Makita Trimmer: Välja Bensin Och Elektriska Borstsaxar För Gräs, Sladdlös Trimmer

Innehållsförteckning:

Video: Makita Trimmer: Välja Bensin Och Elektriska Borstsaxar För Gräs, Sladdlös Trimmer

Video: Makita Trimmer: Välja Bensin Och Elektriska Borstsaxar För Gräs, Sladdlös Trimmer
Video: Klippteknik grunderna, med Röjsåg eller trimmer. Bästa användning. Instruktion och guide från STIHL 2024, Maj
Makita Trimmer: Välja Bensin Och Elektriska Borstsaxar För Gräs, Sladdlös Trimmer
Makita Trimmer: Välja Bensin Och Elektriska Borstsaxar För Gräs, Sladdlös Trimmer
Anonim

Makita -trimmare är välkända bland användarna. De är mycket praktiska att använda, och det är inte svårt att ordna gräsmattan med deras hjälp även för en person som först tog den i handen. Maskinen klarar vegetation i områden där gräsklipparen inte kan användas.

Detta märke anses vara ett av de mest populära, eftersom det med anständig kvalitet erbjuder sina produkter till ganska överkomliga priser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Makita -trimmare får höga användarbetyg. De är erkända som pålitliga och högkvalitativa enheter. Men inte alla vet exakt hur en trimmer skiljer sig från en gräsklippare. För att göra rätt val måste du ta hänsyn till alla nyanser.

En gräsklippare används bäst om du behöver klippa vegetation över ett stort område med den mest jämna avlastningen. I andra situationer kommer trimmern att vara bekvämare. Det är ganska lätt och mycket kraftfullt, vilket hjälper enheten att klara gräs i alla områden.

Den kan också användas för unga buskar, men kom ihåg att grenarnas diameter inte bör överstiga 3 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den elektriska trimmern är mycket lättare att använda än bensintrimmeren och bör beaktas av nybörjare. Dessutom väger den elektriska ljoten mycket mindre, vilket gör det lättare för ägaren av webbplatsen. Även en inte alltför fysiskt stark person, till exempel en kvinna, kan använda den.

Konsumenter noterar att trimmern är mycket bekväm att använda. Detta är dess främsta fördel. Det låter dig hantera vegetation i olika, till och med svåråtkomliga områden . På så sätt gynnas enheten avsevärt i jämförelse med en mindre framkomlig gräsklippare. Och även trimmern är mobil. Den kan enkelt levereras till vilken plats som helst: den kan transporteras med cykel eller bäras för hand. Det kommer att vara ett bra komplement till din gräsklippare.

Bild
Bild

Olika sorter

Innan du köper en Makita -trimmer måste konsumenten analysera för vilka specifika ändamål den kommer att behövas. Utåt liknar alla modeller varandra och representerar ett aluminiumrör utrustat med en motor och en skärmekanism. Men enheterna har många skillnader. Bland dem finns effekt, funktioner, vikt, typ av strömförsörjning och många andra komponenter. Skärmekanismens roll kommer att utföras av en speciell metallkniv eller fiskelinje, som täcks av ett skyddande hölje.

Det bör noteras att valet av skärmekanism har sina egna finesser. Fiskelinans tveklösa plus är att den, till skillnad från en kniv, inte kommer att deformeras på svåråtkomliga platser där fasta föremål kan stöta på. Det skadar inte beläggningen även om den vidrör dem.

Metallskivan är mer hållbar, den klarar även med unga buskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns 3 sorter av Makita -trimmare

  • Bensin eller pensel. Den har en tvåtaktsmotor, och funktionsprincipen liknar en motorsåg.
  • Den elektriska trimmern behöver ström. Dessutom är den utrustad med en lätt elmotor.
  • Batterimodeller som kan drivas utan eluttag efter att batteriet har laddats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av sorterna har sina egna fördelar och nackdelar. För att göra rätt val bör du studera var och en av dem.

Benzokosa

Om vi överväger frågan om popularitet, bör det noteras att bensinalternativ är mer efterfrågade än elektriska. Till exempel, när landskapsarkitektur för stadsgator, använder elarbetare bensinmodeller. Deras positiva aspekter bör beaktas.

  • Sådana flätor fungerar inte från ett uttag, du kan använda dem var som helst. Huvudvillkoret är tillgången på bränsle.
  • Dessutom skiljer sig deras prestanda från elektriska modeller: motoreffekten är högre.
  • Om du använder enheten korrekt kommer sådana modeller att hålla länge, kommer inte att skapa problem i drift och underhåll.
Bild
Bild

Det finns dock också ett antal nackdelar

  • Behovet av att köpa ytterligare objekt. För arbete behöver du till exempel olja och bensin. Och deras köp är en betydande kostnad.
  • Bensinborsten är väldigt högljudd.
  • Avgas. Personen kanske inte mår särskilt bra efter jobbet.
  • Enhetens vikt är betydande. Electrokosa har en mycket lättare vikt.

Att döma av konsumenternas recensioner kan vi säga att de anser att modellen är den mest framgångsrika. EM2500U . Den är lätt (bara 5 kg) och är lätt att underhålla och använda. Motoreffekten är 1 hk. med. Skärelementets roll spelas av en fiskelinje eller en kniv av metall. Kontrollerna är mycket enkla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Electrokosa

Användare tror att elektriska modeller har fler fördelar än bensinmodeller:

  • först och främst har de en lägre massa;
  • de kräver inte ytterligare inköp som bensin och olja;
  • arbetet är ganska tyst och det finns inga avgaser.

Men det fanns några nackdelar i det här fallet. Han är den enda här - det här är förmågan att bara arbeta från utloppet. I det här fallet, under drift, måste du övervaka förlängningssladden. Om den lämnas utan uppsikt finns det en risk att den faller under skärmekanismen och skadas.

Om vi pratar om de mest populära modellerna, bör det noteras UR350 . Denna elektriska ljå har en motor på 1 kW, som ligger nära handtaget med en justeringsmekanism. Enhetens vikt är bara 4, 3 kg, vilket gör arbetet möjligt även för det rättvisare könet eller ungdomar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Batterimodeller

Dessa trimmare anses vara de mest intressanta. De kombinerar de bästa egenskaperna hos både bensin och elektriska modeller. Bland fördelarna är frånvaron av behovet av tankning och strömförsörjning från elnätet, samt tyst drift. Samtidigt är modellerna inte alltför populära. Detta beror på att batteriet är väldigt tungt och dessutom dyrt. Dessutom kommer sådana trimmare inte att klara sig ens med ung busktillväxt.

Samtidigt är de mest efterfrågade konsumenterna att överväga modellen VVS231 UZ . Den har ett batteri med en kapacitet på 2,6 A / h och en spänning på 36 volt. Enhetens vikt är betydande och uppgår till 7, 1 kg, vilket gör det möjligt att arbeta med den endast för en stark person.

Bild
Bild
Bild
Bild

Service

Låt oss överväga hur du behöver övervaka enheten med hjälp av exemplet med en bensinkniv. Se till att rengöra Makita -trimmare efter varje jobb. Det är nödvändigt att se om alla element är intakta och fungerar korrekt. Och även luftfiltret rengörs, låsspaken och omkopplaren kontrolleras. En ansvarig ägare bör kontrollera tändstiftets skick varje vecka. Det optimala avståndet mellan elektroderna är från 0,6 till 0,7 mm. Efter var 30: e drifttimme hälls fett i borstskärarens växellåda. Ljuddämparen kontrolleras varje vecka, vars avgasutlopp ibland kan bli igensatt och plack tas bort.

Spolen, förgasaren för apparaten och dess bränslesystem bör kontrolleras varje kvartal . Skärelementet i nålen slipas med professionell utrustning. Om du gör detta manuellt kan borstklipparen vara obalanserad, vilket kommer att leda till vibrationer och andra allvarliga skador, och som ett resultat kommer enheten inte att kunna utveckla hastighet eller helt enkelt sluta starta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

Innan reparationen påbörjas måste enheten stängas av. Motorn stannar och tändstiftet tas bort. För problem med varmstart, rengör först förgasaren. Om användaren inte är nöjd med enhetens prestanda kan det tyda på ett fel på ljuddämparen, förgasaren eller filtret. I vissa fall kan motorn stanna omedelbart efter att den startats. I detta fall kontrolleras tomgångsinställningen först. Efter det måste du rengöra förgasaren.

Problem med att starta motorn kan börja på grund av problem med tändgnistan, mekaniska fel. Detta faktum kan också påverkas av brott mot komprimering och funktionsstörningar i bränslesystemet. Alla dessa nyanser måste noggrant kontrolleras och vid behov elimineras. För att undvika eventuella problem bör du bara samla ursprungliga strukturella element i din arsenal . Använd inte reservdelar från andra märken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och du måste också följa de grundläggande driftsreglerna. Till exempel kan Makita -trimmern inte klippa grenar tjockare än 3 cm.

Rekommenderad: