Dekorativ Tegel För Inredning (41 Bilder): Hur Man Lägger Vit Tegel Med Egna Händer? Inredningsalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Dekorativ Tegel För Inredning (41 Bilder): Hur Man Lägger Vit Tegel Med Egna Händer? Inredningsalternativ

Video: Dekorativ Tegel För Inredning (41 Bilder): Hur Man Lägger Vit Tegel Med Egna Händer? Inredningsalternativ
Video: Filtning av murverk 2024, April
Dekorativ Tegel För Inredning (41 Bilder): Hur Man Lägger Vit Tegel Med Egna Händer? Inredningsalternativ
Dekorativ Tegel För Inredning (41 Bilder): Hur Man Lägger Vit Tegel Med Egna Händer? Inredningsalternativ
Anonim

Den moderna designen av bostäder representeras av efterbehandling från olika material, bland vilka dekorativa tegelstenar är mycket populära. Vackert utfört murverk förvandlar inredningen i alla rum på ett originellt sätt. För att skapa atmosfären i ett byhus eller ett furstligt slott är det tillräckligt att välja rätt färgschema och struktur på teglet.

Bild
Bild

Vad det är?

Facing (dekorativ) tegel är ett unikt byggmaterial som nyligen har dykt upp på marknaden, men som redan har använts i stor utsträckning. Det är valt både för inredning av lägenheter och hus på landet. Att arbeta med en sådan tegel är enkel, så det görs ofta oberoende, utan hjälp av specialister. Eftersom denna motstående produkt har hög hållfasthet, hållbarhet och miljövänlighet, rekommenderas det att använda den i utformningen av alla lokaler, inklusive barnrum. Dekorativa paneler finns i en mängd olika färger, allt från delikat vitt till ljusgult och brunt.

Bild
Bild

När det gäller konsistensen imiterar materialet realistiskt tegel. Därför kallas det universellt och kan lätt matchas till alla stilistiska design av rum. Dekorativ efterbehandling kan utföras på cement, tegel, gipsskivor och betongytor. Trots att beklädnad med detta material verkar obekvämt, eftersom det skapar en känsla av att inte vara inomhus, utan utomhus, väljer många husägare det istället för att dekorera väggarna med trä, gips och tapeter. Detta beror på att tegel tillåter en kontrasterande övergång mellan ytor, möbler och textilier, vilket är mycket trendigt i modern design.

Bild
Bild

Med sin struktur liknar dekorativ tegel en viss kombination av kakel med konststen. Hittills tillverkar tillverkarna detta material med hjälp av lera, cement och gips som huvudkomponent. Till skillnad från konststen kännetecknas tegelstenen av en reliefyta. Den har en rektangulär form, det finns också modeller med något rundade hörn.

De främsta fördelarna med produkten inkluderar:

  • enkel installation;
  • hållbarhet och driftsäkerhet;
  • hög slitstyrka;
  • frånvaro av komponenter som är skadliga för människors hälsa;
  • utmärkt ljudisolering;
  • brandmotstånd;
  • ett brett utbud av modeller.

När det gäller bristerna finns det inga, med undantag för den höga kostnaden. Men tillverkare har nyligen börjat producera budgetversioner av materialet som inte på något sätt är sämre i kvalitet och finns att köpa för familjer med en genomsnittlig finansiell inkomst. Dessutom låter ett stort urval av materialformat dig spara på efterbehandlingen. Traditionellt har produkten måtten på ett vanligt tegel, men dess höjd kan vara från 6 till 15 cm och längden är 16-24 cm, medan plattornas tjocklek är oförändrad och lika med 2,5 cm.

Bild
Bild

Mängden olika storlekar underlättar installationsprocessen och beklädnaden är mycket snabb. Om väggarnas konstruktion är planerad med en tegelsten som imiterar en sten, måste man ta hänsyn till att plattornas dimensioner i detta fall är olika - 210 × 102 × 48 mm. De är mindre höga och tjockare. För att lägga sådant material krävs inte bara närvaron av viss erfarenhet utan också tidskostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Byggmarknaden representeras av ett brett utbud av tegelstenar, vars modellserie skiljer sig inte bara i pris, extern design utan också i tillverkningsmaterial. Med tanke på den senare indikatorn finns följande typer av produkter oftast på rea.

Gips (cement)

Det produceras med formningsmetoden, där en gips- eller cementblandning hälls i speciella formar. Därefter utförs målning (om färgen inte tidigare infördes i lösningen) och bearbetas. Denna produktionsteknik liknar på många sätt produktionen av dekorativ sten, endast plattformens reliefkontur skiljer sig åt i den. Samtidigt kännetecknas det material som erhålls från cement av större hållfasthet och fuktbeständighet än det som görs på basis av gips. Med en sådan tegelsten kan de användas för att dekorera rum med hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna med sådana plattor inkluderar också överkomliga kostnader och miljösäkerhet. Nackdelen med produkten är att dess installation kräver användning av speciellt lim och injektering. För väggbeklädnad i rum där det finns konstant temperaturfall och kondens måste dessutom fuktbeständiga plattor användas. För att göra detta bör du noggrant läsa produktens märkning.

Bild
Bild

Klinker

Detta är den dyraste typen av tegel som har förbättrade fysiska egenskaper. Ansiktsmaterial tillverkas av lera med hjälp av en speciell teknik, genom exponering för höga temperaturer. Därför är produkten hållbar och motståndskraftig mot yttre påverkan. Den kan användas för både inredning och exteriör. Tack vare sin solida struktur och mångfald av färger är plattorna idealiska för att dekorera eldstäder, kök och korridorer. Bredden på sådana plattor sträcker sig från 160 till 190 mm, höjden är 60 mm och tjockleken är 20 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klinkerstenar är mycket efterfrågade på grund av deras låga fuktabsorptionskoefficient, motståndskraft mot temperaturförändringar och hållbarhet. Produkten är också inaktiv mot kemikalier, vilket gör det enkelt att rengöra och tvätta. Mängden färger, former och storlekar öppnar stora möjligheter för implementering av designidéer. Väggar med glasade, matta eller präglade kakel ser vackra ut. Det enda är att en så högkvalitativ och vacker produkt inte är billig.

Bild
Bild

Akryl (polyuretan)

Denna typ av produkt har goda prestandaegenskaper, eftersom brädorna är starka och mycket lätta. Klädstenar tillverkas i rika färger av polyuretan- och akrylkomponenter. Att dekorera interiören med sådana tallrikar på ett originellt sätt kräver inte mycket tid och pengar. Dessutom, nyligen på rea kan du hitta produkter som imiterar 3D -effekten i efterbehandling. Polyuretanbrädor är idealiska för beklädnadsytor i badrum, kök, balkong och veranda, eftersom de kännetecknas av högt ljud och värmeisolering och inte är rädda för fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Keramisk

Denna dekorativa tegelsten anses vara klassisk, eftersom den har använts i dekoration av lokaler i mer än ett dussin år. När det gäller dess fysikaliska och kemiska egenskaper liknar den på många sätt en keramisk kakel. Oftast installeras det i badrum och kök. En motstående produkt är tillverkad av lågsmältande typer av lera, med tillsats av färgämnen, karbonater och kvartssand. Tack vare denna komposition är materialet hållbart och kan förvärva olika nyanser, allt från snövit till svart.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av den rika färgpaletten rekommenderar designers att köpa keramiska tegelstenar för att dekorera rum i stil med gamla klassiker och ett loft. Eftersom det under tillverkningen av materialet är utrustat med dekorativa chips, kännetecknas det av en ovanlig effekt, och finishen ser "åldrad" ut. Fördelarna med denna produkt inkluderar inertitet mot solen och fukt, hög motståndskraft mot mekaniska skador, hållbarhet, estetik och miljövänlighet. Produkten har nästan inga nackdelar.

Bild
Bild

Stengods i porslin

Till skillnad från ovanstående typer har denna tegel de högsta hållfasthetsindikatorerna. Detta beror på dess speciella produktionsteknik, där materialet inte är framställt av lerparti, utan en speciell lösning bereds, bestående av naturstenflis. Dessutom genomgår plattorna dubbel värmebehandling, vilket ökar deras slitstyrka. Nackdelen med tegel i porslin är dess höga pris.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På senare tid har många tillverkare också börjat tillverka styrofoam och expanderade polystyren dekorativa tegelstenar för att tillgodose behoven hos låginkomstkonsumenter. Naturligtvis är denna typ av produkt sämre i kvalitet, men det gör att du snabbt och ekonomiskt kan slutföra lokalerna. Sådana plattor kan inte installeras i rum med hög luftfuktighet och extrema temperaturer. De fästs på väggens yta med flytande naglar, varefter de målas i valfri färg.

Bild
Bild

Läggningsmetoder

Nyligen föredrar de flesta husägare att lägga dekorativa tegelstenar inomhus med egna händer, eftersom arbetsflödet är enkelt och inte kräver speciella färdigheter. För ytbehandling, i det här fallet, använder de oftast sådana murverk som skedar (plattor placeras med en lång kant), rumpa eller peta (när materialet läggs med en kort kant). Förutom de klassiska murmetoderna används också följande.

Gotiskt . Det säregna med dekorativ beklädnad är att plattorna i varje rad alternerar, kortsidorna ersätts med långa eller vice versa. I detta fall måste en liten förskjutning göras mellan raderna.

Bild
Bild

Schlesien . Placeringen av elementen i detta fall liknar ett gotiskt murverk, där en rad bildas i 1 poke och 2 sked, men de vertikala sömmarna genom varje rad ska helst matcha.

Bild
Bild

Korsa . Det är en komplex typ av beklädnad, där det först och främst är nödvändigt att lägga rumpan och sedan skedraden.

Bild
Bild

Spår . Efterbehandlingen måste göras med tegelns långa sida, varje rad skiftas med 1/2 eller 1/4 block.

Bild
Bild

Holländska . Denna typ av beklädnad är mycket efterfrågad i Holland. Den första raden bildas av alternerande skedar och petar, och i den andra används endast en pet.

Bild
Bild

Brandenburg . Väggarna klistras över, alternerande två långa och en kortsidor av plattan. I varje efterföljande rad måste de ändras i läge.

Bild
Bild

Bayerska . Ett intressant ytdesignalternativ, där tegelns långa och kortsidor är ojämnt placerade. Slutresultatet är en original inredning och ett ovanligt färgmönster.

Bild
Bild

Dessutom kan dekorativa tegelstenar läggas sömlöst eller sömlöst. För att beklädnaden ska se vacker ut i det inre av rummet, rekommenderar designerna noga att välja en eller annan metod för att lägga plattorna. Det beror på rummets storlek och dess stil. Efter avslutat arbete måste inredningen få ett komplett utseende med hjälp av hörnstycken. Du kan också få ett attraktivt och harmoniskt murverk genom att använda material i olika förpackningar. Växlingen av tegel, som skiljer sig åt i struktur, storlek, nyanser och tjocklek, ser intressant ut i interiören.

Hur väljer man?

Innan du fortsätter med det dekorativa väggarna med tegel måste du noga överväga rummets övergripande design och först då välja materialet. Huvudkriteriet för att välja en produkt anses inte bara dess utseende, utan också dess kvalitetsegenskaper. Rummet ska visa sig vara vackert, snyggt och fullt av hemkomfort. Mörk tegel rekommenderas inte för balkonger och väggar i små rum, eftersom det visuellt får dem att se dystra ut. Detta gäller särskilt för smala rum, där det är nödvändigt att växla murverk med tapeter eller gips.

Bild
Bild

Vitt eller grått tegel kommer tvärtom att ge rummet en intressant design och friskhet. Inredningen ser vacker "antik" eller i loftstil. Om familjens budget är begränsad kan du köpa skumstenar för målning och det är lätt att välja en nyans för efterbehandling. För kök och badrumsbeklädnad är det lämpligt att välja paneler gjorda på cement, de är av olika storlekar, har en låg vikt och produceras i en intressant konsistens. I vardagsrum och sovrum kan dekorationen göras med gipsstenar, som ser uttrycksfulla och snygga ut, men är rädda för fukt.

Bild
Bild

När det gäller prestationsindikatorer är det nödvändigt att ge produkter med sådana egenskaper när de köper

  • Styrka och hållbarhet. En kvalitetsprodukt kan fungera pålitligt i mer än ett decennium. Det mest hållbara är tegel av porslin, och det mest känsliga för mekanisk påfrestning är gips.
  • Miljövänlighet. Trots att det i de flesta fall endast används naturliga ingredienser för tillverkning av dekorativa tegelstenar, finns det modeller där skadliga föroreningar tillsätts.
  • Styling funktioner. För brädor med betydande vikt krävs god ytbehandling och ett förstärkt lim. Lätta tegelstenar är enkla att installera, eftersom de lätt limmas på väggar och har hög vidhäftning.
  • Pris. Byggmarknaden representeras av dekorativa tegelstenar i olika priser. Samtidigt är gips budgetalternativet, och det dyraste är klinker.
Bild
Bild

En väsentlig roll i valet av motstående material spelas av dess struktur. Till exempel är paneler med imitation av ett stenigt berg, buta och småsten väl lämpade för att dekorera väggar nära en eldstad och i ett rekreationsområde, där de kan kombineras med tapeter och gips. För att dekorera ett köksförkläde är det bäst att välja ett tegel med en slät konsistens, det är enkelt att installera det på ett sömlöst sätt, och den ytterligare lackerade ytan är lätt att rengöra. Glaserade och slipade paneler är idealiska för väggbeklädnad nära trappuppgångar, och används också ofta för beklädnad av dörr- och fönsteröppningar, pelare och valv.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Att dekorera inomhusinteriörer med dekorativa tegel har blivit populärt de senaste åren. Detta beror på materialets rika färg, dess vackra utseende och enkla installation. Dessutom kan vändplattor användas för att dekorera inte bara plana ytor, utan också icke-standardiserade arkitektoniska element, vilket markerar formen på fönsteröppningar och valv i designen. För väggdekoration i bostadslokaler rekommenderas att man använder tegelstenar i naturliga och återhållsamma färger. Tegelverk ser bra ut i grädde, vitt, grått, svart och beige. Samtidigt kan du välja en speciell design för varje rum.

Vardagsrum . Väggar kantade med tegel, i det här fallet, kommer att vara ett originalt tillägg till inredningen och kommer att vara en utmärkt bakgrund för att placera en TV. Dessutom kan panelerna användas för att lägga upp individuella kompositioner i form av en panel. Sådan inredning väljs oftast för vardagsrum inredda i grunge, moderna och loftstilar. Beroende på vilka färger som råder i rummet kan du göra en intressant layout av väggarna med både snövit och mörkbrun tegel. Det viktigaste är att beklädnaden är i harmoni med textilier, golv och möbler.

Bild
Bild

Kök eller matsal . I detta rum bör dekorationen fylla inte bara en estetisk, utan också en praktisk funktion. Murverk kan användas för att dekorera ett köksförkläde eller för att dekorera en av väggarna. Ett utmärkt val är tegel för klassiska och moderna kök. Den vita beklädnaden kommer att vara i harmoni med den blanka ytan på headsetet och tekniken. Ljusbruna eller beige finish ser också intressanta ut i köket; i det här fallet kan du betona texturens skönhet med hjälp av ljusa gardiner och dekorativa element av trä.

Bild
Bild

Sovrum . För att dekorera det här rummet, där en atmosfär av romantik och ensamhet ska skapas, måste du välja ljusa tegelfärger. Samtidigt måste glas- och träföremål placeras i rummet. Grått laminat är lämpligt för golv, för tak - en upphängd struktur i pastellfärger, och det är lämpligt att köpa möbler från ett naturligt massivt trä. Ett bra komplement till inredningen kommer att vara en stor säng med många kristallhängen eller en baldakin. Dessutom bör god belysning ges i sovrummet, tack vare den starka bakgrundsbelysningen kommer det att vara möjligt att positivt betona tegelns mönster och färger.

Rekommenderad: