Trimmer AL-KO: Urval Av Bensinklippare (buskskärare) För Gräs, översikt över Elektriska Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Trimmer AL-KO: Urval Av Bensinklippare (buskskärare) För Gräs, översikt över Elektriska Modeller

Video: Trimmer AL-KO: Urval Av Bensinklippare (buskskärare) För Gräs, översikt över Elektriska Modeller
Video: Gräsklippare Husqvarna M-ZT 61 Klaravik 2024, April
Trimmer AL-KO: Urval Av Bensinklippare (buskskärare) För Gräs, översikt över Elektriska Modeller
Trimmer AL-KO: Urval Av Bensinklippare (buskskärare) För Gräs, översikt över Elektriska Modeller
Anonim

Det korrekta valet av trimmer avgör inte bara gräsmattans snygghet utan också användarens säkerhet. Av denna anledning är det värt att överväga de grundläggande bensin- och elektriska grästrimmermodellerna från det kända AL-KO-företaget.

Bild
Bild

Om märket

AL-KO-företagets historia började 1931 i den schweiziska staden Groskötz, där smeden Alois Kober öppnade en låssmedverkstad. Familjeföretaget hade vuxit till en liten fabrik för bildelar 1952. 1961 öppnades företagets första utländska dotterbolag i den österrikiska staden Celle, och 1966 började företaget tillverka gräsklippare och andra trädgårdsredskap.

Efter hand utökades produktsortimentet med minitraktorer och motorsågar.

Idag är AL-KO ett stort internationellt företag som tillverkar tre huvudtyper av produkter: trädgårdsutrustning, bildelar och luftkonditioneringssystem. Företaget har representationskontor i 40 länder i världen, inklusive Ryssland . Koncernens produktionsanläggningar är huvudsakligen koncentrerade till Tyskland och Kina.

Bild
Bild

Särdrag

Tack vare användningen av moderna pålitliga material och högteknologisk automatiserad produktion med kvalitetskontroll i flera steg trimmare tillverkade av AL-KO skiljer sig från de flesta analoger:

  • pålitlighet;
  • miljövänlighet;
  • produktivitet;
  • energieffektivitet;
  • enkel användning;
  • relativt små dimensioner.
Bild
Bild

Det är också värt att notera att kostnaden för sådana produkter är mycket högre än den kinesiska motsvarigheten, men de kommer också att hålla längre, samtidigt som de förbrukar mindre energi (el eller bränsle) och skyddar användaren från eventuell skada.

Alla företagets produkter har kvalitets- och säkerhetscertifikat i enlighet med EU: s, Ryska federationens och Kinas normer.

Enligt driftsprincipen är alla grästrimmare som tillverkas av företaget indelade i två huvudkategorier: klippare och elektriska klippare

Bild
Bild
Bild
Bild

Bensintrimmare

Av penselklipparna är de mest populära på den ryska marknaden flera sorter. De beskrivs nedan.

BC 225 L-S . Detta är det enklaste och billigaste alternativet baserat på en skärande nylonlinje med en tvåtakts bensinmotor med en volym på 25 cm3, vilket gör det möjligt att utveckla en effekt på 0,7 kW. Max hastighet - 7000 rpm. / min. Bredden på den bearbetade remsan är 41 cm. Produkten väger bara 5,5 kg, vilket tillsammans med det hopfällbara handtaget underlättar transport och förvaring. Detta alternativ är mycket lämpligt för att underhålla en liten gräsmatta utan tät och tät underväxt.

Bild
Bild

BC 225 B . Det är en variant av den tidigare modellen, anpassad för installation av en trestiftad kniv, som gör att den kan användas för klippning av tjockt gräs och buskar.

Bild
Bild

Modell Solo 116 den kännetecknas av en kraftfullare motor (25,4 cm3, 0,75 kW), ett förbättrat avgasutsläppssystem och större användarvänlighet på grund av antivibrationssystemet och noggrant kalibrerad balansering av produkten. En kniv med tre blad fungerar som en skärande del.

Bild
Bild

Solo 141 . Detta är en professionell borstsax med en kraftfull tvåtaktsmotor (40,2 cm3, 1,25 kW), som är lätt att starta tack vare installationen av en dekompressionsventil. Kontrollknapparna är ergonomiskt placerade på handtaget, vilket gör det enkelt att trimma höga buskar eller arbeta med komplexa geometrier. Den kompletteras med två klippaggregat: en fiskelina med variabel täckningsbredd och en pålitlig kniv med tre blad, 25 cm bred.

Bild
Bild

Med en sådan bensinkniv kan du hantera områden av alla storlekar och komplexitet.

Solo 142 SB . Det är analogt med den tidigare produkten med en tvåtaktsmotor. Den har en volym på 40,7 cm3, vilket gör det möjligt att nå en effekt på 1,7 kW.

Bild
Bild

Solo 130 H . Det är en tyst bensinkniv utrustad med en pålitlig och kraftfull fyrtakts Honda-bensinmotor (35,8 cm3).

Bild
Bild

Elektriska trimmare

De mest utbredda i Ryska federationen är AL-KO elektriska trimmermodeller, presenteras nedan.

GTE 350 Classic . Kompakt, lätt (2, 3 kg) och budgetmodell med en 350 W elektrisk motor som ansluts till hushållsnätverket. Som skärdel används en fiskelina med en täckningsbredd på 25 cm.

Bild
Bild

Modellen är väl lämpad för underhåll av små gräsmattor utan täta tjocklekar.

GTE 550 Premium . Utförande med en 550 W elmotor och en klippbredd på 30 cm. Tack vare det vridbara klipphuvudet kan den användas för att arbeta på svåra landskap och skapa "levande skulpturer" av buskar.

Bild
Bild

BC 1000 E . Kraftfull (1 kW) och tyst modell med 35 cm klippbredd och extra avtagbart handtag.

Bild
Bild

BC 1200 E . Detta är företagets mest kraftfulla (1, 2 kW) elektriska lie, på vilken en fiskelina med en täckningsbredd på upp till 35 cm eller en kniv med en bredd på 23 cm kan installeras.

Bild
Bild

GT 2025 . Kompakt och lätt (2 kg) trådlös trimmer med 25 cm klippbredd.

Rekommenderad: