Roterande Gräsklippare För En Bakomliggande Traktor (29 Bilder): Enhet Från Zarya Gräsklippare Och Daewoo DAT80110. Installation Av En Monterad Och Kopplad Gräsklippare På En Bakom

Innehållsförteckning:

Video: Roterande Gräsklippare För En Bakomliggande Traktor (29 Bilder): Enhet Från Zarya Gräsklippare Och Daewoo DAT80110. Installation Av En Monterad Och Kopplad Gräsklippare På En Bakom

Video: Roterande Gräsklippare För En Bakomliggande Traktor (29 Bilder): Enhet Från Zarya Gräsklippare Och Daewoo DAT80110. Installation Av En Monterad Och Kopplad Gräsklippare På En Bakom
Video: Ombyggda åkgräsklippare och permobiler #2 2024, Maj
Roterande Gräsklippare För En Bakomliggande Traktor (29 Bilder): Enhet Från Zarya Gräsklippare Och Daewoo DAT80110. Installation Av En Monterad Och Kopplad Gräsklippare På En Bakom
Roterande Gräsklippare För En Bakomliggande Traktor (29 Bilder): Enhet Från Zarya Gräsklippare Och Daewoo DAT80110. Installation Av En Monterad Och Kopplad Gräsklippare På En Bakom
Anonim

En roterande gräsklippare för en bakomliggande traktor är ett avtagbart mekaniserat element avsett för klippning av små och medelstora vegetationer. Den har olika konfigurationer av typer av intern struktur och mekanismer för fastsättning på den ledande enheten. Omfattningen av dess tillämpning beror på utrustningens tekniska egenskaper.

Bild
Bild

Ändamål

Denna enhet och dess modifieringar tillämpas på flera områden:

  • hötillverkning;
  • slåtter av spannmålsgrödor;
  • rensa marken från vilda växter;
  • förbättring av gräsmattor, personliga tomter.

För att få bra hö måste gräset klippas nära roten. Denna effekt kan uppnås med specialtillbehör för en roterande gräsklippare. Andra, under klippning, slipar plantorna. "Hackad" vegetation är inte lämplig för utfodring av boskap, men den förfaller snabbt och blir till gödselmedel. Denna metod används när du bara behöver rensa utrymmet för ogräs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid skörd används ett kopplat ljuddysa . Hon skär försiktigt öronen och ordnar dem på ett speciellt sätt. I de flesta fall sås spannmål i industriella volymer, så traktorer med löstagbar utrustning används inte sällan.

Rotorklippare hjälper till att hålla gräsmattan i gott skick. Klippmekanisternas speciella struktur gör det möjligt att minimera klipphöjden.

Denna enhets effektivitet bestäms av terrängens egenskaper . Markens ojämna yta kan göra det svårt för den bakomliggande traktorn med ett munstycke och störa full klippning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Rotary gräsklippare är indelade i flera typer, bestämda av namnet på slutresultatet.

Beroende på detta kan de:

  • bara klipp av vegetationen;
  • hacka den i små fraktioner;
  • klippa och lägg i önskad form / sekvens.

Beroende på de aggregerande egenskaperna klassificeras gräsklippare i två typer

  • Upphängd . Ledaren kan ändra klipphöjden genom att höja eller sänka den bakomliggande traktorkroppen.
  • Dragning . Niven sträcker sig bakom drivenheten och klipper gräset på en viss höjd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje typ av gräsklippare är utformad för en specifik typ av arbete. De kan skilja sig åt i utseende, design och funktionalitet. Inkonsekvens av modifieringen av mekanismen med typen av riktat arbete påverkar deras prestanda negativt. Att använda utrustning som uppfyller målen ger den bästa effektiviteten.

Populära modeller

Inhemska tillverkare producerar dessa enheter i olika konfigurationer. En vanlig fläta är en som produceras under varumärket Zarya och Zarya 1 är en produkt av Kaluga OJSC Kadi.

Denna modell är mångsidig. Det kännetecknas av högpresterande indikatorer, enkel hantering, enkel installation och underhåll. Mekanismen för att fästa klipparens ram på den bakre traktorns roterande enhet är enkel och mångsidig, lämplig för nästan alla hushållsodlare.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan modell som ofta används av ryska bönder är KR-80 . Den är lämplig för drift i kombination med tselina, Neva, Kaskad, Oka walk-behind traktorer. Den kan användas för gräsklippning, storstammade buskar, spannmål.

Bild
Bild
Bild
Bild

KRN-1 roterande gräsklippare har liknande egenskaper . Tillverkad i Ryssland och Vitryssland. Passar de flesta drivenheter. Har modifieringar avsedda för industriell bearbetning av fält.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper ett installerat tillägg till den bakomliggande traktorn måste du ta reda på egenskaperna hos deras kompatibilitet. Bensindrivaren Daewoo DAT80110 säljs ibland med tillbehör från samma företag . De passar enkelt med dess drivutrustning. Gräsklippare från andra tillverkare kan vara strukturellt olika, vilket kommer att störa eller förneka försök att ansluta den bakomliggande traktorn till den upphängda enheten. När du köper en eller annan jordbruksutrustning bör du vara uppmärksam på denna fråga.

Om den monterade gräsklipparen inte är avsedd att användas med ett visst motorfordon kan en adapter köpas. Om det inte finns någon kan anslutningsmekanismen behöva omarbetas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Enheter som tillverkas av olika företag kan skilja sig åt i externa och vissa tekniska data. Funktionsprincipen för sådana enheter är identisk och dikterar en integrerad lista över nodblock som ingår i konstruktionen.

Standardrotorn är gjord av:

  • ramar;
  • bår;
  • balanseringsmekanism;
  • skärapparater;
  • fältdelare;
  • dragningssäkring;
  • ställningar;
  • skydd av knivstången.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ram - ett element utformat för att fästa redskapet på den bakomliggande traktorn . Har två axlar mot sidorna. En av dem tjänar till att fästa ramen vid de nedre länkarna på den ledande apparaten. Den andra är utrustad med en överbelastningssäkring som hålls av bultar och två muttrar. Ett element med en konsol är fäst på ramen, vilket gör att delramen kan installeras.

Delramen är den svetsade delen som förbinder ramen och skärelementet . Den består av en rektangulär kropp. På ena sidan är ett rör svetsat med bussningar inbäddade i det. I mitten finns "öron" för att fästa transportlänken och enheten för att justera höjden. En hållare sticker ut från sidan, på vilken dragningssäkringen är fäst. Själva drivenheten och remdrivningsskyddet är fixerade på delramen.

Balanseringsmekanismen är utformad för att säkerställa att skäret följer terrängen. Således uppnås bästa möjliga klippning av vegetation. Denna mekanism sätter också klipparen i transportläge. Dess justering utförs med speciella spännbultar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klippanordningen klipper . Dess kropp är ett helsvetsat vevhus. Skärelementen stöds på marken med hjälp av en speciell pall installerad under. Skäranordningen kan ha lika många rotorer på sin kropp. I en motoblock -modifiering finns det vanligtvis två av dem. Rotorerna är utrustade med två knivar. Överföringen av mekanisk kraft från motorn till knivarna sker med hjälp av ett bältesdrag, växlar, ett antal axlar och kugghjul.

Fältavdelaren hjälper till att separera klippt och oklippt gräs . Den består av en sköld, fjädrar och bultar. Fjädermekanismen gör att avdelaren kan röra sig bakåt vid överflöd med snittad vegetation.

Under klippningsprocessen kan knivstången stöta på ett hinder. För att undvika skador i denna situation är gräsklipparen utrustad med en dragkraftsanordning. Med hjälp av denna knut kan streamern avvika från arbetspositionen fram till det ögonblick som användaren ställt in.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stativet hjälper till att hålla den monterade enheten i ett bekvämt läge när den fästs på den bakomliggande traktorn.

Maskinens blad roterar med hög hastighet . För säkerheten för den person som använder utrustningen placeras de i ett skyddshölje. Den kan vara gjord av lättmetall eller duk.

Olika modifieringar av gräsklippare kan skilja sig åt i närvaro av vissa delar. Några av dem kan köpas, medan andra kan göras av dig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Underhåll och förvaring

Varaktigheten av den oavbrutna driften av motoblock -mekanismen beror direkt på regelbundet underhåll. Som en del av underhållsarbetet rengörs enheten från gräsrester, leravlagringar och damm . Graden av åtdragning av de gängade anslutningarna kontrolleras - de lossade är åtdragna. Spänningen hos remdrivningarna mäts. Knivbladen måste slipas kraftigt. För att göra detta måste de periodiskt tas bort och slipas. Det är förbjudet att göra detta i gångjärnsläge. Balanseringsmekanismen justeras efter varje operation. Dess fjäderdel är kontrollerad och justerad.

Komponenter som utsätts för hög friktion bör smörjas regelbundet . Särskilt fasväxellådan, knivstångsdelen och lagren behöver det. Smörjning sker endast genom lämpliga oljehål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att hälla olja eller applicera tjockt smörjmedel i gnidningsområden som inte är utrustade med oljepåfyllningspluggar. Detta kommer att få damm och smuts att fastna på de smorda områdena, öka slitage och förkorta livslängden på delarna.

Ordningen och listan över arbete som utförs för att förbereda för långtidsförvaring bestäms av typiska egenskaper . De viktigaste nyanserna för sådan beredning inkluderar rengöring från damm och smuts, avlägsnande av fukt från metallytor, beläggning av delar med speciella korrosionsskyddande lösningar. Att välja rätt lagringsplats är en viktig faktor. Den måste vara torr, skyddad mot mögel, drag och andra aggressiva påverkan.

Mer information om hur du förbereder rotorgräsklipparen för förvaring under lågsäsong finns i tillverkarens bruksanvisning.

Rekommenderad: