Badkar Från En Bar 150x150 (33 Bilder): Steg-för-steg-konstruktion Med Egna Händer, Hur Mycket Material Som Behövs För Ett 3x4 Och 6x4 Bad, Hur Man Bygger Det Själv

Innehållsförteckning:

Video: Badkar Från En Bar 150x150 (33 Bilder): Steg-för-steg-konstruktion Med Egna Händer, Hur Mycket Material Som Behövs För Ett 3x4 Och 6x4 Bad, Hur Man Bygger Det Själv

Video: Badkar Från En Bar 150x150 (33 Bilder): Steg-för-steg-konstruktion Med Egna Händer, Hur Mycket Material Som Behövs För Ett 3x4 Och 6x4 Bad, Hur Man Bygger Det Själv
Video: How to Replace A Bathtub (Step By Step) 2024, Maj
Badkar Från En Bar 150x150 (33 Bilder): Steg-för-steg-konstruktion Med Egna Händer, Hur Mycket Material Som Behövs För Ett 3x4 Och 6x4 Bad, Hur Man Bygger Det Själv
Badkar Från En Bar 150x150 (33 Bilder): Steg-för-steg-konstruktion Med Egna Händer, Hur Mycket Material Som Behövs För Ett 3x4 Och 6x4 Bad, Hur Man Bygger Det Själv
Anonim

En sommarstuga, ett lanthus eller bara ett privat hus i staden avbryter inte alls behovet av hygien. Oftast löses problemet genom att bygga ett vanligt badrum, som är en kombination av ett badrum och en toalett. Av estetiska skäl är dock konstruktionen av bad mer korrekt, eftersom de också är ett bra ställe att koppla av och också är en hyllning till traditioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett timmerbad är mer populärt än andra alternativ av objektiva skäl:

  • låg värmeledningsförmåga (reducering av uppvärmningskostnader och snabbare uppvärmning av rum);
  • strukturens lätthet, vilket inte kräver starka grundvalar och noggrann teknisk förberedelse;
  • hög konstruktionshastighet;
  • enkel dekoration;
  • tillgänglighet för självbyggande.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller sektionen 150x150 mm anses den vara ganska universell . och är lämplig för användning i ryska federationens mittzon, eftersom sådant material inte skapar några problem. Det är viktigt att ta hänsyn till att det i de norra regionerna är nödvändigt att använda stockar med ett tvärsnitt på minst 20 cm eller komplettera smala alternativ med mineralull och annan isolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt

För konstruktion av bad måste du använda gran och tall; cederträ är också acceptabelt, men bara i helt exceptionella situationer. Fördelen med sådana material är deras mättnad med eteriska oljor, för vid uppvärmning avdunstar oljan och gör luften i rummet mycket trevlig och hälsosam.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att genomföra ett 3x4 meter stort badprojekt individuellt, eftersom detta väsentligt ökar strukturens estetik och gör att du kan skapa det så individuellt som möjligt. Det färdiga projektet med ett 6x3 eller 6x4 meter bad med layout har en annan fördel - det var först utarbetat i alla detaljer och visar sig vara betydligt billigare än en skräddarsydd analog.

Ett bad av trä 150x150 mm med sidor på 6x6 meter har en yta på 36 rutor , vilket gör det möjligt att göra en bekväm och bekväm terrass. På denna webbplats kan du alltid träffa nära och kära och spendera tid med grill. Om badets dimensioner är 4x4 eller 4x6 meter hjälper till att spara plats genom att ta ut huvudugnen utanför. Sedan på ritningen måste du ge den optimala anslutningen till det inre utrymmet på grund av luftkanaler eller vattenledningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När utrymmet är ännu mindre - 4x4, 3x3, 3x2 meter - är det lämpligt att kompensera för denna brist genom att ordna vinden. Men även i större bastur kan det vara användbart, eftersom det hjälper till att bekvämt rymma efter att ha varit i ångrummet, att koppla av en stund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beräkning av mängden material

Det är mycket viktigt att se till att virket inte har de minsta sprickorna, eftersom det oundvikligen kommer att framkalla krympning. Blå fläckar är en annan allvarlig defekt, vilket är ett tecken på träd-gnagande insekter.

Det är inte svårt att beräkna materialförbrukningen för ett genomsnittligt bad från en bar med dimensioner på 6x4 m . Krympning är ofta ett stort problem eftersom det varierar beroende på blockens storlek, klimatet och hur väl kronorna är isolerade. I de flesta fall bör du fokusera på en indikator på 17 kubikmeter. m av virke. Först bestäms mängden material som krävs för en enda rad (krona). Därefter multipliceras den resulterande parametern med det totala antalet rader. Se hur många bitar som krävs i termer av 1 kubikmeter. m, finns i tabellen som bifogas en liknande produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller kostnader, även med oberoende arbete, kommer stiftelsen att kosta minst 10 tusen rubel. När du anställer artister bör du fokusera på den lägsta kursen på 25 tusen rubel. Inköp av material för ett 3x6 m badhus kommer att kräva minst 50 tusen rubel för väggarna och ytterligare 10-15 tusen för taket. Vi pratar om ett alternativ med ett metalltak, som inte är extra isolerat. Den minsta betalningen för inköp av nödvändiga kommunikationsprodukter (utan installation) är 30 tusen rubel; totalt sett kan den lägre tröskeln för byggkostnaden inte vara mindre än 100 tusen rubel

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Konstruktionen av ett bad med dina egna händer i byggnadsstadiet av grunden, väggarna och taket skiljer sig nästan inte från byggandet av trähus.

Du kommer att behöva göra:

  • ett fritidsrum (möbler placeras där som tål betydande luftfuktighet);
  • duschrum (med golv utrustat med dräneringsanordningar);
  • ett ångbad, kompletterat med en spis, är huvudrummet i alla bastur.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fundamentet måste tåla en relativt låg belastning, så byggare kan säkert välja både pelar- och tejpkonstruktioner. Båda alternativen är tillräckligt enkla att utföra, även om du arbetar själv, utan inblandning av proffs. Installationsplatsen är markerad, en grävning grävs på den med ett djup av 0,7 m (oavsett jordens frysning), bredden väljs i enlighet med sektionen av baren med en liten reserv. Botten strös med 10 cm sand, som tampas för hand med en manipulering. Detta verktyg är tillverkat på basis av tjocka stockar och handtag som är fästa tvärs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grävens kanter är utrustade med formning, som är lättast att fälla från en bräda eller från en bräda, och är ansluten med distanser. Observera att formen måste stiga över marken med minst 0,3 m. Fragment av en balk med lägre spår, placerade på formsköldens omkrets, hjälper till att förenkla arbetet. Fortsätter att arbeta steg för steg, de förbereder betongblandningar och häller dem i skyttegravarna, väntar sedan på att betongen stelnar och blir torr. Vid varmt väder bör fundamentet täckas från solen och sprutas med vatten för att undvika sprickbildning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter placeras takmaterial eller annan värmeisolering ovanpå basen . Därefter måste du bygga väggar från en profilerad balk. Det hårdaste materialet används för bandet, som inte ens har mindre sprickor. De valda blocken är impregnerade med en antiseptisk förening, varefter den ursprungliga kronan fästs på fundamentet med metallpinnar med pluggar. Alternativt sätts stängerna på armeringen som installeras när grunden hälls.

Bild
Bild

Platser för könsstopp förbereds genom att sätta in dem i kronor. Fästning utförs med "torn i spåret" -metoden, intilliggande kronor är bundna med träpinnar, som hamras i de delar som ska fogas. När du räknar ut antalet rader av material måste du fokusera på den genomsnittliga höjden på bad från en bar på 250 cm. Det rekommenderas att inte använda linne, utan jutetejp för tätning. Vanliga gaveltak är det bästa sättet att hantera snö.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De börjar arbeta genom att skapa bo för takben ., och gör dem på de sista kronorna. Motgitteret fästs på spärren, brädor sys på lamellerna. Efter dem är de engagerade i en ångspärr (luckorna mellan spärren är mättade med en film) och isolering (mineralull bör överlappa ångspärrskiktet). Sedan kommer det att lägga filmen som hindrar spridningen av vatten. Slutligen gäller det svarven, som stöder huvudbeläggningen (OSB -ark används för bituminösa bältros).

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak på vindar är huvudsakligen mantlade med spånskiva, och endast i undantagsfall ersätts det med gipsskivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Heminredning

När väggarna och taket är isolerade är det dags att börja dekorera utrymmet, eftersom badet inte kan vara en plats där de bara tvättar bort smutsen - de samlas där för att vila och koppla av. Det är lämpligt att lägga lärk på alla ytor, vilket ger en behaglig doft, inte utsätts för skadliga effekter av vatten och eliminerar risken för brännskador. Golven är antingen typinställande eller oskiljaktiga. I det första fallet är flera luckor utrustade för att lämna vatten, i det andra - endast en, görs en lutning mot den (detta kräver att man tänker på golvbeläggningens säkerhet).

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att om limmat laminerat virke valdes för strukturen, är det lämpligt att vänta cirka sex månader från det att monteringen slutfördes till arbetet med värmeisolering och efterbehandling. Denna period räcker för att alla krympdeformationer ska visas, och de kan garanteras elimineras. Genom att följa dessa grundläggande regler kan du undvika att det uppstår ett stort antal problem och svårigheter, efter att ha fått ett trevligt och bekvämt bad från en bar i alla avseenden.

Rekommenderad: