Demontering Av Tegelväggar: Demontering Av Byggnader Och Skorstenar I Ett Pannrum I Tegel

Innehållsförteckning:

Video: Demontering Av Tegelväggar: Demontering Av Byggnader Och Skorstenar I Ett Pannrum I Tegel

Video: Demontering Av Tegelväggar: Demontering Av Byggnader Och Skorstenar I Ett Pannrum I Tegel
Video: How to fix a brick wall | 100 year old brick wall | The Handyman 2024, Maj
Demontering Av Tegelväggar: Demontering Av Byggnader Och Skorstenar I Ett Pannrum I Tegel
Demontering Av Tegelväggar: Demontering Av Byggnader Och Skorstenar I Ett Pannrum I Tegel
Anonim

Demontering är helt eller delvis rivning av någon del av strukturen. Sådant arbete utgör en viss fara och kan, om det utförs felaktigt, leda till att hela strukturen kollapsar. Därför är det nödvändigt att först bedöma strukturen och utveckla ett projekt, samt utföra allt arbete i enlighet med säkerhetsregler och använda en viss teknik.

Bild
Bild

Träning

Innan du fortsätter med operationen måste du förbereda dokument som godkänner demonteringen. Vid omplanering kan inventeringsplaner samt resultaten av en undersökning av strukturer användas. På grundval av dem utarbetas ett nytt utkast till layouten av rummen, som godkänns av kommissionen. Detta dokument beskriver också metoder och tekniker för arbete, scheman och andra punkter. Det är också viktigt att förbereda nödvändiga verktyg och anordningar för att säkerställa händelser.

Bild
Bild

Hela processen är uppdelad i följande steg

  • Mekanisk separation av bärdelarnas basdelar. I detta fall avlägsnas alla fästelement från väggarna, om sådana finns, och tegel- eller stenstrukturer lossas.
  • Skräp och avfallshantering. Vidare avlägsnas materialet till deponin.
  • Platsförberedelse för byggandet av nya strukturer.

För att förhindra att mycket damm uppträder i rummet är det initialt nödvändigt att fukta väggarna med vatten och även ta bort dörr- och fönsterkonstruktioner, om sådana finns, så att damm kan tas bort från rummet. Innan du demonterar en tegelvägg är det också nödvändigt att ta bort kitt eller gips från den så att det inte kommer damm från den. Vid arbete måste man komma ihåg att enskilda tegelstenar kan falla under förstörelse av väggar, vilket kan leda till skada. Därför måste du ta hand om säkerheten. Om elektrisk kommunikation passerar längs väggen måste de också kopplas bort från nätverket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du självständigt demonterar tegelväggar kan du spara pengar, men för detta måste du ha nödvändig utbildning och verktyg. Glöm inte din säkerhet när du utför sådant arbete, så du måste se till att det finns skyddsglasögon och en mask.

Bild
Bild

Inledningsvis börjar arbetet med att ta bort några element från väggen . Vanligtvis avlägsnas de övre och nedre delarna, som ligger nära taket eller golvet. Detta försvagar strukturens styrka och kan sedan lätt förstöras. När du arbetar bör du också försöka separera element som är små i volym, så att det är bekvämare att ta ut dem i framtiden.

Bild
Bild

Vanligtvis börjar demontering av väggarna från toppen. I detta fall måste man se till att stora konstruktionselement inte faller på golvet, eftersom de kan skada det. Vid manuellt arbete, använd:

  • mejsel;
  • en hammare;
  • slägga;
  • elverktyg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland innebär evenemanget användning av stora tänger, som omedelbart fångar en imponerande del av väggen. Men sådana enheter används vanligtvis när basen är mer än 40 cm tjock och tegelstenarna läggs på en stark murbruk.

Arbetssätt

Beroende på den tekniska processen kan arbetet utföras automatiskt eller manuellt. Om deltagande av specialister med nödvändig utrustning inte förväntas, utförs analysen vanligtvis manuellt. Men samtidigt måste man komma ihåg att väggen lätt kan demonteras om tegelstenarna läggs på en cement- eller kalkblandning av inte särskilt stark koncentration. I det här fallet kan du demontera strukturen med en hack eller hammare. Det blir en tyst och ljudlös process som kan utföras även i en byggnad i flera våningar.

Bild
Bild

Fördelen med denna typ av arbete är att efter demontering kan du få en tegelsten som kommer att återanvändas i framtiden. För att göra detta behöver du bara rengöra lösningen. Men om tegelstenarna läggs på en stark murbruk, måste mycket ansträngning göras för att utföra arbetet. I sådana fall behöver du ett elektriskt verktyg, till exempel en borrmaskin.

Demonteringsprocess

Om det är nödvändigt att demontera skorstenen i pannrummet, riva fönsterbrädan i huset eller staketet, för sådant arbete kommer det att vara nödvändigt att förbereda i förväg. I vissa fall kan sådana aktiviteter frigöra mer utrymme i rummet och förbättra layouten.

Bild
Bild

Enligt lagstiftningen måste skorstenar eller utgångar till balkonger och loggier demonteras av specialister efter preliminära beräkningar av konstruktionens bärighet. Det rekommenderas också att ringa specialister för att utarbeta projektet. Därefter överenskommes all dokumentation med verktygen och ombyggnadsprocessen bestäms.

För rivning av sådana strukturer används vanligtvis slagmetoden .som bara kan förses med elverktyg. Det är viktigt att försäkra området och bestämma tjockleken på väggarna eller skorstenen. Valet av utrustning och dess kraft beror på detta. Om väggen kommer att vara på betongmurverk, är det nödvändigt att använda ett diamantverktyg med vilket du kan uppnå skärnoggrannhet. Denna utrustning används också när det krävs för att försiktigt demontera och säkerställa korrekt skärning.

Bild
Bild

Behovet att demontera skorstenen i pannrummet kan uppstå i fall då själva konstruktionen är i ett nödläge eller omprofileringen av företaget i byggnaden som denna skorsten ligger i krävs. Därför är även de skorstenar som är i gott tekniskt skick och kan tjäna i flera decennier ofta föremål för rivning.

Allt arbete utförs med hjälp av industriklättrare, vilket gör att du kan uppnå följande fördelar:

  • låg ljudnivå;
  • inget damm.
Bild
Bild

Om röret är i dåligt skick, är den riktade sprängmetoden eller rullen att föredra. Men industriellt bergsklättring är det billigaste och mest praktiska sättet att riva sådana strukturer.

Metodens egenskaper:

  • demontering av tegel görs en efter en, och materialet dumpas inuti röret, vilket gör det möjligt att inte använda utrymmet nära det från utsidan;
  • demonteringsperioden kan försenas i flera veckor, beroende på strukturens storlek;
  • speciella tekniker och verktyg används.
Bild
Bild

När du utför detta arbete är det nödvändigt att komma ihåg att sådana händelser utgör ett hot mot människor, liksom andra byggnader som ligger nära röret, därför demonteras endast enligt en tidigare utarbetad och överenskommen plan med deltagande av proffs.

Ta bort skiljeväggar och väggar

Beroende på syftet med strukturerna bestäms metoderna för demontering. Om det är en skiljevägg mellan rum kan allt arbete utföras oberoende av varandra med en konventionell stansare eller hammare. Om basen är bärande innebär detta användning av rekvisita som inte tillåter strukturen att kollapsa. Du måste börja demontera från dörren, slå ut gradvis över tegelstenen med en hammare. Vid arbete måste du regelbundet ta bort skräp.

Bild
Bild

Tips

När du utför alla ovanstående verk det är nödvändigt att följa säkerhetsföreskrifterna:

  • installera varningsskyltar på arbetsplatsen;
  • det är inte tillåtet att ta bort flera väggar samtidigt;
  • det är förbjudet att ignorera strukturer som kan kollapsa på egen hand.
Bild
Bild

Som du kan se är demontering av skiljeväggar eller väggar i alla byggnader en ganska komplicerad process som kräver viss erfarenhet och verktyg. Du måste också först studera den tekniska processen och komma överens om alla detaljer om åtgärderna med tillsynsmyndigheterna (ZhEK). Först då kan du börja arbeta och säkerställa säkerheten för dig själv och din omgivning. Om arbetet utförs felaktigt eller inte samordnas med myndigheterna kan du få böter för detta. I vissa fall kan det uppstå konsekvenser som kommer att vara mycket svåra att eliminera.

Rekommenderad: