Schiedel Skorstenar: Tyska Keramiska Skorstenar Och Deras Storlekar, Installation Av Skorstenssystem, Sandwich Skorstenar, PERMETER Och Andra, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Schiedel Skorstenar: Tyska Keramiska Skorstenar Och Deras Storlekar, Installation Av Skorstenssystem, Sandwich Skorstenar, PERMETER Och Andra, Recensioner

Video: Schiedel Skorstenar: Tyska Keramiska Skorstenar Och Deras Storlekar, Installation Av Skorstenssystem, Sandwich Skorstenar, PERMETER Och Andra, Recensioner
Video: Förberedelse inför glidgjutning. Filmning av rökkanal 2020 med GoPro 2024, April
Schiedel Skorstenar: Tyska Keramiska Skorstenar Och Deras Storlekar, Installation Av Skorstenssystem, Sandwich Skorstenar, PERMETER Och Andra, Recensioner
Schiedel Skorstenar: Tyska Keramiska Skorstenar Och Deras Storlekar, Installation Av Skorstenssystem, Sandwich Skorstenar, PERMETER Och Andra, Recensioner
Anonim

Ofta har människor spisar, pannor, eldstäder och annan värmeutrustning i sina egna hem. Under driften genereras förbränningsprodukter vars inandning är skadligt för människor. För att bli av med de giftiga partiklarna måste du installera ett skorstenssystem. Bland tillverkarna av dessa produkter sticker det tyska företaget Schiedel ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Bland de främsta fördelarna med Schiedel-produkter är det värt att lyfta fram tillförlitligheten och kvaliteten, vilket blev möjligt tack vare väletablerad produktion. Detta gäller både valet av tillverkningsmaterial och själva tekniken . Företaget letar alltid efter sätt och innovationer som kan förbättra skorstenar så att de gör konsumentens liv mer bekvämt.

Företagets produkter är ganska mångsidiga och lämpar sig för att arbeta med en mängd olika bränslen: fasta, flytande och gasformiga. Man kan inte låta bli att notera de goda egenskaperna, uttryckta genom skorstenarnas förmåga att klara höga temperaturer. Designen är pålitligt skyddad och förseglad . Skorstenar är resistenta mot effekterna av olika negativa ämnen som uppstår vid förbränning av motsvarande produkter som används för uppvärmningsutrustning.

Sortimentet representeras av ett stort antal produkter, så köparen kommer att kunna välja produkten i enlighet med de nödvändiga egenskaperna . Samtidigt skiljer sig priset också åt, på grund av vilket du kan köpa en billig skorsten som kommer att hålla länge och pålitligt.

Bild
Bild

Utbud av keramiska modeller

En av sorterna av skorstenssystem i detta företag är keramik, som innehåller flera modeller, som var och en är värd att beskriva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

UNI

Namnet på denna skorsten talar för sig själv. Den modulära designen är mycket bekväm att använda, eftersom den utesluter att skadliga ämnen tränger in i hemmets rum . En annan positiv egenskap hos en sådan anordning är närvaron av stabilt bra drag även i situationer där röret inte värms upp. Säkerheten är på en ganska hög nivå, vilket i kombination med enkel installation gör UNI till ett populärt alternativ för de flesta användare.

Denna modell är lämplig för arbete med alla typer av bränsle, även de som är mest nyckfulla att använda. En annan klar fördel med UNI är dess hållbarhet, eftersom keramik på grund av sina fysikaliska och kemiska egenskaper är resistent mot aggressiva ämnen och sura miljöer. Detta gäller även korrosion, och därför finns det inget behov av renovering under den långa garantitiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

QUADRO

Ett mer avancerat system med ett ganska stort användningsområde. Som regel används denna skorsten av ägarna till tvåvåningshus och stugor, eftersom den har ett gemensamt system till vilket upp till 8 enheter värmeutrustning kan anslutas samtidigt. Designen av den modulära typen, som underlättar montering och avsevärt sparar installationstid . Underhållet är också förenklat på grund av enkel åtkomst till systemelement.

En egenskap hos QUADRO är närvaron av en gemensam ventilationskanal, på grund av vilken syre i rummet inte brinner ut även med stängda fönster . Systemet är motståndskraftigt mot kondens och fukt, och det finns också speciella behållare för uppsamling av vätska. För att bli av med det behöver användaren bara montera kanalen i avloppet. Strukturen behandlas med ett tätningsmedel som säkerställer skorstenens densitet och stabilitet. Det finns bara ett rör, så sannolikheten för brott minskar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

KERANOVA

En annan keramisk modell, vars huvudsakliga drag är att utse specialisering. KERANOVA används för rehabilitering och restaurering av skorstenen i fall där en tidigare använd produkt har blivit defekt eller ursprungligen var defekt. Designen är extremt enkel, på grund av vilken god arbetseffektivitet uppnås.

Kompetent teknik för att skapa denna skorsten säkerställer motståndskraft mot fukt och kondens . Produkten är lämplig för en mängd olika bränsletyper och har läckskydd. KERANOVA har vunnit popularitet också på grund av dess värmeisoleringsegenskaper, som tillsammans med bra ljudisolering gör driften av värmeutrustning mest bekväm.

Installationen är enkel och snabb, eftersom den utförs med hjälp av ett system för anslutning av lås.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

QUADRO PRO

En förbättrad version av sin motsvarighet, avsedd för stugor och andra byggnader av liknande skala. Denna skorsten har ett stort användningsområde och kan därför användas vid konstruktion av flerbostadshus . Det enhetliga luft- och gassystemet gör att du snabbt kan justera skorstenen beroende på vissa situationer. Tillverkarens nyckelkrav vid skapandet av QUADRO PRO var miljövänlighet, användarvänlighet och mångsidighet.

Det specialutvecklade profilerade röret har förbättrat energieffektiviteten, vilket har lett till stora besparingar i användning i flerbostadshus, där skorstensnätet är mycket omfattande

Det bör noteras att luften levereras till de pannor som redan är uppvärmda, och därför kommer värmegeneratorerna att användas mer effektivt och kommer att hålla längre.

Bild
Bild
Bild
Bild

ABSOLUT

Keramiskt skorstenssystem tillverkat med isostatisk teknik. Det gör att du kan göra produkten lättare, vilket förenklar driften avsevärt. Bland andra fördelar med denna släckmetod noterar vi en hög resistens mot både höga temperaturer och fukt. ABSOLUT kan säkert användas i situationer där kondenseringsteknik är på . Ett tunt rör, med tanke på dess designfunktioner, värms upp snabbare, vilket förbättrar produktens effektivitet.

Den yttre delen innehåller flera skal som förbättrar värme- och värmeisoleringsegenskaperna . Mögel bildas inte i lokalerna, medan eldstäderna och själva skorstenen fungerar på en säker nivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skorstenar av stål

En annan variant av Schiedels sortiment är modeller gjorda av olika typer av stål, främst rostfria. Sådana produkter är väl lämpade för bad och andra små rum. Isolerade dubbel- och enkelkretsmodeller med ventilationskanal finns.

PERMETER

Ett ganska välkänt system som används i den inhemska ekonomin. En designfunktion kan betraktas som tillverkningsmaterial i form av högkvalitativt stål, som är skyddat mot korrosion. Värmeisolering gjord av icke brännbara ämnen sträcker sig över produktens hela omkrets, vilket garanterar motståndskraft mot höga temperaturer och säker drift . Det yttre lagret är galvaniserat och belagt med en speciell pulverlack.

Bland andra funktioner i PERMETER är det värt att lyfta fram ett attraktivt utseende och generell design, tack vare vilken denna modell ofta används när man organiserar rökavlägsnande från bad, bastur och andra enskilda byggnader. Rörens diameter sträcker sig från 130 till 350 mm, vilket gör det möjligt att ansluta till en mängd olika värmeutrustningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

ICS / ICS PLUS

Dubbelkretsat stålsystem, som används för anslutning till fastbränsle och gaspannor, och är också lämpligt för eldstäder och spisar. Smörgåsdesignen underlättar installation och efterföljande drift och ger också goda värmeisoleringsegenskaper . Liten storlek och vikt gör transport och installation enklare. Det finns skydd mot fukt och syror, alla sömmar görs automatiskt och därför kommer skorstenen att fungera pålitligt under hela driftperioden.

ICS och dess analoga ICS PLUS används samtidigt som ventilations- och rökavlägsnande system, vilket är mycket användbart vid anslutning av kondenseringsutrustning eller slutna pannor till dem . Fästet på röret görs på ett sådant sätt att användaren inte behöver en grund för hålet.

Bild
Bild
Bild
Bild

KERASTAR

Kombinerad modell, som inuti är ett keramiskt rör täckt med ett lager av värmeisolering. Rostfritt stål används för att ge yttre skydd. KERASTAR har införlivat de viktigaste fördelarna med båda materialen samtidigt: goda värmehållande egenskaper, hög motståndskraft mot miljöpåverkan och fullständig täthet.

Attraktivt utseende och möjligheten att genomföra de mest komplexa tekniska idéerna gör denna skorsten populär för hushållsbruk i en mängd olika klassificeringar. Både vägg- och golvmontering är möjlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

ICS 5000

Multifunktionell industriell skorsten, som är ett system för industriellt bruk. Rören är tillverkade av rostfritt stål med pålitlig isolering. Strukturen är sammankopplad genom lätt parade element, vilket särskilt underlättar montering inom ramen för storskalig produktion . Skorstenen tar bort förbränningsprodukter från en mängd olika typer av värmegeneratorer, vilket gör ICS 5000 ganska mångsidig.

Detta bekräftas av tillämpningsområdet, som är mycket brett. Det inkluderar arbete med dieselgenerator gasturbininstallationer, liksom med grenade ventilationsnät, värmekraftverk, gruvor och andra industriella anläggningar. NS Inre tryck som stöds är upp till 5000 Pa, termisk chock går med en gräns på upp till 1100 grader. Tjockleken på innerröret når 0,6 mm, isoleringen är 20 eller 50 mm tjock.

Bild
Bild

HP 5000

En annan industriell modell, väl beprövad när den är ansluten till dieselgeneratorer och gasmotorer. Denna skorsten, på grund av dess designfunktioner, kan användas i komplexa grenade sektioner, där huvudkommunikationen löper horisontellt och på ett stort avstånd . Den konstanta temperaturen på gaser är upp till 600 grader, rören är vattentäta och har en bra värmeisolering. Installationen utförs med hjälp av en förberedd krage och åtdragningsklämmor, på grund av vilken ingen svetsning krävs på installationsplatsen.

Alla bränslen stöds. Det finns flera variationer med olika diametrar, med ökande vilket röret blir tjockare . Det är möjligt att installera system med en komplex konfiguration utan förlust av täthet. Anslutningens tillförlitlighet säkerställs genom närvaron av ett flänssystem som säkrar produktens del. En viktig fördel är dess låga vikt, på grund av vilken installation och efterföljande drift förenklas.

Bild
Bild
Bild
Bild

PRIMA PLUS / PRIMA 1

Enkrets skorstenar som stöder driften av värmeutrustning med olika typer av bränsle. PRIMA PLUS skiljer sig genom att den har diametrar från 80 till 300 mm och ståltjocklek på 0,6 mm, medan i PRIMA 1 når dessa indikatorer 130-700 mm och 1 cm . Anslutningen här är av uttagstyp, båda modellerna är resistenta mot korrosion och effekterna av olika aggressiva miljöämnen. De fungerar bra vid rehabilitering och reparation av gamla skorstenssystem och schakt. Bibehållen konstant temperatur har en övre tröskel på 600 grader.

Det huvudsakliga tillämpningsområdet är hushållsbruk i lägenheter, privata hus, samt bad, bastur och andra små och medelstora lokaler . Både individuell och kollektiv anslutning av värmegeneratorer tillhandahålls. Med övertryck kan läpptätningar monteras. Dessa produkter används också ibland som förbindningselement mellan värmekällan och huvudskorstenen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Den viktigaste delen av driften är installation, eftersom hela användningen av skorstenen beror på kvaliteten på detta steg. Installationen av Schiedel -produkter utförs i flera steg, vilket måste motsvara tekniken . Först måste du förbereda nödvändiga verktyg, en arbetsplats och hela skorstenen. Fundamentet och basblocket förbereds i förväg. För att göra anslutningen till den mest pålitliga installeras i framtiden en adapter från cordierit och ett avlopp för kondensat.

Alla delar av röret är sammankopplade med en speciell lösning, vilket gör strukturen helt tät . I det här fallet ska allt vara i ett blockhölje, vilket är bekvämt att ta upp till bostadens yta och hjälper till att skydda utrymmet från höga temperaturer. Gradvis bygga upp strukturen och ta den till taket och det förberedda hålet i den är det värt att säkerställa skorstenens tillförlitliga plats. På toppunkten installeras en betongplatta och ett pannband som inte tillåter fukt att komma in.

Vid köp av en Schiedel -produkt får användaren en bruksanvisning samt instruktioner för montering och anslutning av pannor och annan utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

På marknaden för skorstenssystem är Schiedel -produkter ganska populära och efterfrågade, vilket är en följd av många faktorer. Först och främst noterar konsumenterna produkternas miljövänlighet och säkerhet, vilket är mycket viktigt för sådana strukturer . Tillförlitlighet och kvalitet på produkter, från råvaror till slutprodukt, har också blivit lika viktiga fördelar. Av denna anledning rekommenderar många proffs att köpa Schiedel skorstenssystem om köparen har ett behov av att säkerställa bästa möjliga prestanda för systemet.

Bland bristerna markerar användare den svåra processen med fullständig installation, där det finns många nyanser när det gäller förberedelse och installation . Även om själva rören är enkla att ansluta, är det inte lätt att organisera detta till ett slutfört skede.

Det bör dock sägas att användningen av denna produkt är fullt motiverad av dess pålitliga drift och resultatet som kommer att bli möjligt vid korrekt installation.

Rekommenderad: