Lägga Tegel För Sammanfogning: Hur Man Korrekt Lägger Tegel Med Egna Händer Med Hjälp Av Verktyg?

Innehållsförteckning:

Video: Lägga Tegel För Sammanfogning: Hur Man Korrekt Lägger Tegel Med Egna Händer Med Hjälp Av Verktyg?

Video: Lägga Tegel För Sammanfogning: Hur Man Korrekt Lägger Tegel Med Egna Händer Med Hjälp Av Verktyg?
Video: Byggmax tipsar, så lägger du tak (Del 3 spika strö och bärläkt) 2024, April
Lägga Tegel För Sammanfogning: Hur Man Korrekt Lägger Tegel Med Egna Händer Med Hjälp Av Verktyg?
Lägga Tegel För Sammanfogning: Hur Man Korrekt Lägger Tegel Med Egna Händer Med Hjälp Av Verktyg?
Anonim

En väl lagd tegelvägg ser bra ut. Nyckelfrasen här är "välplanerad". Även det mest fantastiska materialet kommer inte att ge ett gediget resultat om tekniken kränks.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i arbetet

Att lägga tegel för skarvning görs med hjälp av en mängd olika mallar som hjälper till att forma murbruk korrekt. Skillnaden mellan mallarna är främst i deras geometriska form. Att lägga på det här sättet ser inte ut som det som läggs utan användning av ytterligare verktyg. För att göra allt arbete med dina egna händer behöver du:

  • svamp med en metallborste;
  • lösningen till vilken mjukgöraren har tillsatts;
  • murslev;
  • tegel;
  • mallelement som definierar murverkets egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En murslev används för att ta bort murbruk som finns kvar i lederna. Kompositionen läggs strikt på den nivå som sammanfaller med murverkets yttre linje. Proceduren är enkel: först, med mallar i handen, skapar de den nödvändiga konfigurationen och använder först en murslev. Om du inte tar bort den överflödiga massan av murverk kan du få allvarliga problem. Med hjälp av en sådan anordning som en skarvning är det möjligt att trycka tillbaka lösningen med cirka 0,3 cm.

Bild
Bild

Därefter komprimeras kompositionen noggrant. En sådan algoritm hjälper till att förbättra kvaliteten på inte ett murverk utan hela väggen som helhet. Det är mycket viktigt att ta hänsyn till den tid det tar för fogningen att slutföras. För att bestämma det uppmärksammas punkterna:

  • lösningens initiala konsistens;
  • dess plastegenskaper;
  • luftfuktigheten i den omgivande luften;
  • temperatur (utomhus eller inomhus);
  • arbetshastigheten för mästarna.
Bild
Bild

Hur förbereder jag mig ordentligt och får jobbet gjort?

Rimligt att lägga tegel under skarven är inte svårt, men inte heller lätt. Det första steget är alltid att rengöra ytan noggrant. Även små spår av smuts bör inte finnas kvar på den. Vidare är det viktigt att förbereda murblandningen korrekt, som ska vara så flexibel som möjligt. Det är ofta till och med praktiskt att lägga till speciella ämnen som ökar plastkvaliteterna.

Först broderas vertikala sömmar, först då kommer det till horisontalplanet. Vissa försöker göra jobbet utan att använda tillsatser, men en sådan lösning hotar att spricka kompositionen på vissa ställen. Det är tillåtet att använda torra blandningar som får plasticitet efter utspädning med vatten. Fördelen med det här alternativet är att konfigurationen sparas efter avslutad fogprocess.

Bild
Bild

Du kan lägga fram framväggen i olika mönster, inklusive med en bar, med tegelstenar i vilken geometrisk form som helst. Urvalet av mallar görs enligt murprofilen. Detta krav säkerställer samma fyllningstjocklek. När du väljer en komposition är det nödvändigt att ta reda på om det kommer att framkalla en igensättning av ytan? Om detta inträffar ökar mängden förbrukat material avsevärt, särskilt på ytor med sönderriven textur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi måste vara beredda på att arbetet kommer att vara mycket tidskrävande. Det kommer att ta ganska lång tid, så du måste noggrant planera ditt schema. Det minsta försöket att påskynda sammanfogningen kommer att resultera i en försämring av ytans utseende. När det gäller verktyget kan du antingen köpa det eller göra det själv. I vilket fall som helst måste du se till att formuläret låter dig slutföra uppgiften.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga ytterligare verktyg

Hjälpmedel behövs om du vill skapa en atypisk sömform. Det kommer inte att fungera att göra en sådan linje med hjälp av att bara ansluta linjer. Den exakta uppsättningen verktyg bestäms av tegelväggens tekniska skick, men den mest massiva uppsättningen kommer att bestå av följande hjälpare:

  • en hammare;
  • betongblandare;
  • mejsel;
  • elektrisk borr;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • triangulär murslev;
  • pensel med mjuka borstar (eller rulle);
  • borstad;
  • borste med borst av hårt stål.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En mejsel, som träffas försiktigt med en hammare, hjälper till att rensa den gamla murbruk ur lederna. Om det inte finns något sådant verktyg kan du ersätta det med en borrhammare. Oftast krävs en borr och ett blandningshuvud för att göra injekteringsbruk. Denna komponent gör det lättare att röra om lösningen.

En betongblandare behövs inte särskilt om arbetets skala är liten . Spackeln hjälper både när du tar bort överflödig blandning och när du applicerar den. Väggrengöring utförs när själva fogningen och injekteringen redan har slutförts. En flöjtborste används ofta för att blöta ränderna. Som ett stöd för verktyget används en 1 meter lång träskena. Tanken där injekteringen är förberedd måste vara djupare än bred, annars kommer injekteringen att sätta sig mycket snabbt.

Viktig! Mejselns spets måste skärpas ordentligt.

Mer om arbetsmetoden

Det är möjligt att förenkla rengöringen av leder så mycket som möjligt genom att blåsa dem med kompressorer. Denna teknik gör det lättare att ta bort även den minsta smutsen. När överskottslösningen avlägsnas fuktas sömmarna i ett litet område. Det är nödvändigt att fukta endast den del som kommer att bearbetas under de närmaste 60 minuterna. Lösningens livslängd varierar från 1, 5 till 2 timmar, så den bereds i en liten volym.

Rekommenderad: