Lusthus I Japansk Stil (40 Bilder): Designalternativ, Belysning I Byggnaden

Innehållsförteckning:

Video: Lusthus I Japansk Stil (40 Bilder): Designalternativ, Belysning I Byggnaden

Video: Lusthus I Japansk Stil (40 Bilder): Designalternativ, Belysning I Byggnaden
Video: Комната в стиле японского минимализма - Удачный проект - Интер 2024, Maj
Lusthus I Japansk Stil (40 Bilder): Designalternativ, Belysning I Byggnaden
Lusthus I Japansk Stil (40 Bilder): Designalternativ, Belysning I Byggnaden
Anonim

Lusthus i japansk stil blir mer och mer märkbara i de stora ryska länderna. De kan ses inte bara i parker, torg, utan också i sommarstugor. Fördelen med denna design är att den kan byggas på bara några timmar, efter att ha investerat ett minimum av pengar och dina egna ansträngningar, eftersom du inte behöver ringa en mästare för detta. Dessutom ser det riktigt bra ut.

Om du ska bygga ett lusthus i japansk stil i ditt lanthus, då hade du rätt, eftersom det bara kan förändra platsen till det bättre . Hon visar genom sitt utseende inte bara lugn, utan också lugn. Det japanska lusthuset hjälper dig att verkligen koppla av efter en hård dag, eftersom det kommer att vara ett bra ställe för vila och avkoppling.

Artikeln kommer att prata om alla krångligheterna med att bygga ett lusthus, om vackra och korrekta dekorationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i japanska lusthus

Låt oss först titta på vad japanska lusthus är lika bra, hur man bygger dem och pratar också om deras design.

  • Det är bäst att orientera byggnaden mot kardinalpunkterna. Det är lämpligt att bygga väggen på södra sidan, vilket hjälper dig att skydda dig från vinden i dåligt väder. Ingången måste göras från väst. Och först efter det kan du vara säker på att kyla under bra soligt och varmt väder kommer att förbli inuti riktigt länge. Med detta trick kan du njuta av att se solen gå ner varje dag.
  • Faktum är att stil inte kommer först. Japanerna närmar sig denna verksamhet oftare på följande sätt: först väljer de ett lämpligt område, och först efter det allt annat. När allt kommer omkring är det så här du kan bygga ett riktigt liknande lusthus med ett japanskt. Det är bäst att bygga ett sådant hus inledningsvis på någon slags kulle, naturlig eller av cement, så att det finns utsikt från alla sidor. Det kommer att se vackert ut om du planterar olika blommor, buskar eller dvärgträd runt, vilket kommer att betona skönheten inte bara utanför, utan också inuti. Om du vill göra exakta kopior, som japanerna, kan du om möjligt se exempel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det kommer att vara mycket bra om det rinner ut en damm eller damm bredvid ditt lusthus. Således kommer din kontemplation av en sådan bild att hjälpa dig att slappna av bättre. Efter en lång vila i ett så unikt lusthus kan du känna vad den verkliga japanska känner - lugn och lugn. Och så är det faktiskt.
  • Sådana lusthus om vanliga skiljer sig åt i sitt tak med flera våningar, de kallas oftast en pagod. Japanerna tror att själva byggnaden inte är värd sådan uppmärksamhet, vilket inte kan sägas om taket. De säger att lusthuset självt ska vara minimalistiskt och enkelt. Men taket måste verkligen uppmärksammas mycket, för ju mer frodig du blir desto mer effektivt blir lusthuset som helhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sådana lusthus är vanligtvis uppsatta på högar. Detta gör dem mer viktlösa och lättare att se. Om du vill framhäva det i en unik stil kan du prova detta med en böjd bro som du fäster svängda steg till. Det ser riktigt värdigt och vackert ut.
  • När det gäller inredning är det bäst att inte använda "flashiga" toner. Det är att föredra att använda en färgpalett som inte skär dina ögon.

Du måste komma ihåg att du aldrig ska överbelasta ditt lusthus ., eftersom pagoden helt enkelt kan sjunka, eller ännu värre, misslyckas. Konstruktionen bör inte medföra många svårigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktion av ett lusthus

Dessa strukturer är konstruerade av en mängd olika material, vanligtvis bambu, vass eller oljat rispapper. Men idag är detta praktiskt taget omöjligt för vårt klimat, eftersom det är för hårt för en sådan byggnad. Därför har projekt skapats som använder mer hållbara material som sten och trä, tillsammans eller var för sig.

Lite tips: om du bestämmer dig för att bygga ett lusthus i japansk stil kan du omedelbart kasta plast- eller syntetalternativen åt sidan, eftersom strukturen måste "andas".

Experter rekommenderar starkt att endast miljövänliga material, som trä, används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man dekorerar ett japanskt lusthus?

För att ta reda på svaret på denna fråga måste du först bestämma stilen på din trädgårdsbyggnad.

Ett strikt, men samtidigt och återhållsamt alternativ är dekorativa arbors, som är gjorda i klassisk stil . När allt kommer omkring är det just på sådana byggnader som man måste arbeta minst av allt eftersom de har en kvadratisk eller triangulär form, som sticker ut med tydliga linjer eller utan tvekan konsekventa proportioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Råd: en sådan design är ett verkligt fynd för de människor som inte vill slösa tid på att välja en design, eftersom den kommer att vara ständigt relevant.

Men om du vill ha lite "exotisk" är alternativet orientalisk stil bäst för dig. De har också bara två alternativ - japanska och kinesiska. De överraskar människor inte bara med deras nyckfullhet, utan också med vackra kurvor som imiterar en traditionell pagod.

Förutom att du är mycket uppmärksam på lusthusets insida och placerar allt inuti perfekt, enligt din mening, kommer du fortfarande att behöva arbeta hårt på utseendet, eftersom det spelar en riktigt viktig roll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana hus ser oftast vackra ut när det finns en eldstad inuti för matlagning . Detta är utan tvekan ett svårt alternativ, men det är det bästa. För ett sådant fall finns det två val - en grillpanna eller en grillugn. Vad du ska välja beror bara på dig. Denna struktur är inte bara bekväm när det gäller skönhet, utan också i det faktum att när du lagar mat över en eld kommer det att finnas en behaglig lukt, vilket ökar aptiten.

Inget kan dock dekorera det här huset som gröna områden, till exempel blommor eller buskar.

Tips: använd vintergröna, eftersom de kan ge lusthuset ett fint utseende både sommar och vinter. Gran eller thuja passar bäst för detta. Men det är också värt att titta närmare på dvärgträd och buskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande är den japanska stilen på topp i popularitet, nämligen: stenträdgårdar, som är arrangerade i geometrisk ordning. Denna design har förmågan att imitera naturliga landskap, som ser ganska vackra ut när som helst på året.

Du kan också dekorera ditt hus med växter som blommar mer lönsamt, som kan växa inte bara vid entréplanet utan också sträcka sig längs hela omkretsen av byggnaden. De kan ordnas i vackra designerblommor, du kan göra dem själv eller köpa dem i en trädgårdsbutik. Dessutom finns det ett annat bra alternativ - klätterväxter. De kan gå ner i lusthuset, skapa ett unikt utseende och lukt. Detta alternativ är fördelaktigt inte bara för att det ser bra ut, den levande väggen skyddar också lusthuset från den brinnande solen.

Bild
Bild

Utan tvekan kan en sommarstuga, oavsett storlek, inte bara bli ett bra ställe att koppla av, utan också ett riktigt paradis för utförandet av designerfantasier. När allt kommer omkring kan du dekorera det med allt från broar till stenlagda stenar. I sådana områden ser smidda element bäst ut, till exempel lyktor eller bänkar. Och om du bygger någon form av konstgjord reservoar eller fontän blir det mycket bättre och mer spektakulärt.

Låt dig dock inte dras med med ett alltför stort utbud av inredning när du bygger en orientalisk pagod. Det kan aldrig bli för mycket av det.

Det kommer snarare att distrahera både dig och dina nära och kära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bygger med trä bör det vara i ljusa färger som beige eller vitt . Det finns dock byggnader med svarta och bruna färger, vilket bevisar olika byggnader. Men i det här fallet är det bara upp till dig att bestämma. Färger kan också kombineras, till exempel vitt och svart, brunt och beige. De ser lika harmoniska och attraktiva ut som monokromatiska.

I början av konstruktionen måste du behandla ditt lusthus med ett antiseptiskt medel som kan köpas utan problem i närmaste butik. Det kommer att hjälpa till att undvika ruttning och svampinfektion i träet. Efter denna procedur måste du gå till en högre nivå - täck allt med lack och använd sedan en fläck. Detta görs för produktens förfinade utseende, eftersom den naturliga nyansen alltid kommer att uppskattas av folket, och populariteten kommer att växa för varje år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att måla en japansk pagod, bör du först uppmärksamma de omgivande färgerna i landskapet. Detta görs för att se till att nyanserna kombineras och har ett harmoniskt utseende. Den bästa färgen för sådant arbete är akryl, och det är vanligt att applicera det med en spray, i så fall kommer tonerna att vara enhetliga.

Det är vanligt i öst att måla väggar, golv och tak i olika färger . De bör dock inte stå i stark kontrast på något sätt. Kom ihåg: färgkombinationer i en pagod tillåter bara tre nyanser.

Tack vare denna kunskap kommer ditt lusthus inte att se för färgstarkt ut, vilket japanerna inte gillar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Om konversationen vände sig till pagodens inredning, bör du göra samma sak som i föregående stycke, det vill säga välja de enklaste tonerna. Det kan inte finnas många tillbehör, till exempel: mjuka kuddar eller favoritlampor.

Dekorera din favorit lusthusspagod i japansk stil så här:

  • de vanligaste trä- eller stenmöblerna, som bara kommer att tillföra lite charm;
  • det är bäst att sätta ett litet bord så att senare teceremonier kan hållas;
  • naturligtvis lämpliga rätter;
Bild
Bild
  • om du verkligen ska göra ett 100% japanskt lusthus är det bäst att placera olika japanska lyktor under kupolen, som du kan göra av rispapper;
  • när det gäller isolering av golv - de måste isoleras med mattor, som är traditionella;
  • det är bäst att dra gardiner eller öppna väggar, men det är värt att komma ihåg att de ska vara ljusa och samtidigt ha en lämplig bredd med öppningens storlek.

Det är värt att påminna om att färgerna i japanska lusthus inte ska varieras, det gäller även föremålens färg. Allt ska inte bara vara enkelt, utan också så funktionellt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg att din struktur, som du ska bygga eller redan har byggt på din webbplats, ger dig ett utmärkt tillfälle att spendera din dyrbara tid inte bara med hälsofördelar, utan också njuta av din fritid. Din design kan vara antingen öppen eller stängd, det beror redan på ditt personliga val. Tänk först på hur mycket tid du kommer att spendera i det här huset och hur ofta. Om det är sällsynt är det bättre att stänga det.

För ytterligare inredning används lusthus i japansk stil ofta med belysningsarmaturer som japanska lyktor. Låt dig inte bli för fört med dem, för ett objekt räcker det med att använda upp till sex ficklampor.

Det är lämpligt att hänga väggarna i strukturen med rispapper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som vi minns kan designen ha väldigt olika stilar ., men du måste se till att ditt japanska lusthus och belysning passar harmoniskt in i det omgivande landskapet. Om du har en önskan att få det att sticka ut från de omgivande andra grannens lusthus är det värt att arbeta hårt med att dekorera gröna växter, som blommor, buskar. Och du kan också lägga till en liten charm med dekorativa föremål som du till och med kan göra med dina egna händer.

Du kommer att lära dig mer om hur du dekorerar ett lusthus i japansk stil i följande video.

Vackra exempel på lusthus i japansk stil

Designen kan vara öppen. Ibland används minimalism i japansk stil; det finns ingen anledning att överbelasta lusthuset med onödiga inredningsdetaljer.

Bild
Bild

Ett lusthus i japansk stil mitt i en liten damm ser väldigt snygg ut. Denna lösning kan utföras även i en liten sommarstuga.

Bild
Bild

Väggarna i ett lusthus i modern japansk stil kan vara gjorda av glas. I detta fall bör en minsta mängd inredningsdetaljer finnas.

Rekommenderad: