Reparation Av Den Bakomliggande Traktorn "Cascade": Vad Ska Jag Göra Om Den Bakomliggande Traktorn Startar Och Omedelbart Stannar? Orsakerna Till Förgasarens Sammanbrott

Innehållsförteckning:

Video: Reparation Av Den Bakomliggande Traktorn "Cascade": Vad Ska Jag Göra Om Den Bakomliggande Traktorn Startar Och Omedelbart Stannar? Orsakerna Till Förgasarens Sammanbrott

Video: Reparation Av Den Bakomliggande Traktorn
Video: How to PVC plumb your INTEX pool 2024, April
Reparation Av Den Bakomliggande Traktorn "Cascade": Vad Ska Jag Göra Om Den Bakomliggande Traktorn Startar Och Omedelbart Stannar? Orsakerna Till Förgasarens Sammanbrott
Reparation Av Den Bakomliggande Traktorn "Cascade": Vad Ska Jag Göra Om Den Bakomliggande Traktorn Startar Och Omedelbart Stannar? Orsakerna Till Förgasarens Sammanbrott
Anonim

Motoblock "Cascade" har bevisat sig från den bästa sidan. Men även dessa pålitliga och opretentiösa enheter misslyckas ibland. Det är mycket viktigt för ägarna att fastställa orsakerna till felet, ta reda på om det är möjligt att lösa problemet på egen hand eller inte.

Enheten fungerar inte eller är instabil

Det är logiskt att börja analysera möjliga haverier med en sådan situation: den bakomliggande traktorn "Cascade" startar och stannar omedelbart. Eller slutade helt och hållet. Följande skäl är mest troliga:

  • överflödig bensin (ljusets fuktighet talar om det);
  • i modeller med elektrisk start, ligger problemet ofta i urladdning av batteriet;
  • den totala motoreffekten är otillräcklig;
  • det finns ett fel i ljuddämparen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Lösningen på vart och ett av dessa problem är ganska enkel. Så om mycket bensin hälls i bensintanken måste cylindern torkas. Därefter startas den bakomliggande traktorn med en manuell startmotor. Viktigt: Innan detta måste ljuset skruvas av och torkas. Om rekylstartaren fungerar, men den elektriska inte, bör batteriet laddas eller bytas ut.

Om motorn inte har tillräckligt med effekt för normal drift måste den repareras . För att minska sannolikheten för en sådan haveri är det nödvändigt att endast använda felfri bensin av hög kvalitet. Ibland täpps förgasarfiltret till på grund av dåligt bränsle. Du kan rengöra det, men det är bättre - låt oss upprepa det igen - att uppfatta en sådan händelse korrekt och sluta spara på bränsle.

Ibland krävs justering av KMB-5-förgasaren. Sådana anordningar placeras på lättviktskörda traktorer. Men det är därför vikten av deras arbete inte minskar. Efter reparation av en trasig förgasare bör endast lämpliga bensinmärken användas för att spola enskilda delar. Försök att ta bort föroreningar med ett lösningsmedel leder till deformation av gummidelar och brickor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montera enheten så noggrant som möjligt. Då kommer böjningar och skador på delar att uteslutas. De minsta delarna av förgasarna rengörs med en fin tråd eller stålnål. Det är absolut nödvändigt att efter montering kontrollera om anslutningen mellan flottörkammaren och huvudkroppen är tät. Och du bör också bedöma om det finns problem med luftfiltren, om det finns bränsle läckage.

Själva justeringen av förgasarna utförs antingen på våren, när den bakomliggande traktorn rullas ut för första gången efter "vintersemestern", eller på hösten, när enheten redan har fungerat mycket länge. Men ibland tillgrips detta förfarande vid andra tillfällen och försöker eliminera de brister som har dykt upp. En typisk stegsekvens är följande:

  • värmer upp motorn på 5 minuter;
  • åtdragning av justeringsbultarna för den minsta och största gasen till gränsen;
  • vrid dem ett och ett halvt varv;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • inställning av växelspakarna till minsta slaglängd;
  • inställning av låg hastighet med hjälp av en strypventil;
  • skruva loss (något) gasreglaget för att ställa in tomgångsvarvtalet - med motorn igång kontinuerligt;
  • motoravstängning;
  • bedömning av regleringens kvalitet genom en ny start.

För att utesluta fel vid installationen av förgasaren måste varje steg kontrolleras med instruktionsboken. När arbetet utförs normalt kommer det inte att finnas något onormalt ljud i motorn. Dessutom kommer fel i något av driftlägena att uteslutas. Då måste du titta på ljuden som den bakomliggande traktorn gör. Om de skiljer sig från normen behövs en ny justering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekylstartproblem

Ibland blir det nödvändigt att byta startfjädern eller till och med hela apparaten som helhet. Själva fjädern är placerad runt trummans axel. Syftet med våren är att återställa trummorna till sin ursprungliga position. Om mekanismen tas om hand och inte dras för aktivt fungerar enheten tyst i flera år. Om ett haveri inträffar måste du först ta bort brickan i mitten av trumkroppen.

Sedan tar de bort locket och undersöker noggrant alla detaljer . Observera: det är bättre att förbereda en låda där de delar som ska tas bort läggs ut. Det finns många av dem, dessutom är de små. Efter reparationen kommer det att vara nödvändigt att installera allt igen, annars slutar startmotorn att fungera helt och hållet. I de flesta fall är det nödvändigt att byta ut fjädern eller sladden, men detta kan endast avslutas genom visuell inspektion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även om de bakomliggande traktorerna "Cascade" är utrustade med starka sladdar, kan en bristning inte uteslutas . Men om sladden är relativt lätt att byta, måste du se till att anslutningskrokarna inte skadas när fjädern byts ut. När du byter ut startmotorn helt, ta först bort filtret som täcker svänghjulet. Detta gör att du kan komma till insidan av enheten. När du har tagit bort locket, skruva loss skruvarna som håller korgen.

Nästa steg är följande:

  • skruva loss muttern och ta bort svänghjulet (ibland måste du använda en skiftnyckel);
  • skruva loss nyckeln;
  • installation av generator med introduktion av ledningar i hålen på motorväggen;
  • placera magneter i mitten av svänghjulet;
  • anslutning av delar till fästbultar;
  • installation av kronan (om det behövs - med hjälp av en brännare);
Bild
Bild
Bild
Bild
  • återföra enheten till motorn, skruva in nyckeln och muttern;
  • montering av mekanismkorgen;
  • säkra det isolerande höljet och filtret;
  • startinställning;
  • anslutning av ledningar och terminaler till batteriet;
  • provkörning för att kontrollera systemets prestanda.
Bild
Bild

Problem i tändsystemet

Om det inte finns någon gnista, som nämnts, bör batteriet kontrolleras noggrant. När allt är i ordning med honom undersöks kontakterna och kvaliteten på isoleringen. I många fall beror frånvaron av gnistor på ett igensatt tändsystem. Om allt är rent där tittar de på kontakten som ansluter huvudelektroden och ljuslocket. Och sedan kontrolleras elektroderna sekventiellt och bedömer om det finns ett gap mellan dem.

Med en speciell avkänningsmätare kan du avgöra om detta gap motsvarar det rekommenderade värdet . (0,8 mm). Ta bort kolavlagringar som samlats på isolatorn och metalldelarna. Kontrollera ljuset för oljefläckar. Alla måste tas bort. Dra ut startkabeln och torka cylindern. Om alla dessa steg inte hjälpte måste du byta ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ventiljustering

Denna procedur utförs endast på en kyld motor. Metallen som expanderas från uppvärmning tillåter inte att den görs korrekt och exakt. Du måste vänta cirka 3 eller 4 timmar. Det rekommenderas att du först blåser en tryckluftstråle över motorn och helst rengör den. Efter att ha kopplat bort ledningarna från ljusen, skruva loss bultarna från resonatorn. Resonatorn själv måste tas bort, samtidigt som den fungerar så noggrant som möjligt så att fästet förblir på plats.

Koppla bort PCV -ventilen och servostyrningsbulten. Demontera ventilhuvudet på blockhuvudet med en tång med rund näsa. Skruva loss bultarna som håller fast locket på detta huvud. Torka av allt noggrant för att eliminera föroreningar. Ta bort kåpan för timinghöljet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vrid hjulen åt vänster tills de stannar. Ta bort muttern från vevaxeln, själva axeln vrids strikt moturs. Nu kan du inspektera ventilerna och mäta mellanrummen mellan dem med kännare. För att justera, lossa låsmuttern och vrid skruven, så att sonden glider in i springan med liten ansträngning. Efter åtdragning av låsmuttern är det nödvändigt att utvärdera spelrummet igen för att utesluta dess ändring under åtdragningsprocessen.

Arbeta med en växellåda (reducerare)

Ibland finns det ett behov av att fixa hastighetsomkopplaren. Oljetätningarna byts när ett fel upptäcks omedelbart. Ta först bort knivarna på axeln. De rengör dem från alla orenheter. Ta bort locket genom att skruva loss bultarna. En utbytbar oljetätning installeras vid behov, kontakten behandlas med en del av tätningsmedlet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra verk

Ibland är det nödvändigt att byta backremmar på bakomgående traktorer med "Cascade". Det används vanligtvis när spänningen inte kan justeras på grund av kraftigt slitage eller fullständig bristning. Viktigt: endast remmar som är anpassade till en specifik modell är lämpliga att byta ut. Om olämpliga komponenter levereras blir de snabbt slitna . Innan du byter, stäng av motorn och sätt den i nollväxel.

Ta bort det isolerande höljet. Slitna bälten tas bort, och om de är extremt sträckta, klipps de av. När du har tagit bort den yttre remskivan drar du remmen över remskivan som sitter kvar inuti. Lämna tillbaka delen till sin plats. Kontrollera noga att remmen inte är vriden. Sätt tillbaka höljet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket ofta måste du demontera utlösningsmekanismen för att bli av med dess funktionsstörningar. Det är inte nödvändigt att byta ut problemfjädrarna. Ibland glöds spetsen av delen helt enkelt med brännare. Därefter återges önskad kontur med en fil. Då är fästen för fjäder- och trummanordningen normal. Den lindas på en trumma, en fri kant placeras i en slits på fläkthuset och starttrumman är centrerad.

Böj upp "antennerna", tappa trumman moturs, släpp den fulladdade fjädern . Rikta in fläkten och trummans hål. Sätt i en startkabel med ett handtag, knyt en knut på trumman; spänningen på den släppta trumman hålls av handtaget. Startsladden byts på samma sätt. Viktigt: alla dessa arbeten är lättare att göra tillsammans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om växelvredet är trasigt tas det roterande huvudet bort från det och slår ut tappen med en stans. Efter att skruven lossats, ta bort bussningen och hållarfjädern. Ta sedan bort resten av delarna som stör reparationen. Byt bara problematiska delar av växellådan utan att demontera hela enheten. Gör också när du behöver ta bort spärren.

Om axeln har flugit ut köps endast enheter med lämplig längd, diameter, antal tänder och kedjehjul för ersättning . När hastighetsregulatorn fastnar (eller omvänt är den instabil) måste du vrida på skruven som bestämmer mängden blandning. Som ett resultat kommer hastighetsminskningen att upphöra att vara skarp, vilket tvingar regulatorn att öppna gasreglaget. För att minska risken för haverier måste du ta hand om korrekt underhåll av den bakomliggande traktorn. Underhåll (MOT) bör utföras var tredje månad.

Rekommenderad: