Husqvarna Trimmer: En översikt över Bensinklipparen (pensel) Och Den Elektriska Skäraren. Valet Av Olja För Bensingräsflätor, Bruksanvisning

Innehållsförteckning:

Video: Husqvarna Trimmer: En översikt över Bensinklipparen (pensel) Och Den Elektriska Skäraren. Valet Av Olja För Bensingräsflätor, Bruksanvisning

Video: Husqvarna Trimmer: En översikt över Bensinklipparen (pensel) Och Den Elektriska Skäraren. Valet Av Olja För Bensingräsflätor, Bruksanvisning
Video: Pt 1 How To Cut Tall Grass with Cheap Lawn Mower - Mowing Tall Overgrown Grass 2024, Mars
Husqvarna Trimmer: En översikt över Bensinklipparen (pensel) Och Den Elektriska Skäraren. Valet Av Olja För Bensingräsflätor, Bruksanvisning
Husqvarna Trimmer: En översikt över Bensinklipparen (pensel) Och Den Elektriska Skäraren. Valet Av Olja För Bensingräsflätor, Bruksanvisning
Anonim

För människor som har ett lanthus, en personlig tomt eller en sommarstuga är frågan om att ta hand om dem alltid relevant. Varje ägare vill att hans territorium alltid ska se välskött och attraktivt ut. Enheter från märket Husqvarna kan hjälpa alla som vill, vilket kännetecknas av en massa positiva egenskaper och recensioner från konsumenter.

Bild
Bild

Om märket

Husqvarna har funnits på marknaden i över tre hundra år. Det svenska varumärket har alltid specialiserat sig på en mängd olika park- och trädgårdsutrustning, liksom annan jordbruksutrustning. Början av företagets verksamhet var tillverkning av mysk . För närvarande tillverkar Husqvarna inte bara utomhusutrustning utan även jaktgevär, cyklar, motorcyklar, kök och syutrustning. Varje tillverkad produkt kännetecknas av hög kvalitet, unik design, mångsidighet.

Bensinklippare och elektriska gräsklippare är mycket populära bland befolkningen i hela världen . Dessa produkter uppskattades av både mästare och nykomlingar i sitt hantverk. När du köper produkter från Husqvarna kan du vara säker på att de kommer att hålla länge, och i händelse av haveri kan delar alltid hittas enkelt.

Oavsett yttre förhållanden kännetecknas enheterna alltid av hög prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användare noterar följande positiva egenskaper hos denna teknik:

  • enkel lansering;
  • enkel användning och underhåll;
  • lågt ljud och vibrationsnivå;
  • miljövänlighet;
  • närvaron av en flexibel axel;
  • närvaron av ett skyddande hölje, ryggsäck
  • lättviktig
Bild
Bild

Typer och deras enhet

För gräsklippning, liksom andra verk på den personliga tomten, används bensin och elektriska lie. Det är mycket bekvämt att arbeta med dessa enheter, eftersom allt i designen är genomtänkt till minsta detalj. Därför hittar du inte bättre utrustning för att bekämpa gräs än Husqvarna. Den svenska tekniken är ganska pålitlig - det finns praktiskt taget inget att bryta i trimmare.

Trimmare är:

  • hushåll;
  • professionell.

Dessutom är de indelade i följande typer.

Elektrisk

Electrokosa kan fungera från det elektriska nätverket. Det särdrag hos deras funktion är ljudlöshet, frånvaro av avgaser, låg vikt och bra prestanda. Nackdelen med denna teknik är närvaron av en sladd, behovet av konstant elektrisk strömförsörjning, liksom oförmågan att arbeta hemifrån.

Bild
Bild

Uppladdningsbar

Dessa verktyg anses vara mer manövrerbara än de tidigare, eftersom de inte är knutna till en strömkälla. Kostnaden är högre än el. Tack vare tillgängligheten av högkvalitativa, gjutna batterier från Husqvarna kan enheten fungera kontinuerligt hela dagen . Det tar 35 minuter att ladda enheten.

Bild
Bild

Bensin

Det mest professionella verktyget. Denna kraftfulla maskin är utrustad med en lång och tjock linje som kan klippa grovt gräs, buskgrenar och till och med trädgrenar 1,5 cm tjocka . Nackdelen med denna typ av teknik är behovet av konstant tankning, liksom vikt, närvaron av avgaser.

Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

Var och en av Husqvarnas produktenheter har sina egna positiva egenskaper och olika möjligheter på grund av möjligheten att byta redskap. De mest populära trimmerna för idag kan kallas följande rad.

Trimmer Husqvarna 122C

Denna hushållsmodell används oftast vid vård av det angränsande territoriet. Hon kan hantera små områden. Paketet innehåller en krökt slang, slingformat handtag, linrulle . Enheten är utrustad med en tvåtaktsmotor med en kapacitet på 0,8 liter. med. Med en vikt på 4,4 kg rymmer tanken 0,5 liter bränsle.

Bild
Bild

Gasfräs Husqvarna 125R

Det är en mobil, hård och ganska kraftfull utrustning. Om det finns ett kraftverk med en genomsnittlig effektnivå kan enheten klara av en tomt på 20 tunnland. Borstklipparens lätta vikt gör den lätt att använda och transportera. Närvaron av axelremmar minskar belastningen på användarens ryggrad . Verktygets funktionalitet tillhandahålls av 2 skärelement, nämligen: en fiskelina för mjukt gräs och en kniv för torra och gamla buskar. Maskinens motoreffekt är 1,1 hk. med. Med en massa på 5 kg rymmer enhetens tank 400 milliliter bränsle.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trimmer Husqvarna 128R

Modellen anses vara den bästa för regelbunden användning. Enheten arbetar på en flexibel axel, därför kännetecknas den av styrka. Närvaron av en extra fjäder är en garanti för en snabb start av maskinen. Utrustad med ett bälte underlättar förarens arbete och fördelar även lasten jämnt över ryggen . Efter avslutat arbete kan tändningslåset återgå till sitt ursprungliga läge, så trimmern är alltid redo för en ny start. Bensintanken i denna modell rymmer 0,4 liter bränsle. Utrustningen väger 5 kg och kännetecknas av en kapacitet på 1, 1 liter. med.

Bild
Bild

Gasfräs Husqvarna 133R

Denna modell är perfekt för frekvent användning vid höga intensiteter. Enheten är lätt, har en solid konstruktion, invändiga element överhettas inte i den . Trimmerpaketet innehåller ett hållbart lock, en pump som pumpar bränsle, en rak slang, ett cykelhandtag, ett par skärelement. Enheten kännetecknas av en tvåtaktsmotor med en kapacitet på 1,22 liter. med. En sådan bensinkniv väger 5, 8 kg med en tankkapacitet på 1 liter.

Bild
Bild

Trimmer Husqvarna 135R

Husqvarna 135R trimmer är en mångsidig modell som används i privata hushåll. Den kan användas för små till medelstora områden. Enheten kan fungera utan avbrott under en längre tid. Smart Start pumpar bränsleblandningen, så att starta trimmern går snabbt och enkelt . X-Torq ökar vridmomentet och minskar utsläppen. Den kompletta uppsättningen med varor inkluderar en bältesutrustning, ett trimmerhuvud, en kniv, en bruksanvisning. Trimmotorn kännetecknas av en effekt på 1,4 kW. Trimmertanken rymmer 0,6 liter.

Bild
Bild

Urvalstips

Valet av en Husqvarna trimmer bör baseras på storleken på det område som ska behandlas och växterna växer. När du använder i din egen sommarstuga ska du inte ta en professionell enhet - en hushållsenhet kommer att räcka . De senare är mindre kraftfulla, därför är de billigare, men de kan klara av de uppgifter som tilldelats dem utan problem. Om arbetsområdet är stort och med svår terräng är det bättre att ge företräde åt en professionell kraftfull maskin.

Det är dock värt att komma ihåg att en sådan enhet är tung och bullrig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

Det finns regler när man arbetar med och sätter upp en Husqvarna trimmer som inte får brytas. Det första du måste göra innan du arbetar med enheten är att kontrollera dess integritet, liksom säkerheten för komponenterna, motorn och handtaget. Bensinskäraren ska alltid kontrolleras med avseende på fett i växellådan. Och du får inte glömma att fylla bränslet i tanken och följa informationen i instruktionerna. Vanligtvis blandas olja med bensin i ett förhållande 50: 1. Men det är bättre att ta reda på det från passet eller instruktioner från tillverkaren.

Trimmer som körs in betyder att enheten går på tomgång . När du klipper för första gången är det bäst att ta bort gräset med en linje. Lasten på maskinen bör ökas gradvis. Efter inkörning ska trimmern fungera högst 15 minuter. Vid regn eller vått väder är det bäst att inte använda den elektriska trimmern. Detsamma är inte önskvärt när det gäller en bensinmotor. Under drift ska utrustningen inte vara våt.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du använder denna typ av teknik är det värt att bära speciella skyddskläder och klippa gräset på ett avstånd av minst 15 meter från människor och andra föremål.

Husqvarna -förgasaren bör justeras i följande fall:

  • efter att motorn har körts in när de första 4-5 liter bränslet har använts;
  • när mängden bränslebeståndsdelar ändras;
  • efter en kraftig förändring av omgivningstemperaturen;
  • efter vinteravbrott;
  • om justeringsskruvarna vrids av sig själva vid vibrationstillfället;
  • när belastningen på motorn ändras.
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du börjar justera förgasaren är det värt att utföra underhåll på enheten. Ett tecken på ett korrekt utfört förfarande är hastighet, jämnhet och förtroende för uppsättningen varv, medan trimmerhuvudet inte ska rotera vid tomgång. Att starta denna typ av maskin är vanligtvis enkelt och enkelt. För att starta enheten räcker det med några rörelser.

Växellådan anses vara den mest stressade delen av trimmern och kräver därför smörjning . Vid smörjning måste maskinens individuella egenskaper beaktas. Växellådsfett förbrukas beroende på omgivningstemperaturen. Användaren av en bensinborste bör komma ihåg att spolen anses vara det mest slitna elementet i den. Därför är det värt att ändra linjen till en ny efter vinterns stillestånd i enheten och justera maskinens funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga haverier

Alla typer av utrustning kan skadas, och Husqvarna -trimmare är inget undantag. Ägaren till enheten ska inte vara rädd för funktionsstörningar, eftersom de enkelt kan elimineras och slitna delar kan bytas ut mot nya. Ibland startar inte borstklipparen, utvecklar inte hastighet, stannar när du trycker på gasen, eller det har en minskad effekt. När orsakerna till problemet är kända kan du försöka åtgärda problemet själv eller söka hjälp från specialister.

För att ta reda på varför penseln inte startar är det värt att diagnostisera . Anledningen till detta kan vara brist på bränsle eller dess dåliga kvalitet, därför måste du fylla bränsletanken så mycket som instruktionerna kräver. Det är också bättre att inte använda det återstående bränslet i tanken om det har varit i det länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten ska endast tankas med färskt och högkvalitativt bränsle. Dessutom kan ett fel på tändstiftet orsaka bristande reaktion vid start av maskinen.

Bensinborsten får inte starta eller stanna på grund av ett igensatt luftfilter . I detta fall bör filtret tvättas och torkas väl, eller bytas ut mot ett nytt. När bränslefiltret är igensatt slutar bensinen att flöda, så enheten stannar eller fungerar inte alls.

Rekommenderad: