Tegelbearbetning: Impregnering Av Silikat Tegel Murverk. Hur Behandlas Husets Fasad Från Förstörelse Och Fukt?

Innehållsförteckning:

Video: Tegelbearbetning: Impregnering Av Silikat Tegel Murverk. Hur Behandlas Husets Fasad Från Förstörelse Och Fukt?

Video: Tegelbearbetning: Impregnering Av Silikat Tegel Murverk. Hur Behandlas Husets Fasad Från Förstörelse Och Fukt?
Video: injektering mot fukt i betong och tegel 2024, Maj
Tegelbearbetning: Impregnering Av Silikat Tegel Murverk. Hur Behandlas Husets Fasad Från Förstörelse Och Fukt?
Tegelbearbetning: Impregnering Av Silikat Tegel Murverk. Hur Behandlas Husets Fasad Från Förstörelse Och Fukt?
Anonim

Tegel är ett poröst material, och därför, när fukt kommer in i dess struktur, förstör det murverket inifrån.

Specialprodukter för bearbetning av tegel ger ytterligare skydd mot yttre påverkan och fukt. Sådan bearbetning behövs för att öka livslängden för strukturer som är kantade med tegel. Det kommer också att hjälpa till att undvika sprickor, svampavlagringar och försämring av strukturens egenskaper. Föreningarna tränger in i teglet och aktiverar där reaktioner mot mögel och fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är bearbetning för?

Den svagaste punkten i murverket är sömmarna. Det är genom dem som fukt tränger in, och under frost fryser vatten. Där expanderar det och verkar på tegelstenarna, vilket resulterar i att materialet kollapsar. Vissa typer av tegelstenar kan också absorbera fukt genom porerna, som inte hinner torka och förblir inuti, vilket resulterar i att mikrosprickor och flisar visas, vilket också leder till förstörelse. För att skydda teglet mot korrosion rekommenderar experter att behandla det med speciella föreningar och utföra hydrofobisering.

Den vanliga skyddande kompositionen består av järnoxid, renat vatten och bindemedel som kan tränga in i silikatet och förbättra dess egenskaper. Bindemedlet i en sådan vätska är kaliumsilikat, som kan interagera med salter. Detta hjälper till att förbättra de keramiska produkternas skyddande egenskaper, skyddar dem mot UV -exponering och mögel. Skyddande föreningar förbättrar också tegelns utseende och färg.

Kompositionerna ökar väggens motståndskraft mot frost och eliminerar risken för flis eller sprickor på dem. Samtidigt förlorar stenen inte ånggenomsläpplighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Impregnering gör det möjligt att skydda basen från fukt och tillåter inte att den tränger in i porösa strukturer. Vid bearbetning av materialet med en sådan komposition bildas en film på den, som inte tillåter utveckling av svamp och mögel.

Fördelarna inkluderar:

  • bevarande av tegelns förmåga att passera luft;
  • skydd av materialet från delaminering, vilket hindrar det från att förlora sitt utseende;
  • sprickskydd;
  • ökad korrosionsbeständighet;
  • miljösäkerhet;
  • bevarande av stenens färg, struktur och struktur;
  • skydd mot smuts och damm på ytan;
  • förbättring av väggens värmeledningsförmåga, vilket påverkar minskningen av uppvärmningskostnaderna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar det faktum att sådana blandningar inte är billiga, och de måste appliceras regelbundet på ytan, vilket kommer att kräva ytterligare tid och pengar.

Vyer

Det finns flera typer av penetrerande vattentätning, bland vilka följande kan noteras:

  • akryl enkomponent;
  • tvåkomponent silikon;
  • lack;
  • vattenavvisande medel.

Det finns olika typer av biocidimpregnering för mur- och husfasader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Våt tegelimpregnering

Det så kallade flytande glaset för vattentätning med våt effekt består av silikon, som inte bara hindrar vatten från att komma in i väggarna, utan också skyddar mot smuts, vilket gör att ytan lätt rengörs från formationer och blir ljusare. Efter bearbetning av väggarna med en sådan komposition får de motståndskraft mot fukt, och effekten av en våt sten visas på dem. Den behandlade väggen kommer alltid att se fräsch och fuktig ut, men i verkligheten kommer den alltid att vara ren och torr.

För närvarande anses sådant skydd mot vatteninträngning vara det mest populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Knauf olja

Denna komposition är gjord på basis av olja från en tysk koncern. Blandningen efterlämnar inga ränder och försämrar inte heller materialets ångledning, vilket leder till att fukt avlägsnas naturligt från det, vilket skyddar mot svamp och mögel. Därför tillåter kompositionen inte fukt att tränga in i väggarna, förbättrar färgen och ljusstyrkan på finishen.

Denna impregnering används både för källaren, väggarna i badet och för grunden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antiseptika

De skyddar väggarna mot fukt, stärker dem och används för att förhindra att bakterier och insekter växer i murverk. Lösningen blandas med vatten och appliceras på föremål genom sprutning. Det kan också läggas till byggnadsblandningar i byggnadsstadiet.

Kompositionens livslängd är 10 år, varefter proceduren är nödvändig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Remmers Blend

En blandning från en tysk tillverkare förbättrar tegelverkets vattenavvisande egenskaper, är hållbar och kvalitet. Förhindrar också att damm och smuts bildas på betongytor. Produkten torkar snabbt och bildar en transparent film.

Bild
Bild

Belzona Blend

Det gör det möjligt att skydda objektet från alla typer av negativa faktorer. Förhindrar korrosion av silikatbasen, ökar konstruktionernas livslängd och förhindrar att de slits snabbt. Skyddar också mot industriell förorening och ultraviolett strålning, kan appliceras på sten, betong, cement och andra ytor.

Om det inte är möjligt att köpa sådana produkter i butiken kan du förbereda dem själv. För att göra detta, ta vegetabilisk olja och värm den över en eld, tillsätt torkningsolja. Bearbetning med sådana föreningar utförs också i två lager, som var och en måste torka i minst två dagar. Om du förbereder sådana blandningar på rätt sätt är de inte sämre i kvalitet än fabriken, men den enda nackdelen är att de kommer att torka längre.

Innan du använder dessa komponenter måste du förbereda basen. Varför behöver du rengöra det från smuts och låta det torka.

Det är nödvändigt att börja arbeta på en varm dag. Om det redan finns skador på väggarna måste de repareras. För detta kan du använda specialverktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid vissa punkter måste tegelväggar skyddas mot utblomstring, som uppträder efter en viss tid på tegelytan. Sådana vita fläckar förstör inte bara strukturens utseende, utan indikerar också långsam förstörelse av murbruk och själva murmaterialet i väggen. För att skydda mot utblomstring används olika preparat som skiljer sig åt i sin sammansättning, men före applicering är det också nödvändigt att förbereda ytan.

När den första placken visas på väggen måste den snabbt tas bort, eftersom mögel kan dyka upp på dessa platser i framtiden. I detta fall är det också effektivt att använda kiselbaserade vattenavvisande medel. Dessa föreningar används ofta i konstruktionsstadiet och lägger dem till lösningen, vilket ökar murverkets motståndskraft mot frost och förbättrar dess egenskaper.

Alla dessa medel säljs i banker. En liter av kompositionen räcker till 150 kvadratmeter bas. För att göra detta behöver du bara späda ut kompositionen i vatten i enlighet med instruktionerna och applicera på en torr hålighet.

Bild
Bild

Väggarna kan avfettas och behandlas med antiseptika. Du kan göra jobbet själv, eftersom det inte orsakar svårigheter. Impregneringen appliceras i ett tunt lager på ytan och får torka i 10-15 minuter. Upprepa proceduren om det behövs. Sådant skydd kan vara upp till 10 år.

Vinden kan också bli en faktor för förstörelse av murverk, vilket kommer att blåsa ut murbruk och förstöra tegelstenarna. Sådan förstörelse sker inte omedelbart, men kan pågå i årtionden. Höga byggnader lider vanligtvis av vind, där det finns luftströmmar som varierar i temperatur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är temperaturförändringarna som kan orsaka att murverket snabbt förstörs, och därför är det nödvändigt att bearbeta ytan. Vattenavstötande medel används också för detta, vilket förbättrar väggens egenskaper och förhindrar att den kollapsar. Att utföra ytbehandling med hjälp av ovanstående medel du behöver fylla på material och verktyg, inklusive:

  • slangar;
  • formuleringar för blandningar;
  • rullar;
  • antiseptiska medel;
  • trappa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ju bättre skyddet av murverket från yttre negativa faktorer görs, desto längre håller själva strukturen. Alla faktorer som påverkar väggen påverkar den negativt, och därför är det inte värt att fördröja bearbetningsprocessen. Det är nödvändigt att utföra sådana procedurer omedelbart efter byggandet av huset .… Efter att ha träffat ytan tränger förstärkningslösningarna in i materialet till ett djup av 2 cm och bildar ett tunt skyddande lager där. Det förhindrar att delar av murverket bryts av och hindrar vatten från att tränga in och bilda en skorpa.

Skyddsskiktet kan motstå kväve, nitrater och andra komponenter och förhindrar också att smuts eller damm bildas på ytan. Produkten fungerar effektivt vid temperaturer från minus 60 till plus 200 grader … Lösningen lämnar inte någon obehaglig lukt och är säker för naturen eller människor. Sådana blandningar avlägsnas från ytan genom grov bearbetning.

Ett annat sätt att skydda mot förstörelse är att täta sömmarna. Detta ger väggen inte bara ett färdigt utseende efter tegelläggning, utan förhindrar också att fukt och andra negativa komponenter kommer in i sömmarna.

Efter injektering rekommenderas att dessa platser också behandlas med vattenavvisande blandningar, som kan köpas i en butik eller använda vanligt tätningsmedel för dessa ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur bearbetas?

För att täcka en tegelvägg med eventuella fuktskyddande föreningar är det nödvändigt att förbereda. Varje tegel kan impregneras, men om det inte finns tillräckligt med tid för detta kan sprutor användas. Allt arbete utförs i en specifik sekvens:

  1. rengöring av väggar från smuts;
  2. biocidbehandling mot mögel och mögel;
  3. basbeläggning av baserna med kompositionen;
  4. sekundär beläggning;
  5. vattenavvisande beläggning.

Sandkalkstenens yta måste behandlas två gånger och en liten mängd av kompositionen måste appliceras för att undvika fläckar. Allt arbete utförs i skyddsutrustning utanför byggnaderna. Om formuleringarna kommer i kontakt med huden måste de sköljas med vatten.

Rekommenderad: