Ugn Kuppersberg: Elektriska Och Gasinbyggda Ugnar, En översikt över Ugnar SB 663 W, SR 663 B Och Andra Modeller. Urval Av Reservdelar

Innehållsförteckning:

Video: Ugn Kuppersberg: Elektriska Och Gasinbyggda Ugnar, En översikt över Ugnar SB 663 W, SR 663 B Och Andra Modeller. Urval Av Reservdelar

Video: Ugn Kuppersberg: Elektriska Och Gasinbyggda Ugnar, En översikt över Ugnar SB 663 W, SR 663 B Och Andra Modeller. Urval Av Reservdelar
Video: Spisar och Ugnar Reservdelar och Tillbehör 2024, April
Ugn Kuppersberg: Elektriska Och Gasinbyggda Ugnar, En översikt över Ugnar SB 663 W, SR 663 B Och Andra Modeller. Urval Av Reservdelar
Ugn Kuppersberg: Elektriska Och Gasinbyggda Ugnar, En översikt över Ugnar SB 663 W, SR 663 B Och Andra Modeller. Urval Av Reservdelar
Anonim

Trots att Ryssland och OSS -länderna är den huvudsakliga försäljningsmarknaden för Kuppersbergs hushållsapparater kanske många av våra landsmän inte är bekanta med detta märke. Faktum är att den visade sig relativt nyligen, i början av 2000 -talet, och ännu inte har lyckats få den popularitet som konkurrenterna har. Ursprungligen tillverkades huvar under varumärket Kuppersberg (översatt från tyska - "bergstopp"), men senare började företaget producera olika köksapparater. Idag tillverkar den också ugnar, diskmaskiner, kylskåp, diskbänkar, tvättmaskiner och mer.

Bild
Bild

I den här artikeln kommer vi att titta närmare på Kuppersbergs ugnar. Tillverkaren hävdar sin tillförlitlighet och funktionalitet, men för en rysk invånare är varumärket fortfarande okänt, varför många tvivel kan uppstå innan de köper. Därför har vi samlat alla kända fakta för dig, samt feedback från ägarna, för att berätta om de viktigaste funktionerna och fördelarna med dessa ugnar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Först och främst är det värt att notera funktionerna i montering av ugnar. På grund av att utrustningen är inriktad på den ryska marknaden är nästan alla modeller anpassade för drift under lokala förhållanden. För många kommer detta att vara ett bestämt plus. Tillsammans med dess produkters funktionalitet och tillförlitlighet är tillverkaren alltid känd för sin unika design. Men inte alla ägare är redo att bekräfta den här funktionen. Kuppersbergs apparater har verkligen ett trevligt utseende som passar perfekt in i ett modernt kök, men du bör inte förvänta dig något ovanligt och helt nytt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många köpare håller med påståendet om ugnars tillförlitlighet. Alla är monterade på en fabrik i Italien och har hög europeisk kvalitet.

Bland fördelarna finns också design och utrustning . Många fragment kan tas bort och ytan är lätt att rengöra, vilket gör utrustningen lättare att använda och underhålla. De flesta modeller har minst ett galler och två bakplåtar. Ett annat plus för skåp av detta märke är deras låga bränsleförbrukning. Detta är dock bara relevant för gassorter. Och den sista stora fördelen som ägarna noterar är enkel hantering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tyvärr fanns det några nackdelar. Den mest grundläggande av dem, återigen, avser gasmodeller. De saknar gasövervakning och många är inte utrustade med läckageskydd. Och funktionen för elektrisk tändning tillhandahålls inte. I allmänhet har Kuppersbergs ugnar en mycket begränsad uppsättning driftsätt. Men glöm inte att det idag finns många olika modeller med sina egna för- och nackdelar. Vi ska titta närmare på några av de mest populära modellerna senare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Ugnarna är uppdelade i två huvudvarianter, beroende på deras strömkälla:

  • gas;
  • elektrisk.
Bild
Bild
Bild
Bild

I vårt land är det mest populära det första alternativet. När allt kommer omkring finns oavbruten gastillförsel nästan överallt. Dessutom är gas mer ekonomiskt som bränsle.

Elektriska ugnar har ökade elektriska krav . Först och främst måste en byggnad eller ett hus vara utrustat med en oavbruten strömförsörjning. Och för tillförlitlig och säker drift är det nödvändigt att skydda utrustningen från överspänningar. Men elektriska ugnar har ytterligare funktioner som gasversionen inte har. Till exempel kan du ställa in den mest exakta uppvärmningstemperaturen, medan gasugnar bara har två lägen, övre och nedre. Jämnt fördelad värme kan hållas på en viss nivå, men vissa rätter är svåra att laga. Och även elektriska ugnar kan tina upp mat och ge ångkokning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggda modeller av ugnar produceras också under varumärket Kuppersberg . De kan placeras i köksmöbler, vilket löser alla problem med introduktionen i din inredning. Samtidigt är sådana ugnar inte alls sämre än konventionella när det gäller tillförlitlighet och funktionalitet. På tal om typer av ugnar kan man inte låta bli att nämna modellerna med mikrovågsfunktionen. Dessa modeller är dessutom utrustade med mikrovågsfunktioner.

Bild
Bild

Populära modeller

Som nämnts ovan finns det idag många olika modeller av Kuppersberg -ugnar. De har alla sina för- och nackdelar. Du kan välja en ugn som passar dina behov och ekonomiska möjligheter. Låt oss överväga de mest populära modellerna.

Bild
Bild

SGG 663 C Brons

Gasugn utrustad med elektrisk tändningsfunktion. Den har en medelstorlek och kapacitet, vilket är tillräckligt för hemmabruk. Design kan vara både ett plus och ett minus. Faktum är att ugnens utseende är gjord i retrostil och kanske inte passar in i vissa köksinredningar. En annan nackdel kan vara låg funktionalitet och endast 3 driftlägen - bottenvärme, grill och spott.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med modellen är dess ganska överkomliga pris. Samtidigt innehåller satsen en speciell emalj för rengöring. Och en avtagbar dörr gör rengöringen enkel.

SB 663 W

Elektrisk modell med 9 driftslägen. Och det finns också sådana användbara funktioner som ett kylsystem, barnskydd och säkerhetsavstängning. Ugnen är utrustad med display och pekskärm. Bland fördelarna påpekar ägarna en trevlig modern design, enkel drift och underhåll, liksom ett brett utbud av funktioner. Samtidigt finns det praktiskt taget inga betydande nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

SR 663 B

En annan elektrisk ugn, på många sätt liknande den tidigare modellen. Har en härlig svart design. Tillsammans med det noterar köparna den höga byggkvaliteten. Men priset, säger de, kan "bita". Och många funktioner används inte alltid för husmanskost.

Bild
Bild
Bild
Bild

HGG 663 T

Gasugn med modern standarddesign. Attraktiva färger (silverkropp, svart dörr) passar in i vilken köksinredning som helst. Liksom andra gasmodeller har den bara tre driftlägen och bara de mest grundläggande funktionerna. Till exempel finns det ingen elektrisk tändning och gasreglering. Ägarna noterar dock att detta är tillräckligt för en så låg kostnad. Dessutom är ugnen av hög byggkvalitet. Kontrollpanelen är mekanisk, består av tre vridomkopplare, vilket gör utrustningen så enkel som möjligt. En bonus till alla andra plus är en timer med ljudmeddelande.

Bild
Bild
Bild
Bild

HGG 663 W

Det är en förbättrad version av den tidigare modellen. Denna ugn saknar praktiskt taget betydande nackdelar. Men den har fortfarande samma begränsningar som alla gasugnar. Men det finns funktioner för gasreglering och nödavstängning, vilket avsevärt ökar driftssäkerheten. Designen är ganska snygg, gjord i högteknologisk stil, färgen är vit. Förresten är ugnens insida täckt med emalj, vilket gör rengöringen enklare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även för en ytlig översikt av alla nuvarande modeller behöver du mer än en artikel.

Subtletter av val

Innan vi börjar lista de viktigaste urvalskriterierna, låt oss titta på fördelarna med att installera en oberoende ugn. Dessa inkluderar:

  • förmågan att laga en mängd olika rätter;
  • multifunktionalitet;
  • ett stort utbud av modeller;
  • anslutning till en av de två huvudsakliga nätaggregaten;
  • autonomi;
  • liten storlek;
  • snygg design;
  • möjligheten att bygga in en ugn i köksmöbler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu mer i detalj om vad du bör vara uppmärksam på i urvalsprocessen. Vi har redan diskuterat skillnaden mellan elektriska och gasugnar ovan. Välj utifrån dina preferenser och möjligheter.

Det andra huvudkriteriet är arbetssätten . Om du ska laga varierade och läckra rätter är det värt att köpa en elektrisk ugn. Alla gasmodeller har bara tre huvudlägen: bottenvärme, grill och spott. Detta är vanligtvis tillräckligt för husmanskost. Men detta kanske inte räcker för professionella kockar. Elektriska ugnar kan i sin tur ha olika lägen beroende på modell.

Bild
Bild

Det tredje kriteriet är ledning. Det kan vara både modern pekskärm och traditionell mekanisk. Många ägare rekommenderar att du väljer det andra alternativet, eftersom det är det mest pålitliga. Det är ganska bekvämt att använda ugnen med hjälp av vridknapparna. Men du bör också vara uppmärksam på närvaron av elektrisk tändning, vilket förenklar driften mycket. Och det sista kriteriet är ytterligare användbara egenskaper. Till exempel rekommenderar många experter att välja modeller utrustade med en gasregleringsfunktion, eftersom ökad säkerhet aldrig är överflödig. Och de rekommenderar också att välja ugnar med:

  • dubbelskiktsglas - minskar värmeförlusten;
  • rengöring av hydrolys - underlättar processen med att ta hand om ugnen;
  • spotta - utökar listan över rätter som är tillgängliga för matlagning.
Bild
Bild

Frågan om vilka lägen och funktioner som är bäst att välja är rent subjektiv. De mest grundläggande finns i varje modell, och resten är en smaksak.

Tips för användning

Som med alla andra apparater kan problem uppstå med oberoende ugnar under användning. Vi rekommenderar att du noggrant läser instruktionerna från tillverkaren innan du använder den. Lyckligtvis presenteras alla på ryska också. Låt oss överväga de vanligaste frågorna.

  • Hur man ställer in klockan - problemet uppstår med modeller utrustade med en elektronisk display. Med mekaniskt styrda ugnar är allt extremt enkelt. För att ställa in tiden på displayen, tryck på MODE-knappen och ställ in timern med knapparna "+" och "-".
  • Hur man tar bort glas - öppna ugnsluckan och dra glaset mot dig medan du håller glasets botten. I vissa modeller är den säkrad med skruvar som måste tas bort först. Återigen bör du följa instruktionerna för din specifika modell.
  • Hur man byter en glödlampa - du måste först koppla ur ugnen från strömförsörjningen. Sedan kan du ta bort diffusorn och skruva loss den gamla lampan. Efter att ha bytt ut den mot en ny, sätt tillbaka diffusorn på plats, anslut ugnen och kontrollera dess funktion.
  • Hur man väljer ett uppvärmningsläge - igen, med mekanisk styrning, allt är klart, vi pratar om en elektronisk display. Det är nödvändigt att gå till menyn och välj lämplig flik som är ansvarig för uppvärmningsläget med kontrollknapparna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Försök inte fixa ugnen själv vid en haveri. Det är bättre att ringa en specialist eller kontakta ett servicecenter. Dessutom kan reparationer kräva reservdelar som endast är tillgängliga på beställning.

I allmänhet är Kuppersbergugnar en bra budgetlösning för ditt kök. För ganska rimliga pengar kan du få en pålitlig och funktionell ugn av hög europeisk kvalitet. Och företagets fokus på den ryska marknaden låter dig välja en modell som passar alla driftsförhållanden.

Rekommenderad: