Vänd Mot Huset Med Tegel (113 Bilder): Lägg Tegelstenar Med Egna Händer. Hur Lägger Man Materialet Runt Fönstren På Rätt Sätt?

Innehållsförteckning:

Video: Vänd Mot Huset Med Tegel (113 Bilder): Lägg Tegelstenar Med Egna Händer. Hur Lägger Man Materialet Runt Fönstren På Rätt Sätt?

Video: Vänd Mot Huset Med Tegel (113 Bilder): Lägg Tegelstenar Med Egna Händer. Hur Lägger Man Materialet Runt Fönstren På Rätt Sätt?
Video: Впечатляюще квалифицированные каменщики, Contruction Vault. Мексика 2024, Maj
Vänd Mot Huset Med Tegel (113 Bilder): Lägg Tegelstenar Med Egna Händer. Hur Lägger Man Materialet Runt Fönstren På Rätt Sätt?
Vänd Mot Huset Med Tegel (113 Bilder): Lägg Tegelstenar Med Egna Händer. Hur Lägger Man Materialet Runt Fönstren På Rätt Sätt?
Anonim

Tegelväggiga hus finns med avundsvärd regelbundenhet. Sådana strukturer utmärks inte bara av sitt estetiska utseende, utan också av sin tillförlitlighet och hållbarhet. Många ägare trimar självständigt sina hem med högkvalitativa och hållbara tegelstenar, vilket sparar pengar på professionella tjänster. Naturligtvis kan du verkligen göra det själv, men det är viktigt att ta hänsyn till egenskaperna hos det angivna byggmaterialet och läsa instruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialfunktioner

Tegel är med rätta erkänt som det mest populära byggmaterialet, vilket är mycket vanligt. Tegelhus och byggnader med tegelstenar finns på varje gata. Många konsumenter väljer just denna produkt. De utmärkande egenskaperna hos moderna tegelstenar kan säkert hänföras till dess attraktiva utseende, i kombination med slitstyrka.

Dessutom är denna råvara inte rädd för negativ yttre påverkan, dåliga väderförhållanden och mekaniska skador. Det är inte så lätt att bryta eller bryta en tegel av hög kvalitet, därför är den helt enkelt ersättbar i beklädnaden av privata hus och sommarstugor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt experter och hantverkare kan dagens tegelstenar vara något sämre än andra fasadmaterial när det gäller deras yttre egenskaper. Nyligen har dock denna trend upphört att vara aktuell. I olika butiker kan människor stöta på olika typer av tegel. Det kan inte bara vara röda och släta element. Det finns en möjlighet att plocka upp texturerade alternativ för andra färger som ser väldigt intressanta ut.

Med en pålitlig tegelsten är det möjligt att bilda ett extra skyddande lager för väggarna. Således kommer det att vara möjligt att skydda dessa baser från inträngande av destruktiv fukt och fukt. Dessutom minskar värmeförlusten från murverk vanligtvis avsevärt, vilket noteras av många ägare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I de flesta situationer, i önskan att dekorera ett hus med tegel, litar folk på sin "önskelista". Samtidigt missas ganska många viktiga punkter som har en direkt inverkan på själva teglet och fasaden från det. Experter säger att materialet för att dekorera husets framsida måste vara genomtänkt även i projektstadiet. Att lämna detta företag "för senare" är inte värt det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte uppmärksammar denna regel, kan det uppstå många problem efter att du har gjort rutan. Det kan visa sig att fundamentets bredd inte är tillräckligt för att stödja tegelstenen, eftersom ägaren under konstruktionen beslutade att ytterligare isolera väggkonstruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Så en fasad av tegelstenar har en mer betydande bärighet, som kan överstiga dessa indikatorer på grunden, vilket som ett resultat kommer att leda till sprickbildning av murverket. Det är fullt möjligt att klä huset med tegel med egna händer. Naturligtvis kan denna process inte kallas mycket enkel och lätt. I själva verket är detta ett mödosamt jobb, men det är möjligt att klara det. Det viktigaste är att observera alla nyanser av beklädnaden och agera i etapper, observera tekniken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Idag väljer många användare tegel som fasadmaterial. Av denna anledning är fasader från den vanligast. Denna popularitet av tegelverk beror på de många positiva egenskaperna som finns i det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss bekanta sig med deras lista

  • Först och främst bör du vara uppmärksam på tegelbeklädnadens attraktiva utseende. Tack vare denna design kan huset bli mycket mer estetiskt tilltalande.
  • Tegelverk kan ge ett bra skydd till huvudväggsmaterialet (till exempel från ett skumblock eller en stång). Basen ligger bakom tegelstenarna och kommer inte att utsättas för de destruktiva effekterna av nederbörd och andra yttre faktorer som kan orsaka allvarliga skador.
  • Det finns många olika material som det är möjligt att effektivt utforma ett bostadshus, men tegelverk är erkänt som en av de mest pålitliga och hållbara lösningarna. Till exempel är samma fasadgips mer mottagliga för mekaniska skador.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Teglet är inte rädd för exponering för aggressiva ultravioletta strålar. Vid kontakt med dem tappar murverket inte sin färg och presentation, vilket inte kan sägas om det populära vinylsidorna eller det målade profilerade arket idag.
  • Att dekorera fasaden på ett hus med tegel gör att du dessutom kan isolera ett bostadshus, som många experter säger. Naturligtvis är värmeisoleringsegenskaperna hos tegelstenar inte särskilt effektiva, men kombinationen av ihåligt byggmaterial och isolering gör att en god effekt kan uppnås.
  • En annan stor fördel med tegelbeklädnad är att det gör huset ännu mer brandsäkert. Tegel i sig är ett icke brandfarligt byggmaterial, och det stöder inte själva förbränningen. Om det finns en träbas under den, måste den bara stängas, eftersom den är benägen att elda.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tegelfasader har hållbarhet och slitstyrka. De är inte rädda för yttre påverkan eller hårda väderförhållanden.
  • Tegel kännetecknas av minimal fuktabsorption, därför spricker det inte med åren och förlorar inte sina positiva egenskaper, även om det ligger i en region med frekventa regn.
  • En fasad med tegelstenar kräver inte komplext och regelbundet underhåll, till skillnad från samma trä.

Det behöver inte behandlas med antiseptiska föreningar och andra skyddande medel. Tegelverk är själva skyddet.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sådant byggmaterial är känt för sin miljösäkerhet. Det skadar varken människors hälsa eller miljön. Dessutom har teglet förmågan att förstöra skadliga ämnen - de tas helt enkelt bort från basen. Denna beklädnad är självrengörande när det regnar.
  • Tegel kan användas för både exteriör och inredning av byggnader.
  • Facing brick är känd för sin frostbeständighet. Du kan säkert hänvisa till det, även om du bor i ett nordligt klimat. Dessutom är dessa material inte rädda för temperaturförändringar - under deras inflytande skadas murverket inte och förlorar inte sina positiva egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är inte nödvändigt att lita på proffs för att arbeta med tegelstenar. Det är fullt möjligt att dekorera huset själv - du behöver bara följa guiden och använda högkvalitativa råvaror.
  • Tegelverk har en bra ljudisoleringseffekt. Ett hus med en sådan fasad kommer alltid att skyddas från irriterande gatubuller.
  • Moderna tegelstenar presenteras i ett brett sortiment. I butikerna finns det produkter av olika texturer och färger, så alla kan välja den optimala modellen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se finns det många fördelar med murverk. Det är därför det är så vanligt. Många konsumenter har inte ens en fråga om hur man dekorerar husets fasad - de skaffar omedelbart en lämplig sats med tegelstenar. Men vi får inte glömma att det, liksom alla andra byggmaterial, har sina egna svagheter, som du också måste bekanta dig med.

  • Tegel är benägen att bilda en märkbar vit blomning som kallas utblomstring. På grund av sådana formationer kan den kantade byggnadens utseende påverkas allvarligt.
  • Man bör komma ihåg att tegelbeklädnad inte är billig, särskilt inte jämfört med andra alternativ. Till exempel kommer att använda samma Don -bräda kosta flera gånger mindre.
Bild
Bild
  • Det finns för många lågkvalitativa byggmaterial i butiker som inte håller så länge som vi skulle vilja, och under driften medför sådana produkter många problem. Därför hävdar proffs att endast europeiska tegelstenar ska användas - praktiskt taget intet äktenskap förekommer i dem. Men sådana alternativ är inte så vanliga, och deras äkthet är inte alltid möjligt att verifiera.
  • När du väljer en tegelsten måste du se till att alla byggmaterial väljs från samma sats. Om nyanserna inte matchar är det helt enkelt inte möjligt att korrigera situationen, och det kommer att märkas mycket.
  • Trots att murverk kan byggas självständigt är det fortfarande svårt att kalla sådant arbete enkelt och enkelt. Att täcka ett hus med tegel är mödosamt och ibland väldigt dyrt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tegelverk skapar en allvarlig belastning på grunden. Det är därför experter rekommenderar starkt att den här frågan utarbetas även i skedet av att förbereda ett projekt och ett schema för framtida byggande.
  • Man bör komma ihåg att användningen av tegelstenar kan leda till en märkbar minskning av ventilation. På grund av detta kan fukt ansamlas i isolerande material, vilket kommer att påverka deras egenskaper negativt.
  • Med en sådan finish kommer krympningen av väggbotten att vara annorlunda, därför kommer det inte att vara möjligt att fast och styvt fästa basen vid beklädnaden.
  • I butiker finns ofta tegel som inte skiljer sig åt i idealgeometri. Sådana produkter kan vara svåra att arbeta med.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sådana beläggningsmaterial kan utsättas för utsläpp om du har valt ett olämpligt produktmärke (som inte är tillräckligt starka).
  • Tegel är ett byggmaterial som ofta skadas under transport. Ofta visar det sig att det är flisat - kanterna faller av. Du kan inte fortsätta arbeta med dessa element.
  • En tegelsten kan kollapsa om råvaror av låg kvalitet användes vid tillverkningen. Felaktigt bearbetad kalksten, som alltid finns i lera, finns ofta kvar i massan av produkter. På grund av detta dyker märkbara "dudes" upp i tegelstenarna. På dessa platser absorberar produkter fukt särskilt starkt och kollapsar sedan helt.

Du kan se att tegelstenar också har många nackdelar. Du kan dock aldrig stöta på många av dem om du först köper högkvalitativa produkter som tillverkats i enlighet med alla normer och regler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera typer av tegelstenar. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

Keramisk . Denna typ är den vanligaste. Sådana produkter är gjorda av lera och speciella mineraltillsatser, från vilka en speciell blandning erhålls. Den passeras genom snurrorna, och vid utgången erhålls ett bildat block, som sedan skickas till ugnen för eldning. Under sådana förhållanden visar sig byggmaterialet vara mycket praktiskt och tjänar sedan under mycket lång tid. Den är robust, låg fuktabsorbering, pålitlig och slitstark / sprickresistent.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klinker . Denna typ av tegel skiljer sig åt i en separat kategori, även om det är en av sorterna av keramiska produkter. Klinkermodeller tillverkas också, och råvarorna är desamma. Den enda skillnaden är det hårdare avfyrningsläget. Efter det här stadiet visar sig teglet vara nästan monolitiskt - det får ökade hållfasthetsegenskaper. Sådana produkter fungerar länge, och det är extremt svårt att skada dem. Det måste dock komma ihåg att klinker inte är den mest effektiva ljudisolatorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyperpressad . Sådant byggmaterial tillverkas utan användning av lera. En kalk-cementblandning används med ett antal specialiserade tillsatser som används för att få en högre hållfasthet och olika färger. Under tillverkningsprocessen avfyras inte det hyperpressade byggmaterialet. Sådana produkter utmärks också av sin imponerande vikt. De kan ha en vacker stenstruktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Silikat . Tegelsten för silikat framställs av silikatsand, vatten och kalk. Sådana byggmaterial kännetecknas av höga fuktabsorberingshastigheter, därför är de inte frostbeständiga. Livslängden lider också av denna funktion. Av denna anledning har silikatstenar sällan köpts de senaste åren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av murverk

Det finns flera typer av tegel. Låt oss lära känna dem bättre.

Skeddressing . Detta är det enklaste murverket. Med henne förskjuts stenarna med en fjärdedel eller hälften av deras längd. Vid byggande av hus används sådana alternativ väldigt sällan, men i arbetet inför detta är det ett ofta beslut.

Bild
Bild

Kedjeligering . När man bygger väggkonstruktioner i ett tegel kommer en sådan ligering att vara så tillförlitlig som möjligt. I sådana verk stöts en rad, och den andra är sked med parallellläggning av två stenelement med ett gap i sömmarna.

Bild
Bild

Förband med flera rader . I arbetet med att utföra arbeten, i extremt sällsynta fall, görs varannan rad rumpa, och det finns inget behov av detta, eftersom väggkonstruktionernas styrka kommer att lida minimalt. Av denna anledning kombineras i de flesta fall från 2 till 5 (ibland 6) skedar med en rumpa.

Bild
Bild

Lättviktig . När det gäller lätt murverk, brukar de som regel använda det i lågkonstruktion. Denna metod kännetecknas av närvaron av stora hålrum i väggstrukturen. Oftast är de fyllda med isolering.

Väggarna, byggda med lätt teknik, är två väggar som är anslutna till varandra med hjälp av tegelförband eller speciella metallband.

Bild
Bild

Förstärkt . Denna typ av murverk används om det är nödvändigt att bygga höghållfasta och starka tegelkonstruktioner. Förstärkt murverk är relevant om du behöver binda beklädnaden till den bärande väggen, ta hand om konstruktionernas extra hållfasthet.

Bild
Bild

Dekorativ . Tack vare denna metod för murverk är det möjligt att skapa en vacker arkitektonisk bild av husets fasad. Om vi vänder oss till det här alternativet kan byggnaden göras mycket effektiv, den kommer att sticka ut bland andra konstruktioner.

Bild
Bild

Bayerska . Denna murteknik anses vara tysk, men denna typ av design har många olika byggnader i många europeiska länder och till och med i Ryssland. Med denna teknik blandas tegelstenar i olika färger - de växlar inte jämnt.

Bild
Bild

Ansiktsbehandling . Med denna metod används endast ansiktsbyggnadsmaterial, som finns i moderna butiker med olika slags dekorativa effekter. Det finns helt enkelt otaliga sorter av sådant murverk. Men i de flesta situationer, när fasader avslutas, används den klassiska tekniken - halvt murverk (i ett halvt tegel).

Bild
Bild

Openwork . Med detta alternativ för murverk erhålls spektakulära perforerade strukturer. De uppförs med hjälp av skedmetoden för att lägga i en halv tegelsten, precis mellan fogarna i tegelstenarna bredvid varandra, små luckor lämnas speciellt och sömmarna stängs minutiöst.

Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

Som nämnts ovan är det fullt möjligt att utföra ansiktsarbetet både inne och ute med egna händer. Men innan dess är det oerhört viktigt att fylla på alla nödvändiga verktyg och enheter.

Låt oss bekanta sig med deras lista

  • murslev (detta är ett annat namn för en sådan anordning som en murslev);
  • hammarhacka;
  • kvarn (med dess hjälp blir det möjligt att klippa tegelstenar så exakt och exakt som möjligt);
  • nivå och lodlinje;
  • regel;
  • beställning;
  • fogning;
  • speciell konstruktion spets;
  • fyrkant.

Observera att antalet verktyg som används i stor utsträckning beror på kvalifikationerna för befälhavaren som utför det motstående arbetet. Således kan mer erfarna murare med en mängd kunskap använda mycket få verktyg. Om den anställde är mindre utbildad kan han behöva en mycket bredare verktygslåda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedande skede

Om du själv bestämmer dig för att dekorera ditt hem med tegel, bör du först utföra ett antal förberedande arbeten. Du bör inte försumma dem om du vill uppnå ett bra och hållbart resultat. Se till att husets grund, liksom dess struktur i allmänhet, är utformad för installation av tegel. Fundamentet måste byggas i enlighet med alla byggregler. Det måste nödvändigtvis tåla betydande belastningar. Billiga och enkla baser fungerar inte i det här fallet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör också se till att husets bas är gjord av råvaror som monolitisk betong (betongblock är också acceptabla). Fundamentet i sig måste ha tillräcklig bredd. Detta krav är särskilt viktigt, eftersom tegelstenen kommer att baseras på grundstrukturen. I vissa situationer placeras tegelstenar på speciella stålhörn, som fästs på basen med ankarbultar.

Dessutom är det tillåtet att organisera en ytterligare grund om kvaliteten på huvudet lämnar mycket att önska. Ytterligare en bas måste hällas längs strukturens omkrets och gå tillbaka cirka 30 cm från den första grunden.

Den extra strukturen måste täckas med ett vattentätt material. För detta är takmaterial som läggs i två lager idealiskt. Du kan fästa den på den tidigare basen med hjälp av ankarbultar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter bör du vara uppmärksam på takets struktur. Det är mycket viktigt att titta närmare på taket. I de flesta fall, i gamla hus, skjuter inte gesimsen ut över strukturens omkrets med mer än 25 cm. Med en sådan struktur blir tegelstenarna oändligt våta och kan till och med förstöras. Efter cirka 5 års sådan användning kommer tegelverket att bli oanvändbart. Detta problem kan lösas på ett korrekt sätt - du måste belägga husets väggar med en speciell hydrofobiserande förening varje år, men kom ihåg att sådana medel är ganska dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att stänga huvudväggarna i trä med tegel, innan du börjar arbetet måste du täcka träbaserna med antiseptiska föreningar. Om du dekorerar ytterväggar måste du köpa lämplig produkt för dem. För externt arbete bör du inte köpa inre impregneringar - det kommer att bli lite vettigt av dem. Dessutom kommer det att vara nödvändigt att fästa ångspärren på träväggarna med en konstruktionshäftapparat. Dessa beläggningar bör läggas med en överlappning (minst - 10 cm).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du behöver också:

  • undersök noggrant ytan på husets väggar, ta bort alla onödiga detaljer, såsom ficklampor, rännor och andra liknande föremål;
  • det gamla färg- och lackskiktet, exfolierade element, avtagning bör tas bort;
  • alla märkta defekter måste täckas med ett lager kitt;
  • om skadorna på väggarna är för allvarliga, måste du gipsa dem helt;
  • för att montera det isolerande skiktet är det nödvändigt att lägga ett lager primer, som kommer att ansvara för bättre vidhäftning av väggen och limet.

Dessutom kommer det att vara nödvändigt att ordentligt förbereda lösningen. En enkel cementblandning är knappast lämplig här, eftersom tegelstenen är resistent mot vattenabsorption. Detta problem är särskilt akut när det gäller installation av klinkerstenar, som helt enkelt behöver specialiserade tillsatser för att säkerställa effektivare vidhäftning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den rätta lösningen består av följande ingredienser:

  • cementkvalitet M500 - 1 del;
  • sand - 4 delar;
  • vatten.

Den färdiga murbruket bör ha en konsistens som tegelstenarna inte kommer att "rida" på. Bättre att inte ta till en mängd olika tillsatser. De enda undantagen är pigment, som ger sömmarna och lederna en kontrasterande nyans som skapar en intressant dekorativ effekt.

Bild
Bild

Vissa hantverkare lägger till lite lera i lösningen för att uppnå större plasticitet i kompositionen. Men här skiljer sig olika murarnas åsikter åt - någon ser detta bara som en skada på grund av att lerkomponenten tvättas ur kompositionen och minskar dess styrka, medan någon tvärtom tror att lera gör murverkets sömmar mer hållbara. I denna fråga förlitar sig varje användare på sin egen åsikt och erfarenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

DIY -beklädnadsteknik

Låt oss överväga steg för steg hur man murar husens fasader.

Bild
Bild
  • Börja inte med sådant arbete i regn eller snö. Vänta på torrt och tillräckligt varmt väder.
  • Först läggs startraden ut längs konstruktionens omkrets. Det nedre tegelskiktet måste läggas särskilt noggrant och noggrant - det måste vara perfekt.
  • I områden med fönster bör tegel läggas utan att raden bryts.
  • Applicera murbruk på tegelstenarna med ett specialverktyg som kallas en mall.
  • Vidare, på båda kanterna av en rad tegel, måste du lägga ut 4-5 nivåer av sten - de kommer att spela rollen som fyrar. Dra tråden mellan dem och montera sedan resten av raderna. Var noga med att kontrollera deras horisontalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I linje med tegelraderna med den översta fyren, bör du upprepa arrangemanget av följande fyrar. Så du måste agera tills hela väggen är vänd.
  • Rör om cementmorteln ofta innan du lägger tegelstenarna på väggen så att sanden i kompositionen inte sätter sig.
  • Om du vill lägga tegelstenarna ordentligt bör du vara uppmärksam på sömmarna mellan dem. Dessa element ska vara så smidiga och snygga som möjligt. Sömmarnas tjocklek bör inte överstiga 12 mm.
  • Lämna tunna ventilationsgap mellan inre bärande väggar och yttre tegelytor.
  • I den andra nedre raden av beklädnad måste du göra ett litet hål och stänga det med ett speciellt gitter. Detta kommer att behövas för att säkerställa naturlig luftcirkulation.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

  • Tegelfodrade hus ser mer attraktiva och fräscha ut. Dessutom kan det inte bara vara ett vanligt rött byggmaterial med idealisk geometri, utan också ett original handgjutet tegel, som har en brunaktig-burgund nyans. Denna beklädnad kommer att kombineras med ett högt gråblått gaveltak och snövita fönsterkarmar.
  • Fasaden, kantad med små röda tegelstenar, i kombination med ett rikt rött tegeltak, kommer att se bra ut när den kompletteras med vita dubbeldörrar och vitramade fönster. Stigar dekorerade med grå beläggningsplattor bör läggas runt huset.
  • För beklädnad kan du använda tegelstenar i olika färger. Till exempel ser en kombination av gula och bruna byggmaterial snygg och attraktiv ut. Mot bakgrund av denna fashionabla tandem ser mörka fönsterkarmar och samma mörka takmaterial harmoniskt ut.

Rekommenderad: