegenskaper kommer inte heller att förändras. En positiv egenskap hos det beskrivna läget är de märkbara besparingarna i el. Bottenvärme med luft som blåses av en fläkt rekommenderas för:

  • smördegsbearbetning;
  • sterilisering av konserver;
  • torkning av frukt, örter;
  • baka rätter där mjukheten och saftigheten i kärnan är viktig.
Bild
Bild

Grillen förtjänar särskild uppmärksamhet . Detta alternativ är inte tillgängligt i alla elektriska ugnar. Den används när du behöver förbereda en huvudrätt eller täcka mat med en aptitretande skorpa. Viktigt: grillen går nästan alltid i sin högsta inställning. Endast ett fåtal enheter låter dig justera elförbrukningen. Om tjocka skivor ska stekas, lägg rätten på den övre nivån. Om deras tjocklek är relativt liten kan du placera bakplåten på plattan nedan. Eftersom grillning ofta innebär användning av ett galler, måste du lägga ett fat på botten eller tvätta ugnen noggrant efter tillagningen. För att undvika rök, ångor måste du hälla lite vatten i pannan.

Bild
Bild

För jämn bearbetning av stora slaktkroppar och bara stora bitar är det värt att använda en spett. Med den så kallade stora grillinställningen kan du maximera värmeexponeringen för maten. I det här fallet kan mat läggas på hela bakplåten, inte bara direkt under grillen.

Men förutom korrekt användning av funktioner finns det ett antal kulinariska finesser vid hantering av ugnar. Ofta går människor vilse och kan inte förstå på vilken nivå en viss maträtt ska tillagas. Sedan ska du lägga den på mitten. Detta kommer att undvika brännande och samtidigt undvika att lämna råa, okokta områden. För att göra en gyllenbrun skorpa måste du höja bakplåten högre i några minuter i slutet.

Bild
Bild

När du redan har fått erfarenhet kan du prova en av de senaste trenderna inom matlagning .- många timmars bearbetning vid en lägsta temperatur. För detta placeras produkterna ner och ställer in läget med lägsta bottenvärme. Viktigt: pizzan kan värmas ännu hårdare, vilket kommer att påverka dess egenskaper ännu bättre. Det är i alla fall värt att flytta bakplåten något bort från bakväggen. Om han kommer nära kommer luftcirkulationen att störa. När det gäller omeletter och maränger rekommenderas att tillaga dem utan att använda konvektion. Sådana lägen kan förstöra även en mycket god maträtt.

Bild
Bild

Det är lika viktigt att komma ihåg om de redskap som används . Speciella formar av glas, keramik och gjutjärn bevarar matens smak och kommer inte att förorena den med främmande ämnen. Och för bakning är det bäst att använda de bakplåtar som följer med ugnen. Om det inte finns tillräckligt med dem måste du först ta reda på vilka alternativ tillverkaren rekommenderar och sedan shoppa. Om du förbereder en saftig, fuktfylld maträtt är djupa behållare bäst.

Bild
Bild

Keramiska krukor är praktiska, men de placeras i en kall ugn och värms sedan försiktigt upp. Keramik kan sprängas av snabb uppvärmning. Därför innebär användningen ett antal restriktioner för tillagning av rätter som kräver intensiv värme. Gjutjärnspannor är idealiska för grytor. Silikonformar rekommenderas för bakning. Men det finns inget sätt mer mångsidigt än att använda folie. Du kan dock inte baka i aluminiumfolie och i en kockärm:

  • mjuka grönsaker;
  • alla frukter;
  • spannmål och spannmål;
  • svamp.
Bild
Bild

Dessa typer av livsmedel är lätta att smälta och förlorar sin smak. Oavsett vad som är förpackat i bunten, ska den glänsande kanten vändas inåt. Då bibehålls den önskade temperaturen under en längre tid. Bitar av fisk och köttråvaror placeras så noggrant som möjligt, eftersom de har vassa delar som lätt kan bryta igenom tunn aluminium. För att undvika förlust av juice är det nödvändigt att ansluta foliens kanter ordentligt. Naturligtvis behöver du inte tycka synd om henne när du bokmärker. Det är till och med lämpligt att använda ett dubbelskikt. Normalt är temperaturen vid användning av folieomslag 200 grader (om inte annat anges av receptets författare). Varaktigheten av tillagning av kötträtter varierar från 40 till 60 minuter, fiskrätter - från 20 till 45 minuter och vissa typer av fjäderfä - upp till 180 minuter.

Bild
Bild

Var inte rädd för att använda folie, även med mycket stark uppvärmning. Under en rad laboratorietester har det bevisats att det tål temperaturer upp till 600 grader. När det gäller matlagningspåsar och specialhylsor är gränsen 230 grader. Med ärmen kan du minska tillagningstiden med 30-50% jämfört med bakning i folie. Du måste dock noggrant välja dessa produkter för att inte köpa giftigt material.

Bild
Bild

Vik ut ärmar och väskor så noggrant som möjligt. Faktum är att det kan finnas mycket juice i dem. Vanligtvis genomborras dessa typer av kulinariska förpackningar uppifrån. Du kan lägga kött i ärmen även utan saltning.

Du kan också laga soppa eller gröt i ugnen. För soppor används rätter av keramik eller andra eldfasta material. Den är tätt stängd med lock och bearbetas i 90 minuter vid 200 grader. Det ska visa sig vara inte mindre gott än i en riktig rysk spis. Efter avstängning är det nödvändigt att mörka skålen i cirka 55-60 minuter. Ett vattenbad används för att arbeta med souffléer, patéer och nyckfulla grytor.

Bild
Bild

Ugnen kan vara användbar för att steka en mängd olika livsmedel . Samtidigt används vatten högst 1/3, men de övervakas ständigt så att det inte kokar bort. Du kan gryta både färska och stekta grönsaker. Förvärm ugnen i cirka 20 minuter innan den sjuda. Det är tillåtet att använda buljong, mjölk eller kefir istället för vatten. Det är viktigt att komma ihåg några ytterligare rekommendationer för att undvika problem när du använder elektriska ugnar. För nybörjare kockar, medan det inte finns någon erfarenhet, är det bättre att följa instruktionerna i receptet, även i minsta detalj. Eller vägra det om något är omöjligt att göra. Använd den minsta lämpliga formen för att förhindra att steksåsen brinner. Och det är ännu bättre om sås hälls regelbundet i den.

Bild
Bild

Du kan förhindra onormal tömning av kött genom att ta bitar som väger 1 kg eller mer. Rött kött förvaras i rumstemperatur i 60 minuter innan det skickas till ugnen. Salt tillsätts i mitten av tillagningen, annars lagar maträtten inte bra. Om du behöver steka liten fisk måste du ställa in en hög temperatur och hålla den stabil. Stor fisk stekas med medelvärme (men den ska också vara stabil).

Rekommenderad: