Byggnader I Form Av En Hydda: Ett Badhus Och En Toalett På Landet, Ett Lusthus Och Andra Byggnader, Måttritningar. Hur Bygger Man Dem Själv? Projekt

Innehållsförteckning:

Video: Byggnader I Form Av En Hydda: Ett Badhus Och En Toalett På Landet, Ett Lusthus Och Andra Byggnader, Måttritningar. Hur Bygger Man Dem Själv? Projekt

Video: Byggnader I Form Av En Hydda: Ett Badhus Och En Toalett På Landet, Ett Lusthus Och Andra Byggnader, Måttritningar. Hur Bygger Man Dem Själv? Projekt
Video: baby born toalett - baby born kissar på potten - baby born interactiv (Mattel) 2024, April
Byggnader I Form Av En Hydda: Ett Badhus Och En Toalett På Landet, Ett Lusthus Och Andra Byggnader, Måttritningar. Hur Bygger Man Dem Själv? Projekt
Byggnader I Form Av En Hydda: Ett Badhus Och En Toalett På Landet, Ett Lusthus Och Andra Byggnader, Måttritningar. Hur Bygger Man Dem Själv? Projekt
Anonim

Byggnader i form av en hydda (A-formade byggnader) är en otroligt intressant och ovanlig designlösning. Byggnader av denna natur skapar en atmosfär av en mysig, lakonisk väst. De kan användas inte bara som ett tillfälligt rum eller ett dacha-skydd, utan också som ett fullvärdigt hus, även med två våningar. Trots att det utåt ser ganska miniatyr ut, finns det mer än tillräckligt med utrymme inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Byggnader av denna typ är verkligen mycket vackra. Men de har också både positiva och negativa sidor.

Fördelar

  • Fasaden, ovanlig för Ryssland, ser väldigt snygg ut. En sådan struktur kommer att glädja dina ögon och överraska dina vänner och grannar.
  • Utseendet passar in i absolut alla landskap.
  • Den kompakta formen tar inte mycket plats. Kasta ingen skugga på lokalområdet - det är perfekt som sommarstuga, det kommer inte att komplicera odlingen av grödor.
  • Ramkonstruktionen är enkel. Det är ganska enkelt och snabbt att bygga det själv, eftersom du inte behöver bygga väggar separat
  • All nederbörd kommer helt enkelt rinna av / rulla ner i taket. Du kommer inte störa dig själv med att ta bort snö från taket, och på vår-sommar-höst kommer regnet inte att "trumma" på det.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus

  • På grund av de A-formade avsmalnande väggarna "äts upp".
  • I ett sådant hus kan det vara mörkt om fönstren inte är korrekt utformade. Det är viktigt att göra panoramafönster som vetter mot söder, liksom dolkar.
  • Oberoende, i en byggnad i form av en hydda, kommer det inte att vara lätt att tänka över den interna layouten: var är det bättre att placera trappan, vilken sida för att göra dörren, är det värt att avgränsa området på 1: a golv etc.
  • Svårigheter att installera ett värmesystem, låg frostbeständighet. På grund av konstruktionen kan väggarna a priori inte vara tjocka.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kan du bygga?

En byggnad av denna form är bokstavligen lämplig för vad som helst: den kan användas för ett bad och ett lusthus och för en utomhustoalett och för ett vanligt hus för permanent uppehållstillstånd. Oftast finns A-formade byggnader på orter, rekreationscenter, vilket dessutom lockar besökarnas uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det enklaste sättet är att bygga ett lusthus. Det kräver inte ytterligare förstärkning, dörrar, fönster.

Det är inte nödvändigt att göra för hög höjd, eftersom det inte är lämpligt för ett lusthus. Byggnadens triangulära form skyddar dig på ett tillförlitligt sätt mot nederbörd och vind, från solen.

Det tar inte mycket plats och kommer inte att kasta en skugga på de intilliggande sängarna och trädgårdsbäddarna . I en så mysig gömställe är det trevligt att äta eller dricka te inslaget i en filt på en sval kväll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller gata -toaletten har den designmässigt nästan samma fördelar . Design och konstruktion är tillräckligt snabbt och billigt. Men man bör komma ihåg att det är nödvändigt att göra åtminstone ett litet fönster eller bara lämna ett oglaserat hål så att det inte är mörkt inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ett bad är det bättre att föredra trämaterial . Detta är både miljövänligt och skapar känslan av ett riktigt ryskt bad. Alternativen måste väljas utifrån dina egna preferenser. Det är viktigt att ta hänsyn till att konstruktionen måste vara värmebeständig, fuktbeständig. Hänsyn bör också tas till brandmotstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bostadshus i form av en hydda är ett idealiskt alternativ för kreativa människor . Detta är först och främst individualitet. Här hittar du inspiration, fylls med energi. I ett sådant hus verkar varje detalj estetiskt tilltalande.

Kanske kommer du att uppleva vissa svårigheter med installationen av värmesystem, men de kan enkelt lösas med hjälp av kompetenta specialister.

Dessutom är utformningen av hus för permanent boende mycket mer komplicerad än layouten på sommarstugor. Hon måste ta hänsyn till alla familjens behov, nyanser i placeringen av möbler etc.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste byggstadierna

Den enkla designen av A-formade hus låter dig bygga dem på landet med egna händer, detaljerade ritningar presenteras nedan. Det viktigaste är att utveckla layouten korrekt.

  • Byggplanering, som i den klassiska versionen, måste du börja med valet av material. Ramen är som regel monterad i trä. Men taket kan vara tillverkat av absolut vilket lämpligt material som helst: från wellpapp, kakel (det är bättre att inte ta metallplattor, eftersom det har noll ljudisolering, och varje påverkan på taket kommer att reflekteras inuti rummet), skiffer, bitumen eller samma träd. Förresten, ur designmässig synvinkel är det bättre att välja ett kontrasterande tak - detta kommer att göra huset ännu mer intressant.
  • Det är nödvändigt att börja arbeta steg för steg, med förberedelsen av grunden. Du måste välja en lämplig mark, rensa den och ange det uppskattade området. Det är vanligt att installera grundpelaren eller pelaren.
  • Ramen består av vanliga träbjälkar av önskad storlek, vikta i form av bokstaven A och anslutna i en viss vinkel. Allt detta samlas separat på marken. Det nödvändiga, förberäknade antalet sådana hörn görs. Interna skiljeväggar monteras och installeras på ett liknande sätt. Enligt följande schema installeras de monterade balkarna på fundamentet med exakt samma intervall: först de extrema hörnen, efter dem - de mellersta. Vid behov installeras ett bärande golv för att separera golven.
  • Nästa steg är takets konstruktion. Ramen är mantlad ovanpå antingen med trä eller med paneler av det valda materialet. Det skulle vara optimalt att använda wellpapp när det gäller slitstyrka och hållbarhet, men det värmer mycket i solen och är benäget att rosta, eftersom det här är en typisk metall.
  • Efter installation av den yttre fasaden kan du göra interiören landskapsarkitektur och interiör. Det är också lämpligt att mantla huset med trä inifrån. Det är både vackert och värmebeständigt material. Innan dess kan du använda alla värme- och ljudisoleringspaneler. De installerade brädorna är grundade och lackerade. Om huset är två våningar är det viktigt att placera trappan korrekt - det bör avgränsa utrymmet i olika zoner, till exempel köket och vardagsrummet. Eller det kan flyttas till den bortre änden och bara vila mot väggen som isolerar badrummet.
  • Efter väggarna är det naturligt att börja installera fönsterkarmar. Ju fler de är, desto bättre. Detta kommer visuellt att utöka utrymmet. Det är också viktigt att göra panoramafönster i hela väggen mot söder.
  • Sedan är det dags att göra golvet klart. Dessutom bör det komma ihåg att under golvet måste det finnas ett lager med vattentätning och isolering.
  • Interiören kan göras i vilken stil som helst, men när du ordnar detaljer, använd inte saker som "döljer" utrymmet. Färgschemat kan antingen dämpas (om du har valt alternativet med panoramafönster) eller ljus (det kommer att vara ett alternativ om naturligt ljus inte var tillräckligt). Nyckelrollen i ett sådant hus ges till zonindelning - det är tack vare honom att det blir möjligt att fördela kompakta utrymmen med intelligens och komfort.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Designers har varit engagerade i sådana byggnader under lång tid. De har utvecklat många designalternativ, varav några kan ses nedan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan lära dig mer om funktionerna i byggandet och driften av ett hus i form av en hydda från följande video.

Rekommenderad: