Gräsklippare "Zarya" För Den Bakomliggande Traktorn "Neva": Typer, Installation Av En Roterande Gräsklippare Och Funktioner

Innehållsförteckning:

Video: Gräsklippare "Zarya" För Den Bakomliggande Traktorn "Neva": Typer, Installation Av En Roterande Gräsklippare Och Funktioner

Video: Gräsklippare
Video: Сажаем картофель мотоблоком. Новый дозатор удобрений. 2024, Maj
Gräsklippare "Zarya" För Den Bakomliggande Traktorn "Neva": Typer, Installation Av En Roterande Gräsklippare Och Funktioner
Gräsklippare "Zarya" För Den Bakomliggande Traktorn "Neva": Typer, Installation Av En Roterande Gräsklippare Och Funktioner
Anonim

Zarya gräsklippare för Neva walk-behind traktor är ett bekvämt och enkelt redskap som utökar kapaciteten hos en diesel- eller bensinenhet. Med dess hjälp kan du arbeta i områden i ett stort område. Med minimalt underhåll fungerar redskapen effektivt och är lämpliga för kontinuerlig användning på jordbruksanläggningar för olika ändamål. Typerna, funktionerna, installationen av en roterande gräsklippare när du väljer och köper utrustning kräver detaljerad övervägande, eftersom framgångsrik användning av teknik i framtiden direkt beror på dessa faktorer.

Bild
Bild

Varför behöver du det?

En gräsklippare för en bakomliggande traktor är en redskap som är avsedd för klippning av vegetation med olika indikatorer på stjälkens tjocklek och grovhet. Den robusta designen garanterar enkel och enkel användning. Dess resurs är ganska tillräcklig för slåtter, skörd av örtgrödor.

Till skillnad från manuella lie visar sådan utrustning en produktivitet på upp till 0,35 hektar per timme, den är inte känslig för grässkyddets kvalitet och kan användas för att rensa områden och förbereda jungfruliga marker för vidare bearbetning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Zarya -gräsklipparna som produceras av Kaluga -fabriken "Kadvi" har flera modifikationer, baserade på vilka utrustningens kompatibilitet med specifika modeller av utrustning bestäms. Bland dem finns följande alternativ, anpassade för kombination med "Neva" MB1 och MB2 walk-behind traktorer:

  • moderniserad, med en förskjuten ram ovanpå och en kilremssändning, lämplig för klippning av särskilt högt och tätt gräs;
  • KR. 05.000-05-en universell lösning för utrustning med en kapacitet på 5-7 liter. med.

Var och en av alternativen som presenteras har sina egna egenskaper och fördelar, och låter dig arbeta under de svåraste förhållandena.

Om ansträngningarna från en konventionell gräsklippare inte är tillräckliga för att minska tät tillväxt, kommer den moderniserade versionen, som utesluter igensättning av underramsutrymmet med klippta stjälkar, att vara det föredragna alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Den moderna rotorklipparen för den bakomliggande traktorn Neva har en enkel och begriplig driftsprincip. Den innehåller skärskivor som roterar under drift. Grässtjälkar som faller mellan dem, ung tillväxt av buskar med en diameter på upp till 1 cm skärs enkelt av. Efter klippning bildar vegetationen snygga rader, som lätt kan samlas i framtiden eller lämnas att torka ett tag.

Rotorklippare kännetecknas av kompakta mått, så det är bekvämt att förvara och transportera dem på valfritt avstånd . Zarya gräsklippare har två skivor på ramen, vilket avsevärt påskyndar och förenklar klippningen. Sådan utrustning är ansluten till Neva walk-behind traktorer med hjälp av ett speciellt kilrem, som bildar en anslutning till drivenheten på huvudenheten. Till skillnad från landsmodeller betraktas dubbelskivklippare av roterande typ som mer kraftfulla och professionella, de används främst på gårdar eller på stora områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland egenskaperna hos Zarya rotorklippare kan man notera deras anpassning till klippning av stjälkarna av spannmålsgrödor, som utmärks av sin höga hållfasthet och hårdhet. Knivarna har fritt spel och gör sitt jobb ganska tryggt på ojämn mark. Med hjälp av en modern roterande klippare kan du klippa områden med maskhål, tät rotmassa, ojämn jord. Paketet innehåller ett låssystem som utlöses när de tillåtna lasterna överskrids.

Bland de uppenbara fördelarna med Zarya gräsklippare för motoblock kan man notera mekanismen för att dumpa klippt gräs , vilket underlättar processen för ytterligare underhåll av webbplatsen. I jämförelse med klippningsmodeller är det säkrare och gör att du kan arbeta utan att stanna över stora delar av området.

Inte utan brister. Den svaga punkten hos denna modell är remdrivningen, som utsätts för accelererat slitage under drift på grund av anslutningens rörlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation

Att installera redskap på en bakomliggande traktor innebär att man följer en viss handlingsordning. Zarya -fästet är fixerat enligt beskrivningen nedan.

  1. Gräsklipparen som levereras redo för start rengörs från yttre bevarande.
  2. Fixera spännanordningen mellan den bakomliggande traktorn och redskapet.
  3. Drivhjulet är fixerat med speciella muttrar och splintar, anslutningen smörjs med fett.
  4. Anslut klipparen till stiftet på den bakomliggande traktorn, fäst den på den.
  5. Kilremmen är fixerad.
  6. En skyddande slutare är installerad för att säkerställa säkerheten för förarens ben, säkrad.
  7. Kontrollera att det utförda arbetet överensstämmer med monteringsschemat. Utför vid behov ytterligare manipulationer.

Under installationen av ytterligare utrustning är det mycket viktigt att noggrant övervaka att den inköpta utrustningen är fullständig, noggrant kontrollera alla anslutningar. Tillverkarens rekommendationer tar hänsyn till alla funktioner i varje ändring av tekniken. När du köper en modifierad version bör du följa installationsinstruktionerna.

Rekommendationer

Gräsklipparen som är installerad på den bakomliggande traktorn ska endast tas i drift om alla krav är uppfyllda. Uppstart och justering får inte utföras om det finns förbipasserande inom en radie av 25 meter. Motorn på den bakomliggande traktorn körs först. Efter uppvärmning kan du starta klipparen. I detta fall bör motorvarvtalet inte nå sina maxvärden.

I en ny gräsklippare, efter de första 30 minuterna av drift, måste alla fästpunkter kontrolleras . Om de lossas fixeras fästelementen i en given position. Utrustningen stängs av endast vid minsta motorvarvtal för den bakomliggande traktorn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnyttjande

Under drift av den bakomliggande traktorn i kombination med gräsklipparen är det absolut nödvändigt att övervaka dess användbarhet och arbetsberedskap. Under drift rekommenderas var femte timme att kontrollera:

  • åtdragning av fästelement;
  • skärpan för skärelementen;
  • tillförlitlighet för remdrivningsspänning.

Varje dag efter 12 timmars drift bör de smorda enheterna behandlas med litol eller fett. Om tecken på fel uppstår bör användningen avbrytas. Under arbetets gång måste operatören bära speciella skyddsglasögon, använda overaller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att slå gräsbevuxna eller blandade åkrar och tomter kräver snabbhet - det måste göras utan brådska eller ryck. Skärverktygets rörelse ska vara smidig, gradvis. Det är förbjudet för personer att passera framför den bakre traktorns framkant när gräsklipparen är installerad på den.

Köpet av Zarya-gräsklipparen kan vara en bra lösning för att förbättra den befintliga Neva-traktorn . Valet av olika modifieringar av utrustning gör det möjligt att, utan att ändra tekniken, utföra ett så stort utbud som möjligt, inklusive gräsklippning i stora områden, höstskörd av jordbruksgrödor.

Rekommenderad: